Τίτλοι αλλαντάλλων

nickel

Administrator
Staff member
Καλή επιτυχία στο καινούριο σάιτ του Καμπουράκη, το lionnews.gr. Αλλά θα πρέπει να κάνουν κάτι με την αφηρημάδα των τιτλατζήδων...




http://lionnews.gr/βραζιλία-η-γερουσία-παραπέμπει-τον-μα/


BrazilMaduro.jpg
 
Ο νόμος του Betteridge: "Any headline which ends in a question mark can be answered by the word no." If the answer is yes, then the headline would simply make that declaration. A question in a headline implies that either 1.) The writer doesn't have enough facts to be sure of the answer, 2.) The question makes the available information more sensational, or 3.) The writer is honestly just asking for the reader’s input.
 

nickel

Administrator
Staff member
Επειδή ο τίτλος είναι μάλλον ακριβής, ίσως εδώ πρέπει να μιλάμε για «φωτογραφία αλλαντάλλων». Μα, δεν γίνεται να μιλάς για έξαλλο Τραμπ και να βάζεις φωτογραφία με έξαλλη Κλίντον!

Η απομέσα είδηση είναι καλύτερα εικονογραφημένη:
http://www.bbc.com/news/election-us-2016-37892348





trumpcriesfoul.jpg
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάποιος πρέπει να πει σε όλους αυτούς που γράφουν τους τίτλους ειδήσεων ότι ο τίτλος «Χωρίς ηλεκτρικό απόψε η Αθήνα» πανικοβάλλει όλους εμάς που περιμένουμε να βγάλουμε μεροκάματο δουλεύοντας σε υπολογιστή.

https://www.google.gr/search?q="χωρίς+ηλεκτρικό+απόψε"&ie=utf-8
 

daeman

Administrator
Staff member
Κάποιος πρέπει να πει σε όλους αυτούς που γράφουν τους τίτλους ειδήσεων ότι ο τίτλος «Χωρίς ηλεκτρικό απόψε η Αθήνα» πανικοβάλλει όλους εμάς που περιμένουμε να βγάλουμε μεροκάματο δουλεύοντας σε υπολογιστή.
...

Electricity - Captain Beefheart & His Magic Band


Singin' through you to me
Thunderbolts caught easily
Shouts the truth peacefully
Electricity

Seems to be a Don Van Vliet day for me. :-)
 

SBE

¥
Αχά! Ίσως δηλαδή χρειάζεται το τελικό Ν στον ηλεκτρικόν (που θα μας έλεγαν οι αδελφοί Κύπριοι).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το ψάρεψα στο ΦΒ, και αν κρίνω από το καλλιγραφικό «δ» προέρχεται από την εφημερίδα Δημοκρατία.
 

Attachments

  • 15826917_10210219067345384_296367240701735489_n.jpg
    15826917_10210219067345384_296367240701735489_n.jpg
    11.1 KB · Views: 255
Από τις σπάνιες επιτυχείς απόπειρες σε αυτή τη ρημάδα χώρα...
Αναπαυθήτω εν ειρήνη.
 
Όχι μόνο τίτλος αλλαντάλλων αλλά και άρθρο αλλαντάλλων.

Σπουδαία ανακάλυψη από NASA: βρήκαν πλανήτες που μοιάζουν στη Γη


Όχι, δεν βρήκαν πλανήτες που μοιάζουν στην Γη. Το άρθρο αναφέρεται στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την ΝΑΣΑ, όπου αναφέρεται ότι βρέθηκαν 7 πλανήτες με μεγέθη από λίγο μικρότερο ως λίγο μεγαλύτερο απ' αυτό της Γης, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους. Η είδηση από μόνη της είναι πολύ ενδιαφέρουσα, η ΝΑΣΑ διάδωσε το γεγονός ότι θα ανακοίνωναν κάτι σημαντικό πριν μέρες και για να πω την αλήθεια περίμενα κάτι τέτοιο.

Το αστρικό σύστημα για το οποίο μιλάμε βρίσκεται σχετικά κοντά στην Γη, περί τα 600.000 χρόνια ταξίδι με σημερινά μέσα (40 έτη φωτός, για τους πεζούς) ή 120 χρόνια περίπου, με μέσα που είναι θεωρητικά πιθανό να φτιάξουμε μέσα στα επόμενα 200 χρόνια. Οι 7 πλανήτες φυσικά δεν ξέρουμε πώς μοιάζουν. Έχουν μεγέθη παραπλήσια με αυτό της Γης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μοιάζουν στην Γη. Και η Αφροδίτη έχει τέτοιο μέγεθος αλλά όποιος θεωρεί ότι μοιάζει στην Γη είναι ψυχοπαθής ή έχει σοβαρό πρόβλημα κατανόησης της λέξης «μοιάζω». Έχουμε συζητήσει γι' αυτό το θέμα σ' αυτό το νήμα, σχετικά με γεωειδείς και γεώμορφους (ή γαιόμορφους) πλανήτες.

Εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε αν είναι καν γεωειδείς ή όχι. Το μόνο που ξέρουμε είναι τα μεγέθη τους, όχι η σύστασή τους. Από επιστημονική άποψη η είδηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για πολλούς λόγους. Φυσικά τα ΜΜΕ εστιάζουν στην πιθανότητα ζωής, αλλά για την αστρονομία είναι πολύ ενδιαφέρουσα η σύσταση του συστήματος. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν βρεθεί τόσο πολλοί μικροί πλανήτες κοντά στο άστρο τους, το οποίο είναι σημαντικό στοιχείο για το πώς δημιουργείται ένα αστρικό-πλανητικό σύστημα, το οποίο μάλιστα κατόρθωσε να μείνει σταθερό για τόσο μεγάλο διάστημα (το εν λόγω σύστημα είναι μάλλον αρχαίο).
 
Ήθελα να σημειώσω παραπάνω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση των 7 πλανητών, εάν υπάρχει ζωή σε κάποιον απ' αυτούς θα πρέπει να βρίσκεται στην ζώνη του λυκόφωτος. Οι 7 πλανήτες βρίσκονται τόσο κοντά στο άστρο τους που είναι όλοι σε σύγχρονη τροχιά, όπως η Σελήνη, δηλαδή μόνο η μια πλευρά τους βλέπει το άστρο. Αυτό θα κάνει την φωτεινή πλευρά τους πολύ θερμή και την σκοτεινή πλευρά τους παγωμένη.
 

Zazula

Administrator
Staff member
http://www.cnn.gr/news/ellada/story/73885/thessaloniki-viase-tin-kori-toy-kai-ton-skotose
Τίτλος: «Θεσσαλονίκη: Βίασε την κόρη του και τον σκότωσε»
Νόμισα εννοούσε: «Θεσσαλονίκη: Βίασε τη δική του κόρη, και αυτή τον σκότωσε»
Τελικά εννοούσε: «Θεσσαλονίκη: Βίασε την κόρη κάποιου, και αυτός τον σκότωσε»
 

SBE

¥
Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι βίασε την κόρη κάποιου και μετά σκότωσε τον κάποιο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
E ναι, ο τίτλος, έτσι διατυπωμένος, πάσχει πολλαπλώς.
 

Earion

Moderator
Staff member
Τίτλος: Η Ελλάδα φλέγεται
Υπότιτλος: Από την είσοδο των Γερμανοβουλγάρων στη ματωμένη Αθήνα των Δεκεμβριανών

Ωραίο το νέο βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη, αλλά κάποιος κοιμόταν την ώρα που έβαζαν τον υπότιτλο. Οι Γερμανοί ποτέ δεν μπήκαν στη ματωμένη Αθήνα των Δεκεμβριανών, πιστέψτε με.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ωραία πεπονόφλουδα... Εδώ, βέβαια, εννοούσαν «Από την είσοδο των Γερμανοβουλγάρων έως τη ματωμένη Αθήνα των Δεκεμβριανών».
 

nickel

Administrator
Staff member
Σκουπίδια σε ελληνική παραλία μάζεψε ο Γουίλ Σμιθ

Όμως, όπως λέει η είδηση, «Τέσσερις υπέροχοι άνθρωποι συνόδευσαν τη μαμά μου και εμένα στο να μαζέψουμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και αστικά συντρίμμια από τρεις μικρές παραλίες στους Αντιπαξούς, στην Ελλάδα» ή, στα αγγλικά, «4 beautiful humans accompanied my mom and I in gathering 22 trash bags full of plastics and urban debris off of 3 small beaches in Antípaxos, Greece». Δεν λέει κάτι για μπαμπά, εκτός αν περιλαμβάνεται στους «4 υπέροχους ανθρώπους».

Καλή σκέψη να μαζεύουν τα σκουπίδια (ιδίως τα «αστικά συντρίμμια») οι τουρίστες — τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. :-)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ένας πανάθλιος τίτλος κι ένα άρθρο γεμάτο φτηνά κλισέ (εδώ) για μια έξυπνη πρωτοβουλία (η πινακίδα λέει: «Χωρίς την ποικιλία, το ράφι είναι μάλλον ανιαρό«.)

 

Attachments

  • Καταγραφή2.JPG
    Καταγραφή2.JPG
    88.2 KB · Views: 211

nickel

Administrator
Staff member
Εδώ να θέλει μήπως να μας πει κάτι ο τιτλατζής με την αντιμετάθεση φωνηέντων που κάνει;






Theodorakis.jpg
 
Top