Ονόματα για καριέρα στην Ελλάδα (και όχι μόνο)

daeman

Administrator
Staff member
Αυτό το έχουμε; Σιδηρά Παρθένα του Σωκράτη, υποψήφια στην εκλογική περιφερεια Τρικάλων. Το είδα στο φέσιμπουκ και το ξεπατίκωσα από εδώ (υπάρχει και αλλού).

View attachment 5506

Εεεμμ:


#108 - 110. Και αλλού:

Μεταφέρω πάραυτα τα εκλογικά μου δικαιώματα στα Τρίκαλα για να ψηφίσω Σιδηρά Παρθένα.

Και μετά θα φάμε κονστρούχτορες να το γιορτάσουμε.

Wouldn't vote for her even if she was the last virgin on the planet. Or the last scrap of iron.


Είδε κι απόειδε ο Tzimeros κι είπε να δοκιμάσει το Tzimerocks, με το ίνδαλμά του. He's joined the dark side. Darth Thanos. Μόνο που οι Τρικαλινοί είναι μάλλον λαϊκορεμπετάδες παρά ροκομεταλλάδες. Tzifos, Thanos.


 
Και δικό μου ποστ; Ου γαρ έρχεται μονον... αν θέλει κάποιος να σβήσει τα τρία τελευταία σχόλια, be my guest.
 

daeman

Administrator
Staff member
Και δικό μου ποστ; Ου γαρ έρχεται μονον... αν θέλει κάποιος να σβήσει τα τρία τελευταία σχόλια, be my guest.

Repetitio est mater studiorum. And a matter of study in good ol' Punxsutawney. :-)
 
Στην ομάδα ΠΟΙΝΑΚΙΔΑΙΣ ΚΕ ΑΙΠΗΓΡΑΦΑΙΣ στο facebook κάποιος ανάρτησε φωτογραφία ταυτότητας όπου το επώνυμο της αστυνομικού ήταν Κολομπάτσου.
Δεν το βάζω εδώ γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρη αν είναι σωστό, στο κάτω-κάτω δεν είναι από επιγραφή ή κάτι άλλο αναρτημένο δημοσίως. Αν νομίζετε ότι δεν πειράζει, να φέρω και την φωτό.

Πάντως το επώνυμο Κολομπάτσος υπάρχει, αν και βλέπω στο ίντερνετ ότι ορισμένοι το έχουν αλλάξει σε Καλομπάτσος ή Κολομβάτσος, για προφανείς λόγους.
 

daeman

Administrator
Staff member
...Πάντως το επώνυμο Κολομπάτσος υπάρχει, αν και βλέπω στο ίντερνετ ότι ορισμένοι το έχουν αλλάξει σε Καλομπάτσος ή Κολομβάτσος, για προφανείς λόγους.

Και δυστυχώς δεν υπάρχει Κακομπάτσος (σε όνομα) για να συμπληρωθεί το σετάκι καλομπάτσος / κακομπάτσος όπως γίνεται συνήθως, μια που πιάσαμε τα οξύμωρα. Φαίνεται πως το «κακομπάτσος» είναι πλεονασμός επειδή δεν είναι πολλοί που έχουν τον μπάτσο για καλό. Το χαστούκι, ντε. Εκτός αν είναι μπάτσιο ιταλιάνο.

Con vendi quatro mile baci
oggi saprai perché l'amore
vuole ogni istante mille baci
mille carezze vuole all'ora


Do you remember Dolly Bell? :-)
 
[*]while Maryland lacks a ‘Judge Judge’, there are many attorneys here with aptonyms

Άτυχο Μαίρυλαντ, ούτε έναν δικαστή Δικαστή δεν έχεις· η Αγγλία προώθησε τον δικό της στα ανώτατα κλιμάκια:

Και οι συμπτώσεις που τα έφεραν έτσι ώστε ο τέως Λόρδος Αρχιδικαστής (Lord Chief Justice) να λέγεται Λόρδος Τζατζ (Lord Judge), γιατί απλούστατα αυτό ήταν το επώνυμό του.

Στα γερμανικά το αντίστοιχο επώνυμο είναι Richter (Εγκέλαδε, μέγα κριτή...) και νομίζω πως είναι σχετικά συνηθισμένο. Πολύ πιο συνηθισμένο από το Judge, θα έλεγα, ίσως για ιστορικούς λόγους (αν έχει κάποια βάση αυτό)· θα είχε πλάκα να βλέπαμε αν στις ΗΠΑ οι δικαστές Ρίχτερ είναι περισσότεροι από τους δικαστές Τζατζ.

Επειδή αρχίζω και ξεφεύγω από το θέμα, όμως...

Σκάγιας.jpg

Έχω μήνες που ήθελα να απαθανατίσω αυτήν την πινακίδα, αλλά ποτέ δεν είχα τη φωτογραφική μηχανή μαζί.

Το κινητό μου είναι χαζό.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μα πέρασε ολόκληρο εικοσιτετράωρο και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να γράψει εδώ ότι η νέα αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ ονομάζεται Κρέσιντα Ντικ!
http://www.independent.co.uk/news/u...-sir-bernard-hogan-howe-replace-a7593651.html

dick (n.)
"fellow, lad, man," 1550s, rhyming nickname for Rick, short for Richard, one of the commonest English names, it has long been a synonym for "fellow," and so most of the slang senses are probably very old, but naturally hard to find in the surviving records. The meaning "penis" is attested from 1891 in Farmer's slang dictionary (possibly British army slang).
Meaning "detective" is recorded from 1908, perhaps as a shortened variant of detective.
http://etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=dick
 

SBE

¥
Διότι προφανώς η Κρέσιντα είχε κάποιον πρόγονο που το όνομά του ήταν Ριχάρδος και τον φώναζαν με το χαιδευτικό του και δεν είμαστε γυμνασιόπαιδα να γελάμε με το επίθετο του συμμαθητή μας.

(την έννοια fellow που λέει το πιο πάνω δεν την έχω ακούσει ποτέ)
 

nickel

Administrator
Staff member
(την έννοια fellow που λέει το πιο πάνω δεν την έχω ακούσει ποτέ)

Θα πρέπει να το δεις ιστορικά. Αντιγράφω από το OED:

1. a. A familiar pet-form of the common Christian name Richard. Hence generically (like Jack) = fellow, lad, man, especially with alliterating adjectives, as desperate, dainty, dapper, dirty. Tom, Dick and Harry: any three (or more) representatives of the populace taken at random; clever Dick: a clever or smart person; usu. ironical: a ‘know-all’; also attrib.
 

pidyo

New member
Ο υπάλληλος του Εφετείου που έπρεπε να παραδώσει την κλήτευση στον Βαγγέλη Μαρινάκη να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο λεγόταν Νίκος Βαζελάκης.
 
Είδε κανείς το σημερινό πρωτοσέλιδο κυριοσέλιδο της αγγλικής βικιπαίδειας; :D
 
Top