Χμμ... άλλες προτάσεις, εξίσου βραχυγραφικές και λειτουργικές;(δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απεχθάνομαι τη βραχυγραφία 50ζ)
ένα από τα αγαπημένα μου, το upside-down cake,
όπου βάζουμε φρούτα στον πάτο της φόρμας και για να το βγάλουμε
το αναποδογυρίζουμε και τα φρούτα έρχονται από πάνω.
Τα 50. Στα 50. Τα 1950. Στα 1950. Αυστηρά για χρήση σε φόρουμ.Χμμ... άλλες προτάσεις, εξίσου βραχυγραφικές και λειτουργικές;
[...]Για την αποστροφή του λόγου, εγώ σκέφτομαι πάντα τον ηθοποιό (του θεάτρου ή και της οθόνης) που γυρνά προς το κοινό του και μοιράζεται μεγαλόφωνα κάποιες σκέψεις του (τις οποίες υποτίθεται ότι δεν ακούν οι άλλοι στην ίδια σκηνή). Κατ' επέκταση, μπορεί να είναι μια παρένθεση (ή «παράθυρο») που ανοίγουμε απευθυνόμενοι σε κάποιον άλλο. Τώρα γιατί μπορεί το τραγούδι μας να θυμίζει αποστροφή του λόγου, έναςθεόςσυντάκτης της Wikipedia ξέρει.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απεχθάνομαι τη βραχυγραφία 50ζ.
...δηλαδή εννοεί ότι ήταν η μία και μοναδική μεγάλη δισκογραφική επιτυχία της, η μία φορά που στράφηκε στον πολύ κόσμο και ο κόσμος την άκουσε (και την ίδια και με το τραγούδι αυτό).
Ε, δεν είναι το ίδιο πράγμα τα κέικ με τις τάρτες. Ας μην τα μπερδέψουμε τώρα. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι το κέικ περιέχει υλικό που το κάνει να φουσκώνει, ενώ η τάρτα όχι. Το ότι υπάρχουν και αναποδογυρισμένες τάρτες, είναι γεγονός, αλλά σ' αυτό το νήμα μιλάμε για κέικ :)H διαφορά απ'όσο ξέρω είναι ότι στην Τατέν βάζεις σκληρή ζύμη, στο άλλο βάζεις ζύμη σαν του κέικ, αλλά το σκεπτικό είναι ίδιο.
σ' αυτό το νήμα μιλάμε για κέικ :)
οι κυρίες του φόρουμ θα εξηγήσουν πότε το cake είναι κέικ, πότε τούρτα, πότε πίτα ή γενικώς και αορίστως γλύκισμα. Ποιες είναι οι διαφορές;
Χειρότερη από τον Cadmian έγινες. Αν ποτέ πάρω σύνταξη, θα κάτσω να το διαβάσω και θα σας μεταφέρω μια περίληψη.