–είστε, –ήστε, –ίστε: Είστε ή δεν είστε του κλαμπ;

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:

Εθνική Τράπεζα_αξιοποιείστε.jpg

Όλο κεφαλαιοποιείστε και ανακεφαλαιοποιείστε, από παντού τ' αρπάζετε, αλλά δεν επιμελείστε ντιπ, τσιφούτηδες.

Φρέσκο αλλά καθόλου λαχταριστό* :

287369735_574684324086043_4786733592374163735_n.jpg

* Εκτός αν λαχταριστό σημαίνει αυτό που σε λαχταράει.

Το είδα... Επίσης, εξακολουθεί να σφάζει τ' αγγλικά στην ανάγνωση. Τόσο δύσκολο είναι να το φτιάξουν αυτό;

Διέγραψα το φωτογραφήστε επειδή λέω φωτογραφίζω και δεν ξέρω γιατί το έγραψα έτσι. Είναι περίεργη περίπτωση. Αν το γράψει κάποιος άλλος και του το αλλάξω, θα δικαιούται να μου πει: «Μα καλά, αφού όλοι λέμε φωτογραφηθεί». Είναι περίπτωση που από το φωτογραφήσει πήγαμε στο φωτογραφίσει και φωτογραφίζω, αλλά το παθητικό δεν ακολούθησε.
Πέρα από το φωτογραφίζω-φωτογραφήθηκα υπάρχει και το κερδίζω-κερδήθηκα (έτσι, για να ξαναπιάσω την πρώτη μου ανάρτηση στο φόρουμ πριν από δώδεκα χρόνια).

Α, και επειδή πρόλαβα να χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά το μετρό Θεσσαλονίκης πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο (αλλά όχι δεύτερη φορά, γιατί το βρήκα κλειστό επιστρέφοντας):

IMG_20260522_093843695_HDR.jpg

(Τουλάχιστον είναι σωστά τα υπόλοιπα.)

Τώρα, οφ-τόπικ φλασιά είναι αυτή, αλλά λίγο οι συρμοί, λίγο η Θεσσαλονίκη, μου θύμισες μια φορά προ αμνημονεύτων χρόνων που είχα σκαλώσει και χάζευα στον παλιό τον καρβουνιάρη τις οδηγίες για το παράθυρο κινδύνου, που άνοιγε, λέει, με σφυρίγεια θραύση!

Back