To Brexit or not to Brexit

daeman

Administrator
Staff member
...
England Lost - Mick Jagger


England Lost: Mick Jagger releases Brexit-inspired solo songs

Rolling Stones singer says England Lost reflects country’s ‘vulnerability’ while Gotta Get a Grip bemoans fake news and politics led by ‘lunatics’

Mick Jagger at 74 has delivered his first solo musical foray into political commentary, with a pair of new songs that deliver grimly mocking takes on the age of Brexit and Trump.

The celebrated Rolling Stones frontman released England Lost and Gotta Get A Grip on Thursday
[27-7-'17], saying he wrote them while stirred by “anxiety [and] unknowability of the changing political situation”.

The songs represent Jagger’s first solo appearance on any release since 2011 and follows last year’s Stones album, Blue & Lonesome.
[...]
https://genius.com/Mick-jagger-england-lost-lyrics


Gotta Get A Grip


https://genius.com/Mick-jagger-gotta-get-a-grip-lyrics
 

nickel

Administrator
Staff member
Το είδα να κυκλοφορεί στο Facebook, αλλά ας έχουμε μια κόπια κι εδώ, για να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε εμείς τα πρωτεία στον κιτρινισμό.

20 years of FAKE NEWS about EU by UK press
https://tompride.wordpress.com/2017...-xXaUx4gvpVIDvy48vfMBc_wVj2GaAVuYBd0RvqK-utEE

It’s hard to pick just one but my personal favourites are ‘Euronotes cause impotence‘ by the Daily Mail and ‘EU puts speed limit on children’s roundabouts‘ from the always entertaining Daily Express.
 

dkoskin

New member
Η Αγγλία για αυτό είναι Αγγλία, οι πολίτες ενημερώνονται και αποφασίζουν να πράξουν, στην Ελλάδα όλα τα πράγματα λειτουργούν βάση κομματικών συμφερόντων.
 

SBE

¥
Η Αγγλία για αυτό είναι Αγγλία, οι πολίτες ενημερώνονται και αποφασίζουν να πράξουν, στην Ελλάδα όλα τα πράγματα λειτουργούν βάση κομματικών συμφερόντων.

Θα σε απογοητεύσω. Η Βρετανία αυτή την περίοδο και εδώ και μερικά χρόνια ζει τις επιπτώσεις του εμφύλιου πολέμου του Συντηρητικού κόμματος.
Αν ο κόσμος πραγματικά ενημερωνόταν δεν θα αποφάσιζε να αυτοπυροβοληθεί.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ωραίο. Με μία μικρή ένσταση: η κτητική αντωνυμία δεν χρειάζεται απόστροφο. ...if they have changed theirs.



Democracy_Is.jpg
 

SBE

¥
Υπομονή. Αύριο θα ξέρουμε αν θα έχουμε δεύτερο δημοψήφισμα (ίσως).
 

nickel

Administrator
Staff member
Σκέψου το 2015 να είχε παραιτηθεί ο Τσίπρας, όπως έκανε το 2016 ο Κάμερον βλέποντας το προϊόν της δημοψηφισματικής βλακείας του (και μάλιστα με 52%, όχι 61%), και να είχε αναλάβει η Κωνσταντοπούλου, με υπουργό οικονομικών πάντα τον Βαρουφάκη, να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Να που οι Έλληνες αριστεροί αποδείχτηκαν πιο ευέλικτοι, λιγότερο μονολιθικοί, από τους Βρετανούς συντηρητικούς. Ζήτω η κωλοτούμπα! Αυτή η πορεία των βρετανικών λέμινγκ προς τον γκρεμό με έχει αποκαρδιώσει.
 

SBE

¥
Με τη διαφορά ότι το 52% παραμένει αμετανόητο και έχει μεγάλο μερίδιο της εξουσίας, ενώ στην Ελλάδα το 61%, ποιο 61%; Το 100% είναι όπου φυσάει ο άνεμος, και με την πρώτη στραβή θα κλαίγονταν γιατί έγινε αυτό που ψήφισαν.

Το κακό είναι ότι εδώ και μήνες είμαστε (οι πολίτες) σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να λάβουμε μια σοβαρή απόφαση ή να προγραμματίσουμε το μέλλον μας, γιατί περιμένουμε να δούμε πού θα πάει το τσίρκο. Χτες μου έλεγε κάποιος ότι έχει μαζέψει τρόφιμα στο σπίτι, για παν ενδεχόμενο. Κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι είμαι πολύ γενναία που προγραμμάτισα αεροπορικό ταξίδι για τον Απρίλιο. Και όλοι μαζί περιμένουμε να δούμε πού θα πάει η οικονομία κι αν θα έχουμε δουλειά του χρόνου.

Να κι ένα γλωσσικό: The last-ditch attempt
 

nickel

Administrator
Staff member
Η κατάσταση θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν εντελώς μα εντελώς για κλάματα. Αλλά αυτό εδώ, βασισμένο σε σοβαρό γράφημα της Guardian, δεν πρέπει να το χάσετε. Βρείτε και το ορθογραφικό λάθος (αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι ορθογραφικά οι σπασμένες λέξεις rage quits, mind controlled, cliff hanger).

Κλεμμένο από αυτή την ιστοσελίδα:
https://goo.gl/7a3Q89

brexitflowchart.jpg
 
Πολύ καλό!

(Ως προς τα λάθη, ένα «Peirs Morgan» πρόσεξα σε πρώτη ανάγνωση. Και το «Woolsack» δεν κολλάει... But I'll allow it. :p)
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα, δούκα. Δεν είχε προσέξει τον Peirs, ίσως γιατί πηδάω το όνομά του κάθε φορά που το βλέπω. Αλλά είναι παρόμοιο εκείνο που με ενόχλησε.
 
Βρείτε και το ορθογραφικό λάθος (αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι ορθογραφικά οι σπασμένες λέξεις rage quits, mind controlled, cliff hanger).

Δύσκολο, αλλά το βρήκα:
soveriegnty

Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι το rage quits είναι ορθογραφικό λάθος - συνήθως έτσι το βλέπω :-)
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι το rage quits είναι ορθογραφικό λάθος - συνήθως έτσι το βλέπω :-)

Ναι, έκανα κι εγώ ένα γκουγκλάρισμα και είδα ότι είναι πολύ διαδεδομένο σαν δύο λέξεις. Δεν υπάρχουν ωστόσο στα αγγλικά τέτοια ρήματα (μόνο ουσιαστικά). Ή θα ενώνονται οι λέξεις με ενωτικό ή θα έχουν κολλήσει σε μία.
 

SBE

¥
Έχω μια γλωσσική απορία πάντως: Οι νήσοι Scilly πώς λέγονται στα ελληνικά; Η Βίκι λέει Σιλι στον τίτλο και Σκίλι στο άρθρο της, οπότε δεν βοηθάει.

Όσο γιά το Εκόνομιστ, του έχουν δώσει να καταλάβει με τα εξώφυλλα τα σχετικά με το Μπρέξιτ (στην αγγλική, όχι τη διεθνή έκδοση).
20190316_cna400.jpg
 
Top