NRA-ιστάν

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ας σημειωθεί ότι η Κρήτη το 2011 είχε πληθυσμό 623.065 κατοίκους.
Και τι, πολύ είναι ένα αδήλωτο ντουφέκι ανά Κρητικό; Εδώ υπήρχαν δημοσιεύματα για κρυμμένο τανκ..
 

nickel

Administrator
Staff member
Αν ισχύει, σημαίνει ότι πολλοί έχουν πολλά όπλα (π.χ. δέκα όπλα σε κάθε οικογένεια), επειδή ξέρω πολλές οικογένειες που δεν έχουν κανένα. Ίσως βέβαια να μη μου το έχουν πει.
 

SBE

¥
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η οπλοκατοχή αλλά και η οπλοχρησία.
Μέχρι στιγμής το Τέξας της Ελλάδας (η Κρήτη) δεν έχει δείξει δειγματα παράνοιας στην οπλοχρησία παρόμοια με του Τέξας των ΗΠΑ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μέχρι στιγμής το Τέξας της Ελλάδας (η Κρήτη) δεν έχει δείξει δειγματα παράνοιας στην οπλοχρησία παρόμοια με του Τέξας των ΗΠΑ.
Με την εξαίρεση βέβαια πολλών θανάτων σε γλέντια, όπου γίνονται όλοι τύφλα και βαράνε στο ψαχνό.

Να σημειώσουμε ότι εκτεταμένη -παράνομη- οπλοκατοχή υπάρχει και στη Μάνη. Έχω βρεθεί σε αντίστοιχο πασχαλινό γλέντι και το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι θαύμα που δεν υπήρξε νεκρός εκείνη την ημέρα. Μάλλον επειδή γύρω γύρω από το σπίτι ήταν χέρσα χωράφια. Αν θυμάμαι καλά, η οικογένεια είχε πάνω από 4-5 όπλα - και δεν εννοώ κυνηγετικά.
 

SBE

¥
Όσο σκοτώνονται μεταξύ τους δεν υπάρχει κίνδυνος για τον κόσμο που περπατάει στο δρόμο στην Αθήνα ή που κανει τα ψώνια του σε εμπορικό κέντρο στην Πάτρα, π.χ.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και ας μην ξεχνάμε πόσα παιδιά σκοτώνονται παίζοντας με τα ξεχασμένα γεμάτα δίκαννα και τα υπηρεσιακά (και συμβαίνει και σε εμάς, έχασα έναν πρώτο μου ξάδελφο στα δέκα του χρόνια από παιχνίδι με δίκαννο)...
 
Για να 'ρθουμε και στα δικά μας, π.χ. στο ευρωπαϊκό Firearms United-ιστάν:

Αυξάνεται η οπλοκατοχή στην Ευρώπη (warfareport.blogsport.gr)
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες προχωρούν στην απόκτηση πυροβόλων όπλων με στόχο την αυτοάμυνα και την προστασία των ίδιων και των συγγενών τους.

Σύμφωνα με την μελέτη, στην Τσεχία παρατηρήθηκε κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 αύξηση απο 6.000 σε 300.000 άδειες οπλοκατοχής. Παρόμοια αυξητική τάση παρατηρήθηκε και στην Ελβετία ενώ στην Αυστρία, το ενδιαφέρον για την οπλοφορία αυξήθηκε κατα την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Όπως πολλοί δηλώνουν, ο πραγματικός αριθμός που κατέχουν όπλα στην Ε.Ε. είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος απο αυτός που έχει επίσημα ανακοινωθεί. Μετά το περιστατικό της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του σατυρικού εντύπου Charlie Hebdo το 2015, η ΕΕ θα νομοθετούσε για την απαγόρευση στην πρόσβαση πολυβόλων όπλων απο πολίτες.

Αυτή ήταν μια απόφαση που πολλοί Ευρωπαίοι ακτιβιστές [διάβαζε λομπίστες] υπέρ της οπλοκατοχής, όπως η Firearms United πάλεψε σκληρά για να το αποτρέψει. Ένας εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει εάν η ΕΕ αποφασίσει να περιορίσει τα όπλα και την οπλοκατοχή. Η ένωση πιστεύει επίσης ότι οι πολίτες είναι εύκολος στόχος των τρομοκρατών και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που πρέπει να ξέρουν και να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτούσια δηλ. τα επιχειρήματα της NRA. Πολύ περισσότερο καταλαβαίνω την ανάγκη για αυτοάμυνα απέναντι στο κοινό έγκλημα, αλλά καθώς η τρομοκρατία είναι της μόδας, μπήκε κι αυτή στο χορό των επιχειρημάτων του λόμπι.
 

SBE

¥
Μα λες να ξεκινούσαν και να τελείωναν οι συνεργασίες μόνο στο χώρο των Ελλήνων και Ισπανών εν ακτιβισμώ αδερφών. Κι οι Ευρωπαίοι οπλολάγνοι συνεργάζονται με τους Αμερικανούς ομοιδεάτες τους.
 
Όχι, καθόλου δεν είχα τέτοια εντύπωση. Αλλά πρώτη φορά έμαθα το όνομα μιας από τις 'ακτιβιστικές' τους παρασυναγωγές.
 

daeman

Administrator
Staff member
 
Gun violence in America, explained in 17 maps and charts (Vox)

Αναφέρει κι εδώ την Αυστραλία· εμφανίζεται δε και η Ελλάδα σε ένα διάγραμμα (κάπου στη μέση ως προς την οπλοκατοχή, κάτω από τη μέση ως προς τους θανάτους από όπλα).
 

SBE

¥
Γόνος λαθρομεταναστών, υποστηρίκτρια του Δημοκρατικού Κόμματος και ψηφοφόρος του Ομπάμα, θα σου πουν οι οπαδοί του Τραμπ.
 

SBE

¥
Εγώ που είμαι κυνική δεν τα βλέπω 1000% αισιόδοξα τα μηνύματα των παιδιών. Έτσι, για την απορία: πώς ξύπνησε μια ωραία μέρα ο δράστης κι άρχισε να σκοτώνει; Πόση ευθύνη έχουν οι συμμαθητές, κι οι γονείς που τους διδάσκουν συμπεριφορά, κι οι δάσκαλοι που ανέχονται τη συμπεριφορά, στη δημιουργία του κλίματος που οδηγεί κάποιον με ένα ελεγχόμενο προβλημα συμπεριφοράς να φτάσει σε τέτοια απελπισία; Πόσες φορές κακοποιήθηκε απο τους συμμαθητές του; Πόσες φορές δεν τον κάνανε παρέα γιατί δεν ήταν σαν αυτούς; Γιατί μιλάνε τόσο υποτιμητικά για τον αυτισμό του, ενώ αυτισμός δεν σημαίνει απαραίτητα επικίνδυνη συμπεριφορά;
Αντιλαμβάνομαι ότι πολλά λέγονται εν βρασμώ ψυχής, αλλά με αυτό που λεει η μαθήτρια στην αρχή περίμενα να βγουν πεντέξι οργανώσεις ατόμων με αυτισμό και να διαμαρτυρηθούν, αλλά προφανώς δεν το κάνουν γιατί θα φάνε κράξιμο τώρα.
Κι εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας, δυστυχώς. Ναι, θα σκότωνε λιγότερους με μαχαίρι, αλλά το ερώτημα που θα με απασχολούσε αν ήμουν άμεσα ενδιαφερόμενη θα έπρεπε να είναι γιατί να σκοτώσει, είτε με μαχαίρι, είτε με χειροβομβίδα. Θα πουν κάποιοι ότι αυτό είναι πλέον το λιγότερο, όχι, δεν είναι. Αυτό είναι και παραμένει πάντα το θέμα.
 
Top