I want to believe: Αγαπημένες σειρές

Έξι χρόνια έκανα υπομονή για να μάθω κι εσύ ούτε δύο λεπτά δεν αντέχεις. Τς, τς, τς... :D:D:D
 

SBE

¥
Κι εγώ θέλω να μάθω τι έγινε, γιατί κι εγώ το παράτησα στο δεύτερο κύκλο.
Καλά, εντάξει, θα το δω στη Βίκι (δεν μπορεί, θα το λέει).
 

nickel

Administrator
Staff member
Για τους φίλους του βρετανικού και μακάβριου χιούμορ υπάρχει το Psychoville. 7 επεισόδια είναι όλα κι όλα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), λίγα και καλά.
Ευχαριστώ πολύ. Την τίμησα δεόντως!
 
Άρχισα προχθές το Flash Forward και, από τα τρία επεισόδια που έχω δει μέχρι τώρα, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά που σε κρατάει σε αγωνία. H υπόθεση είναι ένας συνδυασμός Lost (στη σειρά παίζουν γνώριμες φυσιογνωμίες του Lost), Heroes και 24: Όλος ο πλανήτης παθαίνει εγκεφαλικό μπλακάουτ που διαρκεί 137 δευτερόλεπτα. Όταν συνέρχονται συνειδητοποιούν πως, στο διάστημα που ήταν "εκτός", είδαν εικόνες από τη ζωή τους 6 μήνες μετά. Την άκρη αναλαμβάνει να βρει το FBI (με επικεφαλής τον Τζόζεφ Φάινς*, παρακαλώ) και εκεί αρχίζει το μπάχαλο...

Απ' ό,τι διαβάζω η σειρά (φετινή ήταν) έπαιξε μόνο έναν κύκλο και μόλις τελείωσε. Πάω για το τέταρτο επεισόδιο...

*καλός αλλά το αδερφάκι του καλύτερο, χαχα...
 

SBE

¥
Αν θέλεις σου λέω το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι όπως και το Λοστ μάλλον δεν ξέρει πού πάει η σειρά και απλώς το τραβάνε μέχρι να μην παίρνει άλλο. Τα πρώτα έξι επεισόδια είναι καλά, μετά μπλέκουν πολλά ασύνδετα μεταξύ τους.
Α, χαρακτηριστικό της σειράς είναι ότι στεγάζει όλο το αγγλικό Χόλυγουντ και το καστ είναι λίγο οικογενειακή υπόθεση. Ο πρωταγωνιστής, η πρώην κουνιάδα του, η σύζυγος του συμμαθητή του κλπκλπ.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλή μου SBE, κάνεις που κάνεις τον κόπο και γράφεις εδώ και μας αρέσει να σε διαβάζουμε. Κάνε, να χαίρεσαι ό,τι θες, λίγο παραπάνω κόπο, να διορθώνεις τόνους και αναγραμματισμούς. Δεν είναι ωραίο σε φόρουμ γλώσσας να υπάρχουν κείμενα που δείχνουν σεβασμό στην αλήθεια και τη λογική, αλλά όχι στην ίδια τη γλώσσα! Σε παρακαλώ προσωπικά. :eek:
 

SBE

¥
Ωχ, συγγνώμη! Έχω διορθωτήρι του Φάιρφοξ, αλλά ψάχνω για καλύτερο, γιατί αυτό που έχω έχει πολλές άγνωστες λέξεις (ή χρησιμοποιώ εγώ πολλές άγνωστες λεξεις). Κάθε πρόταση δεκτή.
 

daeman

Administrator
Staff member
Ωχ, συγγνώμη! έχω διορθωτήρι του Φάιρφοξ, αλλά ψάχνω για καλύτερο, γιατί αυτό που έχω έχει πολλές αγνωστες λεξεις (ή χρησιμοποιώ εγώ πολλές αγνωστες λεξεις). Κάθε πρόταση δεκτή.

Ούτε τις λέξεις "άγνωστες λέξεις" δεν γνωρίζει; Άχρηστο μου φαίνεται.
Αυτό δεν είναι διορθωτήρι, *διορθωτύρι είναι, τρύπιο σαν ελβετικό τυρί. ;)
 
Last edited:

SBE

¥
Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο επισημαντήρι παρά διορθωτήρι, και επιπλέον έχει το ενοχλητικό ότι μου κοκκινίζει ό,τι γράφω στα αγγλικά, που είναι πολύ ενοχλητικό γιατί ελληνικά δεν γράφω και τόσο.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μπορείς να κατεβάσεις και speller για τα αγγλικά. Μετά, θα αναγνωρίζει τις γλώσσες αυτόματα και δε θα σε ενοχλεί. Επίσης, με δεξί κλικ στην κάθε λέξη, αντικαθιστά αυτόματα τη λάθος με τη σωστή, όπως δηλαδή γίνεται σε όλους τους διορθωτές κειμένου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο επισημαντήρι παρά διορθωτήρι, και επιπλέον έχει το ενοχλητικό ότι μου κοκκινίζει ό,τι γράφω στα αγγλικά, που είναι πολύ ενοχλητικό γιατί ελληνικά δεν γράφω και τόσο.

Εγώ, που κάνω συνεχείς αναγραμματισμούς (γράφω ακόμα με δύο δάχτυλα και λειτουργούν σαν παλιά χαλασμένη γραφομηχανή), έχω σωθεί με το δίγλωσσο.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3451/

Μετά την εγκατάσταση κάνεις δεξί κλικ μέσα σε πλαίσιο κειμένου του Firefox όπου ετοιμάζεσαι να γράψεις και βεβαιώνεσαι ότι είναι τσεκαρισμένη η επιλογή Check spelling και ότι στην επιλογή Languages είναι τσεκαρισμένο το English & Greek.
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα με μυθιστορήματα και ταινίες που παραβιάζουν τη γραμμικότητα του χρόνου. Πρέπει να είναι πολύ μάστορας ο συγγραφέας για να καταφέρει να ξεχάσω καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος τη λογική αυτών των θεμάτων, να καταφέρει να «άρω τη δυσπιστία» μου προκειμένου να απολαύσω ένα θέαμα ή ένα παιχνίδι που μου ζητά να παίξω. Παιχνίδια με τον χρόνο που δεν περιλαμβάνουν πολλαπλά σύμπαντα και πολλαπλές εκδοχές της ιστορίας δεν μου λένε πολλά πράγματα, συνήθως με τσατίζουν.

Με πολλή επιφύλαξη λοιπόν ξεκίνησα να βλέπω το Flashforward. Με παγίδεψε και θα με κάνει να δω πού το πηγαίνει, αλλά αυτή τη φορά με τη σιγουριά ότι είναι μια σεζόν κι έξω. Δεν θα ξεκινούσα το Lost αν ήξερα ότι θα κρατούσε τόσες σεζόν και ότι έπαιζε παιχνίδια με το χρόνο που τελικά δεν θα τα καταλάβαινα ποτέ. Κάπου στο τέλος της 3ης σεζόν, νομίζω, άρχισα να το παρακολουθώ σαν αγγαρεία, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί. Αυτό απλώς χειροτέρευε. Δεν ήταν λοιπόν το τέλος του απογοητευτικό. Η μισή από ολόκληρη τη σειρά ήταν απογοητευτική.
 
Κάπου στο τέλος της 3ης σεζόν, νομίζω, άρχισα να το παρακολουθώ σαν αγγαρεία, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί. Αυτό απλώς χειροτέρευε. Δεν ήταν λοιπόν το τέλος του απογοητευτικό. Η μισή από ολόκληρη τη σειρά ήταν απογοητευτική.

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σ' εμένα. Εκεί που τα έμπλεξαν με τα μπρος/πίσω/παράλληλα έχασαν τη μπάλα κι εγώ το ενδιαφέρον μου. Προς το τέλος του 5ου κύκλου άρχισε πάλι να έχει ενδιαφέρον η σειρά αλλά κι αυτό επειδή έπρεπε ν' αρχίσουν να μαζεύουν το κουβάρι, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Αντίθετα, μ' αρέσουν οι ιστορίες που παίζουν με τη γραμμικότητα του χρόνου αρκεί να είναι καλογραμμένες (όπως το Εκατό χρόνια μοναξιά, αλλά το Lost δεν ήταν ούτε μια τρίχα από τα ...μαλλιά του Μάρκες).
Είμαι τώρα στο ενδέκατο επεισόδιο του FF, έκανε μια κοιλιά κάπου στο πέμπτο αλλά πήρε τα πάνω του από το όγδοο και μετά. Για να δούμε...
 

SBE

¥
Το FF Νίκελ μοιάζει να είναι μία σειρά μόνο στην αρχή, αλλά προς το τέλος αρχίζει να ξεχειλώνει για τη συνέχεια. Οπότε θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος. Και δε λέω, δουλειά θέλουν οι άνθρωποι που το φτιάχνουν, αλλά σε λίγο θα φωνάζω ξαναφέρτε τις μίνι- σειρές! Έξι, δώδεκα, είκοσι επεισόδια και τέλος.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εμένα τα αγαπημένα μου έως τώρα είναι:
Six Feet Under (στην τηλεόραση παιζόταν με τίτλο "Γραφείο Κηδειών Φίσερ". Πολυαγαπημένη σειρά

Ε, είπα να αρχίσω να τη βλέπω κι εγώ. Λέει άλλωστε στην W:
Six Feet Under has frequently been described by critics as one of the greatest television series of all time as well has having one of the greatest series finales of all time.

Το τραγουδάκι από το τελείωμα του πιλότου:

 

SBE

¥
Νίκελ προχτές κοίταζα στο γιουτιουμπ κλιπάκια από το σήριαλ αυτό και είχα σκεφτεί να ποστάρω εδώ το τέλος, που δείχνει το μέλλον, 2025 και αργότερα.
Η πρώτη σαιζόν είναι κατά τη γνώμη μου αριστούργημα σεναρίου. Το έβλεπα τελείως προσηλωμένη.
Μετά τη δεύτερη χρονιά ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν την πρώτη χρονιά.
Και βέβαια αναρωτήθηκα πολλές φορές αν οι σεναριογράφοι ήταν ψυχαναλυτές που άφησαν το επάγγελμα.
 
Top