Μηχανικές μεταφράσεις και περίπου-νόημα

Μηχανικές μεταφράσεις και περίπου νόημα και στην ΔΕΘ, φέτος, με φυλλάδια που μερικές φορές αγγίζουν το σουρεαλιστικό. Έχω μπροστά μου ένα που είναι αρκετά λάιτ κατάσταση και έχει να κάνει με τσάγια. Βάζω μερικά δείγματα...

Μαύρο τσάι: Ξανάβρισκε την ισορροπία, απόλαυσε την ευκολία της φύσης
Πράσινο τσάι: Το ζεστό τρέμουλο που φορτίζει ενέργεια και θετικότητα
Φρούτα του δάσους: Ικανοποίησε την επιθυμία και πνίξε τη δίψα
(πνίξ' την τη σκύλα, που σου λέω!)
Τριαντάφυλλο: Πείραξε το σώμα με τη φρεσκάδα της φύσης
Φράουλα: Φόρτωσε το μυαλό και το σώμα σου με τρυφερότητα και αγάπη
(κι αν δεν φορτώσει σωστά, μπες στο lovefraoules.com)
Τσάι χωρίς καφεΐνη: Απόλαυσε τη σιωπή αρχοντιά αυτού του τσαγιού (Αχ! Και τι δεν θα 'δινα τώρα για λίγη σιωπή αρχοντιά)
Διάλεξε τη γεύση που επιθυμείς, βύθισε στο νερό το ζεστό κρύσταλλο, άφησε το να ξεκουραστεί για 3-6 λεπτά και στη συνέχεια, δοκίμασε τη μαγεία.

Ηθικό δίδαγμα: ποτέ μην ξεχνάτε ότι τα ζεστά κρύσταλλα χρειάζονται ξεκούραση, αλλιώς μπορεί να πάψουν να πειράζουν το σώμα σας και να σας προσφέρουν σιωπή αρχοντιά.
 
Χαχα! Έτσι μπράβο, να τα ξεκουράζετε τα κρύσταλλα! Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι και το πρωτότυπο θα είχε τα χάλια του (το... πνίξιμο της δίψας μάλλον είναι ακριβής μετάφραση) :-)
 
Μερικά ακόμη για να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα...

Φλαμουριά: Μοναδικό άρωμα, εξαιρετική γεύση, αδιάφορο στυλ.
Φράουλα: Όμορφη, γλυκιά, λεπτή, αδιάφορη. Θαύμασε τις αισθήσεις σου με τη γεύση της φράουλας.
Τσάι του βουνού: Πέτα πάνω στα βουνά, ανέπνευσε αέρα βουνού, κάθισε σε λιβάδια, ξάπλωσε σε πεδία με ένα φλιτζάνι φύση.
Μυρτίλο: Τόνωσε το σώμα, κράτα μακριά τις ασθένειες, αύξανε την ανοσία, διατήρησε το εγκέφαλο, χαμογέλασε και χάιδεψε τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι φύση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το χόντρυνες λίγο, αυτό το τελευταίο είναι κάπως πορνογραφικό ;-)

Φαντάσου τι θα γινόταν δηλαδή αν το προτελευταίο έλεγε «ξάπλωσε σε παιδία». Μπρρρρ...
 

bernardina

Moderator
Kλαίω λίγο.

Το είδε άνθρωπος αυτό πριν το τυπώσει; Το είδε ενώ το τύπωνε; Και το βρήκε οκέι;
Οκέι...
 
Το είδε, το τύπωσε, το πήρε μαζί του στην έκθεση και το δίνει στο σταντ του. Αν και μεταξύ μας, δεν ξέρω πόσοι θα ενδιαφερθούν για το φλαμούρι με το μοναδικό άρωμα και το αδιάφορο στυλ.
 

danae

¥
χαμογέλασε και χάιδεψε τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι φύση.

Κίνκι ρομαντισμός στη μηχανική μετάφραση. Άλλο ύφος, μετά τις χυδαιότητες με τα γατάκια και τη Hello Kitty... :D
 
Δεν το κάνω επίτηδες, αλήθεια! Κάτι άλλο έψαχνα (σχετικά με HACCP) κι έπεσα πάνω σ' αυτό το αριστούργημα:

Μόλις έχετε ζήσει σε ένα μέρος όπου οι εργαζόμενοι τροφίμων είναι υποχρεωμένοι να φορούν γάντια, είναι δύσκολο να σκεφτώ ένα λόγο που δεν πρέπει. Ρωτήστε τον εαυτό σας: θέλετε πραγματικά γυμνά χέρια ενός ξένου αγγίζει το φαγητό σας; Αν έχετε περικοπές στα χέρια σας, τη θεραπεία τους με αντιβιοτική αλοιφή και επίδεσμο προσεκτικά. Βεβαιωθείτε ότι όλη η περικοπή καλύπτεται, και ότι το αίμα είναι πουθενά κοντά στην άκρη του επιδέσμου.

Υπάρχουν πολλές χρήσιμες ιατρικές πληροφορίες σ' αυτό το σάιτ, όπως "Πώς να απαντήσετε σε ένα κατάσχεση":

Ο διαβήτης, πυρετός (στα παιδιά), δηλητηρίαση, εγκεφαλική βλάβη, και τα ναρκωτικά ή κατάχρηση αλκοόλ είναι άλλες κοινές αιτίες των κατασχέσεων.

Ορίστε. Φαγωνόμαστε στην Ελλάδα για κατασχέσεις κι αηδίες. Στην Αμερική μια απλή δηλητηρίαση αρκεί για να αρχίσουν οι κατασχέσεις. Μετά δίνονται πολύτιμες οδηγίες για να "απαντήσουμε" κατάλληλα στην κατάσχεση:

Χαλαρώστε τυχόν περιοριστικά ρούχα. Κατάργηση γυαλιά, κατά περίπτωση (θα εξαιρούνται τα υπερμετρωπίας). Ελέγξτε για τη συνείδηση​​. Αν το άτομο είναι αναίσθητο, ελέγξτε αεραγωγών (Ε, μα! Αν το άτομο είναι αναίσθητο, χωρίς συνείδηση, καλά να πάθει που του κάνουν κατάσχεση).

Στο σάιτ αυτό βρήκα και μερικές πιο κρυπτικές οδηγίες πρώτων βοηθειών που δεν έχω αποκρυπτογραφήσει ακόμα. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει:

Πώς να διεξάγετε τον ζημιωθέντα σε απορρίματα κατά τη διάρκεια πρώτων βοηθειών:

Όταν την επαγγελματική ιατρική φροντίδα είναι πολύ μακριά, μπορεί να χρειαστεί να εκκενώσουν ένα τραυματισμένο άτομο από τα σκουπίδια (κάτι πήρε το αφτί μου για σκουπίδια που βγάζουν λάβα αλλά δεν το πίστευα). Μετά την εξασφάλιση της ζημιωθέντα μια γέννα, να φέρουν το άτομο στην ασφάλεια (για να κάνει μήνυση στον μαιευτήρα) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Θέση ενός διασώστη στο κεφάλι για να χρησιμεύσει ως ηγέτης και να παρακολουθεί το κεφάλι και τη σταθερότητα του λαιμού. Τοποθετήστε τα άλλα διασώστες κατά μήκος των πλευρών των απορριμμάτων, τουλάχιστον δύο σε μια πλευρά, προσπαθεί να κρατήσει τους ανθρώπους από περίπου ίσο ύψος απέναντι από το άλλο. Πιάσε τα σκουπίδια μέσω της κατάλληλης συγκράτησης. Χρησιμοποιήστε όποιο χέρι είναι κατάλληλη για την κατεύθυνση που θα πρέπει να το περπάτημα. Σηκώστε την πρόσκληση του ηγέτη : «Lift , στις 3 - 1, 2 , 3 !»

Λακωνική η πρόσκληση του ηγέτη. Δίνει μόνο ώρα και ποια ασανσέρ σε πάνε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μένει. Προσοχή μην πάρετε το ασανσέρ 4, πάει μόνο στο πάρκινγκ. Το μάτι μου πήρε κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα αλλά προς το παρόν δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Επιφυλάσσομαι όμως να διαβάσω εκείνο το "Πώς να κάνει το χειρισμό Heimlich ένα παιδί", ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και έχει θεαματική εισαγωγή: "Όσο το παιδί σας είναι ο βήχας..."

Μέχρι τότε, πάρτε ένα μίνι έπος της σύγχρονης μετάφρασης:

Πώς να οικοδομήσουμε μια μικρή ράμπα:

Αν θα θέλατε να ξέρετε πώς να οικοδομήσουμε μια μικρή ράμπα, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα τσίμπημα και να το αποθηκεύσετε μακριά όταν δεν χρειάζεται, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Τα πράγματα που θα χρειαστείτε:
Βαρύ βάρος του σκάφους
Λωρίδα χαλί
Δέσιμο όπλο και συνδετήρες
2 κομμάτια χύτευσης
10 Καρφιά
Hammer
Κατσαβίδι

Επιλέξτε ένα διοικητικό συμβούλιο που είναι 16 εκατοστά σε πάχος και ότι βρίσκεται μήκους τουλάχιστον πέντε πόδια. Άμμος και την προετοιμασία για την ασφαλή χρήση. Συνδέστε το χαλί στην κορυφή του σκάφους σας, χρησιμοποιώντας βασικό πυροβόλο όπλο και συνδετήρες σας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδετήρες που χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε το χαλί σφυρήλατο σε όλη τη διαδρομή στο διοικητικό συμβούλιο. Συνδέστε χύτευση σε κάθε πλευρά του σκάφους, τη σφυρηλάτηση σε ένα καρφί σε κάθε πόδι. Όταν τοποθετείτε το γείσο, βεβαιωθείτε ότι το λίπος άκρη του καλουπιού είναι στο ίδιο επίπεδο με το κάτω μέρος του διαδρόμου σας, έτσι ώστε να δημιουργεί μια ωραία προεξοχή ασφαλείας κατά μήκος των πλευρικών άκρων του διαδρόμου σας.

Συνδέστε μια μικρή ποσότητα αντιολισθητικό υλικό στην κάτω πλευρά του άκρου του εδάφους του κεκλιμένου επιπέδου για να το κρατήσει από την ολίσθηση. Μήπως αυτό χρησιμοποιώντας βασικό πυροβόλο όπλο σας. Ορίστε ένα άκρο του διαδρόμου σας στο έδαφος και το άλλο άκρο του διαδρόμου σας επάνω στο όχημα ή κτίριο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή επιπλέον ράμπα στην κορυφή, έτσι ώστε η ράμπα δεν θα γλιστρήσει προς τα κάτω και να πέσει στο έδαφος.
 

natandri

New member
Επιλέξτε ένα διοικητικό συμβούλιο που είναι 16 εκατοστά σε πάχος και ότι βρίσκεται μήκους τουλάχιστον πέντε πόδια.
Ε, ρε, βρεμένο διοικητικό συμβούλιο που τους χρειάζεται...
 

bernardina

Moderator
Βρε, Ελληγενή μου, σε λίγο θα χρειαζόμουν ένα χάιμλιχ παιδί για να μου βγάλει το παξιμαδάκι που καρφώθηκε στον καταπιώνα από το γέλιο. Αυτά, παιδί μου, να τα βάζεις στο Χαρούμενο Ξύπνημα, όχι εδώ.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Η μεταφραστική βάση γιατί ξέρει τη σφυρηλάτηση και δεν ξέρει το hammer;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Βάζω τον Chrome να μου γκουγκλομεταφράσει ένα γερμανικό σάιτ, και βλέπω πάνω στη φάσα, τέρμα δεξιά, ένα «On the left». Κοίτα να δεις, σκέφτομαι, τούτοι 'δώ κάνουν ακόμη και ενδοσελιδική πλοήγηση! Τι έλεγε τελικά;
Links :)
 

nickel

Administrator
Staff member
Ανοίγω ένα φυλλαδιάκι με οδηγίες κινητού και διαβάζω:

«Με μόνο μια βρύση εναντίον...».

Δηλαδή: With a single tap against... / With just one tap against...

Κατάλαβα, θα το διασκεδάσω.
 
Ανοίγω ένα φυλλαδιάκι με οδηγίες κινητού και διαβάζω:

«Με μόνο μια βρύση εναντίον...».

Δηλαδή: With a single tap against... / With just one tap against...

Κατάλαβα, θα το διασκεδάσω.


Βρύση εναντίον Οθόνης. Ωραίος τίτλος για b-movie.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Κι αν σκεφτούμε ότι στις βρύσες screen είναι το φιλτράκι στο άκρο, άπειρες σεναριακές δυνατότητες...
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Κατάλαβα, θα το διασκεδάσω.
... άπειρες σεναριακές δυνατότητες...

Untapped possibilities for fun. Speaking of which, here's some pasta fun on the tablet, Chinese style, noodly[SUP]1[/SUP]:


Even with fingers tap dancing on "Κίνηση", the bloody thing refuses to budge. Great Googly Moogly!



 
Top