Διασκεδάστε και μ' αυτό...

Κοίτα, αν σήμερα κυκλοφορούσαμε με codpieces θα σου φαινόταν κάπως, έτσι δεν είναι; Καλώς ή κακώς, οι εποχές έχουν τα δικά τους πρότυπα "φυσιολογικότητας". Αν πριν από 30 χρόνια κυκλοφορούσε κανείς συνέχεια με γένια τριών ημερών θα θεωρούνταν είτε αλήτης είτε κομμουνιστής. :p
Σήμερα το 70% των συνομήλικών μου δεν ξυρίζεται. Εδώ ξέρω αστυνομικούς που όταν έχουν άδεια σταματάνε αμέσως να ξυρίζονται. Αυτή η μόδα μετράει περίπου μια δεκαετία.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εδώ ξέρω αστυνομικούς που όταν έχουν άδεια σταματάνε αμέσως να ξυρίζονται.
Εγώ ξέρω και κάτι μεταφράστριες που πολύ θα ήθελαν να σταματάνε να ξυρίζονται όταν έχουν άδεια και παρακαλάμνε να γίνει η τριχοφυΐα της μόδας (όπως στους νάνους του Τέρι Πράτσετ) αλλά φευ! Δεν τις ακούει κανείς :) Άτιμη κενωνία, που κάνεις πλούσια τη σιλκεπίλ. :cheek:
 
Καλά κι εμείς καταναλώνουμε ρεύμα. Δεν αφήνουμε γενειάδα, τα παίρνουμε με μηχανή. Μια φορά την εβδομάδα, γιατί το ρεύμα κοστίζει.

Από την άλλη, μπορείς και να το δοκιμάσεις. Ίσως γίνει μόδα. Όταν σταμάτησα να ξυρίζομαι με έκραζαν από 100 μεριές, ακόμη δεν είχε γίνει τόσο μόδα. Βέβαια εγώ δεν το έκανα λόγω μόδας ή πρωτοπορίας, απλά είχα βαρεθεί το καθημερινό ξύρισμα, στον στρατό, και ορκίστηκα να ξυρίζομαι μόνο μια φορά τον χρόνο (μόνο και μόνο για να καθαρίζουν οι πόροι).
 

SBE

¥
Όταν κοιτάζουμε άλλη εποχή και (κυρίως) άλλη κουλτούρα, δεν βλέπω το αστείο. Στα εξώφυλλα των δίσκων η αισθητική είναι τρισάθλια αλλά το ότι οι φωτογραφιζόμενοι έχουν π.χ μουστάκια ή τριχωτά πόδια δεν είναι και τόσο κωμικό. Ούτε το ότι φοράνε τα χρώματα που φοράνε (εξαιρείται ο κύριος με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας).

Aλλά ας αλλάξουμε θέμα, σε κάτι πιο σύγχρονο και εξίσου εκτυφλωτικό. Αυτό εδώ το σπιτάκι και φτωχοκαλυβάκι κάποιου κυρίου στο δυτικό Λονδίνο, ο οποίος μάλλον είναι Ινδός (το σπίτι βρίσκεται σε ινδογειτονιά) και ήθελε να μεταφέρει μεν την αισθητική του Μπόλιγουντ, αλλά ήθελε και κάτι μινιμαλιστικό και μεταμοντέρνο. Προσέχτε πως απ'έξω είναι ένα φυσιολογικό σπίτι, και μόνο τα λουλούδια σε προϊδεάζουν για το σοκ του εσωτερικού.
Προσέξτε επίσης την αισθητική του μπάνιου, με τη μοκέτα- επένδυση στη μπανιέρα και στο νιπτήρα.
Επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες διακοσμητικές πινελιές, όπως η καρέκλα γραφείου στο μπάνιο και τα πλαστικά λουλούδια σε ασσορτί χρώμα με το ντεκόρ.
 
Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά βγάζει γαμάτο ambience, σαν φωτογραφίες μονοχρωματικού φίλτρου. Αν εξαιρέσεις φυσικά την γούνα που αγκαλιάζει την μπανιέρα.
 

daeman

Administrator
Staff member
Πιο Βαλκάνια, πεθαίνεις!

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/43752

You've covered a good slice of the Balkans; I'll go first to the Bizarre: Most Bizarre Album Covers Ever




and then I'm going global: Museum of Bad Album Covers



Όλα αυτά όμως σε νέο νήμα, προσεχώς στις οθόνες σας: The Good, the Bad and the Ugly.

Τι να κάνω; Αφού δεν προλαβαίνω να γνέσω το νήμα, ρίχνω κρόσσια και ξεφτίδια, τρέιλερ για τα προσεχώς.

@ Μπέρνη: Ιστορίες φρίκης σε γιουγκοτρένα, ιταλοτρένα και μάτζικ μπας; Έχω, λέγετε, προσεχώς κι αυτές. :-\
 

nickel

Administrator
Staff member
Πολύ καλό! Η μοναδική χώρα που κανένας δεν ξέρει είναι σίγουρα η Μολδαβία. Μου άρεσε ο τύπος που έβαλε βελάκι στο Λουξεμβούργο και το σχολίασε με ένα LOL, κάτι ανάμεσα σε «μα υπάρχουν και τόσο μικρές χώρες;» και «μα, σοβαρά, περιμένετε να ξέρω πώς λένε την κουτσουλιά;».

Περιμένω να δω τώρα ποιος δικός μας ιστότοπος θα δοκιμάσει το ίδιο — με ευρωπαϊκές χώρες πάλι και όχι, ας πούμε, με αμερικάνικες πολιτείες, γιατί εκεί η άγνοια θα είναι αφόρητα βαρετή.
 
Και τώρα που γελάσατε, δοκιμάστε να παίξετε αυτό το παιχνιδάκι. Έχει και πιο εύκολα και πιο δύσκολα επίπεδα. Το επίπεδο 9 είναι για μαζόχες με πολύ ελεύθερο χρόνο.

Παρεμπιπτόντως, το Buzzfeed είχε τρέξει και αντίστοιχη άσκηση με Βρετανούς να συμπληρώνουν τις αμερικανικές πολιτείες. Μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα εδώ, αλλά για την μέγιστη απόλαυση πρέπει να ξέρετε την σχετική γεωγραφία.


Επίσης:

 
Πολύ καλό! Η μοναδική χώρα που κανένας δεν ξέρει είναι σίγουρα η Μολδαβία. Μου άρεσε ο τύπος που έβαλε βελάκι στο Λουξεμβούργο και το σχολίασε με ένα LOL, κάτι ανάμεσα σε «μα υπάρχουν και τόσο μικρές χώρες;» και «μα, σοβαρά, περιμένετε να ξέρω πώς λένε την κουτσουλιά;».

Περιμένω να δω τώρα ποιος δικός μας ιστότοπος θα δοκιμάσει το ίδιο — με ευρωπαϊκές χώρες πάλι και όχι, ας πούμε, με αμερικάνικες πολιτείες, γιατί εκεί η άγνοια θα είναι αφόρητα βαρετή.

Όπως έλεγε ένας καλός μου φίλος κάποτε: "Μα υπάρχουν οι Λουξεμβούργιοι; Ζουν, αναπνέουν; Ακούγονται ποτέ;" :lol:
 
Εμένα πάλι μου άρεσε αυτός που στην έγραψε στην Ισπανία "Spain" και στην Πορτογαλία "more Spain?"
 

SBE

¥
Δεν μπορούμε να πούμε πάντως, τις βασικές χώρες (Γαλλία, ΗΒ, Ισπανία, Γερμανία) κάπως τις καταφέρνουν.
Από την άλλη δεν ξέρω πώς μαθαίνουν τα παιδιά σήμερα στην Ελλάδα γεωγραφία. Εγώ θυμάμαι στην γ' δημοτικού είχα ένα παιχνίδι που είχε τις χώρες και τις πρωτεύουσές τους και τις μάθαινες παίζοντας. Βέβαια από τότε οι μισές έχουν αλλάξει όνομα ή έχουν διαλυθεί, οπότε ίσως να ήταν και μάταιος κόπος.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Επειδή αποφάσισα να μη χαλαστώ, αλλά να γελάσω με τα χάλια τους (και τα δικά μας):

Ο Κώστας Καραμανλής σπάει την σιωπή του

Τα πολιτικά δρώμενα της χώρας έρχεται να ταράξει η δημοσίευση τμημάτων της αυτοβιογραφίας του τέως Έλληνα πρωθυπουργού, στην οποία ο ίδιος ερωτάται, και παραδόξως απαντά, για όλους και για όλα. Το πόνημα υπογράφει ο γνωστός τόσο για την οξύνοιά του όσο και για την αντικεμενικότητά του σε σχέση με τον Κώστα Καραμανλή Jr, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σύμφωνα με τον οποίο η πλήρης αυτοβιογραφία πρόκειται να κυκλοφορήσει όταν ο Κώστας Καραμανλής επανέλθει στην ηγεσία της ΝΔ, ώστε να συμπέσει με την θριαμβευτική του πορεία προς την επανακατάληψη της εξουσίας και την επανεπανίδρυση του κράτους. Τα αποσπάσματα που ακολουθούν, στα οποία ο τέως μιλάει για τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του σε πρώτο πρόσωπο, δημοσιεύονται για πρώτη φόρα στα ελληνικά ίντερνετς.
[...]
Ο τέως Πρωθυπουργός για την σχέση του με τα videogames
Είναι αλήθεια ότι ήμουν φανατικός των βιντεοπαιχνιδιών. Εκεί που πορωνόμουν απίστευτα ήταν με το Pro Evolution και παλαιότερα με το Crazy Taxi. Στο Pro μάλιστα, όταν το 2008 είχαν βάλει για πρώτη φορά online leaderboards, είχα πάει πρώτος στον κόσμο για όλο τον μήνα Απρίλιο. Για να μην την πατήσω όμως και με πιάσει στο στόμα του ο Κουρής έπαιζα με το ψευδώνυμο Rafinas56, οπότε δεν μπορούσα να καυχηθώ σε κανέναν γι'αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο να κρατάω κάτι τέτοιο μέσα μου. Στα μεταξύ μας ματς με τα παιδιά, όταν μαζευόμασταν σπίτι μου, από αντιπάλους καλύτεροι ήταν ο Ρουσόπουλος και ο Εφραίμ. Το κακό όμως με τον Εφραίμ ήταν ότι ενώ στην αρχή έκανε τον άσχετο και μας έπειθε να βάζουμε κουφά στοιχήματα - στοιχηματίζαμε ό,τι μπορείς να φανταστείς, από φυστίκια μέχρι λίμνες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο - μετά μας έπαιρνε και τα σώβρακα. Είχαμε βέβαια και τον Αβραμό που ζήταγε συνέχεια να παίξει κι αυτός, αλλά ήταν τελείως άμπαλος και δεν καταλάβαινε χριστό από τα controls. Για να μην μας τα ζαλίζει, του δίναμε ένα χειριστήριο που δεν ήταν συνδεδεμένο με το μηχάνημα και του λέγαμε ότι παίζει. Τον επευφημούσαμε μάλιστα για τις εύστοχες ενέργειές του και αυτός πολύ το χαιρόταν. Το ίδιο δηλαδή που γίνεται τώρα με τα υπουργεία που αναλαμβάνει.
[...]
Για την σχέση του με την γυναίκα του και την εκπληκτικά γρήγορη ανέλιξη της σαν ιατρού
Πολλές φορές κοιτάω την Νατάσα και δεν πιστεύω την τύχη μου που έχω τόσο όμορφη γυναίκα. Νιώθω σαν τον Peter από το Family Guy όταν κοιτάει την Lois. Αυτό βέβαια με την Νατάσα ως χειρούργο ήταν inside joke μεταξύ εμού και του φίλου μου του Άρη του Σπηλιωτόπουλου. Κάναμε τρελά γέλια μεταξύ μας, αλλά όταν το αστείο μας διέρρευσε και κινδυνεύαμε να γίνουμε ρόμπα τρέχαμε και δεν φτάναμε για να το μαζέψουμε. Τελικά το κάναμε να φαίνεται σαν αληθινό, βοηθήσε πολύ και το ότι η Νατάσα έγινε διδάκτωρ Ιατρικής, γιατί αυτό την διευκόλυνε να πάρει και το πτυχίο της Ιατρικής λίγα χρόνια αργότερα.
[...]
Για την εκτίναξη του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους κατά τα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας
Κοιτάχτε, το 2003 απέκτησα τα δίδυμα. Λίγους μήνες μετά έγινα πρωθυπουργός. Ξέρετε τι χρήματα ειναι απαραίτητα για να μεγαλώσεις όχι ένα αλλά δύο παιδιά την εποχή μας. Άρχισα αρχικά να δανείζομαι απο φίλους, ο Βουλγαράκης δύο offshore πούλησε για να με βοηθήσει αλλά τίποτα, και να τα pampers, και να τα γάλατα, και να τα φορμάκια. Κάποια στιγμή μου λέει η αλεπού ο Αλογοσκούφης "Πρόεδρε είσαι πρωθυπουργός της χώρας και σύμφωνα με την εγκύκλιο τάδε, αριθμός τάδε, μπορούμε να περάσουμε τα έξοδα για τα δίδυμα στον κρατικό προυπολογισμό". "Γιώργο με σώζεις", του είπα. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
[...]
Για το σχέδιο δολοφονίας του
Εντάξει, αυτό ήταν πράγματι ανησυχητικό γιατί όταν σε δολοφονούν πεθαίνεις. Όταν μου είπαν πρώτη φορά απ'την ΕΥΠ ότι κάποιος με είχε βάλει στο μάτι ρώτησα τι ήταν η ΕΥΠ κι αφού έμαθα, κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιος ακριβώς ήθελε να με φάει. Ο πρώτος βέβαια που είχε πάει το μυαλό μου ήταν ένας SoccerFan1980 που είχα νικήσει στο Pro άπειρες φορές και μου έστελνε αγριεμένα μηνύματα πως παίζω μόνο με σέντρες σαν "fucking n00b". Εγώ του απαντούσα "haha you are my best client" και τσατιζόταν περισσότερο, οπότε ένας που σίγουρα ήθελε να με σκοτώσει ήταν αυτός. Επίσης ήταν και οι Αμερικάνοι που σίγουρα δεν χαίρονταν για εκείνο τον αγωγό που λέγαμε να φτιάξουμε με τους Ρώσους, αλλά δε νομίζω πως θα έφταναν σε τόσο ακραία μέτρα, να σκοτώσουν αρχηγό δυτικού κράτους με του οποίου τις πολιτικές δεν συμφωνούσαν, θα ήταν και too much και too obvious. Βέβαια, όπως μου λέει και ο Αντώναρος, εμένα με συμφέρει να συντηρείται αυτή η ιστορία γιατί ηρωοποιούμαι, φαίνεται ότι με φάγαν τα συμφέροντα, οι σιωνιστές κτλ. και έτσι κανείς δεν ασχολείται με το ότι αποτελείωσα τα δημοσιονομικά της χώρας. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες μου να επανέλθω δριμύτερος ως σωτήρας και να αναλάβω την εξουσία. Πραγματικά εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ αστείο, αλλά με τους Έλληνες ποτέ δεν ξέρεις!


Λίγκαλ Ντίσκ. Κλέημερ: Τα κείμενα είναι αποτέλεσμα Πλάνης, δεν περιέχουν αληθινά περιστατικά και μοναδικό στόχο έχουν την πρόκληση μειδιάματος
:whistle:

Τα υπόλοιπα διαβάστε τα εκεί: www.lifo.gr
 

nickel

Administrator
Staff member
Για να συμπληρωθεί το ιλαρόν του πράγματος μεταφέρω δύο από τα σχόλια που πέτυχα:

— Το μόνο που απειλεί τον Κωστάκη είναι η χοληστερίνη.

— Σχολιαστής Α: Ευτυχώς που ο Καραμανλής βρήκε τη θέση που του αξίζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...
— Σχολιαστής Β: Χωράει;;;
 

nickel

Administrator
Staff member
Όμως το ποστ το γράφω για άλλο λόγο. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται το αργκοτικό "δεν καταλάβαινε χριστό". Με προβλημάτισε αυτό και θυμήθηκα ότι έχουμε και το "έγινε λούης". Όμως το δεύτερο δεν με παραξενεύει με μικρό, γιατί η ίδια η λέξη έχει γίνει συνώνυμο της ταχύτητας. Ο Χριστός όμως; Είναι σωστό να τον γράφουμε με μικρό σε τέτοιες φράσεις ή όχι; Είναι σ' αυτήν την περίπτωση το ίδιο με το "είδε τον Χριστό φαντάρο" ή εκεί η λέξη παίζει κυριολεκτικότερο (sic) ρόλο;
Ξεχάστηκα όμως... Αρχικός μου σκοπός ήταν να απαντήσω σ' αυτό: Ακόμα και το «έγινε λούης» θα μπορούσε και τώρα να γράφεται «έγινε Λούης». Νομίζω ότι οι περισσότεροι το γράφουν έτσι.

Οι εκφράσεις με τον Χριστό έχουν όλες κεφαλαίο αρχικό: τον έκανε Χριστό (που μοιάζει με το «έγινε Λούης»), είδε το(ν) Χριστό φαντάρο (που αποκλείεται, όπως λες, να γίνει πεζό), δεν καταλαβαίνει Χριστό. Σύμφωνα με το slang.gr: «Η θρησκευτική εκδοχή του δε μασώ, υποδηλώνει ότι το υποκείμενο είναι τόσο αποφασισμένο να κρατήσει συγκεκριμένη στάση επί ενός θέματος που ακόμη κι ο Χριστός να ερχόταν να του εξηγήσει γιατί πρέπει να αλλάξει γνώμη, αυτός δεν θα καταλάβαινε και δεν θα μετεπείθετο».

Ο Χριστός, άλλωστε, αλλάζει σημασία αν χάσει το κεφαλαίο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Έχουμε βάλει ποτέ τπτ απ' το γιγαντιαίο επιδαπέδιο πιάνο τού FAO Schwarz;
 
Top