Διασκεδάστε και μ' αυτό...

cougr

¥



.....Μέλος μας ανέβασε στον φατσοτοίχο της την παραπάνω γελοιογραφία τού Harry Bliss: Famous Artists Modeling Agency.... Νομίζω ότι η κοπέλα δίπλα στην πόρτα είναι από το πενάκι Αμερικανού γελοιογράφου — εμφανίζεται συνήθως μαζί με τον άντρα, αν δεν κάνω τεράστιο λάθος. Αλλά δεν νομίζω ότι ξέρω το όνομα του γελοιογράφου. Αν ξέρετε, μην το κρατήσετε μυστικό.

Τα υπόλοιπα τα έκρυψα εδώ, για την περίπτωση που σας αρέσουν τα κουίζ:

  1. Amedeo Modigliani, περίπου στο στιλ τού Portrait of the Artist's Wife, Jeanne Hebuterne, 1918 [σύνδεσμος]
  2. Fernand Léger, στο στιλ τού Femme sur fond rouge, femme assise, 1927 [σύνδεσμος]
  3. Edvard Munch, κάποιο από τα The Scream [σύνδεσμος]
  4. Pablo Picasso, Le Rêve, πορτρέτο της ερωμένης του Marie-Thérèse Walter, 1932 [σύνδεσμος]
  5. Γκρρρ...
  6. James McNeill Whistler, Arrangement in Grey and Black No.1, γνωστό με το όνομα Whistler's Mother, 1871 [σύνδεσμος]

(Τώρα το βλέπω αυτό!)

Μήπως. . . λέω. . . μήπως. . λέγεται

Harry Bliss;:) Νομίζω ότι πρόκειται για την κυρία που εμφανίζεται σε πολλά από τα σκίτσα του. Π.χ...
http://www.art.com/products/p150638...-eye—something-on-fire-new-yorker-cartoon.htm
http://www.pinterest.com/pin/27514247696702596/
 

nickel

Administrator
Staff member
Oops. Δική μου παράλειψη, αλλά την ίδια απάντηση είχε δώσει ο Earion στο #393. Είχα ξεχάσει να την προσθέσω στο αρχικό. Το έκανα τώρα.

Για το #441:
To announce the grand opening of Westfield Stratford City, which will soon be “the largest urban shopping centre in Europe”, Westfield created this fun short film, 100 YEARS / STYLE / EAST LONDON. The film, directed by Jake Lunt with The Viral Factory, amazingly gives the run-down of 100 years of East London fashion, dance and music in just 100 seconds.

Στη Wikipedia:
Westfield Stratford City is a shopping centre in Stratford, London, owned by the Westfield Group. The centre opened on 13 September 2011. With a total retail floor area of 1,883,700 square feet (175,000 m2), it is one of the largest urban shopping centres in Europe. It is the 3rd largest shopping centre in the United Kingdom by retail space behind the MetroCentre and the Trafford Centre. Taking the surrounding shopping area into account, it is the largest urban shopping centre in the European Union in terms of size.

Οι παραγωγοί:
http://www.creativeshowcase.net/campaigns/100-years-style-east-london
 
Μεγάλη παγίδα - το ξέρω. Αλλά σε προειδοποιεί ο άλλος στο review του: No. I see you considering purchasing these.
:-D :-D :-D
 

SBE

¥
Πόσο χάλια μπορέι να είναι πια;
(σκέφτεσαι, και μετά πέφτεις στην παγίδα)

Πάντως μια ακόμα παρενέργεια των αρκουδακιών είναι το ότι τα τρως και γίνεσαι λογοτέχνης. Γιατί τόσο πολύ ευφημισμό, παρομοίωση και μεταφορά, με τόσο λυρικό ύφος και γλαφυρή περιγραφή, σπάνια βρίσκεις.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Έτσι, έτσι!!! :laugh: Η αδιαφιλονίκητη πατρίδα του dafuq!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Επειδή η καλή βδομάδα απ' το πρωί της Δευτέρας φαίνεται: :)
 
Ασφαλώς δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι η απόδειξή τους είναι λάθος, ωστόσο έχουν ένα αναλυτικότερο βίντεο που χρησιμοποιούν μια σωστότερη μέθοδο, με την συνάρτηση ζήτα Ρίμαν-Όιλερ. Είναι όμως κρίσιμο να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για άθροισμα με την παραδοσιακή έννοια, αφού οι σειρές άπειρων συνόλων με τιμές που αποκλίνουν δίνουν άθροισμα που δεν ορίζεται. Αυτό που συνιστά η παραπάνω τιμή είναι μια ιδιότητα της σειράς, ένα χρήσιμο συμπέρασμα, παρά αληθινό άθροισμα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Νομίζω ότι εννοούνται όλα αυτά περί αθροίσματος κατά την έννοια που εμείς το αντιλαμβανόμαστε στην κλασική άλγεβρα, όπως άλλωστε εννοείται και το ότι 1+1=10 είναι σωστό υπό προϋποθέσεις. ;) Για το αν είναι "λάθος" η απόδειξη, το ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις το αποκαλύπτει το ½ που δίνουν για το πρώτο άθροισμα, το οποίο κι αυτό είναι σωστό υπό προϋποθέσεις. Επομένως, είπαμε: να διασκεδάσουμε, όχι να μπούμε στη διαδικασία των μαθηματικών αναλύσεων. Κι ένα μπόνους για όποιον διασκεδάζει με τα μαθηματικά (που περιλαμβάνει και το αντικείμενο του παραπάνω βίντεο): http://math.ucr.edu/home/baez/numbers/24.pdf. :)
 
Πειράζει που εγώ διασκεδάζω και μπαίνοντας στην διαδικασία των μαθηματικών αναλύσεων;:blush::eek:

Στο παραπάνω βίντεο λέω ότι ο τρόπος απόδειξης δεν είναι σωστός, το αποτέλεσμα είναι σωστό. Κάνουν σε κάποιο σημείο ένα χόκους πόκους, αν το παρατηρήσεις. Το ότι η σειρά 1-1+1-1+... δίνει 1/2 είναι εύκολο να αποδειχτεί κατά Όιλερ, με την σειρά 1+x+x[SUP]2[/SUP]+x[SUP]3[/SUP]+x[SUP]4[/SUP]+... που ξέρουμε ότι δίνει άθροισμα 1/(1-χ) για κάθε χ<1. Μπορείς να το δοκιμάσεις για κάθε αριθμό, η σειρά συγκλίνει. Για x=-1, παίρνεις 1-1+1-1+1-1+...=1/(1-(-1))=1/2. Μάλιστα εδώ είναι πιο προφανές ότι αυτό το άθροισμα είναι ιδιότητα της σειράς, γιατί είναι ο μέσος όρος των μερικών της αθροισμάτων (1, 0, 1, 0...). Αυτό που δεν είναι σωστό στο βίντεο είναι η ματσακονιά που κάνουν με την πρόσθεση σειρών. Τα μαθηματικά δεν είναι παγκόσμια αλήθεια, είναι ένα εργαλείο που αποδεικνύει ό,τι θέλουμε να αποδειχθεί, βάσει αξιωμάτων. Αλλά πρέπει να μένεις πιστός στα αξιώματά σου, να μην χρησιμοποιείς δυο διαφορετικά σετ αξιωμάτων στην ίδια απόδειξη, αλλιώς καταλήγεις σε μαγικά αποτελέσματα.

Συγγνώμη αν αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν.:blush:
 

Zazula

Administrator
Staff member
Κι εγώ λίγο τσιτώθηκα στο σημείο με την πρόσθεση σειρών (όχι τόσο για την ίδια την πρόσθεση, αλλά για τη μετατόπιση), αλλά είδα ότι κι η απόδειξη του Όιλερ στο pdf τού #458 πάλι έχει κάποιο manipulation με τις σειρές. Όμως το μαγικό εδώ δεν είναι πως κατέληξαν με λάθος συλλογιστική σε λάθος αποτέλεσμα, αλλά (με ακροβασίες, αλλά τελοσπάντων) σε σωστό αποτέλεσμα.
 
Top