I want to believe: Αγαπημένες σειρές

daeman

Administrator
Staff member
... Το όνομά της, Εμίλια Κλαρκ. Στο τέλος ανακάλυψα ότι είναι η ξανθιά του GoT με το περίεργο όνομα. :-)

Daenerys Targaryen = Νταινέρυς Ταργκάρυεν, straight from the horse's dragon's mouth. :-)


—Πώς λέγεται η ξανθιά επίδοξη βασίλισσα που κυκλοφορεί σαν παλιοφρικιό;
—Νταινέρυς Ταγάριεν.

—Πώς λέγεται στο Κάσλροκ η μικρή καρδάρα όπου πήζει το τυρί;
Τύριον Κάνιστερ.
 

SBE

¥
Εγώ είχα πάει θέατρο και είχα δει μια παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε ένα κοριτσάκι γύρω στα 15-16 το οποίο έδινε ρέστα και σκέφτηκα α, αυτό το μικρό έχει μέλλον. Μετά την παράσταση μου είπαν ότι η μικρή παίζει στο GoT, αλλά δεν είχα ιδέα. Ε, λοιπόν, το μικρό είναι η μικρή που τη δείχνει να παλεύει με σπαθιά κλπ.
Και την Κλαρκ ομοίως, την είδα πρόσφατα σε μια ταινία και σκεφτόμουν ότι είναι καλή για πρωτοεμφανιζόμενη.
Πόσο πίσω έχω μείνει!
 

nickel

Administrator
Staff member
Μετά από καιρό είδα κι εγώ Game of Thrones...

Game of Thrones Season 6: Blooper Reel

 

crystal

Moderator
Κατά βάση δεν μ' αρέσουν τα κυνηγητά και τα πιστολίδια, αλλά έχω πάθει πλάκα με το Narcos (και κατάλαβα γιατί έχει 8,9 στο imdb). Έξτρα μπόνους ο Πέδρο Πασκάλ, ήτοι ο πιο σέξι άντρας που πέρασε ποτέ από το Game of Thrones. :)
 

daeman

Administrator
Staff member
... Έξτρα μπόνους ο Πέδρο Πασκάλ, ήτοι ο πιο σέξι άντρας που πέρασε ποτέ από το Game of Thrones. :)

Έξτρα έξτρα μπόνους στο έξτρα μπόνους, το τεξ-μεξ σάουντρακ για τον Πέδρο:


Του πάει, κι ας είναι και Χιλιάνος. Και Πέτρο Πασχάλη να τον λέγανε, πάλι θα του πήγαινε. :-)


Αν προτιμάς, βγαίνει και σε τσέλα, με κάπες μεγαλόπρεπες, πριν από δυο βδομάδες με τη Συμφωνική του Λονδίνου:


Too epic and bloated for my taste, but de gustibus... bustibus.
 
Daenerys Targaryen = Νταινέρυς Ταργκάρυεν, straight from the horse's dragon's mouth. :-)

dae.jpg

Επ' ευκαιρία, μόλις τελείωσα το Night Manager και σας το συνιστώ θερμά!
 

SBE

¥
Και μια που έχω καιρό να πω τι βλέπω αυτή την περίοδο, το έχω ρίξει στα ξενόγλωσσα με σκοπό την εξάσκηση. Οπότε μόλις τελείωσα τον τρίτο κύκλο ενός γαλλικού με τίτλο Les hommes de l'ombre, αγγλιστί Spin το οποίο δεν ήταν τίποτα το συγκλονιστικό αλλά ήταν από τα πολιτικά σήριαλ που δεν βλέπεις και τόσο πλέον στην Αγγλία. Απλά οι Γάλλοι έχουν μανία με το χάπι έντ. Στο τέλος οι κακοί τιμωρούνται και οι καλοί επιβραβεύονται.
Kαι ξεκίνησα ένα δανέζικο αστυνομικό με αγγλικό τίτλο Dicte: Crime Reporter. Αυτό είναι δύο επεισόδια η κάθε ιστορία και διαφέρει από τα άλλα στο ότι δεν είναι καταθλιπτικό. Έχει διάφορες ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα με το έγκλημα της εβδομάδας (ή μάλλον του δεκαπενθήμερου), οι οποίες το κάνουν πιο λάιτ. Κλασικά η ηρωίδα του τίτλου η Βενεδίκτη (με πήρε μερικά επεισόδια να καταλάβω από που εβγαινε το όνομά της), είναι όπως όλοι οι ήρωες αστυνομικών: σε αυτούς συμβαίνουν όλα τα εγκλήματα. Σε λίγο θα πιστέψω ότι το Ααρχους είναι η πρωτεύουσα του εγκλήματος. Οι δρόμοι είναι στρωμένοι με πτώματα.
Αυτό που έμαθα από το σήριαλ πάντως είναι ότι το επιθετο Wagner στα δανέζικα προφέρεται Γουάουγνερ.
 
Όσοι πιστοί του Neil Gaiman προσέλθετε! Έχει ξεκινήσει να προβάλλεται η σειρά American Gods. Δεν με τρέλανε το καστ στην αρχή αλλά it grows on me. (Και ειδικά ο Τσέρνομπογκ!) Αν θέλετε λινκ πείτε μου (και για το Neverwhere το ίδιο).
 
Όλοι εσείς που βλέπατε Stranger Things και δε λέγατε τίποτα, είστε αδικαιολόγητοι! Και όλοι εσείς που δεν βλέπετε τώρα Stranger Things, είστε επίσης αδικαιολόγητοι! (Γενικώς είστε όλοι αδικαιολόγητοι εκτός από εμένα, που σας ενημέρωσα) :-)
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω κρατήσει την εντύπωση (από την παρακολούθηση της πρώτης σεζόν και κάποιων επεισοδίων της δεύτερης — τόσα προλαβαίνω) ότι, παρά την αρτιότητα των περισσότερων πτυχών της σειράς, είναι από τις πιο αξιολησμόνητες που έχω δει. Φταίει ίσως ότι δεν τα πάω καλά με το μεταφυσικό. Ή ότι ξεχνάω γρήγορα. :-)

Ίσως όμως θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε κάποια συζήτηση για τις σειρές που βλέπουμε και συστήνουμε ανεπιφύλακτα. (Κάτι να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, ντε.) Θα κάνω μια λίστα με τις σειρές που έχω αφήσει στη μέση με σκοπό να τις συνεχίσω και τις άλλες που άφησα στη μέση και δεν πρόκειται ποτέ να μάθω πώς τελειώνουν.
 

SBE

¥
Εγώ δεν βλέπω θρίλλερ, διαμονικά και μεταφυσικά. Οπότε αν και γνωρίζω το καμ-μπακ της Γουινόνας, δεν επεδίωξα να το δω.
Το μόνο σήριαλ που βλέπω αυτή την εποχή είναι το The Good Fight. O πρώτος κύκλος με έκανε να αναρωτιέμαι αν γράφανε και γυρίζανε το κάθε επεισόδιο την εβδομάδα που παιζόταν, γιατί ήταν τόσο πολύ μέσα στις περσινές ειδήσεις. Ο δέυτερος (και τρέχον) κύκλος όχι τόσο πολύ μέχρι στιγμής (είναι λίγο πιο μπαγιάτικες οι ειδήσεις). Κι ο ενδυματολόγος της σειράς είναι φοβερός.
Ολα τα άλλα σήριαλ για τα οποία γράφονται καλές κριτικές και όλοι μου λένε ότι πρέπει να τα δω κλπ τα βλέπω αλλαδεν με έχει συγκινίσει κανένα πρόσφατα.
 
Οι σειρές που βλέπω αυτό τον καιρό είναι κατά κύριο λόγο πρόσφατες, αλλά περισσότερο απολαμβάνω μια λίγο πιο παλιά, το Justified. Περίμενα να μη μου αρέσει, καθώς φέρνει σε σύγχρονο γουέστερν, αλλά με κέρδισε από το πρώτο επεισόδιο. Καλογραμμένοι διάλογοι (που όπως λένε όσοι ξέρουν, ακολουθούν πιστά το ύφος του Έλμορ Λέναρντ), έξυπνες πλοκές, τοπικό χρώμα και πολύ χιούμορ, με περίπλοκους κεντρικούς χαρακτήρες και μια ανεξάντλητη συλλογή από ιδιόρρυθμους και συχνά κουτοπόνηρους εγκληματίες. Ο Τίμοθι Όλιφαντ μαγνητίζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ από το υπόλοιπο καστ ξεχωρίζω τον εξαιρετικό Ουόλτον Γκόγκινς και (στον δεύτερο κύκλο) τη σπουδαία Μάργκο Μάρτιντειλ.

Είναι από τις σειρές που ξεκίνησα να βλέπω στην τηλεόραση (με εντυπωσίασε το Mega που την πρόβαλε μες στο καλοκαίρι του 2013, αντί για επαναλήψεις), αλλά δεν μπόρεσα να δω τον πέμπτο (και προτελευταίο) κύκλο όταν προβλήθηκε την επόμενη χρονιά. Φέτος την ξεκίνησα από την αρχή, ευτυχώς μη γνωρίζοντας ακόμα πώς τελειώνει.
 

crystal

Moderator
Έχω κρατήσει την εντύπωση (από την παρακολούθηση της πρώτης σεζόν και κάποιων επεισοδίων της δεύτερης — τόσα προλαβαίνω) ότι, παρά την αρτιότητα των περισσότερων πτυχών της σειράς, είναι από τις πιο αξιολησμόνητες που έχω δει.

Ιιιιιιιιι :D

Σε άλλα νέα, φέτος τον χειμώνα είδα το Fargo (τελευταία και καταϊδρωμένη) κι έπαθα πλάκα.
 
Παρατηρώ ότι σνομπάρετε την τηλεόραση και δη την δημόσια. Εγώ που κολλάω όταν μπορώ να δω το ένα επεισόδιο μετά το άλλο (το έκανα μόνο με το Game of Thrones) βλέπω τις σειρές της ΕΡΤ, δυο με τρεις φορές τη βδομάδα, και είμαι πολύ ευχαριστημένος: The Affair όλο τον χειμώνα, Peaky Blinders τώρα.
 

nickel

Administrator
Staff member
The Affair όλο τον χειμώνα, Peaky Blinders τώρα.

Έχω εκλεκτές συστάσεις και για τα δύο, αλλά δεν μπορώ να βλέπω σειρές σε συγκεκριμένη ώρα ούτε έχω τα εργαλεία να γράφω από την τηλεόραση κατά την απουσία μου. Η ανάγκη για ευελιξία έχει οδηγήσει και σε άλλες λύσεις...

Απορία: Πώς πάνε από υποτιτλισμό; Υποθέτω ότι το δεύτερο έχει και αρκετή αργκό — ή κάνω λάθος;
 
Αργκό δεν έχω παρατηρήσει πολλή, αλλά βαριά προφορά ναι (τσιγγάνοι του Μπέρμιγχαμ, και μπόνους ένας Εβραίος μαφιόζος του Λονδίνου - ο Τομ Χάρντι). Δεν θυμάμαι να έχω προσέξει μαργαριτάρια, αντίθετα με τα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ νομίζω (αλλά μπορεί να κάνω λάθος και στα δύο).
Το The Affair έχει το ωραίο χαρακτηριστικό ότι κάθε επεισόδιο αφηγείται περίπου την ίδια πλοκή από τη σκοπιά δύο διαφορετικών πρωταγωνιστών, και είναι πάντα διαφορετική σε λεπτομέρειες όπως όταν θυμόμαστε κάτι μετά από καιρό και εξωραΐζουμε το ρόλο που παίξαμε.
 

SBE

¥
Eτσι όπως το έγραψες Μαρίνε νόμιζα ότι θα αναφερόσουν σε τίποτα ελληνικά σήριαλ, όχι σε ξένα που τα παίζει η τηλεόραση στην Ελλάδα.
Αυτά τα δυο, αμφότερα Μπιμπισί, δεν τα παρακολούθησα γιατί τα έχω ψιλοβαρεθεί αυτά.
Παρεμπιπτόντως, είχα δει πριν λίγο καιρό, δυστυχώς όχι όλη, μια σειρά ντοκυμαντέρ, αμερικανική παραγωγή, για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Πάρα πολύ καλό. Τίτλος The Vietnam War. Εξαιρετικό.
 
Eτσι όπως το έγραψες Μαρίνε νόμιζα ότι θα αναφερόσουν σε τίποτα ελληνικά σήριαλ, όχι σε ξένα που τα παιζει η τηλεόραση στην Ελλάδα.
Σας έχω και ένα εξαιρετικό ελληνικό σήριαλ που έβλεπα πριν από δέκα χρόνια και το οποίο δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα ξένα: την Άμυνα ζώνης. Δεν ξέρω πού μπορεί να τη δει κανείς σήμερα.
 
Top