metafrasi banner

egg on the face

daeman

Administrator
Staff member
...
Eggs with a face: Skull and bacon eggs



and a Bloody Mary to boot.


Και το σχετικό νήμα: eggs over easy = αβγά μάτια.
 

bernardina

Moderator
Diner lingo

Adam & Eve on a log: two poached eggs with link sausage
Adam & Eve on a raft: two poached eggs on toast
Adam & Eve on a raft & wreck 'em: two scrambled eggs on toast


Birds in a nest: a fried egg on toast with a hole cut out of the center
Break it and shake it: add egg to a drink

Cackle fruit/Cackleberries: eggs
Cackleberries out west: western omelette

Chicks on a raft: Eggs on Toast
Cowboy Western: a western omelette or sandwich
Cowboy with spurs: western omelette with french fries


Drop two: two poached eggs
Drown the kids: boiled eggs

Eggs up: two eggs fried on one side, unflipped with unbroken yolks which are generally runny (i.e. sunny side up) see also Fry two, let the sun shine
Egg o' Biscuit: biscuit with egg

Flop two: two fried eggs, over easy
Flop two, over easy: fried eggs, flipped over carefully, with the yolk very runny
Flop two, over medium: fried eggs, flipped over, with the yolk beginning to solidify
Flop two, over hard: fried eggs, flipped over, with the yolk solid all the way through
Four on two over easy: Two orders of eggs over easy

Hamlet's Problem: a Danish and 2 poached eggs with hot sauce
Hatching it: a fried egg on toast with a hole cut out of the center, see also Birds in a nest
Hen fruit or hen nuts: eggs (sometimes boiled eggs)

LEO: lox, eggs and onion, usually served as an omelete. Common in New York City.

Pope Benedict: an eggs benedict

Throw One, Throw Two, etc.: to "throw" an egg (2 eggs, 3 eggs etc.) onto the grill (as in "Throw two Over Easy)

Wreck 'em: scrambled eggs




History
The origin of the lingo is unknown, but there is evidence suggesting it may have been used by waiters as early as the 1870s and 1880s. Many of the terms used are lighthearted and tongue-in-cheek and some are a bit racy or ribald, but are helpful mnemonic devices for short-order cooks and staff. Diner lingo was most popular in diners and luncheonettes from the 1920s to the 1970s.
 

SBE

¥
Καλό!
Και το λέω εγώ που με τα αβγά είμαι σαν τον Δαεμάνο. Αν με αναγκάσουν τα τρώω, αρκεί να είναι τηγανισμένα κι από τις δύο μεριές και να μην έχουν ζουμιά.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Απ' το χθεσινό Ό,τι να 'ναι:
-Πώς ονομάζεται μια ομελέτα με δύο αυγά;
-Διαυγής!
 

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό που έγραψα στην αρχή («Ας μιλήσουμε για αβγά και τα μεταφραστικά τους προβλήματα») ήταν μια αισχρή δικαιολογία για να ανοίξω ένα νήμα για τα αβγά, τα οποία εγώ λατρεύω. Σε εποχές νεανικής ανεμελιάς ήταν μέρος της καθημερινής δίαιτας, κατά προτίμηση στη μορφή του αγγλικού πρωινού (δηλ. τηγανητά, μαζί με μπέικον, λουκάνικα, ψητή ντομάτα, αλλά όχι φασόλια). Μου αρέσουν σε όλες τις μορφές, από μελάτα ή σφιχτά βραστά ή ποσέ, μάτια ή χτυπητά (αλλά όχι ντεκότο) μέχρι… την ανακάλυψη του #45, που δικαίωσε τη δημιουργία του νήματος.

Έφτιαξα χτες αυτό το αβγό σε φωλίτσα ψωμιού, μόνο που δεν έκατσα να κάνω εργόχειρο με τη λεπτή φέτα. Πήρα μια χοντρή φετάρα μοναστηριακό του Βενέτη, του έριξα και λίγο λαδάκι με αλάτι (τρώγεται κι έτσι, χωρίς τίποτ’ άλλο), ζούληξα τη λαδωμένη ψίχα να δημιουργήσει γούβα, και άδειασα ένα αβγό μέσα στη γούβα, πρώτα το ασπράδι σιγά σιγά να μη φύγει προς τα έξω, και καταμεσής τον κρόκο. Λίγα λεπτά στο γκριλ, και μετά βαθιές ανάσες ηδονής. Την επόμενη φορά με μπέικον.

:upz:
 

nickel

Administrator
Staff member
Το τριμμένο τυρί; Πού είναι το τριμμένο τυρί;; :-D :-D
Μετά το μπέικον. Θα το απολαύσω σε διάφορες εκδοχές. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το φάω με λεπτή φέτα. Ο τρόπος που έχουν κάνει τη γούβα εκεί είναι σαν φωτοσοπιά. Μα πώς μπορείς να το κόψεις έτσι το ψωμί;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Νικέλιε, υπάρχει και παραλλαγή: παίρνεις (μεγάλη) φέτα ψωμί, τοποθετείς ανάποδα σε αυτήν ένα ποτήρι (με το άνοιγμά του προς τα κάτω) εν είδει κουπ πατ, κοβεις ένα ολόκληρο στρογγυλό κομματάκι από τη μέση, βάζεις τη φέτα στο τηγάνι, προσθέτεις το αβγό στην τρύπα από το ποτήρι, τηγανίζεις με λίγο (ή πολύ, ό,τι θέλεις) λάδι σε αντικολλητικό κι από τις δυο πλευρές κατά το γούστο σου και έτοιμο. Βάζεις και το κομματάκι στην άκρη του τηγανιού να ψήνεται κι αυτό, αν θέλεις μετά να βουτήξεις :)
(Βρε τι πάθαμε, μεσημεριάτικο!)
 

bernardina

Moderator
Ο τρόπος που έχουν κάνει τη γούβα εκεί είναι σαν φωτοσοπιά. Μα πώς μπορείς να το κόψεις έτσι το ψωμί;
Μα δεν το έχουν κόψει. Το έχουν πατικώσει με το κουτάλι.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μα δεν το έχουν κόψει. Το έχουν πατικώσει με το κουτάλι.
Έχεις δίκιο. Είδα το μαχαίρι στην πρώτη και βιάστηκα. Άρα ό,τι έκανα κι εγώ.
 
Top