11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η Πόπη Διαμαντάκου είναι τηλεκριτικός και ενδεχομένως το άρθρο της έχει δημοσιευτεί στην ίδια σελίδα μαζί με κάποια σχετική είδηση. Μην ξεχνάς ότι η Καθημερινή είναι καταρχήν έντυπη εφημερίδα και χρησιμοποιεί και αντίστοιχες συμβάσεις.
 
Γεγονός είναι ότι δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Μόνο χαρακτηρισμούς περιέχει το άρθρο της, όχι επιχειρήματα. Φυσικά για να παρουσιάσεις επιχειρήματα χρειάζεται να παραθέσεις και αυτά πάνω στα οποία επιχειρηματολογείς και όχι γενικότητες τόσο αόριστες που, όπως είπα, κάλλιστα θα μπορούσαν να γραφτούν για ένα τελείως άσχετο θέμα. Αντικαταστήστε την ΕΡΤ με Blizzard North και την κυβέρνηση με Activision Blizzard και το άρθρο θα είναι σαν να γράφτηκε για την επαναλειτουργία της Blizzard North (όπου τηλεόραση βάλτε software house).
 

nickel

Administrator
Staff member
Helle, δεν θέλεις να ζήσεις σε κάποιο μέρος όπου οι διαδικασίες αξιολόγησης και πρόσληψης δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τον τραγέλαφο που ζήσαμε προχτές; Ζήτα κι εσύ αυτά που θέλουμε όλοι μας από όλους τους κυβερνήτες μας.
 
Με ποιον τρόπο να το ζητήσω; Γράφοντας αοριστολογίες στο προσωπικό μου ιστολόγιο (που δεν έχω);

Ας ξεκαθαρίσω την θέση μου, για να μην μπερδευόμαστε. Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν από τα πιο απαράδεκτα πράγματα που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Κατόπιν άνοιξαν έναν νέο οργανισμό, που υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη και τον έφτιαξαν ακόμα πιο λαμογιάρικο, ακόμα πιο ελεγχόμενο και ακόμα πιο κοστοβόρο, με ανύπαρκτο περιεχόμενο και υπηρεσίες. Η νέα κυβέρνηση δεν με έχει πείσει καθόλου ότι προσπαθεί να επανιδρύσει μια καθαρή ΕΡΤ και βλέπω μια απ' τα ίδια. Επίσης, παρά τον θυμό μου και τις αντιρρήσεις μου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν θεωρώ ότι η επανίδρυσή της θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα της τωρινής κυβέρνησης αυτήν την στιγμή. Δεν είναι προτεραιότητα να ανοίξει η ΕΡΤ. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, θα προτιμούσα να έκλειναν εντελώς την ΝΕΡΙΤ και να επανίδρυαν την ΕΡΤ όταν θα υπήρχε χρόνος και χρήμα και θα είχαν μπει τα πράγματα σε μια σειρά.

Τώρα που είπα όλα αυτά, επιμένω ότι οι αλλαγές δεν γίνονται με πικρόχολα, κακεντρεχή, αόριστα και γενικόλογα άρθρα σε δημόσια μέσα, που δεν αγγίζουν τίποτα ουσιώδες, δεν επιχειρηματολογούν σε τίποτα συγκεκριμένο και εν τέλει αποτελούν μόνο παιδαριώδη ξεσπάσματα. Ελπίζω τώρα να έγινα σαφής.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τώρα που είπα όλα αυτά, επιμένω ότι οι αλλαγές δεν γίνονται με πικρόχολα, κακεντρεχή, αόριστα και γενικόλογα άρθρα σε δημόσια μέσα, που δεν αγγίζουν τίποτα ουσιώδες, δεν επιχειρηματολογούν σε τίποτα συγκεκριμένο και εν τέλει αποτελούν μόνο παιδαριώδη ξεσπάσματα. Ελπίζω τώρα να έγινα σαφής.
Μα είναι προφανές ότι δεν γράφουν για σένα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Όλοι οι γράφοντες απευθύνονται κυρίως σ' ένα δικό τους κοινό, εκτός αν έχουν αναλάβει το θεάρεστο έργο του προσηλυτισμού ή του τρολαρίσματος.
 
Περίεργο. Πάντα είχα την αντίληψη ότι ένα μέσο πρόσβασης από το ευρύ κοινό, κι όχι μόνο από ιδιωτικές λέσχες, απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Δεν ήξερα ότι η αρθρογραφία μπορεί να εννοηθεί μόνο ως ενδοεπικοινωνία μεταξύ αρθρογράφου και προσυμφωνημένου κοινού ή ως προσηλυτισμός.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τι να σου πω, μου δίνεις την εντύπωση ότι διαβάζεις την Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Περιμένω με αγωνία να μου πεις ποια εφημερίδα διαβάζεις που απευθύνεται με αυστηρή αντικειμενικότητα σε κάποιο κοινό που επιζητεί την αυστηρή αντικειμενικότητα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Την Ναυτεμπορική, από ελληνικές.

ΟΚ, μου πέρασε η αγωνία. Αφού αναφέρεις ωστόσο μόνο μία εφημερίδα, υποθέτω ότι επιβεβαιώνεις ότι οι υπόλοιπες εφημερίδες απευθύνονται η καθεμιά σε κάποιο κοινό ομοφρονούντων, ανθρώπων που βλέπουν τα πράγματα με όμοιους τρόπους και διαφορετικούς από τους άλλους ανθρώπους, και δικαιούνται να ανταλλάσσουν απόψεις δημόσια χωρίς να έρχονται οι ετεροφρονούντες και να τους λένε παλαμάκηδες. Εντάξει;
 
Όλοι δικαιούνται να ανταλλάσσουν όσες και ό,τι απόψεις θέλουν. Επίσης όλοι δικαιούνται να κριτικάρουν τους άλλους με βάση τα υποκειμενικά τους κριτήρια. Σωστά; Δικαιούμαι με το υποκειμενικό μου κριτήριο -το οποίο μπορώ να αιτιολογήσω, όσο πιο αντικειμενικά πιστεύω ότι γίνεται- να θεωρώ παλαμάκια κάποιον, ο οποίος υποστηρίζει ένα μέσο που, κατά την άποψή μου, είναι τέρμα αναντικειμενικό και προκατειλημμένο, πράγμα που επίσης μπορώ να αιτιολογήσω. Αντιστοίχως νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να επιχειρηματολογήσεις απέναντι στην έλλειψη αντικειμενικότητας της Ναυτεμπορικής.

Αν και σου διαφεύγει η ουσία αυτού που λέω. Οι εφημερίδες υποτίθεται ότι δεν είναι περιοδικά απόψεων ομοφρονούντων, είναι μέσα που αναμεταδίδουν ειδήσεις. Βέβαια αυτό στην Ελλάδα μάλλον έχει γίνει τόσο ανέκδοτο που σου φαίνεται περίεργο που το λέω. Είναι τόσο σπάνια η αντικειμενική κάλυψη ειδήσεων που θεωρείται αυτονόητο ότι μια εφημερίδα θα απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό που συμφωνεί με κάθε ιερή της, ιδεολογικά τοποθετημένη, ατάκα.
 

nickel

Administrator
Staff member
νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να επιχειρηματολογήσεις απέναντι στην έλλειψη αντικειμενικότητας της Ναυτεμπορικής.
Δεν έχω άποψη. Πάει πολύς καιρός που δεν ενημερώνομαι από τη Ναυτεμπορική. Η παλιότερη άποψη που είχα διαμορφώσει δεν ήταν αρνητική.

Δικαιούμαι με το υποκειμενικό μου κριτήριο -το οποίο μπορώ να αιτιολογήσω, όσο πιο αντικειμενικά πιστεύω ότι γίνεται- να θεωρώ παλαμάκια κάποιον, ο οποίος υποστηρίζει ένα μέσο που, κατά την άποψή μου, είναι τέρμα αναντικειμενικό και προκατειλημμένο, πράγμα που επίσης μπορώ να αιτιολογήσω.
Βεβαίως, δικαιούσαι να έχεις του κόσμου τις υποκειμενικές απόψεις. Απλώς μη στοχοποιείς συνέχεια μέλη του φόρουμ, γιατί κινδυνεύεις να αρχίσουν κι αυτοί να μοιράζονται τις δικές τους υποκειμενικές απόψεις για σένα και να γίνουμε μύλος εδώ μέσα.
 
Δεν στοχοποιώ κανέναν. Όσο για τις απόψεις των άλλων απέναντί μου δεν είδα να υπήρξε ποτέ κάποια ιδιαίτερη διακριτικότητα. Έχουν κατατεθεί πολλές φορές χαρακτηρισμοί και απόψεις για το πρόσωπό μου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Σιγά σιγά να αλλάξουμε και τον τίτλο του νήματος. Ή μάλλον να αρχίσουμε καινούριο νήμα.

Το ΝΕΡΙΤ έγινε πάλι ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο. Περιμένουμε να αλλάξει και το nerit.gr.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003101
 
Ψυχοδράματα...
EPT.jpg
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Mαρία Pεζάν: Σκεφτήκατε ποτέ να διαλυθεί η EPT και να αρχίσει από την αρχή;

Μάνος Χατζιδάκις: Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια χωρίς την EPT. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει: «Τι αίσχος που είναι η EPT!» H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη Δυναστεία, οι άλλοι γιατί υπάρχει η Δυναστεία και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας.

«Mαρία Pεζάν: Μια ελεύθερη φωνή», Θανάσης Διαμαντόπουλος, εφημερίδα Έθνος, 12-1-2009
τα έντονα δικά μου
 
Top