11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

Παιδιά, καλησπέρα. Κλείνει η ΕΡΤ, σήμερα. Απεργιακό δελτίο αυτή τη στιγμή στην ΕΤ1 και ΝΕΤ. Απεργίες δελτίων ειδήσεων στα υπόλοιπα κανάλια.
 

bernardina

Moderator
Πόσο έξυπνο είναι να κηρύσσει απεργία το κεντρικό όργανο των δημοσιογράφων όταν κλείνουν όλοι οι κρατικοί σταθμοί; Από πού θα παίρνει ενημέρωση ο κόσμος, από τη Ντόιτσε Βέλε και το Μπιμπισί, όπως κάποτε;
Βέβαια, για να μη χάνουμε και την πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή όλοι (ΝΕΤ, ΕΡΤ3 κλπ) είναι στα γυαλιά και στα μικρόφωνα, μην τρελαθούμε!
 
Πόσο έξυπνο είναι να κηρύσσει απεργία το κεντρικό όργανο των δημοσιογράφων όταν κλείνουν όλοι οι κρατικοί σταθμοί; Από πού θα παίρνει ενημέρωση ο κόσμος, από τη Ντόιτσε Βέλε και το Μπιμπισί, όπως κάποτε;

Ίντερνετ
 
Πάντως είναι απίστευτο θράσος να τολμάνε να λένε ότι την ΕΡΤ την πληρώνει με χαράτσι ο ελληνικός λαός. Δηλαδή πόσο θράσος και υποκρισία, πια; Όσο για την τηλεθέαση, σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης δεν είναι να έχει υψηλή τηλεθέαση.
 

bernardina

Moderator
Ο κόσμος είπα, ρε σεις! Όχι εμείς. Η γιαγιάκα στην Ικαρία θα βλέπει ιdερρρνέτ και ΡΙΚ; Ελαπαναγιάμ!
 
Εδώ κάτω στο Κρανίδι όπου βρίσκομαι τώρα, ραδιόφωνο ακούς μόνο από τα κρατικά. Από εκεί και πέρα, σκυλάδικα μέχρι τελικής πτώσεως και διαφήμιση για την "Ταβέρνα το ΣΑΝΣΕΤ" (με μπόλικο έκο). Και μην ξεχνάμε ότι είναι η πρόβα τζενεράλε για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
 
Είπε ο Κεδίκογλου:

Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ' όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.

Σύμφωνα με την AGB, φέτος η τηλεθέαση έχει ως εξής:


MEGA: 19,87
ANT1: 17,37
ALPHA: 13,51
STAR: 10,01
ΣΚΑΪ: 8,93
ΕΡΤ: 12,60

Εγώ δεν βλέπω την ΕΡΤ να έχει μισή τηλεθέαση από τον μέσο εμπορικό σταθμό, την βλέπω να έχει την τέταρτη θέση (και να είναι πολύ κοντά στον μέσο όρο του 14%).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σύμφωνα με την AGB, φέτος η τηλεθέαση έχει ως εξής:

Τα νούμερα που βλέπω εδώ (στα Εβδομαδιαία μερίδια), συμφωνούν πάνω κάτω με αυτά που έφερες {από πού είναι;} εφόσον προστεθούν τα ποσοστά ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3. Δεν ξέρω, όμως, αν μεθοδολογικά είναι σωστό να προσθέτουμε και να συγκρίνουμε ποσοστά τριών καναλιών, δεδομένου ότι εκπέμπουν συνολικά τριπλάσιες ώρες από τα υπόλοιπα κανάλια.

Επίσης, δεν είμαι βέβαιος αν είναι σωστό επιχείρημα για την ΕΡΤ το επιχείρημα της τηλεθέασης. Ή ποιοτική τηλεόραση θα είναι και θα καλύπτει σημαντικά θέματα ή θέματα που δεν απασχολούν τα ιδιωτικά κανάλια, ή θα ανταγωνίζεται με αυτά για μερίδια τηλεθέασης. Προσωπικά, και άσχετα από το τι λέει ο υπουργός, προτιμώ μια δημόσια τηλεόραση που δεν θα υποκύπτει στο κυνήγι τηλεθέασης.

Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι μου αρέσει το διαχρονικά σπάταλο και αδιαφανές μοντέλο της ΕΡΤ...
 

SBE

¥
Διαβάζοντας τα περί κόστους των ιδιωτικών καναλιών δεν μπορεσα να μην σκεφτώ: εμ, αφού μισθούς δεν πληρώνουν σε όποιον δεν είναι φίρμα, φόρους και ΔΕΗ κλπ δεν πληρώνουν, κι από πρόγραμμα μας δείχνουν μόνο τούρκικα κι επαναλήψεις, τι έξοδα να έχουν;
Έτσι κάνω κι εγώ πρόγραμμα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Θα μπορούσα να σκεφτώ 100 έξυπνους τρόπους να αλλάξει (όπως έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια) το αύριο της ΕΡΤ. Δεν είχα κάτσει να σκεφτώ βλακώδεις τρόπους, αλλά να που μας προσφέρθηκε ένας. Θε μου, εκτός από πολλά άλλα πράγματα, πόσο αδέξιοι είναι πάντα αυτοί οι δεξιοί.
 
Η τηλεθέαση γενικά είναι περισσότερο θέμα συνήθειας παρά ποιότητας ή τέλος πάντων προγράμματος που πραγματικά τραβάει κόσμο. Υπάρχουν μεν προγράμματα που κάνουν νούμερα γιατί είναι δημοφιλή, αλλά η μέση τηλεθέαση περισσότερο επηρεάζεται από το ποιο κανάλι ανοίγεις να δεις, άσχετα τι έχει. Ο ΑΝΤ1 ας πούμε δεν έχει απολύτως τίποτα για πρόγραμμα, αλλά είναι δεύτερος. Είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό το πράγμα, αλλά άμα η γιαγιά έχει συνηθίσει να βάζει ΑΝΤ1 και τον έχει στο Νο 1 του τηλεκοντρόλ της, ο ΑΝΤ1 θα παίρνει νούμερα.

Ντοκ, τα νούμερα τα πήρα από το ίδιο μέρος, έκανα έναν μικρό κόπο και έβγαλα μέσο όρο εβδομαδιαίας τηλεθέασης, από 1/1/2013 μέχρι σήμερα. Copy-paste και excel, μού πήρε 3 λεπτά. Τόσο θα έπαιρνε και στον Κεδίκογλου αν ενδιαφερόταν για την αλήθεια. Άντε, να του έπαιρνε 10 λεπτά γιατί οι πολιτικοί ως γνωστόν δεν τα πάνε πολύ καλά με τα κουμπιούτερς (sic). Συμφωνώ ότι είναι παράξενο και ίσως άχρηστο να συγκρίνουμε την αθροιστική τηλεθέαση τριών καναλιών έναντι οποιουδήποτε ενός άλλου, αλλά την σύγκριση την έκανε ο Κεδίκογλου, εγώ απλώς διάψευσα το περιεχόμενό της. Υπόψιν πάντως ότι η ΝΕΤ από μόνη της είναι στα επίπεδα του ΣΚΑΪ· κάποιες εβδομάδες, δε, το ξεπερνάει.
 

Electra

New member
Μήπως ξέρει κανείς τι θα γίνει με τη 'Φωνή της Ελλάδας':confused:; Παει κι' αυτός ο σταθμός ('Voice of Greece' - shortwave):(;

When I lived in Greece, I used to listen to lots of local FM stations, the 'blah-blah' ones, because I wanted to hear the spoken language. However, I had a shortwave radio and enjoyed some BBC World Service Programmes as well. This (Sony) radio served me well for a decade but died eventually.

I've very recently (τις προάλλες) bought a Roberts 'World Radio' specifically to pick up 'Η Φωνή της Ελλάδας' but now??? Of course, the worst thing is that so many people will lose their jobs, as many others have already done and will continue to do.

However, any information would be very much appreciated (though I'm a very competent surfer in both Greek and English;))!

Σας ευχαριστώ, όλους!
 
Και ο Κόσμος 93,6 τι θα γίνει;

Και ερώτηση κάφρου: το ματς ποιος θα το δείξει αύριο; :(
 

nickel

Administrator
Staff member
Hi, Electra. I believe service to Greeks abroad will be one of the first things to be restored, but I can't predict whether that will be tomorrow, in a week or in a few months.
 

Elsa

¥
Πριν λίγο, ενώ η ΕΤ3 μετέδιδε δελτίο, η οθόνη μαύρισε. Απίστευτα πράγματα ζούμε.
Δηλαδή, πάει το 3ο πρόγραμμα; Έτσι, στεγνά, πάει το μοναδικό ραδιόφωνο που μετέδιδε κλασική μουσική στην Ελλάδα;
 
Live αναμετάδοση της ΕΡΤ από τον 902 τώρα.

έδιτ: έπεσε και το αναλογικό σήμα, μάλλον, δεν δείχνει κι εκεί.
 
Εν τω μεταξύ, στην σελίδα της ERT, αναδημοσιεύεται η προτροπή της EBU (European Broadcasting Union) προς την ελληνική κυβέρνηση να μην κλείσει την ΕΡΤ. Όμως ο βιαστικός εικονοανεβαστής της ΕΡΤ, πήγε και τσίμπησε εικόνα από την ιστοσελίδα www.ebu.com χωρίς να ρίξει μια ματιά να δει ότι είναι άλλη ebu αυτή...


ert.JPG
 
Top