11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για την πληρότητα του νήματος:

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ

16 Ιουνίου 2013

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, 16/6/2013, και επαναβεβαίωσε την απόφασή της για την απεργιακή κινητοποίηση κατά του πραξικοπηματικού λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, η οποία συνεχίζεται.

Καταγγέλλει την εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έστησαν εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι συντάσσονται με τον τρόπο αυτό με την προκλητική, αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου χαιρετίζει την αγωνιστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων που, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των εργοδοτών, έδειξαν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ. Χαιρετίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έντεκα εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν, σεβόμενες το δικαίωμα στην απεργία και τις αποφάσεις των σωματείων.

Για τον λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων. Η απόφαση αυτή αφορά τις εφημερίδες, με αλφαβητική σειρά:

ΑΥΓΗ

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

ΕΠΟΧΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΕΡΔΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΙΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΧΩΝΙ

Η απεργία σε όλα τα άλλα μέσα, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, συνεχίζεται σύμφωνα με τους όρους που έχει κηρυχθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή για τα ηλεκτρονικά μέσα, και από τις τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ) για τις εφημερίδες, μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση.

Σημειώνουμε ότι, στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ενώσεις μας επιτρέπουν:

Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Την μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και
Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και στο πλαίσιο του παραπάνω σκεπτικού, η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα από τις Ενώσεις μέλη της ΠΟΕΣΥ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Από τον ιστότοπο της ΕΣΗΕΑ. Τα bold, δικά μου. Κάποιοι χρειάζονται επειγόντως λεξικά και βιβλία ιστορίας (λέω εγώ, τώρα...)
 

bernardina

Moderator
Με δεδομένο ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι ο χώρος εργασίας και βιοπορισμού των δημοσιογράφων, οι οποίοι απεργούν μεν αλλά μόνο για όλες τις άλλες ειδήσεις εκτός από αυτές που αφορούν την εργασία τους, κατεβάζω πρόταση.

Την επόμενη φορά που θα γίνει μια απεργία σε ένα χώρο παραγωγής, σε ένα εργοστάσιο, σε μια ΔΕΚΟ, σε οτιδήποτε, τελοσπάντων, να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που θα λειτουργεί το χώρο παραγωγής, το εργοστάσιο, τη ΔΕΚΟ, το οτιδήποτε, και θα παράγει προϊόντα, υπηρεσίες, οτιδήποτε μόνο για τους εργαζόμενους και τις φαμίλιες τους.


Μ' αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα:
Οι ανθρακωρύχοι να βγάζουν κάρβουνο μόνο γι' αυτούς και τους οικείους τους.
Οι υφαντουργοί να φτιάχνουν υφάσματα μόνο γι' αυτούς και τους οικείους τους.
Οι οδηγοί των λεωφορείων να μεταφέρουν μόνο τους οικείους τους (αυτοί μεταφέρονται ήδη).
Οι εφοριακοί να εκδίδουν έγγραφα και ό,τι άλλο, μόνο γι' αυτούς και τους οικείους τους.

Τότε θα έχει απόλυτο νόημα η χρήση ενός μέσου επικοινωνίας για να μεταδίδονται ειδήσεις μόνο για την απεργία αυτών που το λειτουργούν.

Επίσης προτείνω να γενικευτεί η τακτική τού να δηλώνουν αδειούχοι και να πληρώνονται για τις μέρες που απεργούν, όπως έχουμε δει ήδη να συμβαίνει. Το παρωχημένο σύνθημα Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη να αντικατασταθεί με το, πάντα επίκαιρο και διαχρονικό Ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα (το Μαζικής Ενημέρωσης περιττό -είπαμε ότι θα επεκταθεί παντού).

Στη διάρκεια αυτών των απεργιών θα επιτρέπεται (λάθος, θα επιβάλλεται) η παρουσία καλλιτεχνών, πολιτικών, αργόσχολων, καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα εξεγερμένων, πυροβολημένων, ατόμων που συνδυάζουν όλα τα προηγούμενα, στο χώρο παραγωγής κλπ όπου γίνεται η απεργία. Και επίσης επιβάλλεται να έχουν λόγο για το πώς εξορύσσεται το κάρβουνο, πώς υφαίνεται το ύφασμα, πώς οδηγείται το λεωφορείο, πώς λειτουργεί η εφορία κλπ κλπ κλπ.

Θέτω την πρότασή μου στην ολομέλεια του φόρουμ προς συζήτηση.

Για την ιστορία, φορ δη ρέκορντ, που λένε και οι Νεοέλληνες, η χτεσινή απόφαση για συνέχιση της πρωτότυπης αυτής απεργίας πάρθηκε με ψήφους 5 υπέρ, 4 κατά και 1 λευκό.

Στο μεταξύ η ζωή συνεχίζεται μέσα και έξω από την Ελλάδα. Αν εμείς δεν το μαθαίνουμε, είναι δικό μας πρόβλημα.
 

bernardina

Moderator
Για τον λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων. Η απόφαση αυτή αφορά τις εφημερίδες, με αλφαβητική σειρά:

ΑΥΓΗ

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

ΕΠΟΧΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΕΡΔΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΙΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΧΩΝΙ


Ε, εντάξει ρε σεις! Αφού μπορώ να ενημερώνομαι από το εγκυρότατο και σοβαρότατο Χωνί, χαλάλι η απεργία!

Αλήθεια --επειδή εδώ εμείς ασχολούμαστε με τις λέξεις-- εκείνο το εν δυνάμει απεργιακών φύλλων τι πραγματικά σημαίνει; (το δικαίωμα της κυκλοφορίας, εν είδει λουκουμακίου επιβράβευσης επειδή ήτανε καλά παιδιά, δεν θα το σχολιάσω...)
 
" Έφτασε η κατάσταση (το 2010) να καλεί το ΠΑΜΕ σε απεργία όχι μόνο χωρίς αποφάσεις σωματείων αλλά και χωρίς να μπει στον κόπο να απευθυνθεί, να πείσει και να οργανώσει τις μάζες. Απλώς τις καλεί (τις μάζες) από τον 902, το Ριζοσπάστη και το site του και ανάλογα με την αντίδραση τους τις χαιρετίζει ή (τις περισσότερες μάζες) τις καταγγέλλει ως απεργοσπάστες και «αντικειμενικά συμμάχους της αστικής τάξης». " (Αλέκος Χαλβατζής)
Περσινά ξινά σταφύλια ο Α. Χαλβατζής, και δεν καταλαβαίνω ποια είναι η συνάφεια των όσων λέει με την απεργία της ΕΡΤ, αλλά επειδή τυχαίνει να έχω κάποια άποψη βασισμένη και στην προσωπική μου εμπειρία γι' αυτά που λέει, θα ήθελα να απαντήσω:

Το ΠΑΜΕ έχει κάθε δικαίωμα να καλεί σε απεργία χωρίς να έχουν προηγηθεί αποφάσεις σωματείων: είναι Μέτωπο συνδικαλιστικών φορέων. Το αν τα σωματεία θα στηρίξουν μια απεργία ή όχι είναι δική τους αποκλειστικά υπόθεση, δεν είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν αυτά που λέει το ΠΑΜΕ. Η άποψη δε ότι καλεί σε απεργίες αλλά δεν κάνει τίποτα για να «απευθυνθεί, να πείσει και να οργανώσει τις μάζες» απευθύνεται προφανώς σε ηλίθιους, μια που ο ΑΧ γράφει σε μια στιγμή που το ΠΑΜΕ στήριζε και οργάνωνε και προσπαθούσε να πείσει για τη μακροβιότερη απεργία που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την απεργία των Χαλυβουργών. Εξάλλου, με μια επίσκεψη στο πόρταλ του 902 μπορεί να δει κανείς αν το ΠΑΜΕ «απλώς καλεί» ή αν οργανώνει, αν συζητάει και αν απευθύνεται στις «μάζες» που λέει κι ο ΑΧ - άσχετα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο των δράσεών του.

" Όπου τα νούμερα μπορούν να αμφισβητηθούν (πχ συμμετοχή σε μια κινητοποίηση) υπάρχει πλέον όχι απλώς ωραιοποίηση αλλά ανοιχτή παραπληροφόρηση (από το Ριζοσπάστη, τον 902, την εσωκομματική ενημέρωση). (...) Δεν μπορεί επιτόπου οι ντουντούκες, και την επόμενη ο Ριζοσπάστης, ο 902 να λένε ότι «η πορεία έχει διπλώσει από την Ομόνοια, στο Σύνταγμα και πάλι στην Ομόνοια» την ώρα που οποιοσδήποτε, στρίβοντας το κεφάλι του από την Πανεπιστημίου στη Σταδίου, έβλεπε ότι αυτό δεν ισχύει με αποτέλεσμα να προκαλούνται τουλάχιστον απορία και ειρωνικά χαμόγελα ακόμα και σε ανυποψίαστους συντρόφους." (στο ίδιο)

Προσωπική άποψη για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στην Αθήνα δεν έχω βέβαια, ξέρω όμως ότι ο κόσμος που κατεβαίνει με το ΠΑΜΕ όλο τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη είναι χαλαρά πολλαπλάσιος από τον κόσμο που συμμετέχει σε κινητοποιήσεις άλλων φορέων αν τους εξετάσουμε μεμονωμένα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ του 30%, και πολλές φορές πολλαπλάσιος από τον κόσμο που κατεβαίνει συνολικά σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις. Όχι ότι αυτό είναι το παν, αλλά κάτι σημαίνει προφανώς.

Η απορία μου, βέβαια, για τη σχέση όλων αυτών με τη συγκεκριμένη απεργία στην ΕΡΤ παραμένει. Απ’ όσο ξέρω, κανείς δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για απουσία του ΠΑΜΕ απ' τις κινητοποιήσεις ή τη στήριξη της απεργίας και του αγώνα των δημοσιογράφων. Αντίθετα, πολλοί εκδηλώνουν έναν μένος κατά των απεργιών και των απεργών γενικά, με πρώτους και καλύτερους την κυβέρνηση και τους καναλάρχες.
 

bernardina

Moderator
Για το δήθεν «απεργιακό» κυριακάτικο φύλλο του «Ριζοσπάστη»

ΠΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οταν το σκοτάδι και ο σκοταδισμός πλημμυρίζουν τα κανάλια της ενημέρωσης με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και όταν σύσσωμος ο κλάδος δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα - με το μόνο όπλο που διαθέτει, την απεργία – για να περισωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, κανένας εφησυχασμός, καμία στρεψοδικία και υποκρισία δεν χωρούν , ούτε συγχωρούνται. Επειδή κάποιοι επιχείρησαν ήδη να μας συκοφαντήσουν όλους, επιτρέψτε μου, να δηλώσω ότι δεν συμμετείχα κατ´ ουδένα τρόπο στην έκδοση του απεργοσπαστικού φύλλου της 16/6/2013 της εφημερίδας “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ”, όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοί μου, το οποίο οι εκδότες του είχαν το περίσσιο θράσος να ονομάσουν ως δήθεν “απεργιακό”, κατά τα πρότυπα των μοναχών του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας – ψάρι για να αρτυθούν εντελώς απροκάλυπτα.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

Νίκος Πέρπερας

Δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, μέλος της απερχόμενης Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Από τονιστότοπο της ΕΣΗΕΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου συνεδρίασε σήμερα, 17/6/2013 και προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό του μέχρι τώρα αγώνα, με επίκεντρο το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους δημοσιογράφους, τεχνικούς, και διοικητικούς όλου του κλάδου, αλλά και όλους τους πολίτες που, με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, έχουν μετατρέψει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία, τη δημόσια τηλεόραση, την ελευθερία της ενημέρωσης.

Παρά τις πρωτοφανείς αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοτικής πλευράς, που χωρίς ταλαντεύσεις επέλεξε στρατόπεδο και οργάνωσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, η κινητοποίηση του κλάδου πέτυχε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η νίκη αυτή αντανακλάται στις συνθήκες πολιτικής κρίσης που δημιουργήθηκαν με επίκεντρο την ΕΡΤ, στην καταδίκη του πραξικοπηματικού λουκέτου από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, στις πρωτοφανείς διεθνείς αντιδράσεις, και στην προσπάθεια αναδίπλωσης της κυβέρνησης προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου, ενόψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, που ορίζονται κυρίως από την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης και από την αναμενόμενη αύριο απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εκτέλεσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιβλήθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποφάσισε την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης από σήμερα, Δευτέρα 17/6 και ώρα 18.00 για τουλάχιστον ένα 24ωρο. Η απόφαση ισχύει για όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας και για όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιφέρειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή και τα Διοικητικά Συμβούλια ομοσπονδιών και ενώσεων βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις, την απόφαση του ΣτΕ για τη νομιμότητα ή όχι του κυβερνητικού πραξικοπήματος κατά της ΕΡΤ και άλλων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και τις θέσεις των μεγάλων Συνδικάτων και Ομοσπονδιών των άλλων κλάδων.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα παραμείνει ζωντανή.

Δεν κάνουμε πίσω. Ξέρουμε ότι μετά την ΕΡΤ προγραμματίζουν νέο μακελειό και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, νέες απολύσεις, νέα σφαγή των δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασής μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
Προσωπική άποψη για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στην Αθήνα δεν έχω βέβαια, ξέρω όμως ότι ο κόσμος που κατεβαίνει με το ΠΑΜΕ όλο τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη είναι χαλαρά πολλαπλάσιος από τον κόσμο που συμμετέχει σε κινητοποιήσεις άλλων φορέων αν τους εξετάσουμε μεμονωμένα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ του 30%, και πολλές φορές πολλαπλάσιος από τον κόσμο που κατεβαίνει συνολικά σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις. Όχι ότι αυτό είναι το παν, αλλά κάτι σημαίνει προφανώς.

Επειδή κι εγώ στην Θεσσαλονίκη μένω, δεν έχω δει ποτέ πορεία του ΠΑΜΕ με πάνω από 100 άτομα, πράγμα λογικό, γιατί πρέπει να είναι το σύνολο της δύναμης του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά ο αριθμός δεν σημαίνει τίποτα, εκτός κι αν το ΠΑΜΕ το μετράει σαν xp points για το επόμενο level up. Το μόνο που έχει σημασία σε μια πορεία είναι το αποτέλεσμά της.
 
Δεν αναφερόμουνα στο ΠΑΜΕ αλλά στον 902, που προβλήθηκε εμμέσως ως η μοναδική αντισυστημική φωνή. Ναι, αντισυστημική (ας το δεχτώ για τις ανάγκες της συζήτησης)· υπέρ ενός άλλου συστήματος, τρισχειρότερου.
Σήμερα κλείνουν 60 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ανατολικογερμανών ενάντια στη σοβιετόδουλη κομουνιστική χούντα της ΛΔΓ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.
 
Δεν αναφερόμουνα στο ΠΑΜΕ αλλά στον 902, που προβλήθηκε εμμέσως ως η μοναδική αντισυστημική φωνή. Ναι, αντισυστημική (ας το δεχτώ για τις ανάγκες της συζήτησης)· υπέρ ενός άλλου συστήματος, τρισχειρότερου.
Σήμερα κλείνουν 60 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ανατολικογερμανών ενάντια στη σοβιετόδουλη κομουνιστική χούντα της ΛΔΓ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

A, σόρυ, δεν κατάλαβα ότι με τις δηλώσεις του Χαλβατζή γινόταν παραπομπή σε ένα άλλο σύστημα τρισχειρότερο και σε κομμουνιστική χούντα. Γιατί ο ίδιος λέει:

Εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα στη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού (επιστημονικού σοσιαλισμού), στην νομοτέλεια της κοινωνικής εξέλιξης, στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης σε αυτή την εξέλιξη, στην αναγκαιότητα της πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης να συγκροτείται σε επαναστατικό κόμμα νέου τύπου, στην αναγκαιότητα της επαναστατικής εξουσίας της εργατικής τάξης, στη ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού και της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας.
Εξακολουθώ δηλαδή να πιστεύω ακράδαντα στην ιστορική αποστολή του Κομμουνιστικού Κόμματος όπως εκφράζεται και στο υπάρχον Πρόγραμμα και Καταστατικό του ΚΚΕ, με τα οποία άλλωστε οργανώθηκα και πάλεψα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Έχω σκοπό να εξακολουθήσω να παλεύω για την υπόθεση αυτή με όλες μου τις δυνάμεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και ελπίζω ολόψυχα να καταφέρω να σταθώ όρθιος μέχρι τέλους.


Οπότε, όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατον να κάνει κανείς τη σύνδεση. :)

Επειδή κι εγώ στην Θεσσαλονίκη μένω, δεν έχω δει ποτέ πορεία του ΠΑΜΕ με πάνω από 100 άτομα, πράγμα λογικό, γιατί πρέπει να είναι το σύνολο της δύναμης του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά ο αριθμός δεν σημαίνει τίποτα, εκτός κι αν το ΠΑΜΕ το μετράει σαν xp points για το επόμενο level up. Το μόνο που έχει σημασία σε μια πορεία είναι το αποτέλεσμά της.

Εκατό αλλά θαυματουργοί, ε; Έχουν κατορθώσει να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να καταστρέψουν εκατοντάδες μαγαζιά στο κέντρο με τις πορείες τους, να διώχνουν τους τουρίστες, να δυσφημίζουν την χώραν εις το εξωτερικόν. Τι σου είναι αυτοί οι κομμουνισταί...

Ας το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα, γιατί αλλιώς το πράμα δεν παλεύεται. :)
 
Εκατό αλλά θαυματουργοί, ε; Έχουν κατορθώσει να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να καταστρέψουν εκατοντάδες μαγαζιά στο κέντρο με τις πορείες τους, να διώχνουν τους τουρίστες, να δυσφημίζουν την χώραν εις το εξωτερικόν. Τι σου είναι αυτοί οι κομμουνισταί...


Έχεις δίκιο. Αυτό μόλις έγραψα για το ΠΑΜΕ· ότι έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις και κατέστρεψαν εκατοντάδες μαγαζιά.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εκατό αλλά θαυματουργοί, ε; Έχουν κατορθώσει να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να καταστρέψουν εκατοντάδες μαγαζιά στο κέντρο με τις πορείες τους, να διώχνουν τους τουρίστες, να δυσφημίζουν την χώραν εις το εξωτερικόν. Τι σου είναι αυτοί οι κομμουνισταί...
Και παρ' όλ' αυτά, για τους απολυμένους του 902 και της Τυποεκδοτικής κουβέντα. Ούτε για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των απολυμένων στο Ριζοσπάστη. Τι σου είναι, πράγματι... (Εδώ δεν είναι που κάνουμε πλάκα;)
 

nickel

Administrator
Staff member
Μια και έχετε μαζέψει και άλλα κείμενα εδώ... Το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης, ως προς το μέρος που αφορά τη διακοπή μετάδοσης εκπομπών, έως τη δημιουργία νέου φορέα.


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ​
Βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 του Π.Δ/τος 18/1989 (Α 8), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 2721/1999 (Α 112) και
Έχοντας υπόψη​
α) Την υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 απόφαση του Υπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)» (Β 1414), με το άρθρο 1 παρ. 2 της οποίας, ορίζεται, πλην άλλων, ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., με αποτέλεσμα να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 1730/1987 (Α 145), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 1 του ν. 1866/1989 (Α 222) συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας.
β) Tην από 12.6.2013 αίτηση αναστολής της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
γ) Tις απόψεις των πληρεξουσίων των αιτούντων και των εκπροσώπων του Δημοσίου, τις οποίες εξέθεσαν προφορικώς.
Δ ι α τ ά σ σ ο υ μ ε​
1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).
2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κωνσταντίνος Μενουδάκος​


Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου. (Δεν το θεωρώ πολύ πιθανό.)
Από εδώ:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231253381
 
Στο κείμενο του Χαλβατζή είχα τονίσει με έντονα γράμματα τη φράση που αφορούσε τον 902, τίποτα άλλο. Επειδή αυτός ήταν το θέμα των προηγούμενων τελευταίων ποστ. Το ΠΑΜΕ ήταν άσχετο θέμα, και φυσικά δεν εννοούσα ότι ο Χαλβατζής με εκφράζει πολιτικά. Τέλος πάντων, συγνώμη αν υπήρξα πρόχειρος ή και άστοχος. Με τη διευκρινιστική μου φαντάζομαι έγινα πιο ξεκάθαρος, το αποτέλεσμα μετράει. :) Το πόσο εκπροσωπεί ο 902 τα ιστορικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας φαίνεται από το πώς πέρασαν οι εργαζόμενοι, ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, στα καθεστώτα που δημιουργήθηκαν με βάση τις αρχές τις οποίες εκπροσωπεί ο 902. Αυτή την ευρετική μέθοδο διδάσκει ο...ιστορικός υλισμός.

--------------------
Και σε ποια δικαστική αρχή θα καταθέσει το Δημόσιο την αίτηση αναστολής;
 

MelidonisM

New member
Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές

Οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν πως η έκδοση προσωρινής διαταγής δεν είναι αρμοδιότητα του προέδρου του ΣΤΕ αλλά Επιτροπής Αναστολών, ενώ επισήμαναν ότι από τη στιγμή που η εταιρεία «λύθηκε», δεν μπορεί να έχει αναδρομική εφαρμογή οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ.

Υποστήριξαν ακόμη πως η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον Νόμο δεν προβλέπεται νομικά και ουσιαστικά να υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση στη χώρα.

«Δεν υπάρχει νόμος όπως είπαν, συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση που να την επιβάλλει. Και για αυτό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέο φορέα», φέρεται να είπαν.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξαν πως τίθεται θέμα συνταγματικότητας προσκομίζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καταστρατηγεί θέματα πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και εθνικής άμυνας της χώρας.

Επισήμαναν ακόμη τη ζημία που υφίσταται το ελληνικό Δημόσιο από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ ανέφεραν πως δεν έχουν συντελεστεί οι απολύσεις των εργαζομένων. http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,82926,0,0,1,0
 

nickel

Administrator
Staff member
«Η Ελλάδα πρέπει να έχει δημόσια τηλεόραση. Όχι όμως τηλεόραση του Δημοσίου».
Από κείμενο του Αντώνη Πανούτσου που διάβασα στην AV.
http://www.athensvoice.gr/article/c...ς-περιγράφει-το-μοντάζ-του-euro-2004-στην-ερτ


Συζήτηση με θέμα «Το γκολ του Δέλλα και το μοντάζ του Πανούτσου» εδώ:
http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?13556-Το-γκολ-του-Δέλλα-και-το-μοντάζ-του-Πανούτσου
 
Επειδή χθες και σήμερα διάβασα και διαβάζω μνημειώδεις ανοησίες από νομικούς και μη... επειδή τις πρόσθετες "διευκρινίσεις" τις διαβάσαμε ως πρώτο θέμα, ενώ η διάψευσή τους θάβεται: για δείτε τι λέει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣτΕ.

Έδιτ: να διευκρινίσω ότι τις μνημειώδεις ανοησίες φυσικά και ΔΕΝ τις διάβασα στη Λεξιλογία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Σταμάτης Κραουνάκης. Ξινή νευρική Τέχνη
Του Ανδρέα Πετρουλάκη, στο protagon.gr (διόρθωσα την ανορθογραφία του τίτλου)
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=25411

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν εδώ και τρία χρόνια πυκνώσει τις τάξεις των, ας τους πούμε, διαφωνούντων με το Μνημόνιο. Δεν ξέρω αν είναι η ποιητικίζουσα και ονειρική φύση τους που δεν δέχεται τη λογιστική των αριθμών ή είναι οι αριστερές καταβολές των περισσοτέρων που τους τοποθετεί φύσει απέναντι σε όλες τις καπιταλιστικές εξουσίες, πάντως ελάχιστοι είναι αυτοί που, παράλληλα με την κριτική στους πολιτικούς, βάζουν στο στόχαστρο των λόγων ή της Τέχνης τους και τα κουσούρια του λαού μας. Δηλαδή του κοινού τους.

Σηκώνει κουβέντα, ίσως και σε νέο νήμα.
 
Εννοεί σήμερα ή γενικά ότι οι καλλιτέχνες δεν κάνουν κριτική στον λαό; Γιατί έχω ουκ ολίγα τραγούδια και ποιήματα να θυμηθώ. Θα έλεγα μάλιστα ότι στην πολιτικίζουσα τέχνη δεν είναι καθόλου σπάνια τέτοια έργα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μάλιστα, η κριτική του βλέπω πέρασε και από το χρώμα του βρακιού της Μανωλίδου. Ωραίο επίπεδο, εκπληκτικό. Και κυρίως φιλοσοφημένη και βαθιά πολιτική η σκέψη του. Σα δεν ντρέπεται, λέω 'γω.
 
Top