11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Το ζητούμενο δεν είναι η ενημέρωση για τα γεγονότα της ΕΡΤ;
Όλι, οι σταθμοί δεν επιτρέπεται να βγάλουν οτιδήποτε άλλο. Αυτές τις ημέρες, δεν έχουμε ενημέρωση (ή «ενημέρωση» αν θέλεις), διάλογο (ή «διάλογο») για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ξαφνικά δεν υπάρχουν (μη)κεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, ξαφνικά δεν υπάρχουν εφορίες, φάρμακα, συνταξιούχοι, ανεργία του γενικού πληθυσμού, τίποτε. Ξαφνικά δεν υπάρχει πλατεία Ταξίμ, ξαφνικά δεν υπάρχουν καταστροφές στην Κεντρική Ευρώπη (που ίσως αφαιρούν πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία), ξαφνικά δεν υπάρχει NSA και παρακολουθήσεις των κοινωνικών δικτύων. Τίποτα. Μόνο ΕΡΤ.

Όλι, εγώ αυτή την εποχή την έζησα, πριν 45 χρόνια. Είμαι τυχερός {ακόμη;} που μπορώ να ενημερώνομαι από το Διαδίκτυο. Δεν το μπορούν (ή δεν το θέλουν) όλοι. Την κυβέρνηση (που ελέγχει την ΕΡΤ) μπορώ να την ψηφίσω ή όχι. Το ιδιωτικό κανάλι μπορώ να το ακούσω ή όχι. Την ΕΣΗΕΑ μπάστακα στο κεφάλι μου δεν θυμάμαι να την έβαλα ποτέ.

Και ούτε τον κακογραμμένο μονόλογο Σαμαρά θεωρώ ενημέρωση. Από πού κι ως πού, δηλαδή;
 
Ωραία, άρα το πρόβλημα το έχουμε με την απεργία των δημοσιογράφων γενικά, αφού θέλουμε ενημέρωση που δεν περιορίζεται στο θέμα της ΕΡΤ. Ρε παιδιά, αφού αποφάσισαν απεργία, είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα. Διαφωνεί κανείς με το δικαίωμά τους αυτό; Νόμιζα ότι η βασική αντίρρηση στην απεργία ήταν ότι δεν θα ενημερώνεται ο κόσμος για το συγκεκριμένο θέμα, όχι ότι δεν θα ενημερώνεται γενικά. Μάλλον λάθος θα κατάλαβα, οπότε πάω πάσο.

Δεύτερον, αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ μιλάει ο Γεωργιάδης. Κάνει αντίλογο, με τη χαρακτηριστική νεραϊδοφωνούλα του. Χτες στο Zoom μίλησε μια τύπισσα -δεν ξέρω το όνομά της- της ΝΔ που έλεγε ότι ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης είχαν ενημερωθεί από τον Σαμαρά από την Κυριακή. Δεν νομίζω να έχει επιβάλει κανείς κανέναν μονόλογο.

Τρίτον, η λογική του ότι δεν είναι κάποιος δημοσιογράφος, άρα επιτρέπεται να είναι απεργοσπάστης, δεν την καταλαβαίνω.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όλι, εγώ δεν διαφώνησα με το δικαίωμά τους να κάνουν απεργία. Απλώς θεωρώ ότι η απεργία αυτή τη στιγμή βλάπτει τα συμφέροντα του κλάδου τους, δεν τα ωφελεί, διότι ενημέρωση για το θέμα έχουν μόνο όσοι μπαίνουν στο ίντερνετ. Ούτε με παραγγελία του Σαμαρά να το έκαναν, δηλαδή.
 
Όλι, εγώ δεν διαφώνησα με το δικαίωμά τους να κάνουν απεργία. Απλώς θεωρώ ότι η απεργία αυτή τη στιγμή βλάπτει τα συμφέροντα του κλάδου τους, δεν τα ωφελεί, διότι ενημέρωση για το θέμα έχουν μόνο όσοι μπαίνουν στο ίντερνετ. Ούτε με παραγγελία του Σαμαρά να το έκαναν, δηλαδή.
Κι εγώ πόσες φορές θα χρειαστεί να το ξαναπώ; ΑΝ ήθελαν τα ιδιωτικά θα μπορούσαν να έχουν ενημέρωση για το θέμα. Αφού τους επιτρέπεται. Καθαρά απόφασή τους είναι. Ή φαντάζεται κανείς ότι αν γινόταν μια εκπομπή για το θέμα αυτό με την Τρέμη και τον Πρετεντέρη δεν θα έβρισκαν τρόπο να προβάλουν και τον αντίλογο;
 

bernardina

Moderator
Την ΕΣΗΕΑ μπάστακα στο κεφάλι μου δεν θυμάμαι να την έβαλα ποτέ.

Δόκτορα, μην τα βάζεις με την ΕΣΗΕΑ. Αυτή τη στιγμή έχει πολύ πιο σοβαρή δουλειά να κάνει από το να ασχολείται με την ενημέρωσή σου: παραπέμπει τον Κεδίκογλου με το αίτημα της διαγραφής από τα μητρώα της! :blink:
Να 'χα τον αέρα σου, θα γέμιζα σαμπρέλες, που λέει και μια ψυχή :curse:
 
Τρίτον, η λογική του ότι δεν είναι κάποιος δημοσιογράφος, άρα επιτρέπεται να είναι απεργοσπάστης, δεν την καταλαβαίνω.

Μα από τη στιγμή που απεργούν οι δημοσιογράφοι και αυτός που μεταδίδει τον αγώνα δεν είναι δημοσιογράφος, πώς ακριβώς μπορείς να τον χαρακτηρίσεις απεργοσπάστη; Τον ίδιο προβληματισμό είχα αναπτύξει παλαιότερα, όταν μια φοιτήτρια του ΑΠΘ είχε κατηγορηθεί ότι έσπαγε την απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου επειδή μάζευε τα σκουπίδια από τους διαδρόμους της σχολής της.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Κι εγώ πόσες φορές θα χρειαστεί να το ξαναπώ; ΑΝ ήθελαν τα ιδιωτικά θα μπορούσαν να έχουν ενημέρωση για το θέμα. Αφού τους επιτρέπεται. Καθαρά απόφασή τους είναι. Ή φαντάζεται κανείς ότι αν γινόταν μια εκπομπή για το θέμα αυτό με την Τρέμη και τον Πρετεντέρη δεν θα έβρισκαν τρόπο να προβάλουν και τον αντίλογο;
Μα δεν τους επηρεάζει τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών η απεργία της ΕΣΗΕΑ; :confused:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όλι, ούτε εγώ διαφώνησα με το δικαίωμα στην απεργία. Θα τρελαθούμε; Για τον τρόπο συζητάμε. Θα μπορούσε π.χ. το «υποχρεωτικό δελτίο σχετικών θεμάτων» που ακούω σε ραδιόφωνα από το πρωί να μην είναι το υποχρεωτικά μοναδικό θέμα ενημέρωσης. Θα μπορούσε να είναι υποχρεωτικό σε κάθε συζήτηση σχετικά να ακούγεται και η άποψη των απολυμένων/εργαζομένων/απεργών της ΕΡΤ. Δεν υπάρχει άσπρο/μαύρο μόνο.

Εδιτ: Σταματάω, μην μας πουν πάλι ότι σου την πέφτουμε όλοι μαζί, Όλι. :)
 
Αχχ! Πάμε πάλι:
Πάντως,
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, από την απεργία των ΜΜΕ θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Εδώ

Το τηλεοπτικό κανάλι "Zoom" του Zougla εκπέμπει ασταμάτητα από χτες. Από τα άλλα κανάλια, με την εξαίρεση του 902, φυσικά, δεν έχω ακούσει τίποτα.

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ εδώ

Έδιτ: το παραπάνω ήταν για την Παλ.

Ντοκ, δεν είπα ότι είναι ο καλύτερος τρόπος. Απλά επεσήμανα ότι υπάρχει παράθυρο για να ενημερώνεται ο κόσμος για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, το αν θα συμφωνήσουμε με τον τρόπο δράσης των απεργών είναι άλλο θέμα.
 

bernardina

Moderator
24ωρες απεργίες σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013
Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.
Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ


Όλι, δεν ξέρω αν συνειδητοποιείς πώς ονομάζεται αυτό με μία λέξη. Να σ' την πω; ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. Τόσο απλά.

Άντε, πάω να δουλέψω. Γεια χαρά...
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεν την καταλαβαίνω την ανακοίνωση και ζητώ την υπομονή σου [edit: και της Μπέρνης, γιατί ακόμα δεν κατάλαβα] (και εκ των προτέρων ζητώ συγγνώμη για το πρήξιμο): δηλαδή από την απεργία εξαιρείται όποιο κανάλι αποφασίσει να δείξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και αν ναι, σε ποιο βαθμό; Πάει ας πούμε ο υπεύθυνος ειδήσεων και λέει «θα δείξω εργαζόμενους ΕΡΤ, να βγάλω δελτίο;» και του λένε ναι ή όχι αναλόγως;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω το νόημα της απεργιακής κινητοποίησης:

Οι ενημερωτικοί ιστότοποι που έχουν παράθυρο με το δικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, είναι ελεύθεροι να ανεβάζουν αλλού ό,τι θέλουν. Κάποιοι το κάνουν, κάποιοι απλώς απεργούν. Οι ενημερωτικοί ιστότοποι όπου δεν εργάζονται μέλη της ΕΣΗΕΑ κάνουν ό,τι θέλουν.

Οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (που δεν μπορούν να αναμεταδώσουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ επειδή έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό της Digea και τη νομοθεσία περί δικτύωσης) είναι ελεύθεροι να προβάλλουν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.


Πάλι πέσαμε τα δραστήρια μέλη μαζί. Να το κόψουμε λίγο...
 
Καλή μου, Μπέρνη, κάτι που εσύ ονομάζεις "λογοκρισία" η πλειοψηφία των απεργών ονομάζει "απεργία". Εν πάσει περιπτώσει, δεν πειράζει, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Καλή καρδιά.

@Παλάβρα. Τις λεπτομέρειες της εφαρμογής δεν μπορώ να τις γνωρίζω, γιατί στην πράξη μόνο 2 ιδιωτικά κανάλια ασχολήθηκαν με το θέμα. Το 1 από αυτά (ο 902) έκανε (και κάνει από καιρό σε καιρό) αναμετάδοση το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το άλλο, το Zoom, έκανε και αναμετάδοση, αλλά και 24/η κάλυψη του θέματος με καλεσμένους στο στούντιο, ρεπορτάζ κτλ. Μία, τουλάχιστον (από όσο είδα εγώ), από τους καλεσμένους, ήταν της ΝΔ και κατέκρινε πολύ έντονα τους απεργούς.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
A, ok, ευχαριστώ, τώρα έπεσε το κατοστάρικο. Και πάλι πιστεύω βέβαια ότι αν δεν υπήρχε η απεργία, θα έπαιζε το θέμα πολύ περισσότερο. Ίσως βέβαια και να κάνω λάθος.

Πάλι πέσαμε τα δραστήρια μέλη μαζί. Να το κόψουμε λίγο...
Γιατρέ, θα αστειεύεσαι βέβαια.
 
Μόλις τώρα άκουσα στον Βήμα φμ, που μεταδίδει κατόπιν ειδικής άδειας ενημερωτικές εκπομπές σχετικά με την ΕΡΤ, ότι απαγορεύεται να παίξουν δηλώσεις πολιτικών! Άντε βγάλε άκρη μετά.
 

SBE

¥
Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο του 130. Και γενικά συμφωνώ αλλά και σκέφτομαι ότι έτσι που εξελίσσεται η υποθεση οι λύσεις που θα μείνουν θα είναι η εξής μία: κατάσταση που θα συνεχίσει να κλιμακώνεται, θα πάνε τα ΜΑΤ να βγάλουν έξω τους απολυμένους, θα γίνει ένας μίνι τρίτος παγκόσμιος, ίσως δούμε και καμία φίρμα με χειροπέδες (τη Στάη, παιδιά, τη Στάη! Να το δείξει κι ο Σταρ), και μετά από λίγες μέρες το θέμα θα έχει φύγει από τη δημοσιότητα.
Κι όλα αυτά για τους λόγους που είπαμε, γιατί δεν καθόμαστε ποτέ να συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε.

Από την άλλη θυμάμαι ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση ενόχλησε τα ΜΜΕ, κέρδισαν τα ΜΜΕ. Έχει αλλάξει άραγε κάτι τώρα; Θα δούμε.

ΥΓ Δόχτορα το "διορίζεται από τη βασίλισσα" σημαίνει το ίδιο με το "διορίζεται από τον πρόεδρο της δημοκρατίας". Απλώς υπογράφει το διορισμό, δεν τους διαλέγει.

ΥΓ2: Ε, ναι ρε παιδιά, η ΕΡΤ είναι το μπιμπισί της Ελλάδας. Είναι η ΡΑΙ της Ελλάδας, είναι όλα αυτά. Πώς θα εξηγήσεις στον αλλοδαπό ποιά είναι η θέση της ΕΡΤ;

ΥΓ3 Δεν ξέρω αν το θέμα είναι πρώτο σε όλη την Ευρώπη, πάντως στην Αγγλία στα ψιλά πέρασε. Το είπε στο χτεσινό δελτίο το μπιμπισί προτελευταίο θέμα, δύο ή τρεις φράσεις με εικόνα. Και στα σάιτ των εφημερίδων χτες ήταν πέμπτη- έκτη είδηση και σήμερα δεν παίζει καθόλου στην πρώτη σελίδα, απ'όσο είδα μέχρι στιγμής.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
ΥΓ Δόχτορα το "διορίζεται από τη βασίλισσα" σημαίνει το ίδιο με το "διορίζεται από τον πρόεδρο της δημοκρατίας". Απλώς υπογράφει το διορισμό, δεν τους διαλέγει.
Έχεις δίκιο. Ξέχασα τη φατσούλα. Ορίστε: :D Νόμισα ότι αρκούσε το παρένθετο για να καταλάβει κανείς ότι κάνω πλάκα.
 
Έχω ανταπόκριση από την ΕΡΤ και το απόγευμα θα πάω κι εγώ.

Κάτι μεγάλο ίσως ξεκινάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εκεί πέρα. Να δω πώς θα χαρακτηρίσουν τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται εκεί: μπαχαλάκηδες, βολεψάκηδες, αναρχικούς, αγανακτισμένους ή κουλτουριάρηδες;

Μήπως ήρθε ο καιρός να ξυπνήσουμε και να τους διώξουμε όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια μέσα στα μούτρα μας; Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι πολύ in our face...
 
Top