Το νήμα του κινηματογράφου

nickel

Administrator
Staff member
δεν έχω ιδέα γιατί τις έχουν στη λίστα

Από εκεί:
΅The top 250 movies of all time as voted by IMDB users.

Άρα, η απάντηση είναι ότι το κοινό τούς έχει δώσει πάνω από 8 στα 10. Έτσι καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχουν και τα γιαπωνέζικα καρτούν. Τα ψήφισαν τα αργόσχολα παιδάκια από το Τόκιο.
 

SBE

¥
Έτσι εξηγείται και το γιατί είναι στη λίστα το Shutter Island κι όχι οι Υπέροχοι Άμπερσον, που θεωρείται από πολλούς καλύτερη από τον Πολίτη Κέιν.

Στο μεταξύ, λες:
Αυτά, αν τα έχω δει, δεν τα θυμάμαι: Sunset Blvd. (1950)
Και το λες κιόλας; Επειγόντως στο ιντερνέτιο να το δεις.

Αυτά, πώς μου ξέφυγαν;
Jagten (2012)

Αυτό δεν το είδα γιατί παίχτηκε στο σινεμά στη φάση που με φιλοξενούσαν κάτι φίλοι οι οποίοι πριν πάνε να δουν μια ταινία διαβάζουν όλες τις κριτικές, οπότε κάθισαν και μου είπαν την ταινία με το νι και με το σίγμα και έκαναν και ανάλυση (πριν τη δουν όλα αυτά). Ε, μετά μου χάλασε η διάθεση και τώρα περιμένω να την δείξει η τηλεόραση κάποια στιγμή. Συμπέρασμα: μην γίνεστε ενοχλητικοί πριν ακόμα δείτε την ταινία.

Warrior (2011)
Μάλλον επειδή είναι αθλητικό δράμα
3 Idiots (2009), Taare Zameen Par (2007)
Μπολιγουντιανά άρα με περιορισμένη διανομή.
Mystic River (2003)
Καλό, αλλά θα το δείξει κάποια στιγμή η τηλεόραση ξανά.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Μα προφανώς περιμένεις να βγουν και τα τρία να τα δεις μαζί.

Incendies (2010)
Le scaphandre et le papillon (2007)
Festen (1998)

Γιατί δεν θες να αυτοκτονήσεις στο σινεμά. Αν και το δεύτερο είναι καλό.
 
Άρα, η απάντηση είναι ότι το κοινό τούς έχει δώσει πάνω από 8 στα 10. Έτσι καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχουν και τα γιαπωνέζικα καρτούν. Τα ψήφισαν τα αργόσχολα παιδάκια από το Τόκιο.

Τα συγκεκριμένα δεν είναι γνωστά μόνο στην Ιαπωνία ούτε είναι ακριβώς για ανήλικους.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αυτά, αν τα έχω δει, δεν τα θυμάμαι: It's a Wonderful Life (1946)
:eek::eek::eek: Δλδ τα Χριστούγεννα εσύ πηγαίνεις διακοπές σ' άλλο σύμπαν;
 

nickel

Administrator
Staff member
:eek::eek::eek: Δλδ τα Χριστούγεννα εσύ πηγαίνεις διακοπές σ' άλλο σύμπαν;
Σίγουρα δεν στήνομαι μπροστά στην τηλεόραση. Αλλά σου υπόσχομαι ότι θα επανορθώσω αυτόν το Δεκέμβρη. (Εντάξει, υποψιάζομαι ότι στα πρώτα πέντε λεπτά θα θυμηθώ ότι την έχω δει. :) )
 

daeman

Administrator
Staff member
Σίγουρα δεν στήνομαι μπροστά στην τηλεόραση. Αλλά σου υπόσχομαι ότι θα επανορθώσω αυτόν το Δεκέμβρη. ...
Έφτασέεεε!



Here I go out to see again
and dreams hang in the air
No need to run or wait to find
It's a wonderful, wonderful life
:whistle:
 

bernardina

Moderator
Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (και κάποιες σειρές)

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι ταινίες ξεχώρισαν επειδή ««θεωρήθηκαν σημαντικά επιτεύγματα στην τέχνη της κινούμενης εικόνας».

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο επέλεξε ως κορυφαίες για τη χρονιά τις ταινίες: «12 Years a Slave», «American Hustle»,«Captain Phillips», «Fruitvale Station», «Gravity», «Her», «Inside Llewyn Davis», «Nebraska», «Saving Mr. Banks» και «The Wolf of Wall Street».


Έχει και τρέιλερ.
 

Elsa

¥
213 εδώ! Ε, η ηλικία... :p
Πάντως, μου έλειψαν πολλές από τη λίστα και αρκετές δεν θα τις έβαζα καν ούτε θα τις πρότεινα.
Από αυτές που δεν έχω δει ελάχιστες θεωρώ υποψήφιες, καθώς μου έφτασε το πρώτο μέρος από ταινίες όπως Lord of the rings/Star treck/Star wars και παρόμοιες, και βαριέμαι τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια, όσο αριστουργήματα και να είναι. :-)
Νικ, σίγουρα έχεις δει το Μ!
 

nickel

Administrator
Staff member
Νικ, σίγουρα έχεις δει το Μ!
Πάντως, δεν είχα δει το It's a Wonderful Life. Το είδα προ ημερών και ήθελα να πω ότι, παρά τα αναμενόμενα θετικά στοιχεία του Κάπρα, βρήκα υπερβολικό το κομμάτι της δυσπιστίας του πρωταγωνιστή στη σκρουτζική επαφή με το μεταφυσικό. Ο Ντίκενς το χειρίστηκε πολύ καλύτερα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζόαν Φοντέιν, σε ηλικία 96 ετών (Βήμα)

Για μένα, η είδηση ήταν ότι ζούσε ακόμη...:blush:
 
Είδα στο Δημοτικό Κινηματογράφο Όνειρο (στον Αϊ-Γιάννη το Ρέντη, όχι μακριά από την Πειραιώς, όπου η στάση ΙΟΝ [=Factory Outlet] του λεωφ. 049 Ομόνοια-Πειραιάς) τη Λόλα (1961) του πολύ αγαπητού μου Ζακ Ντεμύ, την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, σε αποκαταστημένη αρχές της δεκαετίας του 2000 ψηφιακή κόπια. Δεν είναι μιούζικαλ όπως οι αριστουργηματικές Ομπρέλες του Χερβούργου και Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ (οι πρώτες προβάλλονται επίσης τούτη την εβδομάδα μέσα στην Αθήνα και θα προβληθούν και στο Σινέ Όνειρο την επόμενη)· είναι ένα ρομαντικό παραμυθοποίημα, αφιερωμένο στον Μαξ Όφυλς, με απαλή ασπρόμαυρη φωτογραφία και μπόλικο χιούμορ. Στους πρώτους ρόλους ο Μαρκ Μισέλ και η Ανούκ Αιμέ. [Ο ρόλος του Μαρκ Μισέλ (ο Ρολάν Κασσάρ) ξαναεμφανίζεται στις μεταγενέστερες Ομπρέλες (1964), παιγμένος απ' τον ίδιο.] Μου άρεσαν ιδιαίτερα η σκηνή όπου οι δύο πρωταγωνιστές συνομιλούν στη στεγασμένη αγορά της πόλης (η Νάντη) και η σκηνή όπου η 14χρονη Σεσίλ Ντενουαγέ ανάβει τσιγάρο το βράδυ των γενεθλίων της μπροστά στη μητέρα της.

Μακάρι να γινόταν ένα αφιέρωμα (ή μήπως έγινε και δεν το πήρα χαμπάρι;) για τον σπουδαίο αυτόν σκηνοθέτη, να δούμε και τις λιγότερο γνωστές ταινίες του (τη σπουδαία Peau d'Ane, το The pied piper of Hamelin κ.ά.) καθώς και τις ταινίες που γύρισε η χήρα του η Ανιές Βαρντά γι' αυτόν (τη μυθοπλασία Jacquot de Nantes και το ντοκιμαντέρ L'univers de Jacques Demy).
 
Δεν είναι ταινία, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει νήμα για ντοκιμαντέρ. Σε κάθε περίπτωση, μην χάσετε ένα μικρό διαμάντι: Ψάχνοντας τον Σούγκαρμαν. Θα με θυμηθείτε!
 

nickel

Administrator
Staff member
Το 'χει η μέρα μου σήμερα, αλλά με τίτλο της ταινίας «The Witches», ήταν φυσιολογικό τον ηθοποιό να τον διαβάσω Alec McCoven. :-)
 

SBE

¥
Μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη αδερφή της Τζόαν Φοντέιν, η Ολίβια ντε Χάβιλαντ, ζει και είναι τώρα 97 ετών. Οι δυο αδερφές δεν τα πήγαιναν πολύ καλά. Κι όπως λέει η Βίκι:

In a 1978 interview, Fontaine said of the sibling rivalry, “I married first, won the Oscar before Olivia did, and if I die first, she’ll undoubtedly be livid because I beat her to it!”
 
Panadeli, αυτός ο Σούγκαρμαν μου κίνησε κι εμένα το ενδιαφέρον. Το Gazarte έχει κανονική αίθουσα προβολής; με καλές συνθήκες; χωρίς τσιγάρο;

Είδα τη Μικρά Αγγλία, του Παντελή Βούλγαρη σε σενάριο Ιωάννας Καρυστιάνη. Μια χαρά έργο, καλό σενάριο, άρτια παραγωγή, τραγική ιστορία, πολλή Άνδρος και ντεκόρ εποχής. Κάπως μακρύ, ωστόσο κρατούσε τον αργόσυρτο ρυθμό του χωρίς κοιλιές, οπότε μπορεί να θεωρηθεί και ελληνική ιδιοσυστασία! Στην απογευματινή που το είδα, το ακροατήριο ήταν 30 γυναίκες - 3 άντρες...:rolleyes: Στη βραδυνή, φεύγοντας, ήταν αρκετά πιο ισορροπημένα τα πράματα.
 

Earion

Moderator
Staff member
Δεν έφτανε η πρώτη μπουκιά. Πρέπει να μας χώσουν στο στόμα και δεύτερη. Έρχεται τον Μάρτιο.


Με την Εύα Γκρην ως Αρτεμισία.
 

SBE

¥
OK, μετά τις Θερμοπύλες η Σαλαμίνα, αλλά ο τίτλος 300 πλέον σε τι αναφέρεται; Σε αριθμό πλοίων;
 

Earion

Moderator
Staff member
Προφανώς είναι το brand name της σειράς προϊόντων που θα ακολουθήσει. Κουράγιο, Έλληνες! (που είπε και μια ψυχή).
 
OK, μετά τις Θερμοπύλες η Σαλαμίνα, αλλά ο τίτλος 300 πλέον σε τι αναφέρεται; Σε αριθμό πλοίων;

Μα φυσικά στο ότι μόνο έτσι θα καταλάβει ο έφηβος Αμερικάνος στον οποίο απευθύνεται ότι πρόκειται για συνέχεια της πρώτης ταινίας και μάλιστα στο ίδιο στυλ και από τους ίδιους συντελεστές.
 
Top