Το νήμα του κινηματογράφου

Προχτές είδα τη "Διαφθορά στη Νέα Ορλεάνη" (The Bad Lieutenant) του σπουδαίου Βέρνερ Χέρτσοκ, και εντυπωσιάστηκα. Κάτι σαν παρουσίαση έβαλα εδώ.
 

Elsa

¥
Μια φίλη, μου σύστησε αυτό το site με παλιές ελληνικές ταινίες μικρού μήκους:

Η t-short σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα “Short From The Past”.
Το site αυτό δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί κλασικές ελληνικές μικρού μήκους ταινίες.
Ταινίες από το παρελθόν, ταινίες σημαντικές, ταινίες που άντεξαν τη φθορά του χρόνου, μένοντας η καθεμιά με τον τρόπο της στη λίστα των ξεχωριστών ελληνικών μικρού μήκους ταινιών.
Με το “Short From The Past” επιχειρούμε τη δημιουργία μιάς σημαντικής ταινιοθήκης μικρού μήκους ταινιών στο internet, με την πλήρη καταγραφή όλων των δεδομένων τους αλλά κυρίως την προβολή ολόκληρων των ταινιών, εδώ, στην ηλεκτρονική μας αίθουσα.
Μπορείτε να διαλέξετε μία ταινία από τη λίστα, να μάθετε γι΄ αυτήν και να τη δείτε. Εμείς ευχόμαστε να σας κερδίσει όχι μόνο αυτή η ίδια η ταινία, αλλά και, η μικρού μήκους γενικότερα.


Μπορείτε να δείτε τις ταινίες:

Τα ματόκλαδά σου λάμπουν (Κώστας Φέρρης, 1961)
Περιπτώσεις του ΟΧΙ (Δημήτρης Αυγερινός - Λάκης Παπαστάθης, 1965)
Ο Γιάννης και ο δρόμος (Τώνια Μαρκετάκη, 1967)
Μήδεια 70 (Μιχάλης Παπανικολάου, 1969)
Γράμματα από την Αμερική (Λάκης Παπαστάθης,1972)
Μοναστηράκι (Γκαίη Αγγελή, 1976)
Ελληνική κοινότητα Χαϊδελβέργης (Λευτέρης Ξανθόπουλος, 1976)
Καρβουνιάρηδες (Άλίντα Δημητρίου, 1977)
Απεταξάμην (Φρίντα Λιάππα, 1980)
Νυμφίος (Αχιλλέας Κυριακίδης, 1994)
 
Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για τους Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη. Είναι μια ομάδα γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών που για διάφορους λόγους φέτος θα απέχει από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάζοντας κανείς το μανιφέστο τους (διαθέσιμο στην ομώνυμη ομάδα του Facebook, αλλά και εδώ), δεν μπορεί παρά να φρίξει για τη γνωστή κρατική πολιτική να επιβάλλει και να εισπράττει φόρους τους οποίους εμείς πληρώνουμε, αλλά αυτοί ποτέ δεν αποδίδουν εκεί που πρέπει.
 

SBE

¥
Είδα το An Education και το συνιστώ. Έχει κάποια κενα το σενάριο και δεν ρωτάει γιατι σε κάθε βήμα της ιστορίας, αλλά έχει πολύ καλές ερμηνείες και είναι από τις λίγες ταινίες που εχω δει που είναι γυρισμενες στο Λονδίνο και δε θέλεις να κοψεις τις φλέβες σου με τη μαυρίλα και την χωριατιά και την μιζέρια.
 

Elsa

¥
Να μια ταινία που δεν ξέρω αν πρέπει να συστήσω μήπως και με πάρουν με τις ντομάτες!
Σίγουρα δεν είναι αριστούργημα...αλλά ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν τον κόπο και γυρίζουν τέτοιες ταινίες!
 
Dgenerate Films

Το ανεξάρτητο κινέζικο σινεμά έχει τώρα σπίτι: Dgenerate Films (incl. ψηφιακό κατέβασμα επί χρήμασι).
 

Elsa

¥
Δεν ξέρω αν φταίνε αυτοί ή περνάω εγώ κάποια φάση αλλά έχω πολύ απογοητευτεί από τις τελευταίες ταινίες πολλών "μεγάλων": Γούντι Άλεν, Αλμοδοβάρ, Τζάρμους, Κόπολα, τις είδα όλες (κάποιες δεν άντεξα να τις τελειώσω) και δεν μου είπαν τίποτα... Ευτυχώς, είδα δύο κινούμενα σχέδια, που με ενθουσίασαν! Δείτε οπωσδήποτε, με τα (μεγάλα) παιδιά σας ή μόνοι σας, το ζοφερό αλλά ελπιδοφόρο "9":
και το γλυκύτατο και πολύ ανθρώπινο (μα πολύ!) Mary and Max:
 

SBE

¥
είδα πρόσφατα

Δεν έχω δει το High School Musical και γενικώς αγνοούσα το φαινόμενο Ζακ Έφρον, αλλά ο μικρός είναι καλός. Αυτός που παίζει τον Ουέλλες (Κρίστιαν Μακάι) έιναι καλύτερος παντως.
Η ταινία είναι ευχάριστη, ευχάριστη και ευχάριστη, αν και κανει μια μικρή κοιλίτσα στη μεση. Το περίεργο είναι ότι η ταινία γυρίστηκε στο Μαν και στο Λονδίνο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Συνέχεια με "προϊόντα μικρών παραγωγών":
El secreto de sus ojos, Αργεντίνικο, αστυνομικό, αλλά και ιστορία μιας αγάπης (ή μάλλον δύο). Πολύ καλό!
Εξαιρετικό, από πολλές απόψεις! Καταφέρνει και χειρίζεται με πρωτότυπο τρόπο τρία-τέσσερα θέματα, που καλά καλά δεν το καταλαβαίνεις και αργά και προς το τέλος σού βγαίνουν μέσα σου. Πάει για Όσκαρ ξενόγλωσσης, ελπίζω. Οι Ισπανόφωνοι το έχουν λατρέψει (8,7 στα 10 στο imdb δεν είναι και λίγο). Εγώ πρέπει για πολλοστή φορά να σας ευχαριστήσω για τις προτάσεις σας (αλλά η Έλσα κρατάει το σφυγμό μου!).
 

nickel

Administrator
Staff member
Μια κουβέντα θα πω μόνο: Δείτε το σε 3D.

Αυτό, για την ακρίβεια, είναι δύο κουβέντες:
1. Δείτε το
2. Δείτε το σε 3D



Ναι, για την Αβατάρα μιλάω βέβαια.

Μέχρι και ο Δανίκας την έπαθε τη ζημιά του!
 
Σπάνια θα με δείτε να συμμετέχω σε αυτό το νήμα, αυτή τη φορά όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για την "Λευκή Κορδέλα" (Das weiße Band). Είδα την ταινία την προηγούμενη εβδομάδα και είναι εξαιρετική. Δεν θα σταθώ στο "τι θέλει να πει ο ποιητής" -ο καθένας εξάλλου έχει τη δική του άποψη και προσωπικά μ' έχει κουράσει η επιμονή δημιουργών, κοινού και κριτικών στο μαύρο παρελθόν της χώρας. Aπόλαυσα την εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία, τις επίσης εξαιρετικές ερμηνείες των παιδιών και τον τρόπο που εκτυλίσσεται η πλοκή. Αν μη τι άλλο, η ταινία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον crime thriller. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα (όσοι λένε πως η ταινία είναι υπερβολικά αργή δεν έχουν δει Αγγελόπουλο, μην τους ακούτε).

 
Top