Το νήμα του κινηματογράφου

tuna

¥
Καθώς διάβαζα σήμερα το μακροσκελές κι απολαυστικό αυτό νήμα με τις κινηματογραφικές σας κριτικές, σκέφτηκα, πλησιάζοντας στο τέλος, ότι ευτυχώς σας ξέφυγε μια ταινία κι ότι θα είχα κι εγώ κάτι να προσθέσω... αλλά, να που την αναφέρει ο nickel λίγο παραπάνω! (για το Frost/Nixon επρόκειτο). Οπότε, έτσι για να πω κι εγώ κάτι, θα συμφωνήσω απλώς ότι το "Χαρταετοί πάνω από την πόλη" ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το βράδυ της Δευτέρας.
 

Elsa

¥
Είπα χτες μέρα εκλογών και παραμονή Αγίου Πνεύματος -βοήθειά μας- να σιδερώσω βλέποντας τσι Ιλουμινάτι μπας και παρηγορηθώ...:p, αλλά φευ! Χειρότερο (κι) από τον Κώδικα μου φάνηκε, παρ' όλο που είχα διαβάσει το αντίθετο στις κριτικές.
Άνευρο, φλύαρο, σεναριακά κενά (και μπόλικο σκοτάδι για να μην φαίνονται), απ' ούλα τα κακά είχε...
 
Είπα χτες μέρα εκλογών και παραμονή Αγίου Πνεύματος -βοήθειά μας- να σιδερώσω βλέποντας τσι Ιλουμινάτι μπας και παρηγορηθώ...:p,
Και οι Lamoyonati, παραγωγής Exit poll, την ίδια μέρα σε πανελλήνια μετάδοση, τα ίδια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ, πάλι, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, είδα ένα «κουφετάκι» που δεν υποτιμά καθόλου το κοινό του.

Definitely, Maybe (Σίγουρα, ίσως)

Αν έπρεπε να σιδερώνω ταυτόχρονα, θα μου φαινόταν αριστούργημα.
 
Εγώ πάλι επεχείρησα να δω το Vicky Cristina Barcelona του Woody Allen, αλλά δεν τα κατάφερα. Μάλλον έχω δει πολύ Woody Allen και δεν αντέχω άλλο (ήταν κι αυτή η απαίσια Βαρκελώνη). Επίσης, το original Thomas Crown Affair. Αλλά για κάποιο λόγο το remake μου φάνηκε πολύ καλύτερο...
 

SBE

¥
Εγώ Κυριακή πρωί πήγα σε αβαν-πρεμιέρ αυτουνου εδώ, Sunshine Cleaning. Δε λέω, βλεπόταν, είχε καλές ερμηνείες, είχε χάπι εντ (κακώς) αλλά... κάτι δεν πήγαινε καλά. Μάλλον είχε άσχημο ψαλίδισμα γιατί σε κάποια σημεία έχει κενά. Μετά στο σπίτι είδα πάλι το Manufacturing Consent για να είμαι στο πνεύμα της ημέρας.
 
Last edited by a moderator:

Anel

New member
Slumdog millionnaire
O Παράδεισος στη Δύση

Είχα πάρα πάρα πολύ καιρό να δω στον κινηματογραφό τόσο καλές ταινίες.
 
Μετά στο σπίτι ειδα πάλι το Manufacturing Consent για να είμαι στο πνέυμα της ημερας.
Κοίτα σύμπτωση: πριν από λίγες μέρες το κατέβασα το ανακάλυψα στον σκληρό δίσκο μου. :) (πληροφορίες και λινκ εντός)
(Επί τη ευκαιρία, αναζητούνται απεγνωσμένα αγγλικοί υπότιτλοι.)
 

curry

New member
Αν δεν σε χαλάνε οι ελληνικοί, το έχω σε DVD. Δεν θυμάμαι τίποτα για την ποιότητα των υποτίτλων...
 
Αν δεν σε χαλάνε οι ελληνικοί, το έχω σε DVD. Δεν θυμάμαι τίποτα για την ποιότητα των υποτίτλων...
Προτιμώ αγγλικούς αλλά δεν θα πω όχι φυσικά. Άλλωστε, το κάνω και για τη φουκαριάρα τη μάνα μου (γνωστή Chomskoholic). :)
 

curry

New member
Λάθος, λάθος - ακόμα κοιμάμαι μου φαίνεται... Σε dvd έχω το Corporation, των ίδιων δημιουργών όπου και πάλι μιλά ο Τσόμσκι αλλά και πάρα μα πάρα πολλοί άλλοι, εξίσου διάσημοι και έγκριτοι. Έχει και τον ατέλειωτο στο μεταξύ - είναι κάπου 3 ώρες.
 
Για το Corporation έχω βρει αγγλικούς υπότιτλους, αλλά θα σου το τσιμπήσω το DVD για την προαναφερθείσα μάνα.
Να πούμε βεβαίως, για όσους δεν το έχουν δει, ότι είναι παραπάνω από εξαιρετικό.
 

SBE

¥
Κοίτα σύμπτωση: πριν από λίγες μέρες το κατέβασα το ανακάλυψα στον σκληρό δίσκο μου. :) (πληροφορίες και λινκ εντός)
(Επί τη ευκαιρία, αναζητούνται απεγνωσμένα αγγλικοί υπότιτλοι.)
Όλως συμπτωματικά κι εμένα σήμερα μεταφέρθηκε από το ντιβιντί στο σκληρό δίσκο μου εντελώς από θαύμα, δεν έβαλα το χεράκι μου. Δεν είχα κοιτάξει για υπότιτλους, αλλά νομίζω έχει στα αγγλικά (αφού έχω την αγγλική βερσιόν). Αν είναι φτιάχνω ένα αντίγραφο κάνω μερικά μαγικά μπας και μετακινηθεί από το σκληρό μου σε κάνα δίσκο κανονικό και το στέλνω, αρκεί να μου δώσετε διεύθυνση.
 

Elsa

¥
Είδα το Duplicity (ελληνικός τίτλος: Αδιακρισίες [!]), με το οποίο ο Μήτσης (αθηνόραμα) φαίνεται να ξετρελάθηκε: Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΣΚΕΡΤΣΟΖΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ "ΜΑΙΚΛ ΚΛΕΙΤΟΝ". ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΑΤΙΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ, ΜΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΟΟΥΕΝ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. , αλλά εγώ δεν άντεξα ούτε να το αποτελειώσω από τη βαρεμάρα! Ο δε Κλάιβ (που ήταν και η κύρια αιτία που έκατσα να το δω ;)) όχι κέφια δεν είχε, αλλά σερνότανε εδώ κι εκεί με το ζόρι και δεν "έδενε" καθόλου με τη Τζούλια Ρόμπερτς!

Αντίθετα, το Fugitive Pieces (Συντρίμμια ψυχής)

μπορεί να μην ήταν αριστούργημα αλλά στεκόταν μια χαρά (ήταν και συγκινητικό και διευκόλυνε στο σιδέρωμα ;) ) Ο Μήτσης το έχει κρίνει υπερβολικά αυστηρά κατά τη γνώμη μου: ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑ (ΚΑΙ) ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ, ΚΑΡΤΠΟΣΤΑΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ "ΧΑΪΔΕΥΕΙ" ΤΟ ΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΡΑΜΑ.

Παίζει και η πανέμορφη Ayelet Zurer

που είχα δει πρόσφατα στους ιλουμινάτους.
 
Είδα το Duplicity (ελληνικός τίτλος: Αδιακρισίες [!]), με το οποίο ο Μήτσης (αθηνόραμα) φαίνεται να ξετρελάθηκε: Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΣΚΕΡΤΣΟΖΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ "ΜΑΙΚΛ ΚΛΕΙΤΟΝ". ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΑΤΙΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ, ΜΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΟΟΥΕΝ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. , αλλά εγώ δεν άντεξα ούτε να το αποτελειώσω από τη βαρεμάρα!

Παρομοίως. Γενικά, ο φετινός χειμώνας με απογοήτευσε.
 
Είδα το Duplicity (ελληνικός τίτλος: Αδιακρισίες [!]), με το οποίο ο Μήτσης (αθηνόραμα) φαίνεται να ξετρελάθηκε [...] αλλά εγώ δεν άντεξα ούτε να το αποτελειώσω από τη βαρεμάρα!
Εντάξει, όσο κι αν περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, είσαι λίγο υπερβολική. Ούτε Μιζογκούτσι να έβλεπες. :p
Μια χαρά ταινία ήταν, γνήσια ψυχαγωγική. Εντάξει, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη ή πιο έξυπνη, αλλά ήταν σαφώς άνω του μετρίου (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).
 

SBE

¥
Εγώ είδα πάντως καλή ταινία προχτές- τη γαλλική Pour Elle και πάω στοίχημα ότι στην Ελλάδα παίχτηκε πρόπερσι. Όχι, δεν ήταν αριστούργημα, ήταν όμως καλό θριλλερ απόδρασης, όπως τα κάνουν οι Ευρωπαίοι, να έχουν και λίγο νόημα, όχι μόνο σκέτο Prison break. Βεβαίως κάτι τέτοια δεν τη γλυτώνουν, βλέπω ότι ετοιμάζεται αμερικάνικο ριμέικ.
 

SBE

¥
Αν σας αρέσει ο Κεν Λόουτς, να πω ότι είδα σήμερα το Looking for Eric που παίζει (και είναι συμπαραγωγός) ο Ερίκ Καντονά. Δεν ήταν άσχημη ταινία και εν μέρει κοροϊδεύει την τάση του Καντονά να μιλάει με παροιμίες και αποφθέγματα που ακούγονται πολύ βαθιά αλλά μάλλον τα βγάζει από το μυαλό του έτσι, πράγμα που έκανε πάρα πολύ σαν ποδοσφαιριστής (ακόμα κι εγώ ξέρω για το περίφημο "όταν οι γλάροι ακολουθούν το αλιευτικό είναι γιατί περιμένουν να τους
 
Last edited by a moderator:
Top