Το νήμα της Wikipedia

SBE

¥
Και ιδού το πρόβλημα καθε εγκυκλοπαίδειας. Ήδη κάποια άρθρα είναι ανεπίκαιρα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Wikipedia's longest-running fake page has been found after ten years

Wikipedia editor Calamondin12 has found the longest-running hoax article in the online encyclopaedia's history.

The discovery was made in August that an entry about Jack Robichaux of New Orleans was incorrect - because the character himself has never existed.

The article, which was created in 2005, read:

Jack Robichaux was a serial rapist in the 19th century, who plagued the township of New Orleans. Most of his victims were overweight females. He was a Creole, although police initially suspected that the assailant was black by his choice of victims. His talents as a jazz musician were praised throughout New Orleans, until his crimes became public knowledge.

References: Christopher Waldrep & Donald G. Nieman (2001). Local matters : race, crime, and justice in the nineteenth-century South. University of Georgia Press. ISBN 0-8203-2247-4.

Turns out that John Robichaux was a real jazz musician - but Jack is completely made up.

[...]
 

Zazula

Administrator
Staff member
 

Attachments

  • ημητέρες.png
    ημητέρες.png
    38.4 KB · Views: 275

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ λέω να παροτρύνουμε τον συντάκτη αυτού του λήμματος να αφήσει κάτω το πληκτρολόγιό του και να βλέπει τη Wikipedia μόνο ως επισκέπτης.
 
Μπορεί να ήταν κανένα πιτσιρίκι που τσακώθηκε με τη μητέρα του :-)
Το διόρθωσα πάντως.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Γεώργιος Καποδίστριας



Μάλλον κάποια χρονομηχανή είχαν οι Έλληνες στις αρχές του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, αφού ο (θανών την 5η Δεκεμβρίου 1821) Εμμανουήλ Παππάς γνώριζε για τον Όθωνα και παρέδωσε και έγγραφα στις αστυνομικές αρχές. :rolleyes:
 

Attachments

  • Γεώργιος_Καποδίστριας.png
    Γεώργιος_Καποδίστριας.png
    46.2 KB · Views: 237
Δεν ξέρω εάν χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι είναι σωστά όσα αναγράφονται στο κείμενο της Εγκυκλοπαίδειας, καθώς πρόκειται για άλλον Εμμανουήλ Παππά, Μακεδόνα. Απλώς δεν πρέπει ο αναγνώστης να πατήσει πάνω στο λινκ «Εμμανουήλ Παππά» του κειμένου. Εκεί έχει γίνει η σύγχυση…:scared:

https://www.google.gr/search?q=Εμμα...4sKHR3YCzA4ChDy0wMIgQE&biw=1366&bih=625&dpr=1
 

SBE

¥
Εμένα με προβλημάτισε πριν φτάσω τον Εμμανουήλ Παππά η σύνταξη της εξής φράσης:
"... της Διαμαντίνας Γκονέμη, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας"
Δεν θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία της πτώσης; Της Διαμαντίνας, κόρης αριστοκρατικής οικογένειας; Της Διαμαντίνας, που ήταν κόρη αριστοκρατικής οικογένειας;
Ή έχω χάσει επεισόδια λόγω απουσίας από την Ελλάδα;
 

nickel

Administrator
Staff member
Ή έχω χάσει επεισόδια λόγω απουσίας από την Ελλάδα;

Όχι, δεν είναι από τα πράγματα που έχουν αλλάξει κατά την απουσία σου. Εξακολουθεί να απαιτείται συμφωνία της πτώσης — και εξακολουθεί να μην τηρείται πάντα, να την ξεχνούν πολλοί.
 
Όχι, δεν είναι από τα πράγματα που έχουν αλλάξει κατά την απουσία σου. Εξακολουθεί να απαιτείται συμφωνία της πτώσης — και εξακολουθεί να μην τηρείται πάντα, να την ξεχνούν πολλοί.

Eίναι μάλλον διαδεδομένη (και σε βιβλία το βρίσκεις) αυτή η ακλισιά, που εγώ τη λέω "παρενθετική" διότι είναι σαν να βαζει σε παρένθεση τη φράση που είναι στην ονομαστική.
 
Λοιπόν, φαίνεται πως υπάρχει τρολάκι στη Βικιπαίδεια. Πρόσφατα διόρθωσα το νήμα για τον κάστορα πού έλεγε ότι υπάρχουν τρία είδη, ο αμερικανικός, ο ευρωπαϊκός και ο καστόσαυρος, που είναι μίξη κάστορα και σαύρας και κάνει αυγά και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τύπου Χάρι Πότερ.

Δεν είναι για γέλια όμως. Όποιος θέλει να γελάσει, να πάει να παίξει με τη Φρηκιπαίδεια που είναι γι' αυτό. Το να τρολάρεις με χαζομάρες στα νήματα της Βίκη είναι πολύ κακόγουστο αστείο.
 
Ευτυχώς έχει διορθωθεί.
Ε ναι. Όμως θα υπάρχουν ίσως κι άλλα. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, να ψάχνουμε και να διορθώνουμε τις τρολιές του κάθε κακομαθημένου χαζοχαρούμενου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Φαντάσου από την άλλη να έμεναν οι μουντζούρες τους εκεί, σχεδόν μόνιμα, σαν τις μουντζούρες πάνω στους τοίχους και τα μνημεία.
 
Top