Τα καλύτερα μουσικά γιουτιουμπάκια

nickel

Administrator
Staff member
Ας προσθέσω και το σάουντρακ του Blade Runner, σε αυτή την πολύ ποιοτική κόπια.

 

nickel

Administrator
Staff member
Η Δήλος υποδέχεται μια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας. Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) μαζί με Ουκρανούς & Ρώσους μουσικούς και σολίστες την ουκρανικής καταγωγής Diana Tishchenko (βιολί) και τον Έλληνα δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), συμμετέχουν στη συναυλία με τίτλο «Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές», που σχεδιάστηκε ειδικά για να υπογραμμίσει την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του πλανήτη αν δεν δράσουμε άμεσα.

 

Earion

Moderator
Staff member
Μνήμη Βάσως Αλλαγιάννη.

Ντουέτο με τον Μανώλη Ρασούλη στους αγώνες της Κέρκυρας, με το τρακ να σφίγγει γόνατα και λαρύγγι μπρος στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι που διευθύνει, η κατοπινή κολοσσιαία επιτυχία "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ"

 

cougr

¥

Μάνος Λοΐζος - Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ - Μαρία Ρουσσέα,(Ανέκδοτη ηχογράφηση)

Το «Όλα σε θυμίζουν» είναι ένα τραγούδι που όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει τους στίχους του. Ένα από τα ωραιότερα, τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Και όμως λίγοι γνωρίζουν ότι αρχικά γράφτηκε με άλλους στίχους! Την αποκάλυψη έκανε πριν από αρκετά χρόνια ο Φώντας Λάδης. Ο συγγραφέας και στιχουργός ανέφερε πως λίγο μετά τη μεταπολίτευση, είχε γράψει ένα ποίημα με τίτλο «Η πεταλούδα», το οποίο και μελοποίησε ο Λοΐζος, μαζί με 4-5 ακόμη ποιήματά του. Όταν όμως το 1979 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Τα τραγούδια της Χαρούλας» με τη Χάρις Αλεξίου, πάνω στην ίδια μελωδία που ο Λοΐζος είχε γράψει την «Πεταλούδα» του Λάδη, υπήρχαν οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη που έλεγαν «Όλα σε θυμίζουν απλά κι αγαπημένα…». Αργότερα ο Ρασούλης με ένα γράμμα του «απολογήθηκε» για τη συγκεκριμένη ιστορία και την «προδοσία» που έγινε στο Φώντα Λάδη, ενώ κάποια χρόνια μετά, «Η πεταλούδα» ηχογραφήθηκε σε ένα demo, με ενορχήστρωση Λάκη Αργυριάδη και τραγουδίστρια τη Μαρία Ρουσσέα, χωρίς όμως να κυκλοφορήσει ποτέ… "Είναι τα χείλη μου μια πεταλούδα που ζυγιάζεται ανάλαφρα κι είναι ένα κόκκινο λουλούδι στα χείλη σου που σαλεύει ανεπαίσθητα..." Νικηφόρος Βρεττάκος Στίχοι: Φώντας Λάδης Μουσική: Μάνος Λοΐζος Ερμηνεία: Μαρία Ρουσσέα Χίλιες πεταλούδες στο σπίτι μου έχω φέρει χρόνια τις μαζεύω μέσα απ΄ τα όνειρα , μα μιά πεταλούδα την έφτιαξα απ΄ αγέρι κι είν΄ αυτή η πρώτη, η καλοκυρά Είναι η φωνή σου αχνή σαν πεταλούδα , λίγο φτερουγίζει και λίγο σταματά , πρώτα ανοιγοκλείνει τα δυο της τα βελούδα και στο πρόσωπό μου στέκει και περπατά


"Είναι τα χείλη μου μια πεταλούδα
που ζυγιάζεται ανάλαφρα
κι είναι ένα κόκκινο λουλούδι
στα χείλη σου που σαλεύει ανεπαίσθητα..."

Νικηφόρος Βρεττάκος

Στίχοι: Φώντας Λάδης Μουσική: Μάνος Λοΐζος Ερμηνεία: Μαρία Ρουσσέα

Χίλιες πεταλούδες στο σπίτι μου έχω φέρει
χρόνια τις μαζεύω μέσα απ΄ τα όνειρα,
μα μιά πεταλούδα την έφτιαξα απ΄ αγέρι
κι είν΄ αυτή η πρώτη, η καλοκυρά

Είναι η φωνή σου αχνή σαν πεταλούδα,
λίγο φτερουγίζει και λίγο σταματά,
πρώτα ανοιγοκλείνει τα δυο της τα βελούδα
και στο πρόσωπό μου στέκει και περπατά
 
Last edited:

nickel

Administrator
Staff member
Μια υπέροχη εκτέλεση τραγουδιού και μια ενδιαφέρουσα ιστορία πουτινικής προπαγάνδας και δειλών πουτινιστών στο ρώσικο The Voice. Από κείμενο στο Facebook:

Η Gazprom (ή η Ρωσική κυβέρνηση, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη) για να τρομάξει τους Ευρωπαίους ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει τις βάνες του φυσικού αερίου να κλείνουν κι έναν σκληρό χειμώνα να περιμένει την Ευρώπη, τους white walkers να προελαύνουν και the winter is coming ξερωγώ...
Εντωμεταξύ είναι τελείως μπανταλοί (χαζοί, στα ηπειρώτικα), καθώς, όπως αναφέρει το εξαιρετικό site EU vs Disinformation, αν το βίντεο είναι μια προσπάθεια κάποιου να κάνει τους πολίτες της ΕΕ να χάσουν τον ύπνο τους τον ερχόμενο χειμώνα, είναι πολύ κακοφτιαγμένη. Πρώτον, η μουσική που χρησιμοποιείται στο βίντεο βασίζεται σε στίχους γραμμένους από τον Yurii Vizbor, ένα γνωστό βάρδο και ποιητή που γεννήθηκε από πατέρα Λιθουανό που πέθανε στις εκκαθαρίσεις του Στάλιν και μητέρα Ουκρανή. Δεύτερον, το βίντεο με ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες θα μπορούσε σχεδόν να περάσει ως διαφήμιση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τέλος, μερικά από τα πλάνα που παρουσιάζονται στο βίντεο ως παγωμένη Ευρώπη είναι πραγματικά γυρισμένα στη ρωσική πόλη Κρασνογιάρσκ.

Επιπλέον:
• Το βίντεο είναι στα Ρώσικα. Οπότε είτε οι Ρώσοι δεν σκέφτηκαν ότι οι Ευρωπαίοι δεν μιλούν Ρώσικα, είτε προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση!
• Οι στίχοι αναφέρονται ΣΤΗ ΡΩSSΙΑ που πρόκειται να υποφέρει από τον χειμώνα. Οι στίχοι λένε «Η γαλάζια Ρωσία κλαίει καθώς πέφτει το χιόνι»!
• Το πραγματικό υπέροχο τραγούδι ερμηνεύεται από την Varvara Vizbor, εγγονή του ποιητή. Το ερμήνευσε στον ρώσικο «The Voice» και κανένας από τους κριτές δεν τόλμησε να την ψηφίσει, καθώς οι στίχοι θεωρούνται αντικαθεστωτικοί. Αξίζει να δείτε τα σχόλια των θεατών στο YouTube! (Ζητήστε μετάφραση στο Chrome.)
• Η ερμηνεύτρια δήλωσε ανοιχτά ότι δεν συμφωνούσε με τη χρήση αυτού του τραγουδιού στο βίντεο της Gazprom.
Εδώ, στο βίντεο, μπορείτε να δείτε την πραγματικά υπέροχη ερμηνεία της Varvara, να διαβάσετε τα σχόλια των θεατών και να ξεχάσετε για 3 λεπτά την προπαγάνδα του Κρεμλίνου.


 

cougr

¥
Χαρούλα Τσαλπαρά - Banda Iovanica
Σμυρνέικο Μινόρε

Έτσι για να ταξιδέψουμε λιγάκι σε μαγικές, ξεχασμένες, αλλοτινές εποχές.

 

nickel

Administrator
Staff member
Μας άφησε ο David Crosby (1941-2023), που μπήκε δυο φορές στο Πάνθεο του Ροκ-εν-Ρολ —μια σαν μέλος των Byrds και μια σαν μέλος των Crosby, Stills & Nash. Κάποτε ήταν η χαρούμενη φατσούλα στην εκτέλεση του Mr. Tambourine Man του Ντίλαν στην εκπομπή του Εντ Σάλιβαν.

 

nickel

Administrator
Staff member
Να που τα Grammy έδωσαν το βραβείο για Τραγούδι της Χρονιάς στην παλαίμαχο Bonnie Raitt. Just Like That...

 

nickel

Administrator
Staff member
Κι άλλο ένα αριστούργημα: Nana Mouskouri, Harry Belafonte & Danny Kaye singing “Opa Ni Na Naï” in GREEK on the Danny Kaye Show

 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν τα διάβασα ακόμα, αλλά υπόσχομαι να τα διαβάσω (και να τα ξανακούσω). Οι Σαββοπουλιάδες του «Δύτη των Νιπτήρων» όπως έχουν συγκεντρωθεί στην πλατφόρμα του Σαραντάκου.


 

nickel

Administrator
Staff member
Seven Psalms του Paul Simon. Κυκλοφόρησε χτες.
Μπορείτε να το ακούσετε στο Spotify ή στο YouTube. Στίχοι εδώ. Παρουσίαση στη Wikipedia.

Stephen Thomas Erlewine at AllMusic found it continually revealing: "At first, the record can seem like a tone poem, a meditation of mortality and spirituality, yet each subsequent listen reveals a moment of grace or insight that helps pull the entirety of the project into relief."​

 
Top