Τίτλοι αλλαντάλλων

nickel

Administrator
Staff member
Σε άλλες περιπτώσεις ο τιτλατζής δεν είναι γκαφατζής, αλλά απλό πουτινάκι.

Το KIIS είναι το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου. Στο διάστημα 13-18/5/2022 διενήργησε δημοσκόπηση με ερώτημα που αφορούσε την ασφάλεια της χώρας. Έλεγε: «Δεδομένης της συζήτησης για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας με ποια από τις παρακάτω απόψεις συμφωνείτε περισσότερο;»
Ποσοστό 42% των ερωτηθέντων απάντησαν καταφατικά στην άποψη «Είναι απολύτως αποδεκτό εάν, αντί της ένταξης στο ΝΑΤΟ, η οποία είναι πιθανό να εμποδιστεί από ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία λάβει εγγυήσεις ασφάλειας από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία κ.λπ.». Ποσοστό 39% δεν ήθελε αυτή τη μεσοβέζικη λύση, αλλά προτίμησε την επιλογή «Μόνο η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορέσει να διασφαλίσει την ασφάλεια της Ουκρανίας, οπότε δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί». Σχετική σελίδα του Ινστιτούτου στα αγγλικά:

Πιάνει λοιπόν ο διαδικτυακός «Αγώνας της Κρήτης» και καλύπτει την πληροφορία με τον τίτλο «Μόλις το 39% των Ουκρανών υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ». Πουτινοδημοσιογραφία...

Ουκρανοί ένταξη ΝΑΤΟ.jpg
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σε άλλες περιπτώσεις ο τιτλατζής δεν είναι γκαφατζής, αλλά απλό πουτινάκι.

View attachment 7320
Το ότι είναι πουτινοδουλάκι και όχι απλό πουτινάκι φαίνεται και από τον χάρτη που συνοδεύει το κείμενο (με τουρκικές ονομασίες των χωρών) και προέρχεται από τις ονειρώξεις στρατόκαυλων ρωSSιστών: Η Ρωσία έχει αποκόψει την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική επικράτειά της και έχει πάρει από τη Μολδαβία την Υπερδνειστερία, η Πολωνία έχει αποσπάσει τη δυτική Ουκρανία (άλλη μια «πληροφορία» που σπινάρεται από μοσχοβίτικα κανάλια), μέχρι και η Ουγγαρία έχει βάλει χέρι στην Υπερκαρπαθία. Αυτά έπαιζαν βέβαια πριν η Πολωνία και, εσχάτως, η Ουγγαρία ευθυγραμμιστούν με το χέρι που τις στηρίζει.
 

SBE

¥
Αυτή εδώ η παρανόηση μού θύμισε το παλιό ανέκδοτο, που πήγε κάποιος στο ληξιαρχείο και είπε: «Καλημέρα. Με λένε Γιώργο Σκατουλάκη και θέλω να αλλάξω το όνομά μου». «Καταλαβαίνω», λέει ο υπάλληλος. «Και πώς θέλετε να το κάνετε;» «Γιάννης Σκατουλάκης».

Βλέπω στα ΜΚΔ τον τίτλο «Elon Musk’s transgender daughter is changing her name to DITCH Musk» και σκέφτομαι «Μα είναι όνομα τώρα αυτό το Ditch;». Πάω να διαβάσω την είδηση και καταλαβαίνω την γκάφα του τιτλατζή (και τη δική μου...).
Εγώ από την άλλη διάβαζα την είδηση που έλεγε ότι η κόρη του Μασκ άλλαξε φύλο και όνομα και τώρα λέγεται Βίβιαν και μπερδεύτηκα γιατί Βίβιαν είναι και γυναικειο και ανδρικό όνομα και κατάλαβα ότι το αρχικό πιστοποιητικό γεννήσεως της έλεγε κορίτσι που άλλαξε φύλο και διάλεξε όνομα γιουνισεξ. Τελικά κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι το εξηγούσαν καλύτερα: Musk’s daughter also changed her gender recognition from male to female
 

skol

Active member
Παρακάτω η τελευταία ερώτηση με την απάντησή της από τη συνέντευξη του Ξενοφώντα Μουσά στη Λάιφο σχετικά με το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο

— Πιστεύετε ότι βρισκόμαστε σε μια αποκάλυψη ικανή να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε; Θα ξαναγραφτούν τα βιβλία;
Είμαι βέβαιος ότι θα συμπληρωθούν κάποια κεφάλαια βιβλίων Αστροφυσικής και ειδικά τα βιβλία Κοσμολογίας θα αναθεωρηθούν ίσως και ριζικά. Αυτό επιθυμούμε πάντοτε με τα νέα πειράματα που κάνουμε. Ασφαλώς δεν θα ανατραπούν όλα όσα γνωρίζουμε. Εκτιμώ ότι σε έξι μήνες αξίζει να τα ξαναπούμε.


 
Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.

Ενδέχεται βέβαια το άρθρο ν' απευθύνεται μόνο σε άτομα των οποίων οι αστρονομικές γνώσεις εξαντλούνται στο «υπάρχει ένα καινούργιο τηλεσκόπιο αλλά δεν έβγαλε φωτογραφίες ακόμα».
 
Top