pidyo

New member
Έγραψα πιο πάνω ότι πολλοί Ολυμπιακοί (κι εγώ ανάμεσά τους) δεν χάρηκαν το κύπελλο στο ποδόσφαιρο, έτσι όπως εξελίχτηκε ο αγώνας. Αλλά ας μην κάνουμε το λογικό σφάλμα να συμπεραίνουμε ότι αν δεν υπήρχε το διαιτητικό λάθος και ότι αν έμπαινε το πέναλτι (μια απαραίτητη προϋπόθεση που θα δεχτώ για τη συζήτηση), το παιχνίδι θα είχε λήξει. Υπήρχε αρκετός χρόνος για πολλές εξελίξεις ακόμη, καθώς (πέρα από τα «σκοτεινά») υπάρχει και ένα φανερό πλεονέκτημα που έχουν προσφέρει «τα λεφτά του Βαγγέλη» στον Ολυμπιακό: να διαθέτει παίκτες μια κλάση πιο πάνω από σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει στο θλιβερό ελληνικό ποδόσφαιρο, παίκτες που ο καθένας τους, από μόνος του, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν το ματς και να το διεκδικήσουν, στην παράταση ή στα πέναλτι, όπως στο πρόσφατο 4-4 με την ΑΕΚ. «Τα λεφτά του Βαγγέλη» δεν θα ήταν αρκετά αν δεν υπήρχε και η ανυπαρξία των άλλων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σοβαρό αντίπαλο δέος.

Επτάκις γιατρέ μου, να μου επιτρέψεις να πω ότι για τους Ολυμπιακούς η διαιτητική εύνοια ήταν το ένα από τα στενάχωρα πράγματα του τελικού. Το άλλο, χειρότερο για μένα, ήταν η νοοτροπία κακομαθημένου νεόπλουτου που έβγαζαν στο γήπεδο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν ο Μανιάτης να κάνει το χέρι, να γλιτώνει την αποβολή και μετά να πουλάει τσαμπουκά στον διαιτητή για μια άλλη απόφαση. Δεν είναι δυνατόν ο Μανωλάς να κάνει καθαρό φάουλ στον αντίπαλο και μετά επίσης να πουλάει τσαμπουκά με ύφος του άντρα του πολλά βαρύ μην του μιλάτε το πρωί. Κυρίως, δεν είναι δυνατόν στα αποδυτήρια να κάνουν πλάκα οι παίκτες με το χέρι που δεν δόθηκε και να συγχαίρουν τον Μανιάτη γι' αυτό.

Δεν έχω την αφέλεια να περιμένω άμεμπτη ηθική στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά αυτά είναι σημάδια εκμαυλισμού που ο Ολυμπιακός και το ποδόσφαιρο θα τα βρουν μπροστά τους στο εγγύς μέλλον. Εκεί είναι που η σύγκριση με την εργασιακή νοοτροπία που έφερε την μπασκετική επιτυχία του Ολυμπιακού αποβαίνει συντριπτική. Έχοντας φάει πολλές διαιτητικές σφαλιάρες, αυτή η ομάδα απλώς δούλεψε περισσότερο και καλύτερα και έφτασε στην κορυφή. Οι άλλοι που τα περιμένουν όλα στο πιάτο τους, που είναι καλύτεροι απλώς επειδή οι άλλες ομάδες είναι πολύ φτωχότερες, που δεν έχουν κανένα κίνητρο να δουλέψουν και άρα θεωρούν πως τους αξίζουν τα πάντα χωρίς κόπο, δεν θα πάνε πουθενά.
 
+π2!!!!!!

Και ως γνωστόν η αλαζονεία τιμωρείται και οι αυτοκρατορίες πέφτουν σε όλη την παγκόσμια ιστορία. Και όταν γίνει αυτό they go with a bang, not with a whisper... ;)


Και αν, δόκτορα, πιστεύεις ότι ο Φέιζα και ο Μασάντο είναι καλύτεροι από τον Ράγιο και τον Ουσέρο, τότε μάλλον δυστυχώς τρως το παραμύθι που σας πουλάει ο πολλά βαρύς πρόεδρός σας και οι φυλλάδες σαν τον Πρωταθλητή.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Άζι, το #158 νομίζω ότι αποτελεί (σε συνάρτηση και με τα προηγούμενα, βεβαίως βεβαίως) απάνθισμα λογικών αλμάτων και αυθαιρεσιών.

Προφανώς, κάθε διαιτητική απόφαση αλλάζει ένα παιχνίδι στο σύνολο της εξέλιξής του από εκεί και πέρα. Δεν ξέρω σε ποια αποβολή αναφέρεσαι, αλλά προφανώς τα διαιτητικά λάθη αθροίζονται μόνο για τη βαθμολογία της απόδοσης του διαιτητή. Είναι ένδειξη ανικανότητας του διαιτητή αν κάνει πολλά λάθη, αλλά αν δεν έκανε το ένα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνέβαιναν και τα υπόλοιπα (δεν αποκλείεται, φυσικά, να συνέβαιναν άλλα, αφού κατά πώς φαίνεται, έχεις την απόλυτη βεβαιότητα ότι «ο Βαγγέλας πλήρωσε τον διαιτητή» και ότι ο διαιτητής δεν ήταν απλώς ανεπαρκής).

Εγώ δεν αναφέρθηκα στα έξι ευρωπαϊκά του μπάσκετ επειδή η ποδοσφαιρική κριτική σου γινόταν επί θεμάτων εσωτερικού και έτσι αναφέρθηκα στα εσωτερικά μπασκετικά. (Και ναι, οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν. Αισθητά, μάλιστα...)

Όσο για τη θεώρηση «των Ολυμπιακών και όλων των υπολοίπων», εντάξει, είμαστε λαός του bitmap ασπρόμαυρου, ούτε καν στις 256 διαβαθμίσεις του γκρίζου δεν μπορούμε να ασκηθούμε.
 
Εγώ θέλω να δω τι λογικά άλματα και αυθαιρεσίες θα βρεις εσύ για να απαντήσεις σε αυτά που λέει ο πιδύο. Εκεί θέλω την αντικειμενική σου θεώρηση... ;)

Σου θυμίζω επίσης, επειδή έβαλες παραπάνω τη μόνιμη καραμέλα σας του χεριού του Ρομπέρτο Κάρλος, για να δικαιολογήσεις προφανώς ότι αφού δεν δόθηκε εκείνο δεν έπρεπε να δοθεί και το προχθεσινό, ή ότι αδικηθήκατε κι εσείς κάνοντας ένα τρομερό λογικό άλμα μέσα στον χρόνο κιόλας, ότι όταν αδικείστε εσείς το θυμάστε χρόνια και οι διαιτητές εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία, όταν όμως αδικούνται οι άλλοι, οι διατητές κάνουν ανθρώπινα λάθη... :eek: :scared: :lol: :eek:mg:

Να το χαίρεστε το καμάρι σας...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πριν με μεταφέρει κάποιο αόρατο χέρι στους σκυλοκαβγάδες, υπόσχομαι ότι αυτό είναι το τελευταίο σχόλιό μου για τα αθλητικά αυτού του τριημέρου.

Επειδή είδα τώρα και του π2, προφανώς δεν διαφωνώ σε τίποτε από όσα έγραψε. Θα πρέπει κανείς να μην με ξέρει προσωπικά για να με κατηγορεί για τυφλό οπαδισμό, όπως κάνεις Άζι. Και θα το ξαναπώ: είμαι αρκετά παλιός για να ξέρω ότι οι ποδοσφαιρικές δικτατορίες στη χώρα μας δεν είναι κάτι το σημερινό και επικρατούν όταν οι αντίπαλοι είναι αδύνατοι, ακριβώς επειδή υπάρχει κοντή μνήμη και καλλιεργείται (από παντού) αυτός ο εγκληματικός οπαδισμός.

Αρκεί να έβλεπε κανείς το τουίτς του πρόταγκον χτες βράδυ: Άρχισαν από «Πάρτι στο Λονδίνο είχε κανονίσει να δώσει η Ρεάλ» (στις 10.20 το βράδυ) και τελείωναν με ύμνους στον Ολυμπιακό δυο ώρες αργότερα.

Και, για να τελειώσουμε με το χέρι. Ούτε το πρώτο είναι, ούτε το τελευταίο. Όταν βολεύει, γίνεται το χέρι του Θεού ή η μαγκιά του Ρομπέρτο Κάρλος (ή του Μανιάτη). Όποιος έχει παίξει μπάλα ξέρει ότι κάθε παίκτης θα χρησιμοποιήσει και χέρι αν υπάρχει ανάγκη και, αν τη γλιτώσει, θα είναι και ευχαριστημένος από πάνω και θα κοκορεύεται. Παιχνίδι είναι. Ας πρόσεχε ο διαιτητής.

Επίσης, ούτε εμένα μου αρέσει το στιλ κλαψοτσαμπουκά του Μανιάτη (που το κληρονόμησε από τον Τοροσίδη που το κληρονόμησε από τον Ανατολάκη κλπ κλπ). Δεν είναι εύκολο να έχεις την ωριμότητα ενός 35άρη --και, φοβάμαι, δεν είναι καν επιθυμητό από όλο το κύκλωμα (παραγοντικό, δημοσιογραφικό, οπαδικό).

Επειδή έχω ζήσει όμως και πολύ άσχημες γαβροεποχές, έχω δει να παίρνει κύπελλο ο Παναθηναϊκός με στρίψιμο δεκάρας και να μας διώχνουν παίχτες και προπονητές ως κομμουνιστάς κλπ κλπ, έχω ζήσει μεγάλες νίκες και μεγάλες ήττες από κοντά, επειδή οι αθλητικές μου μνήμες δεν σταματούν 2 ή 5 ή καν 20 χρόνια πίσω, είμαι απλώς πολύ προσεκτικός στα μεγάλα δημοσιογραφικά λόγια.

Και για όσους ενδιαφέρονται, ας ψάξουν να δουν τον τελικό κυπέλλου 1998, να θυμηθούν πώς κερδίζουν οι μικροί τους μεγάλους κόντρα και σε διαιτητές και σε όλα.
 

pidyo

New member
Υπάρχει η θεώρηση των Ολυμπιακών και αυτή όλων των υπολοίπων για τα πράγματα. Και δεν συγκλίνουν πουθενά.
Επειδή οι οπαδικές ταυτότητες με ενδιαφέρουν κυρίως για το τι σημαίνουν εκτός αθλητισμού, στο πεδίο της πραγματικής ζωής, ξεκίνησα να γράφω ένα μακροσκελές σχόλιο για να πω πόσο διαφωνώ με αυτήν την πρόταση. Αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Άλλη ώρα.
 
Κλείνω κι εγώ και επειδή αυτό ήταν το πιο σωστό ποστ σου του τριημέρου... λέγοντας μια παροιμία που έλεγαν στο χωριό μου:

"Δεν έκλασε και να ντραπεί, μόνο έκλασε και γέλασε"

την οποία σε άλλα μέρη λένε ως εξής και λίγο πιο ελεγκάν:

"Και φταιξιάρης και καβαλάρης"

Με άλλα λόγια, πάρτε το κύπελλο όπως το παίρνετε, αλλά μη μας το τρίβετε στη μούρη προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, μιλώντας για ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και για αντικειμενικά διαιτητικά λάθη και για αμφιβολία τι θα γινόταν αν δινόταν το πέναλτι... και άλλα τέτοια ωραία και αμιγώς Ολυμπιακά.

Τέλος!
 
Πιδύο, αν με ήξερες καλύτερα θα έβλεπες και πώς σκέφτομαι. Απλώς ερεθίζομαι όταν ακούω τέτοια σχόλια σαν τα παραπάνω... :curse:

Με ενδιαφέρει η άποψή σου, καθώς και η διαφωνία σου, αλλά σίγουρα θα συμφωνήσεις ότι όποιος έχει τη θέση ισχύος (εντός και εκτός ποδοσφαίρου) τραγουδάει άλλο τραγούδι από όσους είναι αποκλεισμένοι ετσιθελικά από τα πράγματα και πολλές φορές αδυνατεί να θεωρήσει τα πράγματα στην πραγματική και σωστή τους διάσταση.

Έτσι για να συνεισφέρω στην κοινωνιολογική σου μελέτη. :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Jürgen Klopp talks to the Guardian

 

daeman

Administrator
Staff member
...
Εσείς δεν ξέρω τι βλέπετε, εγώ πάντως βλέπω χορτάρι και δίχτυα (καλά, πετονιές). Και νομίζω πως μόλις έβαλα ένα γκολάκι, απ' τα αποδυτήρια, βασισμένο σε πλαστικό μονόινο νήμα (χυδαϊστί νάιλον πετονιά) του Ζάζουλα, και πάω για το δεύτερο στο ίδιο ματς, επί βρετανικού εδάφους. :whistle:
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αντιγράφω από τη φεϊσμπουκική σελίδα Βασανίζομαι:

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Μέσσι;"
-"Ναι".
-"Ευχαριστώ".
-";;;;"
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΕΙΠΕ ΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙ!

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Ρονάλντο;"
-"Ναι".
-"Πείτε μου όχι".
-"Γιατί;"
-"Έτσι. Πες μου όχι μη σε γαμήσω".
-"Ρε άντε χέσε μας. Τουυυυτ τουυυυτ"
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Ροναλντίνιο;"
-"Ναι".
-"Αν σας έδιναν 200.000.000 το μήνα για να πάτε στον Ολυμπιακό θα το συζητούσατε;".
-"Εννοείται. Ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση;"
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Βαλντέζ;"
-"Ναι".
-"Τον Ολυμπιακό τον ξέρετε;".
-"Ναι, είδα φέτος έναν αγώνα του"
-"Κερνάω παγωτό. Θέλετε;".
-"Αμέ"
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Βαλντέζ: Ξέρω και θέλω!

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Τιάγκο;"
-"Ναι".
-"Τι νούμερο φανέλα φοράτε;".
-"XL"
-"Α, κρίμα. Έχετε κερδίσει μια φανέλλα του Ολυμπιακού αλλά είναι XXXXL. Μάλλον σας είναι μεγάλη ε;".
-"Ναι, αδερφέ. Πολύ μεγάλη. Μην τη στείλεις."
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Τιάγκο: Πολύ μεγάλη η φανέλα του Θρύλου για μένα!

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Τσάβι;"
-"Ναι".
-"Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα χαρακτηρισμό για τον Πελέ θα λέγατε ότι είναι μόνο θρύλος ή θα λέγατε ότι είναι θρύλος και νέγρος παιδεραστής του κερατά;".
-"Μα τι είναι αυτά που λέτε; Μόνο Θρύλος."
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Τσάβι: ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!

Ντριιιν Ντριιιν
-"Καλημέρα, ο κύριος Μπενζεμά;"
-"Ναι".
-"Τηλεφωνούμε από τη γραμματεία ισότητας. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν κατά τη διάρκεια του οργασμού θεωρείτε ότι ο άνδρας πρέπει να λέει στη σύντροφό του "έρχομαι" ή "πάρτα μέσα στη μάπα μωρή παλιοχαμούρα".
-"Εεεεε, έρχομαι".
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Μπενζεμά: Ε Ε Ερχομαι!

Ντριιιν Ντριιιν
-"Έλα ρε Νίνη. Καλημέρα"
-"Καλημέρα".
-"Ρε συ άσχετο, αλλά το είχα απορία. Εσύ το πάσχα τι κάνεις με το αρνί; Φουρνίζεις ή γυρίζεις;".
-"Γυρίζω".
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Νίνης: Γυρίζω!

Ντριιιιιν Ντριιιιιν
-"Καλημέρα ο κύριος Πέρεθ;"
-"Μάθαμε ότι θέλετε τον Φετφατζίδη στη Ρεάλ. Ισχύει;"
-"Ποιος είναι αυτός;"
-"Ο Φετφατζίδης. Του Ολυμπιακού"
-"Δεν τον ξέρω".
-"Πάτε καλά;Ο Αμπράμοβιτς είναι ξετρελαμένος μαζί του. Έχει χαλάσει τον κόσμο για να τον πάρει".
-"Ε αφού ο Αμπράμοβιτς είναι ξετρελαμένος μαζί του, ας τον πάρει ο Αμπράμοβιτς. Εμένα τι μου το λέτε;"
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Βόμβα από Πέρεθ για Φέτφα!!! "Αφού ο Αμπράμοβιτς είναι ξετρελαμένος μαζί του, ας τον πάρει ο Αμπράμοβιτς"

Ντριιιιιν Ντριιιιιν
-"Καλημέρα ο κύριος Λεβαντόφσκι;"
-"Ναι;"
-"Από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τηλεφωνάμε. Έχετε έρθει ποτέ διακοπές στην Ελλάδα;"
-"Όχι"
-"Θέλετε να έρθετε;".
-"Ναι βεβαίως".
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Λεβαντόφσκι: Θέλω Ελλάδα!

Ντριιιιιν Ντριιιιιν
-"Καλημέρα ο κύριος Νεϋμαρ;"
-"Ναι"
-"Συγχαρητήρια για τη μεταγραφή σας. Μια ερωτησούλα μόνο. Αν έπρεπε να διαλέξετε μεταξύ δύο μεταλλίων, ποιο προτιμάτε; ολυμπιακό μετάλλιο με την εθνική σας, ή μετάλλιο κυπελλούχου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα;"
-"Κοιτάξτε η θέση μου είναι δύσκολη. Παρόλη την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα, θα διάλεγα ολυμπιακό μετάλλιο"
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Νεϋμαρ: "Παρόλη την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα, θα διάλεγα ολυμπιακό"
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το γεγονός πως συγκεκριμένη μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού δεν αποχώρησε από το ΣΕΦ, όταν οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας, είναι μέγιστη ντροπή. Να παρακαλάνε τα μέλη της ομάδας τους συγκεκριμένους να αποχωρήσουν και μερικοί από αυτούς να απαντούν "όχι, δεν φεύγουμε, θα κάτσουμε, ώστε να διακοπεί ο αγώνας και να πάρει ο Παναθηναϊκός το Πρωτάθλημα στα χαρτιά". Συγνώμη, αλλά πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος για να έχει ως τοποθέτηση αυτή την αστειότητα; [...]

Ντροπή! (Εντιτόριαλ του Νότη Ψιλόπουλου)
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ντροπή! (Εντιτόριαλ του Νότη Ψιλόπουλου)
Νομίζω ότι όλη η ουσία συμπυκνώνεται εδώ: «Μέχρι και οι πρόεδροι αποχώρησαν για να δώσουν το παράδειγμα και έφτασαν στο σημείο να τα... ακούσουν από κάποιους επειδή δεν έχουν γίνει αλήτες.»
 
Top