Όλα, τελικά, συνοψίζονται σε αυτό που λέει ο φίλος μου ο Βασιλάκης: "Κάθε ήττα του Ολυμπιακού είναι νίκη του πολιτισμού".
 
Αφού συμφωνήσω με τον Κόμη θέλω να πω ότι ο Γιαννακόπουλος υποβαθμίζει τις σπουδαίες νίκες, τους σπουδαίους παίκτες και το σπουδαίο κοουτσάρισμα του Αργύρη Πεδουλάκη, και πραγματικά θα ήθελα κάποιος να τον μαζέψει και να του πει ότι δεν γουστάρουμε τον κάφρο-πρόεδρο εμείς οι υγιείς οπαδοί του ΠΑΟ. Όπως δεν γουστάραμε τον Κόκκαλη και δεν γουστάρουμε τον Μαρινάκη, που ακριβώς αυτή την εικόνα βγάζουν προς τα έξω. Και δεν γουστάρουμε και τον Αλαφούζο, που κλαίγεται όλη την ώρα, αντί να κάνει κάτι για την ομάδα.

Εμείς οι μπασκετικοί φίλαθλοι, οπαδοί αν θέλετε, θέλουμε να καμαρώνουμε για τα 6 αστέρια αυτής της ομάδας. Για τις νίκες επί της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ φέτος με 7-8 ενεργούς παίκτες. Για το "Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0!" επί του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Να καμαρώνουμε για την ομάδα του Ζοτς και πλέον και του Άρτζι. Να καμαρώνουμε για τα "φώτα" που έσβησαν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Γι' αυτά θέλουμε να καμαρώνουμε εμείς και αυτά δεν τα φτάνει κανείς. Και σίγουρα θα έρθουν κι άλλα.

Ζώντας, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ την ατμόσφαιρα στο δεύτερο τελικό την Κυριακή, μπορώ να πω τα εξής:

1) Στο ΟΑΚΑ υπάρχει περιμετρικά δίχτυ για αποφυγή ρίψης αντικειμένων και κροτίδων. Στο ΣΕΦ με τους τόσο υγιώς σκεπτόμενους οπαδούς και μετά τα γεγονότα του 2010 γιατί δεν υπάρχει;
Σύμφωνοι, κακό είναι να υπάρχει δίχτυ σε αγωνιστικό χώρο, αλλά μέχρι να γίνουμε Αγγλία, μήπως οι κύριοι Αγγελόπουλοι πρέπει να κοιτάξουν σε ποιον επιτρέπουν την είσοδο πρώτα και μετά να μην παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας; Εκτός και αν η Πειραιώτικη "μαγκιά" και οι πρακτικές Ριζούπολης είναι κάτι που προκρίνεται και προωθείται από τη διοίκηση.

2) Στο ΟΑΚΑ την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε αυτή η ανοησία με το λέιζερ, ο εκφωνητής άρχισε να φωνάζει να το σταματήσουν. Αντίθετα χθες και αφού ακούγαμε καθαρά τι συνέβαινε στο γήπεδο λόγω της κατατονικής περιγραφής των δύο υπαλλήλων (?) του ΣΚΑΪ, ο εκφωνητής είπε πρώτη φορά να σταματήσουν το λέιζερ στις αρχές του Β ημιχρόνου, και αφού το λέιζερ σουλατσάριζε όλο το Α ημίχρονο στο παρκέ και στα μάτια των παικτών του ΠΑΟ.

3) Δεν κέρδισε καμία διαιτησία τον Ολυμπιακό. Τα διαιτητικά λάθη ήταν λίγα και εκατέρωθεν και δεν διαμόρφωσαν κανένα αποτέλεσμα, όσο και αν πιάνεται από αυτά η αλεπού (Ολυμπιακός) για να κάνει κρεμαστάρια αυτά που δεν φτάνει... Ο Ολυμπιακός έχασε από τη δική του αδυναμία να ξεπεράσει την υποδειγματική άμυνα του ΠΑΟ, από το μπλοκάρισμα των ατού του, από την κατώτερη απόδοση των Πρίντεζη, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Πάουελ, από την απουσία του Λο (έτσι τον μάθαμε τώρα) σε 1,5 ματς, από τη μη στήριξη του Μπαρτζώκα (στο δεύτερο ματς δεν πήρε τάιμ άουτ στην αντεπίθεση του ΠΑΟ!!!), από την υπεροψία των πρωταθλητών Ευρώπης, που νόμιζαν ότι έχουν τον ΠΑΟ και από άλλα πολλά αμιγώς αγωνιστικά.

Επομένως, η καραμελίτσα της ημέρας περί διαιτησίας καλό είναι να μασηθεί και να λιώσει κάποια στιγμή... Μπάσκετ βλέπω και παίζω φανατικά 26 χρόνια τώρα. Δεν το έμαθα χθες. Και το λέω για να δείξω ότι ξέρω τι λέω. Και καλό επίσης οι Κόκκινοι Πλανήτες και τα κάθε λογής οπαδικά σάιτ, να παραδεχτούν μια φορά ότι έχασαν δικαιότατα και γιατί φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

0-3!!!!
 

bernardina

Moderator
Όλα, τελικά, συνοψίζονται σε αυτό που λέει ο φίλος μου ο Βασιλάκης: "Κάθε ήττα του Ολυμπιακού είναι νίκη του πολιτισμού".
Συνειδητοποιούμε ότι εδώ μέσα υπάρχουν και φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ε; Και κανείς απ' αυτούς δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει τόσο υποτιμητικά για κανένα φίλαθλο καμιάς άλλης ομάδας, ε; Θα ήθελες να σχολιάσουμε, λοιπόν, τον πολιτιζμό του καθενός; Ή διακρίνω μια μεγάλη πίκρα; Γιατί, καλέ μου; Τι σου συμβαίνει;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αφού συμφωνήσω με τον Κόμη θέλω να πω ότι ο Γιαννακόπουλος υποβαθμίζει τις σπουδαίες νίκες [...]
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην εισβολή της προεδράρας των επιτυχιών στο δεύτερο παιχνίδι στα αποδυτήρια των διαιτητών και την απειλή προς έναν από τους διαιτητές, μπροστά στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, «να προσέχει πώς σφυρίζει», επεισόδιο που καταγράφηκε στο ΦΑ και για το οποίο κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι δύσκολο μέσα στο γήπεδο να διαπιστώσεις ότι οι διαιτητές σφύριζαν αλλιώς στο β' ημίχρονο (δεν έχεις ριπλέι όπως στην τηλεόραση), αλλά όποιος νομίζει ότι ακόμη και οι πιο τρελοί και ανόητοι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τις βλακείες τους χωρίς να έχουν προκληθεί από κάτι, δεν αναλύει με απόλυτη επάρκεια τα πράγματα.

Και δεν χρειάζεται να παραδεχτούν τα οπαδικά σάιτ αυτό που παραδέχτηκαν προπονητής και παίχτες. Α, επίσης, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που βλέπουν μπάσκετ και καταλαβαίνουν, κάποιοι κυριολεκτικά από τα γεννοφάσκια τους. Μπορεί, π.χ. να είχαν (πρωτ)αθλητές στο σόι τους, βρε αδελφέ. Λέμε τώρα.

Από τη βεβαιότητά σου, υποθέτω ότι έχεις εξετάσει ή ότι γνωρίζεις κάπως ότι τεχνικά μπορεί να μπει δίχτυ στο ΣΕΦ.
 
Δόκτορα, εμείς οι δύο άκρη να βγάλουμε δεν πρόκειται. Αλλά αν νομίζετε ότι χάσατε από την διαιτησία, υποτιμάτε πάρα πολύ την ομάδα σας.

Και καλό είναι να παραδεχόμαστε πού και πού την ανωτερότητα του αντιπάλου και το μπάσκετ που έπαιξε, το οποίο αν θέλεις σου το αναλύω τεχνικά και με μπασκετικούς όρους. ;)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Άζι, κάθε άνθρωπος που καταλαβαίνει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι κερδίσατε δίκαια. Το γράφει και το πρώτο άρθρο που τσιτάρισα (ναι, από οπαδικό είναι). Να σου στείλω και ιμέιλ που έστειλα τη Δευτέρα, σε ουδέτερο φίλο, μετά το 2-0, όπου του λέω ότι θα πάει 3-0 επειδή η ομάδα είναι άδεια.

Επίσης, σου είπα ότι καταλαβαίνω μπάσκετ*. Είμαι στα γήπεδα πολύ πριν γεννηθείς. Ήμουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ούρλιαζα πιτσιρικάς με άλλους 60.000 ανθρώπους για να πάρει η ΑΕΚ το Ευρωπαϊκό. Αυτό ήταν πριν από 45 χρόνια. Έχω μεγαλώσει μέσα στα αθλητικά και σε αθλητική οικογένεια. Όχι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά και μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβο, βαριά αθλήματα. Έχω κολυμβητικό δελτίο στον Ολυμπιακό από 7 χρονών και στιβικό στον Πανελλήνιο από 13.

Το μόνο που προσπαθώ να γράψω σήμερα, αλλά έχεις σηκώσει την αντι-γενικώς επαναστατική ασπίδα σου, είναι ότι η καφρίλα δεν είναι γενετικό χαρακτηριστικό, αλλά προκύπτει από αισθήματα άδικης αντιμετώπισης, (άσχετο αν είναι δικαιολογημένα ή όχι -- από ένα σημείο και μετά δεν έχει σημασία). Η δε καφρίλα ενισχύεται από αντίδραση σε αλαζονικές συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται αυτές. Η πλάκα μεταξύ φίλων πρέπει να είναι αποδεκτή και ευχάριστη προς κάθε κατεύθυνση και να σέβεται και τη σκασίλα του άλλου. Αλλιώς δεν είναι πλάκα μεταξύ φίλων αλλά καζούρα μεταξύ παιδιών του δημοτικού.

[SUP]________[/SUP]
* Έχει και συνέχεια σε αυτό, εδώ.
 
Συνειδητοποιούμε ότι εδώ μέσα υπάρχουν και φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ε; Και κανείς απ' αυτούς δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει τόσο υποτιμητικά για κανένα φίλαθλο καμιάς άλλης ομάδας, ε; Θα ήθελες να σχολιάσουμε, λοιπόν, τον πολιτιζμό του καθενός; Ή διακρίνω μια μεγάλη πίκρα; Γιατί, καλέ μου; Τι σου συμβαίνει;

Ξέχασα να βάλω το emoticon. Από την άλλη, ωστόσο, το φαινόμενο "γάβρος" αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, που χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης. Κάφροι υπάρχουν φυσικά σε μεγάλους αριθμούς σε όλες τις ομάδες. Όμως ο Ολυμπιακός είναι η μόνη που από τις εποχές Κοσκωτά και μετά καλλιεργεί την καφρίλα με τις ευχές της εκάστοτε διοίκησης (ξεχνιούνται οι "επιστήμονες"; ). Επίσης, στους οπαδούς αυτής της ομάδας παρατηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό τα φαινόμενα αδυναμίας αποδοχής ήττας, η οποία αποδίδεται σε ό,τι άλλο εκτός από τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Το φαινόμενο αυτό, επαναλαμβάνω, παρατηρείται από την εποχή Κοσκωτά και μετά. Μέχρι τότε, οφείλω να ομολογήσω, ότι οι Ολυμπιακοί οπαδοί μού ήταν συμπαθέστατοι, στον κοινό αγώνα ενάντια στην τότε βαρδινογιανναίικη παράγκα. Έκτοτε φέρονται σαν τα χειρότερα κακομαθημένα.
Η θεσμική, λοιπόν, καφρίλα του Ολυμπιακού και ο βαθμός στον οποίο γίνεται σχεδόν ολοκληρωτικά αποδεκτή από τους περισσότερους οπαδούς του, πραγματικά μου ανάβει τα λαμπάκια. Συμβαίνει, δε, συχνά άνθρωποι που σέβομαι, αγαπώ και εκτιμώ, να μεταβάλλονται σε κανονικούς Μίστερ Χάιντ όταν πιάνουμε κουβέντα για ποδοσφαιρικά. Και τότε, όχι απλώς αμφιβάλλω για τον κόσμο στον οποίο ζω (κάτι που συμβαίνει κατά κανόνα στις κουβέντες με Ολυμπιακούς), αλλά αμφιβάλλω για το πρόσωπο που έχω μπροστά μου (Καλέ, πού πήγε ο [συμπληρώσατε όνομα] που ήξερα; )

Φορ δη ρέκορντ: η κανονική μου ομάδα είναι ο Α.Ο. Σπόρτινγκ, τώρα στην Γ Εθνική (μόλις έχοντας ανέβει από την Α ΕΣΚΑ), του οποίου ο ΟΣΦΠ ήταν πολύ καλός πελάτης τότε που το πρωτάθλημα μπάσκετ παιζόταν με πολλές ομάδες. Ελλείψει ποδοσφαιρικής ομάδας είμαι λόγω οικογενειακής παράδοσης ΑΕΚ. (Και φυσικά ντρέπομαι για το κάλπικο κύπελλο με τον Ατρόμητο και τα ξεφτιλίκια που ακολούθησαν. )
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
[...] η καφρίλα δεν είναι γενετικό χαρακτηριστικό, αλλά προκύπτει από αισθήματα άδικης αντιμετώπισης, (άσχετο αν είναι δικαιολογημένα ή όχι -- από ένα σημείο και μετά δεν έχει σημασία). Η δε καφρίλα ενισχύεται από αντίδραση σε αλαζονικές συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται αυτές.

Το φαινόμενο αυτό, επαναλαμβάνω, παρατηρείται από την εποχή Κοσκωτά και μετά. Μέχρι τότε, οφείλω να ομολογήσω, ότι οι Ολυμπιακοί οπαδοί μού ήταν συμπαθέστατοι, στον κοινό αγώνα ενάντια στην τότε βαρδινογιανναίικη παράγκα. Έκτοτε φέρονται σαν τα χειρότερα κακομαθημένα.

Το ότι η ομαδάρα που είχε φτιάξει ο Μπλαχίν πέρασε κι έσβησε άτιτλη νομίζεις ότι δεν έπαιξε ρόλο στη δημιουργία καφρικού στρατού; Το ότι στη συνέχεια αξιοποιήθηκε αυτή η μαγιά και αναπαράχθηκε σαν ιδιωτικός στρατός για στήριγμα σε χοντρές μπίζνες, είναι άσχετο;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τώρα θα με πείτε και άσχετη, αλλά ρε παιδιά προς τι ο μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για την υποστήριξη του ποια ανώνυμη εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη;
 
Τώρα θα με πείτε και άσχετη, αλλά ρε παιδιά προς τι ο μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για την υποστήριξη του ποια ανώνυμη εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη;

Εδώ ανοίγει μια άλλη, μεγάλη κουβέντα, που έχει να κάνει με τεστοστερόνες και οιστρογόνα...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τώρα θα με πείτε και άσχετη, αλλά ρε παιδιά προς τι ο μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για την υποστήριξη του ποια ανώνυμη εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη;
Πες τα, βρε παιδί μου! Ανώνυμες εταιρείες με οπαδούς! Να ήταν τουλάχιστον εταιρείες παροχής υπηρεσιών...
 

bernardina

Moderator
Εδώ ανοίγει μια άλλη, μεγάλη κουβέντα, που έχει να κάνει με τεστοστερόνες και οιστρογόνα...

Όπως είπα κι αλλού, έχω δει καθόλα σοβαρούς ανθρώπους να μετατρέπονται σε αγνώριστους χούλιγκαν. Το ποδόσφαιρο (κυρίως) αλλά και πολλά άλλα αθλήματα είναι ο φόρος τιμής του "πολιτισμένου" ανθρώπου στο αταβιστικό κομμάτι της ψυχής του. Εκείνο που δεν θα διστάσει να ξεριζώσει την καρδιά του μέλους της άλλης φυλής και να τη φάει.

Και ευτυχώς που δεν έγραψες μόνο τεστοστερόνη... ;)
 
Εμμμμ, technically speaking, η ΑΕΚ δεν είναι πια ΑΕ, οπότε εμείς είμαστε ελεύθεροι να είμαστε όσο οπαδοί θέλουμε. :devil:
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Γιατί δεν βλέπουμε χούλιγκαν στα αμερικανικά γήπεδα; Εκεί δεν αγαπάνε με φανατισμό τις ομάδες τους;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μα γιατί ανακατεύονται παντού οι γυναίκες;

 
Και ευτυχώς που δεν έγραψες μόνο τεστοστερόνη... ;)

Λοιπόν, θα σας διηγηθώ ένα ωραίο που μου συνέβη μια φορά που ήμουν εφορευτική επιτροπή σε δημοτικές εκλογές. Τότε που βγήκε δήμαρχος ο Εβερτ (ξεχνώ πότε ήταν). Τες πα, τα εκλογικά τμήματα ήταν ακόμα ανδρών-γυναικών, και είχα οριστεί σε γυναικών.
Είχαν γίνει επαναληπτικές, και στον δεύτερο γύρο το ΚΚΕ είχε ρίξει ντιρεκτίβα να πέφτουν άκυρα. Το τι βγάλαμε από την κάλπη δεν περιγράφεται. Φωτοτυπημένες γελοιογραφίες, βρισίδια (απίστευτα βρισίδια), συνταγές μαγειρικής, όμως το καλύτερο απ' όλα ήταν ένα λευκό χαρτί που έγραφε επάνω με μεγάλα γράμματα:

"Παλιοκαρ...δες, με τις μ...ς σας δεύτερη σερί Κυριακή χάνουμε το ποδόσφαιρο".

Θα ήθελα πολύ να τη γνωρίσω!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
"Παλιοκαρ...δες, με τις μ...ς σας δεύτερη σερί Κυριακή χάνουμε το ποδόσφαιρο".

Θα ήθελα πολύ να τη γνωρίσω!
Αμέσως σκέφτηκες το ενδεχόμενο ότι είχε τσαντιστεί επειδή ήταν δεύτερη Κυριακή συνέχεια ο άντρας της στο σπίτι...
 
Γιατί δεν βλέπουμε χούλιγκαν στα αμερικανικά γήπεδα; Εκεί δεν αγαπάνε με φανατισμό τις ομάδες τους;

Για δες εδώ.

Αμέσως σκέφτηκες το ενδεχόμενο ότι είχε τσαντιστεί επειδή ήταν δεύτερη Κυριακή συνέχεια ο άντρας της στο σπίτι...

Μπα, πιστεύω ότι δεν θα κόλωνε να γράψει "και έχω αυτό το βόδι να με πρήζει".
 

bernardina

Moderator
Κανείς από τους δυο σας δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν γαβρίνα;
Με απογοητεύετε... :devil:
 
Top