MelidonisM

New member
Ο Μέσι και σε λεξικό!

inmessionante = "1. calificativo referente a Messi; a su manera perfecta de jugar al fútbol; a su capacidad ilimitada de autosuperación. 2. Dícese del mejor futbolista de todos los tiempos" http://www.101greatgoals.com/blog/inmessionante-lionel-messi-makes-it-into-the-spanish-dictionary-

inmessionante > inmenso > lat. immensus (αμέτρητος)

edit: πρώτος λεξικογραφήθηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα γαλλικά zlataner, και σουηδικά zlatanera,
που σημαίνει "κυριαρχώ στο γήπεδο"
http://sports.yahoo.com/blogs/socce...-honor-zlatan-ibrahimovic-181303054--sow.html
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σκάνδαλο! Τα ειδικά κατασκευασμένα γερμανικά γήπεδα, με τεχνολογία πυργοπίζ, γέρνουν!
 

nickel

Administrator
Staff member
Άντε να δούμε πότε οι δεινόσαυροι του ποδοσφαίρου θα αποφασίσουν ότι κάποιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται αφού οι διαιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμβουλευτούν την εικόνα της τηλεόρασης. (Ναι, και Ολυμπιακός είμαι αλλά και μάτια έχω.)

(Με την ευκαιρία που το χέρι του Θεού-Μανιάτη απέκρουσε το σουτ του Αστέρα στον τελικό του κυπέλλου.)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάπως, σαν να το ήξερα πως δεν θα το ευχαριστιόμουν σήμερα... :(
 

pidyo

New member
Κάπως, σαν να το ήξερα πως δεν θα το ευχαριστιόμουν σήμερα... :(

A, μα θα αρκούσε μια απλή καρμική ανάλυση της κοσμικής γαυροϊσορροπίας αυτού του σαββατοκύριακου για να το ξέρεις εκ των προτέρων. Έχεις από τη μια τον μπασκετικό Ολυμπιακό, που πάει στο F4 ως απόλυτο αουτσάιντερ, με προπονητή που δεν πίστευε κανείς, το μικρότερο μπάτζετ, νέα παιδιά που δουλεύουν σα σκυλιά αλλά δεν είναι (οι περισσότεροι) οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες των άλλων ομάδων, κι όμως διαλύει το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Ε, τι πιο λογικό από το να «απολαύσεις» την επομένη κάτι βαριεστημένα καλόπαιδα, που κάνουν τον μάγκα ενώ ξέρουν ότι ο διαιτητής έχει σφάξει τον αντίπαλο, λίγο ξύλο στο τέλος, ένα υποβαθμισμένο στο σύνολό του προϊόν;

Δεν είναι για πολλές χαρές η οπαδική προτίμηση. Κάνει κακό φενγκ σούι φαίνεται, και οι σφαλιάρες περιρρέουσας ανηθικότητας έρχονται αμέσως να διορθώσουν την κατάσταση.
 
Πολύς κόσμος ξενέρωσε σήμερα. Γήπεδο έχω να πάω πολλά χρόνια, προτιμώ να πηγαίνω να βλέπω κανένα τοπικό, που έχει και γέλιο, αλλά τέτοια εικόνα στις εξέδρες του Ολυμπιακού δεν έχω ξαναδεί. Άδειες οι κερκίδες, ξενερωμένος ο κόσμος -εκτός απ' την 35 που είναι τα παιδιά του Μαρινάκη, που εκεί δεν έχει φεύγω. Αφού και ο σκηνοθέτης πλάνα απ' τις κερκίδες δεν έπαιρνε, όλο τα βεγγαλικά έδειχνε. Ούτε γύρο του θριάμβου δεν κάνανε οι παίκτες. Ξενέρωσα πάρα πολύ από αυτά που είδα. Και με προσέβαλαν πάρα πολύ, ως φίλαθλο και ως άνθρωπο με νιονιό και όχι ούγκανο, οι δηλώσεις του Θεοδωρίδη, ότι "να μην ξανακούσω κιχ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τους φιλάθλους". Δηλαδή τι; Όσο παίρνουμε πρωταθλήματα και κύπελα όλα είναι καλά; Και ας έχει γίνει το πρωτάθλημα και η σουπερλίγκα ανέκδοτο; Άσε με...πολλά νεύρα...
 
Πολλά νεύρα κι εγώ, αλλά ήδη "τσακώθηκα" αλλού και εκτονώθηκα. Απλώς γιγαντώθηκε η αντι-ολυμπιακοσύνη μου σήμερα (όχι ότι δεν ήταν γιγάντια ήδη...).

Και για να απαντήσω σοβαρά στον νίκελ: στο μπάσκετ μπήκε το άμεσο ριπλέι. Ας μπει και στο ρημάδι το ποδόσφαιρο μπας και γλιτώσουμε από τους υπαλληλίσκους και υπόδουλους διαιτητές. 90+ λεπτά διαρκεί το ματς, ας διαρκεί και 95 και 100, αρκεί να μη γίνονται τέτοια όπως το σημερινό.

Και ένα ανεκδοτάκι:

-Ποια είναι η αγαπημένη μηχανή αναζήτησης του Μαρινάκη;
-www.γιαχου.gr
 
Πάντως τηλεοπτικό ριπλέι μην περιμένετε στο ποδόσφαιρο στο εγγύς μέλλον. Τα ποσά που παίζονται στο ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που παίζονται στο μπάσκετ για να αφήσουν τα άλλοθι της διαιτησίας να καταστραφούν.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Διέρρευσε το βίντεο του instant replay, που δικαιώνει Γιάχο και Τριτσώνη:
 
Δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά νομίζω πως δεν μπορούμε να μην πανηγυρίσουμε γι' αυτόν τον Ολυμπιακό που κερδίζει παίζοντας το άθλημα που εκπροσωπεί και όχι με άνωθεν βοήθεια.

Εγώ πραγματικά το χάρηκα χθες! Χίλια μπράβο γι' αυτή την ομάδα με τους παικταράδες Έλληνες (μικρούς και μεγάλους) και τους τρομερούς Αμερικανούς Χάινζ και Λο. Πανάξιοι πρωταθλητές Ευρώπης!

Κι ελπίζω να παραδειγματιστεί (ναι καλά) και ο Βαγγέλας και να δει πως τους τίτλους τους κατακτάς με την αξία σου και όχι με τα λεφτά και το στήσιμο διαιτητών.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Έγραψα πιο πάνω ότι πολλοί Ολυμπιακοί (κι εγώ ανάμεσά τους) δεν χάρηκαν το κύπελλο στο ποδόσφαιρο, έτσι όπως εξελίχτηκε ο αγώνας. Αλλά ας μην κάνουμε το λογικό σφάλμα να συμπεραίνουμε ότι αν δεν υπήρχε το διαιτητικό λάθος και ότι αν έμπαινε το πέναλτι (μια απαραίτητη προϋπόθεση που θα δεχτώ για τη συζήτηση), το παιχνίδι θα είχε λήξει. Υπήρχε αρκετός χρόνος για πολλές εξελίξεις ακόμη, καθώς (πέρα από τα «σκοτεινά») υπάρχει και ένα φανερό πλεονέκτημα που έχουν προσφέρει «τα λεφτά του Βαγγέλη» στον Ολυμπιακό: να διαθέτει παίκτες μια κλάση πιο πάνω από σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει στο θλιβερό ελληνικό ποδόσφαιρο, παίκτες που ο καθένας τους, από μόνος του, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν το ματς και να το διεκδικήσουν, στην παράταση ή στα πέναλτι, όπως στο πρόσφατο 4-4 με την ΑΕΚ. «Τα λεφτά του Βαγγέλη» δεν θα ήταν αρκετά αν δεν υπήρχε και η ανυπαρξία των άλλων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σοβαρό αντίπαλο δέος.

Και αφού σήμερα αναπέμπονται από παντού ύμνοι στον μπασκετικό Ολυμπιακό και στο μοντέλο των Αγγελόπουλων κλπ κλπ, θα επισημάνω κάτι ακόμη: Οι Αγγελόπουλοι, στο μπάσκετ του Ολυμπιακού, έσπαγαν επί χρόνια τα μούτρα τους πάνω στα «λεφτά των φαρμάκων», αλλά πουθενά σε «ουδέτερα ΜΜΕ» δεν διαβάζαμε για την καταστροφική επίδραση των Γιανακοπουλαίων στο ελληνικό μπάσκετ, ούτε θυμόμαστε τους μεγαλοδημοσιογράφους να πετάνε μπουκάλια σε διαιτητές. Οι Αγγελόπουλοι δεν αρκέστηκαν στο εύκολο άλλοθι της (και διαιτητικής) παντοκρατορίας του μεγάλου αντίπαλου, αλλά επέμειναν -- και τα κατάφεραν.

Η κριτική είναι σωστή και απαραίτητη, αρκεί να μην είναι αλά καρτ.
 
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι με μείον έναν παίκτη (μείον 2 αν ο Γιάχος είχε τα καρύδια να αποβάλλει τον Χολέμπας) και +1 γκολ κατά, ο Αστέρας θα είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες από όσες του άφησαν τελικά τα λεφτά του Βαγγέλα (στον διαιτητή εννοώ) να διεκδικήσει το κύπελλο, n'est pas?

Θες να πεις τώρα ότι τα 6 ευρωπαϊκά (βαστήξου, ακόμα δεν μας φτάσατε) τα πήραν τα λεφτά των φαρμάκων; Τς τς τς, τι μαθαίνει κανείς από τους Ολυμπιακούς τελικά! :lol:
Και πέρυσι τι έγινε και πήρατε πρωτάθλημα; Μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων;

Επειδή από προχθές μιλάω με άρρωστους Ολυμπιακούς και δεν έχω βγάλει άκρη, άσε βρε δόκτορα... Ας μη χαλάμε τις καρδιές μας, αφού δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Υπάρχει η θεώρηση των Ολυμπιακών και αυτή όλων των υπολοίπων για τα πράγματα. Και δεν συγκλίνουν πουθενά.

Χαρείτε το πέτσινο κύπελλό σας και προπαντός το πανάξιο ευρωπαϊκό και αφήστε τους άλλους να έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα... ;)
 
Αν αναφέρεσαι σ' εμένα, Μπέρνι, δες το #156 για να δεις πόση πίκρα αισθάνθηκα χθες το βράδυ. Σε αντίθεση βέβαια με προχθές που μου ήρθε να ξεράσω... :twit:
 
Top