nickel

Administrator
Staff member
Το Γκάνα-Ουρουγουάη ήταν σκηνοθετημένο, αλλιώς δεν εξηγείται τόση γκαναντεμιά!

Παρέμπ, οι σκηνές από τις εξέδρες του ΠΚ πρέπει να φτιάξουν ένα εκπληκτικό φιλμάκι. Όταν θα το εντοπίσετε, ρίξτε το εδώ.
 
Κατάλαβα. Μόνον εγώ χάρηκα την πρόκριση των Ουρουγουανών που κράτησε ζωντανό το τρελό όνειρό μου για επανάληψη του τελικού του πρώτου ΠΚ;).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν ήσουν μόνος· ξέρω κι έναν που ονειρεύεται επανάληψη του τελικού του '74... ;)
 

SBE

¥
Εγώ που δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο πάντως, και είδα μόνο τα τελευταία 15 λεπτά της παράτασης και είπα ότι άμα πάει σε πέναλτι μάλλον θα κερδίσει η Ουρουγουάη. Δεν ξέρω πως έπαιξαν νωρίτερα, αλλά εκείνο το τεταρτάκι μου φάνηκε ότι ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης ήταν καλύτερος (εντάξει, είχε και χείρα βοηθείας) και οι πιο πολλοί Γκανέζοι έμοιαζε ότι κλώτσαγαν τυχαία. Μήπως δεν κατάλαβα καλά;
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ δεν είχα ποδοσφαιρική προτίμηση, απλώς για «πολιτικούς» λόγους θα μου άρεσε να προχωρήσει και μια αφρικανική χώρα. Αλλά τα δύο πέναλτι τα βάρεσαν στο στιλ «σιγά και αργά, μήπως πιάσουμε τον τερματοφύλακα στον ύπνο».
 

SBE

¥
Αλλά τα δύο πέναλτι τα βάρεσαν στο στιλ «σιγά και αργά, μήπως πιάσουμε τον τερματοφύλακα στον ύπνο».

Κι εγώ δεν κατάλαβα το νόημα αυτών των δύο, αφού ο τερματοφύλακας μου είχε φανεί ότι έδειξε ότι δεν πιάνεται στον ύπνο. Κι έστω, ο ένας κλώτσησε έτσι και απέτυχε, ο άλλος γιατί το ξανάκανε;

Για να μην πω για τον Ουρουγουανό που έστειλε τη μπάλα σε κάποιο περαστικό αεροπλάνο ίσως. :D

Εντωμεταξύ οι Άγγλοι σχολιαστές τον θάψανε αυτόν που έπιασε τη μπάλα με τα χέρια και που άμα πάνε τελικό θα παίξει. Εντάξει ρε παιδιά, σας έφαγε το χέρι του Θεού κάποτε, αλλά εδώ ο διαιτητής το είδε και τον τιμώρησε ανάλογα, καμία σχέση- κι εδώ που τα λέμε, κι εγώ στη θέση του θα έβαζα τα χέρια μου.
 
Στα πέναλτι επιλέγεις μια γωνία εσύ που τα εκτελείς και μια γωνία ο τερματοφύλακας.
Αν συμπέσουν οι επιλογές σας τότε ο τερματοφύλακας έχει τύχη να τα πιάσει όσο πιο χαλαρό και λιγότερο δυνατό είναι το σουτ του παίκτη.
Αν ο τερματοφύλακας είχε πέσει και στα δύο πέναλτι από την άλλη, τότε θα μιλούσαμε για επιτυχία των Γκανέζων και λοιπά.
Εκπληκτικό από όλες τις απόψεις και γι' αυτό και άπιαστο ήταν το πέναλτι του Γκιάν (αν θυμάμαι καλά το πρώτο της Γκάνας) που πήγε στο γάμμα και ακριβώς κάτω από το δοκάρι με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας παρότι έπεσε σωστά να μην το πιάσει.

Ξαναδείτε για παράδειγμα, το πέναλτι του Σκόττι που πήγε στο κέντρο της εστίας αλλά μπήκε γκολ γιατί ο τερματοφύλακας είχε αποφασίσει να πέσει σε γωνία αντί να σταθεί και να το πιάσει σε ρυθμό προπόνησης.

Ωραίο, τεχνικό αλλά και τυχερό λόγω του ότι και αυτό πήγε στο κέντρο της εστίας ήταν το τελευταίο του Αμπρέου. Σε στιλ Πανένκα για τους παλιότερους που τυχόν θα τον θυμούνται...

Επομένως, είναι θέμα τύχης, τεχνικής και ελαχιστοποίησης του ρίσκου τα πέναλτι...
 

SBE

¥
Μερσί για τις εξηγήσεις Αζιμ. Φαντάζομαι όμως ότι πιο σίγουρη είναι η δυνατή κλωτσιά, ώστε να δυσκολευτεί να την πιάσει ο τερματοφύλακας ακόμα κι αν πέσει στη σωστή μεριά, όπως κι οι ψηλές μπαλιές που πάνε πάνω από τον τερματοφύλακα και στην πίσω γωνία- εκτός αν ο τερματοφύλακας ήταν παλιά μπασκετμπολίστας.
Από τους δύο Γκανέζους χτες ο ένας ήταν λες έπαιζε μπάλα με τα παιδιά του.

Τέλος πάντων, απ'ό,τι φαίνεται δε γλυτώνω το σημερινό γύρο, με πήραν τηλέφωνο κάτι φίλοι και είπαν να μαζευτούμε για μπάρμπεκιου στον κήπο τους, πάω στοίχημα ότι η τηλεόραση θα είναι κι αυτή στον κήπο. Τουλάχιστον θα είναι άδειοι οι δρόμοι.
 

pidyo

New member
Εκπληκτικό από όλες τις απόψεις και γι' αυτό και άπιαστο ήταν το πέναλτι του Γκιάν (αν θυμάμαι καλά το πρώτο της Γκάνας) που πήγε στο γάμμα και ακριβώς κάτω από το δοκάρι με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας παρότι έπεσε σωστά να μην το πιάσει.
Ναι, μην ξεχνάμε όμως ότι ο ίδιος ο Τζιάν έστειλε τις ομάδες στα πέναλτι, χάνοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το πέναλτι στο τέλος της παράτασης. Τα πέναλτι ψηλά είναι αδύνατον να αποκρουστούν μεν, αλλά και τα πιο επικίνδυνα για αστοχία δε: μια απειροελάχιστη διαφορά στη γωνία πρόσκρουσης οδηγεί την μπάλα στο δοκάρι ή στα περιστέρια, γι' αυτό και συνήθως στα κρίσιμα πέναλτι οι παίκτες αποφεύγουν να τα χτυπούν ψηλά.
 
Ναι, σαφώς πιδύο. Σαφώς.

Επίσης, να πω ότι αν και φανατικά αντι-Γερμανός, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στη Γερμανία, η οποία με τον τρόπο που παίζει για μένα είναι το πρώτο φαβορί για το Κύπελλο. :mad:
 
Να συμπληρώσω την πεναλτολογία λέγοντας ότι αν το πέναλτι χτυπηθεί με δύναμη σε κάποιο από τα "παραθυράκια" (πάνω και δεξιά ή αριστερά), ο τερματοφύλακας είναι αδύνατον να το πιάσει ακόμα κι αν ο παίχτης τού έχει πει από πριν "θα το στείλω εκεί".
 
Αυτό που με έκανε να γελάσω, πάντως (πέραν της χαράς μου για την πρόκριση της Σελέστε) είναι το εξής. Στην περιβόητη φάση του 120', εκτός του Σουάρες κι ο διπλανός του (Σκόττι ή Φουζίλε, δεν θυμάμαι) πετιέται παρομοίως με τα χέρια τεντωμένα και μάλιστα με εκτίναξη τερματοφύλακα! Απλά στάθηκε '''άτυχος'' και πήρε την δόξα ο Σουάρεζ!
 

SBE

¥
Η φάση με τα απανωτά πέναλτι στον αγώνα Ισπανίας - Παραγουάης μου άρεσε! Για μια στιγμή ελπίσαμε ότι θα μετατραπεί ο αγώνας σε ελληνορωμαϊκή πάλη, δύο σ'ένα αθλήματα, δηλαδή (σαφώς πιο ενδιαφέρον από το να πληρώνεις για ένα και να βλέπεις ένα).
Το έβλεπα με κάτι φίλους στον κήπο τους, που κλασσικοί τεμπέληδες όλοι μας, αντί να βγάλουμε την τηλεόραση στον κήπο το βλέπαμε σε λάπτοπ, που είχε καθυστέρηση. κάπου στην περιοχή είχε Ισπανούς φίλαθλους οι οποίοι σε κάθε φάση φωνάζανε αναλόγως και λόγω της καθυστέρησης της ιντερνετικής μετάδοσης με την τηλεοπτική, ξέραμε λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν τι είχε γίνει.

Όμως ενω πιο πάνω οι φίλαθλες κυρίες σχολίασαν τους τερματοφύλακες και λοιπούς ωραίους του ποδοσφαίρου, δεν είδα καμία αναφορά στον προπονητή της Γερμανίας (που ήταν ο ίδιος στο πανευρωπαϊκό, αν θυμάμαι καλά), με το γαλάζιο πουλόβερ εντελώς διαφήμιση Πόλο Ραλφ Λόρεν.
 

daeman

Administrator
Staff member
Ανάπαυλα μέχρι αύριο.
Από τη χτεσινή Καθημερινή:

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και καλά να εκχωρείς κυριαρχικά δικαιώματα για κανά 100άρι δισ. ευρώπουλα, αλλά να βάζεις κορόνα στο κεφάλι σου, κοτζάμ πρόεδρος 200 εκ ανθρώπων, τον Μπλάτερ επειδή είπες και μια μ@λ... για κανά ψηφαλάκι και για να περάσει η ώρα...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν θες να παραστήσεις τον Ρεχάγκελ, χρειάζεσαι και Δέλλα για τις ψηλές μπαλλιές...
 

nickel

Administrator
Staff member
Χταποδάκι στα κάρβουνα. Θα είναι το αγαπημένο έδεσμα των Γερμανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι.

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πουγιόλ ή Πουζόλ που τον έλεγε ο θλιμμένος Γερμανός τιβικάστερ;
 
Top