Διασκεδάστε και μ' αυτό...

daeman

Administrator
Staff member
Και το Κορακοχώρι της Ηλείας -> Καρακοχώρι, και το Χαροκοπιό της Μεσσηνίας -> Χαρακοπιό (το δεύτερο θέλει προσοχή, υπάρχει κόσμος που το Χαροκοπιό και το ρήμα χαροκοπάω το συνδέουν με το Χάρο και όχι με τη χαρά).

Μηδέ σε γάμο ρίχνονται, μηδέ σε χαροκόπι, στράφι του Χάρου οι κόποι: νήμα για χαροκόπι. Και για το Φραγκοπήδημα και της Γριάς το Πήδημα.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Κυκλοφορεί:

Παράγινε το κακό με τα τούρκικα σίριαλ. Ακούω Βολταρέν Εμουλτζέλ και σκέφτομαι ότι αυτή θα 'ναι κόρη σουλτάνου.
 

SBE

¥
Εγώ δεν έχω αδέρφια και δεν ξέρω από τέτοια, αλλά τώρα που βλέπω τα παιδιά των άλλων εκτιμώ τα ήρεμα παιδικά μου χρόνια χωρίς υστερίες και καβγάδες από αδέρφια. Το σώου το είδα φέτος στις διακοπές με τις ανιψιές μου. Τους πήγα κάτι δωράκια, αυτό δικό σου κι εκείνο δικό της, αλλά έκανα το λάθος να τις αφήσω να μοιραστούν μόνες τους κάτι μπιχλιμπίδια που είχαμε μαζέψει στο σπίτι της γιαγιάς (προγιαγιάς τους). Κάτι τσιμπιδάκια για τα μαλλιά κλπ, τα πιο πολλά από τη δική μου παιδική ηλικία. Η μεγάλη τα μοίρασε δίκαια, όπου ήταν δύο πήραν από ένα, όπου ήταν από ένα και είχε ήδη η μία παρόμοιο το πήρε η άλλη και ξαφνικά φτάνουμε σε μια βλακεία τσιμπιδοειδές και το παίρνει η μεγάλη και ακολούθησε το σώου:
Το θέλω, όχι το θέλω εγώ, εσύ τα παίρνεις όλα, κλάααααααααααααααααααααμα (από τη μικρή, μελλοντικό Όσκαρ ερμηνείας).
Μετά το κλάμα είχαμε το "δε θέλω τίποτα, να τα πάρει όλα η αδερφή μου, δε με νοιάζει" (πάλι από τη μικρή).
Και μετά είχαμε το "όλα η αδερφή μου τα παίρνει κι εγώ τίποτα" (κλαψ, λυγμ)
Και μετά "σας κλείδωσα όλους έξω" (ήμασταν έξω), στο οποίο της επεσήμανα ότι η μπαλκονόπορτα είναι ανοιχτή και θα μπούμε από εκεί (άμα θες να κάνεις σκανταλιές να μαθαίνεις να ελέγχεις όλες τις εναλλακτικές). Με αποτέλεσμα περισσότερο κλάμα.
Η αλήθεια είναι ότι το μήλο της έριδας ήταν λίγο μεγαλίστικο για τη μικρή και καταλληλότερο για τη μεγάλη, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό. Από την άλλη είχαμε τη μεγάλη να χτυπιέται ότι όλα τα θέλει η αδερφή της κλπ κλπ.
Εμένα με έπιασε το κεφάλι μου κι άρχισα να σκέφτομαι αυτόν τον άγιο άνθρωπο τον Ηρώδη, που τόσο πολύ τον έχουν κακολογήσει.
Το συζήταγα μετά με μια φίλη που μου είπε ότι το ίδιο οι δυο ανιψιοί της. Η μέθοδος του μικρού είναι κλάμα, μετά δεν θέλει τίποτα, μετά πάει να τους τιμωρήσει όλους, μετά γκρίνια. Και του μεγάλου αδιαφορία, αδιαφορία και μετά παράπονο και κλάμα.
 

crystal

Moderator
Ναι βρε SBE, εντάξει. Πλακώνεστε για τα κοκαλάκια, για το ποια θα φάει το τελευταίο δρακουλίνι, ποια θα στρώσει τα κρεβάτια, ποια δεν θα καθίσει απ' την πλευρά των ρούχων στο ταξίδι. Μόνο που, με λίγη τύχη, όσο μεγαλώνετε η αδερφή σου θα γίνεται ο άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς άνευ όρων. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο, όσες κλωτσιές κι αν έχετε ανταλλάξει μικρές.
 
Το άσχημο είναι να μαλώνουν αδέρφια για τα κληρονομικά. Τα άλλα είναι για να λες ιστορίες όταν μεγαλώνεις. Το τι μοιράζεσαι και οι ωραίες αναμνήσεις ξεσκίζουν κάθε άλλη ανάμνηση. Εμείς, επειδή ήμασταν τέσσερις, ήμασταν μεγάλο βάσανο για τους γονείς, γιατί δεν μπορούσαν να μας μαζέψουν όταν έλειπαν. Κι όταν πήγαιναν να μαλώσουν κάποιον από εμάς, είχαν τέσσερις απέναντί τους. Καημένοι γονείς... αλλά αυτή την σχέση δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις με τίποτα.
 
Η μέθοδος μιας γνωστής μου "μεγάλης" αδελφούλας ήταν να τσιγκλάει λεκτικά τον μικρότερο αδελφό της, που σαν μικρότερος και λιγότερο ετοιμόλογος δεν μπορούσε να απαντήσει ανάλογα, ανέβαζε πίεση και την πλάκωνε στις φάπες, για να μπορεί εκείνη μετά να αρχίσει το "μαμάάάά, με βαράει!" και να κερδίσει πόντους.

Θέλει ευρηματικότητα η αδελφοσύνη.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θέλει ευρηματικότητα η αδελφοσύνη.
Ιντίντ :) Και όπως λέει η Κρουστάλλω, μπορεί όταν είσαι μικρή να θέλεις να την πνίξεις την αδερφή (στην περίπτωσή μου, τον μικρό αδερφό) αλλά όταν μεγαλώνεις και κάνετε παρέα είναι τόσο μα τόσο ωραία! Καλά, όταν πας να πάρεις σοκολατάκι από το κουτί και τα βρίσκεις όλα δαγκωμένα επειδή ήθελε να δοκιμάσει όλες τις γεύσεις προτού αποφασίσει ποια θα καταβροχθίσει ίσως όχι και τόσο, αλλά μετά σου λέει ότι το έκανε για να σε γλιτώσει από τις θερμίδες και του τα συγχωρείς όλα :D
 

Zazula

Administrator
Staff member
Σε άλλα θέματα, τώρα· καλά κάνει και τους τα σούρνει: :D
[video]http://www.hulu.com/watch/534060[/video]
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν βάζεις κανένα σύνδεσμο που να επιτρέπει και IP Ελλάδας;
 

SBE

¥
α. Ζαζ, άμα ξέρεις κανένα κόλπο για να βλέπουμε Hulu να μας το πεις (παλιά είχα anoymiser, αλλά τώρα δεν δέχονται ούτε αυτό).
β. Περί αδερφών: Σίγουρα είναι ωραία για πολλούς. Από την άλλη, ίσως έχω ατυχήσει, αλλά στον κύκλο μου όλα τα αδέρφια που ξέρω είναι στα μαχαίρια. Κυρίως για τα κληρονομικά, αλλά και για ζήλιες από την παιδική ηλικία που δεν ξεπεράστηκαν, για διάφορες μπαμπεσιές κλπ. Το να σε μαχαιρώσει πισώπλατα ξένος ίσως και να το χωνέψεις, από τους κοντινούς είναι πιο δύσκολο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
A, σόρι, ξεχάστηκα τελείως γιατί εγώ βλέπω το hulu χαλαρά και αυτομάτως, λόγω Hola Unblocker (https://hola.org/).
 

Zazula

Administrator
Staff member
Δεν ξέρω τι λένε οι Μοζιλάδες (κάποιοι δεν ξέρουν ούτε κι ο ίδιοι τι λένε), εμένα πάντως η διαδικτυακή μου ζωή έχει γίνει σαφώς ευκολότερη.
 

Zazula

Administrator
Staff member

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σε άλλα θέματα, τώρα· καλά κάνει και τους τα σούρνει: :D
[video]http://www.hulu.com/watch/534060[/video]
Αφού εγκατέστησα το αντόν με επιτυχία και είδα το βίδεο: :D
 
Top