Διαζύγιο από τη λογική;

Αφού το ξέθαψες, να πω κι εγώ τη γνώμη μου:

Η μέρα πρέπει να ξεκινάει με το ξημέρωμα, και η πρωτοχρονιά να μετατεθεί τη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία.

Καλή η τετράγωνη λογική για τους αστρονόμους, αλλά όχι για το πρόγραμμα ζωής των ανθρώπων - είτε τηλεοπτικό είτε σχολικό.
Όποιος θέλει να είναι σούπερ ψείρας, ας γράφει "πρόγραμμα πέμπτης-παρασκευής" κι ας βάζει τα αντίστοιχα.

Και μια που το αγγίξαμε το θέμα, καιρός δεν είναι να αλλάξει το ημερολόγιο ώστε να πέφτει η πρώτη κάθε μήνα πάντοτε Δευτέρα, να απαλλαγούμε από αυτήν την ιστορία του "τι μέρα πέφτει φέτος η γιορτή μου"; Δεκαετίες τώρα συζητιέται και θάβεται. Ξανάγινε φέτος μια σχετική πρόταση, να δούμε τι τύχει θα έχει.

Μπορούμε να κάνουμε τους μήνες 28 ημερών, και τις μέρες που περσεύουν να τις χώσουμε όλες στο τέλος του έτους, χωρίς μήνα. Μην πω ότι οι μήνες μπορούν μια χαρά να καταργηθούν τελείως και να έχουμε μόνο εβδομάδες με αρίθμηση - π.χ. η 1-13-12 θα είναι η 1η μέρα της 13ης εβδομάδας του 2012. Και φυσικά να ξαναρχίσουν να μετρούν τα έτη από το ένα, την ημέρα έναρξης ισχύος του νέου ημερολογίου.

Επιτρέπεται η αποδόμηση, δεν είπαμε;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Υπάρχει και το ημερολόγιο (31-30-30) Χ 4 = 364 + μια «παγκόσμια ημέρα» + μια δίσεκτη, όπου πάλι ξέρεις τι μέρα γεννήθηκες κλπ κλπ.

Αν είναι να καταργήσεις τις ημέρες και να μετράς 1-13-12 τι νόημα έχουν οι μήνες 28 ημερών; Απλώς ένα έτος 365 ημερών φτάνει. Γεννήθηκα την 123η μέρα του 2525.
 
Άλλωστε οι δήμοι έχουν εν γένει μία εμμονή με τις γενικές πληθυντικού: Δήμος Αθηναίων, Λεβαδέων, Στυραίων, Ταμιναίων, Χαλκιδέων, Λαμιέων, Κερκυραίων, Καλυμνίων, Τρικκαίων, κλπ. :)

Λέτε αυτό να φταίει που βρίσκω στο διαδίκτυο τριπλά ευρήματα «Χαλκιδέος» απ' ό,τι «Χαλκιδαίος»; Το βρήκα κάπου με έψιλον, έκανα μια γρήγορη έρευνα για να δω τι γίνεται και έμεινα άφωνος. Κάπου πρέπει να μπλέχτηκε ο Χαλκιδεύς με τον Χαλκιδαίο, και το βασικό σημείο επαφής μοιάζει να είναι η γενική πληθυντικού.

Έδιτ: Το θέμα συζητήθηκε και στα σχόλια ανάρτησης του Σαραντάκου· η καλύτερη ανάλυση είναι αυτή.
 
Top