Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

SBE

¥
Στο δικό μου σχολείο όχι, απλως τους έβαζαν απουσίες.
 

drazen

New member
Στο δικό μου σχολείο όχι, απλως τους έβαζαν απουσίες.

Νομίζω ότι ανήκεις σε τουλάχιστον μία μεταγενέστερη σχολική γενιά (τοποθετώ, για πολλούς λόγους, στην γενιά που πρωτοέζησε την κρισιμότερη αλλαγή όσους γεννήθηκαν μετά το 1965-6).
 
«Θα έκαιγα τζαμί με εντολή της Χρυσής Αυγής» 22χρονος που πιάστηκε με μολότοφ φέρεται να «δείχνει» την οργάνωση Πηγή: www.lifo.gr
 

nickel

Administrator
Staff member
Το σχετικό κείμενο του Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή για τον 22χρονο μεροκαματιάρη της Χρυσής Αυγής έκανε δυστυχώς πρώτα ένα πέρασμα από γλωσσικό νήμα:
http://lexilogia.gr/forum/showthrea...-μικρολαθάκια)&p=167936&viewfull=1#post167936

Χτες έγραψε και ο Μπουκάλας σχετικά:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_24/11/2012_471438

Αν δείτε και κάτι άλλο, περισσότερο σε επίπεδο τεκμηρίωσης, θα με ενδιέφερε.
 

bernardina

Moderator
Αν δείτε και κάτι άλλο, περισσότερο σε επίπεδο τεκμηρίωσης, θα με ενδιέφερε.
Δυστυχώς εμένα με ενδιαφέρει το ευγενές άθλημα του συμψηφισμού που κοντεύει να γίνει ολυμπιακό, αν κρίνω από τα σχόλια και αυτού του άρθρου. Το πάνω πάνω (τη στιγμή που διαβάζω) και υπογράφει κάποιος Στέφανος, λέει περίπου: ντροπή σας να μιλάτε για τέτοια πράγματα, τη στιγμή που το ΑΠΘ πνίγεται στα σκουπίδια.
Και ναι, μεν, το ΑΠΘ πνίγεται στα σκουπίδια, όμως για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να μιλάμε για τον μπουρλοτιέρη του Βόλου; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Και για ποιο λόγο δεν έχουμε δικαίωμα να μη γουστάρουμε τίποτα από τα δύο; Έλα Χριστέ και μπούκωνε κι εγώ να καταπίνω! (για να χρησιμοποιήσω την έκφραση που αρέσει στον Σαραντ.)
 

nickel

Administrator
Staff member
Η απόλυτη γελοιότητα (ή η αποθέωση του τρολαρίσματος) θα ήταν αν ο ίδιος Stefanos πήγαινε στο άρθρο του Μανδραβέλη της ίδιας ημέρας (που έχει σαν θέμα του τα σκουπίδια του ΑΠΘ) και έγραφε αποκάτω: «Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο. Τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή προσλαμβάνει κόσμο για να βάζει φωτιές, εσείς δεν έχετε σπουδαιότερο θέμα για το άρθρο σας .... [...] Ανοίξτε τα μάτια σας, ο φασισμός είναι παντού [...]». Ενδιαφέρον άθλημα, πραγματικά.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μπορεί να μην έχει πάει ο ίδιος, πήγαν όμως άλλοι και γράψαν περίπου αυτά που λες.
 
Ο Χρήστος Παππάς ύψωσε τη σημαία της 21ης Απριλίου σε ομιλία στην Κρήτη. Λίγο πριν, ο Κασιδιάρης γάβγιζε μπροστά στην κάμερα στον επικεφαλής της αστυνομίας: «Θα τους γα… όλους. Έχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς»!
Εδώ. Στο παρακάτω βίντεο, η σημαία στο 7:30 περίπου.

 

nickel

Administrator
Staff member
Σε σχέση με αυτή την υπόθεση:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231227897

Νομίζω ότι πρέπει να το πω: αντιλαμβάνομαι ότι οι χρυσαυγίτες του ηχητικού ντοκουμέντου που ακούσαμε από το BBC κακώς ειρωνεύονται τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και αστειεύονται για την επίθεση εναντίον του. Ας μην έχουμε απαιτήσεις για ιδιαίτερη εμβάθυνση στο φαινόμενο της βίας από μια δημόσια συγκέντρωση χρυσαυγιτών. Επίσης, ίσως δεν θα έπρεπε να έχουμε απαίτηση από τον ξένο δημοσιογράφο να αντιληφθεί με ποιον τρόπο γίνονται αυτά τα σχόλια [αυτό το σχόλιο ίσως να είναι άκυρο, σύμφωνα με το #474]. Αλλά ας μην ισχυριζόμαστε ότι τέτοιες συζητήσεις αποτελούν πειστήρια ενοχής, γιατί μάλλον θα κάνουμε τους χρυσαυγίτες να γελάνε περισσότερο. Ή κάνω λάθος;
 
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς; Δεν πολυκαταλαβαίνω το δεύτερο μισό του μηνύματός σου (από το "Επίσης" και μετά). Και για αποφυγή παρεξηγήσεων το εννοώ, δεν έχω σηκώσει μανίκια (κάνει και κρύο) και δεν ψήνομαι για καβγά (είμαι φανατική καναπεδοπατάτα και θα παρέβαινε τις αρχές μου).
 

nickel

Administrator
Staff member
Το μέλος της Χρυσής Αυγής ειρωνεύεται τον Στρατούλη και υπονοεί ότι δεν υπήρξε καν επίθεση. Στο ηχητικό ντοκουμέντο του BBC λέει (σύμφωνα με το in.gr):

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, καλησπέρα. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα γι' αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στις ειδήσεις. Πρώτα απ' όλα θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για κάποια από τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι μόνο για φωνές, για μαγκιές και για τέτοια. Τρεις απ' αυτούς τον χτυπούσαν για μισή ώρα και δεν κατάφεραν ούτε να κάνουν ένα καρούμπαλο στο κεφάλι του. Ντροπή! (χειροκροτήματα). Τρία μέλη της Χρυσής Αυγής εξαγριωμένα και δεν κατάφεραν ούτε καν να του σπάσουν τα γυαλιά. Πού χτύπαγαν;»

Υπάρχει η εκπομπή του BBC, εδώ, μετά το 42ο λεπτό, που χαρακτηρίζει τις δηλώσεις σαν «light-hearted approach». Δεν τις θεωρεί ομολογίες ενοχής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις που ακούστηκαν στο ρεπορτάζ του BBC είναι:
«Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης».

Θεωρώ ότι αυτή η ανακοίνωση ήταν μάλλον βιαστική.
 

rogne

¥
Μερικά σχόλια από εδώ:

Σχόλιο από: a kala

re karmirides sto 2012 hmaste , den hmaste blakes gia na pisteuoume oti mas lete .. ante gamitheite

Σχόλιο από: bill

Σύντροφοι μην γινόμαστε πιο ανόητοι και από τους χρυσαύγουλους! Προφανώς και ο πιθηκάνθρωπος της χ.α προσπαθεί να αρνηθεί το περιστατικό λέγοντας ότι αν πράγματι τον χτυπούσαν 3 επί μισή ώρα θα είχε εμφανή τραύματα. Κατεβάστε το γιατί θα γίνουμε ρόμπες. εννοείται ότι το έκαναν και τώρα με αυτές τις βλακείες προσπαθούν να το καλύψουν

Σχόλιο από: Ειρήνη

O bill έχει δίκιο. Ρε παιδιά, πλάκα κάνουν, τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνονται αυτοί την πλάκα. Ούτε το BBC τους πήρε στα σοβαρά για δήθεν ομολογία... Γινόμαστε ρόμπες.

Σχόλιο από: Simon

Εδώ το original ρεπορτάζ με το απόσπασμα: http://www.bbc.co.uk/programmes/p0120dx4

Σχόλιο από: rebel

Παιδιά μαζέψτε το, είναι εμφανές ότι δεν υπάρχειομολογία. Μα καλα ποιος έβγαλε αυτή την ανόητη ανακοίνωσή μας;

Σχόλιο από: μαζέψτε το;;;

Γιατί;Η Χ.Α καλύπτει τον τραμπουκισμό της πίσω απ την «ανυποληψία» των θυμάτων της.ότι την φωτογραφίζει άμεσα ή έμμεσα καλό είναι να βγαίνει στην φόρα αμέσως.Στο ηχητικό απόσπασμα,η αυταρέσκεια πίσω απ τον ειρωνικό «ψόγο» είναι απόχρωση επιβεβαίωσης.Επιχαίρει προτρεπτικά.Ναρκισσέυεται για την αναβάθμιση των στοχεύσεων τους στα πρόσωπα των βουλευτών μας. Εμείς;;Χτύπησαν την κανέλλη,κατακρεούργησαν στα σόσιαλ μίντια τον τατσόπουλο,την γαιτάνη,χτύπησαν τον στρατούλη.Δηλαδή τί πρέπει να υπάρξει και νεκρός;;η να αποδεχθεί εν ονόματι της ομαλότητας του κυβερνητισμού ή απο δειλία μέρος της ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος επειδή το θέλει η Χ.Α και όχι μόνο...

Σχόλιο από: rebel

Γιατί δεν μας τιμά να φερόμαστε όπως ο Κεδίκογλου απέναντι στις δικές μας δηλώσεις. Απλό δεν είναι;
 
Ευχαριστώ για την εξήγηση! Δεν ξέρω αν αυτή είναι η σωστή ανάγνωση αλλά απ' την άλλη ποιος ξέρει με αυτά τα παλουκάρια;
 
Στο εορταστικό κλίμα των ημερών, οι ρομαντικοί ξανθοί υπερβόρειοι πολεμιστές της Χρυσής Αυγής έστειλαν τις ευχές τους στους καθαρόαιμους Έλληνες με ένα νοσταλγικό βιντεάκι για τα παλιά, χρυσά, αξέχαστα χρόνια του '60 και παλιότερα, που δεν υπήρχαν ξένοι, και οι κομμουνιστοσυμμορίται πατάσσονταν όπως έπρεπε, και χτίζονταν Νέοι Παρθενώνες! Αχχχ...

Όπως λένε και οι ίδιοι οι Γκεμπελίσκοι της ΧΑ,

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βίντεο, γεμάτο ρομαντισμό και νοσταλγία για μία αξέχαστη εποχή σε σύγκριση με την ζοφερή καθημερινότητα που έχει δηλητηριαστεί από τις μνημονιακές πολιτικές των απο-κομμάτων που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.


Το βίντεο έχει κατέβει πολλάκις από το γιουτιούμπ και από το daily motion, οπότε υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί και από αυτόν τον ιστότοπο.


Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη της νοσταλγίας:


Δακρύσατε, ε; Σας νιώθω.

Πάντοτε όμως η Ελλάδα μας θα είναι το λίκνο του Πολιτισμού, η πατρίδα της φιλοσοφίας, της ιατρικής και των τεχνών (για τη Δημοκρατία δεν μιλάμε, αδερφές Αθηναίοι, εμείς θέμε Σπαρτιάτες και Κρυπτεία και Ξενηλασία! Ουγκ!) και όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι ξένοι τρώγαν βαλανίδια κτλ κτλ κτλ

Ορίστε και τα τεκμήρια. Εμείς οι Έλληνες αναπνεουμε φιλοσοφία:


Και είμαστε αισιόδοξοι. Ψηλά τις σημαίες! Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει! Δόξα στον Αργηγό! Αίμα και Τιμή!






Ας κλείσουμε εορταστικά όπως αρχίσαμε, με τα κάλαντα της ΧΑ. Ψάλλονται κατά προτίμηση την 21 Απριλίου



Ας τα ψάλουμε με χριστιανική κατάνυξη:



Αχχ! Νιώθω μια ανύψωση!

Έλα, ας γελάσουμε λίγο!

 

SBE

¥
Το συγκεκριμένο βίντεο έχει στηριχτεί στις αναμνήσεις των σημερινών σαραντάρηδων, οι οποίες είναι φυσικό να είναι ρόδινες. Οι φωτογραφίες άλλωστε είναι οι περισσότερες μεταγενέστερες, τέλη δεκαετίας '60, αρχές '70, αν κρίνω από τα ρούχα.

Σχετικά με τη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία που έκανε το γύρο του ιντερνέτ: μπορεί η μέση ελληνική οικογένεια τότε να ήταν φτωχή σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αλλά και ιχ υπήρχαν, και φωτεινές επιγραφές είχαν τα καταστήματα κι ο κόσμος πήγαινε και έκανε τα ψώνια του παραμονή Χριστουγέννων (κι όχι όλο το Δεκέμβριο ή όλο το χρόνο). Δεν θεώρησα δηλαδή ότι η φωτογραφία αυτή μας έκρυβε κάτι από την ιστορία της πρόσφατης Ελλάδας. Η μητέρα μου ήρθε πρώτο ταξίδι στην Ελλάδα το '62 και λέει ότι η Αθήνα ήταν μια πολύ ωραία πόλη, που πρόσφερε ό,τι κι οι άλλες.
 
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι το ωραίο δείχνει η χριστουγεννιάτικη φωτογραφία, πέρα από το ότι, για την εποχή τουλάχιστον, είναι καλοτραβηγμένη. Είναι τα φώτα νέον; Είναι τα καλογυαλισμένα, με τόνους βερνίκι, 6 αυτοκίνητα της Αθήνας;
 

Elsa

¥
Δεν είναι κάπως αστείο (αλλά και εξοργιστικό μαζί) να εμπνέονται οι νεοναζί από μια εικόνα του Μπαλάφα και να χρησιμοποιούν τη φωνή της Δανάης;
 
Last edited by a moderator:
Top