This funny thing landed in my email

daeman

Administrator
Staff member
 
Εντελώς ελληνικό προϊόν. :) Το "Salakis" είναι brand της Lactalis, του μεγαλύτερου ομίλου γαλακτοκομικών παγκοσμίως. H μονάδα παραγωγής είναι όντως στην Ελλάδα (στο Βελεστίνο) και την αγόρασε η Lactalis από γερμανό επιχειρηματία το 2018.
 

SBE

¥
Εγώ τη φέτα Σαλάκις την είχα για αλλοδαπό προϊόν γιατί εδώ κυκλοφορεί αγελαδινή και κυβάκια σε βαζάκια με λαδάκια και μπαχαρικάκια (εντελώς άχρηστο προϊόν δηλαδή).
Παλ, δεν ξέρω γιατί εκεί έχετε τόση έλλειψη, εδώ πάντως έχουμε Δωδώνη, Πίττας, Κρικρί, ΦΑΓΕ, Μεβγάλ, Ρούσσος (πολύ καλή και δεν πουλιέται στην Ελλάδα), Odysea (που είναι η φέτα Ρούσσος), τις μάρκες των σουπερμάρκετ, που είναι κάποια από τις προηγούμενες, και πλέον ΚΑΙ βαρελίσια, σε δοχεία με άλμη, στο τμήμα τυριών για φιγούρα και επίδειξη.
Και για πρωινό σήμερα έφαγα ολίγο μανούρι Odysea (Ρούσσου κι αυτό) με ψωμί, κι έχω κι ένα κεφαλοτύρι για γκρικ σαγκανάκι στο ψυγείο, που το πήρα προχτές από το σουπερμάρκετ της γειτονίας. Δεν είμαστε τόσοι πολλοί οι Έλληνες, είναι τόσοι πολλοί οι φιγουρατζήδες που κατά τα άλλα ψήφισαν Μπρέξιτ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εδώ έχουμε σίγουρα Δωδώνη και Ήπειρος, αλλά όχι εκεί που ψωνίζουμε. Αντιθέτως, αυτή υπάρχει παντού. Αλλά δεν είναι αγελαδινή, είναι από πρόβειο γάλα. Και είναι η μόνη μάρκα εδώ που έχει φέτα λάιτ η οποία δεν είναι χάλια.

Φυσικά έχει και διάφορες απομιμήσεις της κατηγορίας «λευκό τυρί», αλλά δεν είναι ωραία αυτά τα τυριά. Ελπίζω έτσι όπως γινόμαστε περισσότεροι, να αυξηθούν και τα ελληνικά προϊόντα :) Ήδη υπάρχουν δηλαδή αλλά όχι σε ευρεία γκάμα.
 
Η αόρατη κατακλείδα (mouseover) ήταν το καλύτερο: «Δεν είμαστε παγιδευμένοι εδώ μέσα με τον κοροναϊό. Ο κοροναϊός είναι παγιδευμένος εδώ μέσα μαζί μας.»


 

daeman

Administrator
Staff member
Μοιάζει με φοτοσοπιά, πάντως.

Ωχ, την πάτησα κι εγώ (μάλλον επειδή ήθελα να ισχύει και παραμέλησα τις συνήθεις άμυνές μου). :blush:
The treachery of images.

Παρότι γενικά είμαι αντίθετος στο σβήσιμο ποστ, και μάλιστα σ' αυτό που δεν θέλω να αποποιηθώ την ευθύνη, να το σβήσουμε για να μη μαγαρίζει το νήμα*; Ή τουλάχιστον να το βάλουμε σε σπόιλερ, ώστε να μη φαίνεται φάτσα κάρτα;

* [σ.τ.δ. αρχικά το πόσταρα στο Your slip is showing: Γλωσσικές και μεταφραστικές γκάφες (και μικρολαθάκια), αλλά τελικά το slip ήταν δικό μου]
 
Top