G giannisa Member Sep 4, 2023 #1 Καλημέρα και καλό μήνα, Στην βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί περιπτώσεις καρκινοπαθών με "spontaneous remission". θα το αποδίδατε ως "αυθόρμητη ύφεση", "αυθόρμητη υποχώρηση" ή θα επιλέγατε κάποιον άλλον όρο ; Ευχαριστώ
Καλημέρα και καλό μήνα, Στην βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί περιπτώσεις καρκινοπαθών με "spontaneous remission". θα το αποδίδατε ως "αυθόρμητη ύφεση", "αυθόρμητη υποχώρηση" ή θα επιλέγατε κάποιον άλλον όρο ; Ευχαριστώ
dharvatis ¥ Sep 4, 2023 #2 Σίγουρα «ύφεση», αλλά νομίζω ότι είναι προτιμότερο το «αυτόματη» από το «αυθόρμητη».
G giannisa Member Sep 4, 2023 #3 dharvatis said: Σίγουρα «ύφεση», αλλά νομίζω ότι είναι προτιμότερο το «αυτόματη» από το «αυθόρμητη». Click to expand... Ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι βλέπω και ο ΕΟΦ το "αυτόματη" επιλέγει, συνεπώς θα επιλέξω αυτήν την απόδοση.
dharvatis said: Σίγουρα «ύφεση», αλλά νομίζω ότι είναι προτιμότερο το «αυτόματη» από το «αυθόρμητη». Click to expand... Ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι βλέπω και ο ΕΟΦ το "αυτόματη" επιλέγει, συνεπώς θα επιλέξω αυτήν την απόδοση.