Γυρεύεις «selective default» στο Γκουγκλ και σ' όλους τους τίτλους που βγαίνουν υπάρχει η λέξη Greek ή Greece. Παιδάκι μου, που θα 'ρθεις να πατήσεις το σύνδεσμο σε δέκα χρόνια, εύχομαι να μην είναι ακόμα έτσι τα πράγματα...
Τι σημαίνει «επιλεκτική χρεοκοπία»
Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με απλά λόγια τι σημαίνει πρακτικά η τοποθέτηση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default), θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρακάτω φράση κοινοτικού αξιωματούχου: «Είναι σαν να μπαίνεις στη φυλακή για ένα σκληρό έγκλημα, αλλά να βγαίνεις γρήγορα λόγω καλής διαγωγής».
Εμένα μού δίνεται επίσης η εντύπωση ότι είναι σαν να σε βάζουνε να δεις τη γλύκα για να μην το ξανακάνεις μετά. Όπως λέει στη συνέχεια το άρθρο της κυριακάτικης Καθημερινής (σύνδεσμο αργότερα), η επιλεκτική χρεοκοπία θα μπορούσε να είναι μικρής διάρκειας (ένας-δυο μήνες) ή μεγαλύτερης (ένα-δυο χρόνια). Δεν αποκλείεται να μας είχανε δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πρώτη επιλογή αν ήταν να διορθώσει τα πράγματα ή αν δεν θα κόστιζε πολλαπλάσια ενδεχομένως στο διεθνές σύστημα από την αναταραχή.Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με απλά λόγια τι σημαίνει πρακτικά η τοποθέτηση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default), θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρακάτω φράση κοινοτικού αξιωματούχου: «Είναι σαν να μπαίνεις στη φυλακή για ένα σκληρό έγκλημα, αλλά να βγαίνεις γρήγορα λόγω καλής διαγωγής».