NRA-ιστάν

SBE

¥
Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα οπλοκατοχής- οπλοφορίας αλλά πρόβλημα με τις ψυχιατρικές υπηρεσίες και πολλοί άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα έχουν όπλα. Βέβαια αν τους ζητηθεί να γίνονται αυστηροί ψυχιατρικοί έλεγχοι σε όποιον θέλει άδεια οπλοφορίας, και να επαναλαμβάνονται οι έλεγχοι π.χ. ετησίως, θα φρίξουν. Ομοίως, αν τους ζητηθεί να είναι όλα τα όπλα δηλωμένα στην αστυνομία, αν απαγορευτούν ορισμένες κατηγορίες όπλων κλπ.

Από την άλλη, 15 πολιτείες περιορίζουν ή επιτρέπουν να περιοριστεί με νόμο η οπλοκατοχή/ οπλοφορία, χωρίς να παραβιάζεται το σύνταγμα των ΗΠΑ- και δεν είναι οι πολιτείες που ίσως φαντάζεστε, περιλαμβάνει π.χ. πολιτείες του Νότου, πολιτείες αραιοκατοικημένες, την Άγρια Δύση κλπ. Άρα η λύση του προβλήματος θα βρεθεί σε πολιτειακό επίπεδο, όπως και για άλλα πολλά κοινωνικά ζητήματα των ΗΠΑ. Η συζήτηση έχει στραφεί στο σύνταγμα από το NRA, για προφανείς λόγους. Κι ας το έχουν γραμμένο το σύνταγμα και την ένωση οι περισσότεροι από αυτούς που συσσωρεύουν όπλα.

Και μια που τους θυμήθηκα...

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ε, ας ανεβάσω κι εγώ αυτό το σχετικό αμερικανικό που κυκλοφορεί στο νέτι:

 

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό είναι που λένε «μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια»! :)

Με ένα επιχείρημα καταρρίπτει δυο μεγάλες ομάδες ψεκασμένων.
 
Καλημέρες. Εξαιρετική η μετάφρασή σου, dominotheory.
Να πω ότι δε χάρηκα, ψέμα μεγάλο θα πω. ;)


Και το άρθρο έχει πολλά και ενδιαφέροντα — και θα ήταν καλύτερο (για τα γούστα μου) χωρίς τις υπερβολές του Μπαντιού.
Εδώ είμαι 50-50.
Ωστόσο, ομολογώ πως έχω μια εντύπωση ότι οι Γάλλοι (ιδιαίτερα οι μεταμοντέρνοι, κι ας λέει τα δικά του ο Μπαντιού, κομμάτι αυτής της εποχής είναι κι ο ίδιος) δύσκολα τον γλιτώνουν τον φανφαρονισμό ή ένα τύπου «είμαι-και-πολύ-ψαγμένος/βαθυστόχαστος/δυσνόητος» ύφος. Ακόμη κι ο Φουκώ, που, για εμένα τουλάχιστον, είναι τεράστιος και αξίζει να τον διαβάσεις σαν καθαρή πηγή νέας γνώσης (κι όχι απλώς ως μια καινούργια άποψη/οπτική).


Ε, ας ανεβάσω κι εγώ αυτό το σχετικό αμερικανικό που κυκλοφορεί στο νέτι
Το προώθησα κι εγώ στα διαδικτυακά μου στέκια (f/b) και νομίζω ότι αποτελεί άψογο μάθημα ανάπτυξης επιχειρηματολογίας.
 

daeman

Administrator
Staff member
Να τος κι αυτός. ...

Να τος κι αυτός. :-) Είπαμε, στη Λεξιλογία πια δυσκολευόμαστε να βρούμε τι δεν έχουμε. Αλλά δεν πτοούμαστε, γιατί το πολύ πολύ να ταλαιπωρηθούν μερικά ηλεκτρόνια παραπάνω. Τι ψυχή έχουν καναδυό ηλεκτρόνια; Άσε που μ' αρέσει ο λεξιπανξουτονεπιτονισμός λεξιπανξεπιτονισμός κι ο λεξιπανξαστεϊσμός, και ως δότης και ως δέκτης.
 
Να τος κι αυτός. :-) Είπαμε, στη Λεξιλογία πια δυσκολευόμαστε να βρούμε τι δεν έχουμε. Αλλά δεν πτοούμαστε, γιατί το πολύ πολύ να ταλαιπωρηθούν μερικά ηλεκτρόνια παραπάνω. Τι ψυχή έχουν καναδυό ηλεκτρόνια; Άσε που μ' αρέσει ο λεξιπανξουτονεπιτονισμός λεξιπανξεπιτονισμός κι ο λεξιπανξαστεϊσμός, και ως δότης και ως δέκτης.

Αν και πολύ φοβάμαι πως κάπου εδώ γύρω θα κυκλοφορεί κι αυτό, υπερθεματίζω:

 

daeman

Administrator
Staff member
Αν και πολύ φοβάμαι πως κάπου εδώ γύρω θα κυκλοφορεί κι αυτό...
...

Αυτή τη φορά, απ' ό,τι ξέρω, δεν νομίζω. Μέχρι να έρθει βέβαια κάποιος άλλος και να μου το δείξει κι εμένα. :-)
Ωραίο μουτράκι έφερες πάντως, ξύπνιο και κατεργάρικο, μικιό μελαχρινό· μου θυμίζει την Μπγιορκ. Έτσι μου 'ρχεται να το προσθέσω και στις Κοινόχρηστες εικόνες.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πόλεμο κατά των όπλων κήρυξε ο Ομπάμα
http://news.in.gr/world/article/?aid=1500049723

Υποθέτω για να αφήσει πίσω του κάποια κληρονομιά σε σχέση με αυτή την πληγή, έστω και βάζοντας απλώς την ατζέντα. Το ξέρει και το λέει και ο ίδιος:

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι μία νέα κουλτούρα για τα όπλα δεν θα επιτευχθεί εν μία νυκτί.
«Δεν θα συμβεί στη διάρκεια αυτής της θητείας του Κογκρέσου. Δεν θα συμβεί στη διάρκεια της προεδρίας μου. Αλλά πολλά πράγματα δεν έγιναν εν μία νυκτί»
 

SBE

¥
Η είδηση δεν είναι καινούργια.
Iowa grants gun permits to the blind
Απλά τώρα ανακάλυψα ότι υπάρχει σπαγγέτι γουέστερν με σχετική θεματολογία:
Blindman

Να μια περίπτωση που η πραγματικότητα εμπνέεται από την τέχνη. Ή το αντίστροφο.
 
Officials said that the 2-year-old, who was not in a car seat, "retrieved a firearm that slid out from under the driver's seat and shot through the seat." (NYT), σκοτώνοντας την ίδια του/της τη μητέρα.



Admin notes: A Toddler, a Loose Gun in a Car, and a Mother Dies.

"In the seven days that ended Tuesday, in addition to the death of Ms. Price, a 3-year-old in Georgia, a 3-year-old in Louisiana, a 2-year-old in Missouri and a 2-year-old in Indiana fatally shot themselves; a 4-year-old in Texas shot and wounded a family member; a 16-year-old in California killed a 14-year-old friend in a shooting that officials called accidental; a 15-year-old in Texas accidentally shot and wounded a 16-year-old friend; and a 13-year-old in Indiana accidentally shot and wounded herself."
 
One Week in April, Four Toddlers Shot and Killed Themselves
By JACK HEALY, JULIE BOSMAN, ALAN BLINDER and JULIE TURKEWITZ

Shootings by preschoolers are happening at an average pace of about two per week. A child who accidentally pulls the trigger is most likely to be 3 years old. (NYT)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και στην Ελλάδα, κύριε; Τι γίνεται στην Ελλάδα; (Το άρθρο είναι του 2005, αλλά το βρήκα ψάχνοντας για τις προχτεσινές σχετικές ανακοινώσεις Τσιρώνη).

1,5 εκατ. τα παράνομα όπλα στην Ελλάδα
Της Δωρας Αντωνιου

Τάξη στο θολό και άκρως ανησυχητικό τοπίο που επικρατεί στη χώρα μας, όσον αφορά τα όπλα, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με την υπό κατάρτιση νέα νομοθεσία για την οπλοφορία και την οπλοχρησία, που θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα νόμο 2168/93 «Περί όπλων». Οπως επισημαίνει στην «K» στέλεχος του υπουργείου, που συμμετέχει στην κατάρτιση του νέου νόμου, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη χώρα μας είναι απελπιστική, καθώς εκτιμάται ότι τα παράνομα όπλα είναι περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο! Από αυτά, υπολογίζεται ότι τα 800.000 είναι κυνηγετικά, εκ των οποίων τα 600.000 βρίσκονται στην Κρήτη. Ταυτόχρονα, τα νομίμως κατεχόμενα κυνηγετικά όπλα υπολογίζονται σε περίπου 1 εκατομμύριο. Οσον αφορά τις άδειες οπλοφορίας για λόγους προσωπικής ασφάλειας, βρίσκονται σε ισχύ αυτή τη στιγμή περίπου 3.500. Το 2002 είχαν δοθεί 1.315 άδειες οπλοφορίας, το 2004 ο αριθμός τους περιορίσθηκε στις 150 και το 2005 έχουν δοθεί έως τώρα περίπου 70. Στόχος του νέου νόμου είναι, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος, «να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους νόμιμους κατόχους όπλων, χωρίς, παράλληλα, να αφήνει ανεξέλεγκτους τους παράνομους». [...]
 

nickel

Administrator
Staff member
εκτιμάται ότι τα παράνομα όπλα είναι περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο! Από αυτά, υπολογίζεται ότι τα 800.000 είναι κυνηγετικά, εκ των οποίων τα 600.000 βρίσκονται στην Κρήτη.

Συκοφαντίες... Μα πώς τα μαζεύουν αυτά τα νούμερα για τα παράνομα; Πάνε οι λαθρέμποροι όπλων και τα δηλώνουν, ή μετράμε κάποιον αυθαίρετο μέσο όρο από μπαλοθιές ανά γάμο και τον πολλαπλασιάζουμε επί γάμους για να βγάλουμε συμπεράσματα;

Ας σημειωθεί ότι η Κρήτη το 2011 είχε πληθυσμό 623.065 κατοίκους.
 
Top