metafrasi banner

Maple

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Καμιά ιδέα τι μπορεί να ήταν αυτό το Maple το 1960; Μιλάει ίσως για διαφήμιση για maple syrup;

Mad Men:
Darkened meeting room, projector rolling. The tune goes "Kennedy, Kennedy, Kennedy." It's cartoon style.
Kinsey, copywriter, says: "It looks like a Maple ad."
Crane, media director, can't believe what he sees: "It's incredible."
Don says: "It's light, it's fun, it doesn't cloud the mind with issues. It's catchy."

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ωραίο το βιντεάκι, αλλά η διαφήμιση του Κένεντι ήταν με τραγουδάκι, όχι στο μιλητό.

SBE

¥
Maple ad λέει, δε λέει Maple Syrup ad. Άρα το Μέιπλ μπορεί να είναι καμιά εμπορική ονομασία. Επιχείρηση που διαφημίζεται με τραλαλά, τραλαλό χαζοτράγουδα.

Πωπω! Χάλια διαφήμιση! http://www.youtube.com/watch?v=7DoUiNxh6_0 αλλά αυτό το Kennedy * 3 σου κολλάει κι άντε να ξεκολλήσει!

Εγώ μάλλον για το γενικό χαζοχαρούμενο των διαφημίσεων για maple syrup το κόβω

SBE

¥
Βρε Ειρήνη, έτσι απο περιέργεια, κι επειδή το ίδιο είπε κι ο Δόχτορας, πόσες φορές έχεις ακούσει να μιλάνε για σφενδαμο και να εννοούν το σφενδαμοσιρόπι;
Επιπλέον, στο διάλογο το γράφει με κεφαλαίο, κι οι Αμερικανοί δεν είναι Γερμανοί.

Μπέρνι, η θεία Ιεμίμα είναι ιμιτασιόν σιρόπι, δε μετράει.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η γουίκη φροντίζει πάντως κι εμάς τους μπερδεμένους:

Other uses: Maple, the flavour of maple syrup (used as food flavouring)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αυτό μάλιστα! Διαφήμιση για maple, που δεν είναι καν maple syrup, αλλά flavouring.

SBE

¥
Νομίζω ότι η βίκι δε λέει τίποτα. Μπανάνα= η γεύση της μπανάνας
Ρώτησα άνθρωπο που ζούσε στη Νέα Υόρκη το 1960 αν του θυμίζει τίποτα, η απάντηση ήταν όχι, αλλά από τη σύνταξη καταλαβαίνει ό,τι κι εγώ.
Στον υπότιτλο θα το έσφαζα λέγοντας ότι είναι χαζοχαρούμενο.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Στον υπότιτλο θα το έσφαζα λέγοντας ότι είναι χαζοχαρούμενο.
Ναι --ή ότι κολλάει σαν τσιμπούρι. :) Με την ευκαιρία, ας λεξιπλάσουμε αλά παλαβρέ: τσιμπουροδιαφήμιση.