Introducing Windows 10

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλημέρα και πάλι :)
Λοιπόν, για να είμαι δίκαιη, έχω λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που περιγράφω εδώ.

Κατ' αρχάς, το σημαντικότερο: για να λειτουργεί το MetaTexis, το Office πρέπει να συμβαδίζει με τα Windows, αν δηλαδή τα Windows που έχει κανείς στον υπολογιστή του είναι 64bit, πρέπει να είναι 64bit και το Office.

Αυτό που γράφω από πάνω με το πλήκτρο Insert λύνεται από το Word, δεν έφταιγαν τα Windows, άδικα τα κακολόγησα.

Το πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ποντικού & πληκτρολογίου δεν το έχω λύσει ακόμα. Υποτίθεται ότι θα λυνόταν με τις ενημερώσεις που κατεβαίνουν συνεχώς, αλλά ακόμα τίποτα. Οι οδηγίες που έχω βρει σε διάφορους ιστοτόπους δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που βλέπω εγώ στο πισί μου, οπότε θα κάνω λίγο ακόμα υπομονή.

Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι άλλαξα υπολογιστή ενώ έχω να κάνω κάτι βιαστικό και πιεστικό - κακή ιδέα. Αναγκάστηκα όμως, διότι το παλιό μου πισί είναι τόσο παλιό (έχει μέχρι και φυσικές διορθώσεις στη μητρική που μου την είχε κάψει η ΔΕΗ με τις απρογραμματιστες και απανωτές απεργίες της πριν από μερικά χρόνια, όπου κατάλαβα γιατί πρέπει κανείς να έχει οπωσδήποτε UPS) που κολλάει συνεχώς και τη βγάζει-δεν τη βγάζει, είναι έτοιμο να κρασάρει.

Γι' αυτές τις περιπτώσεις επομένως νομίζω ότι είναι καλύτερα να έχει κανείς ένα κλώνο του παλιού του δίσκου για να μπορεί να δουλεύει αμέσως. Πάντως τα καινούρια Windows δεν είναι και τόσο άσχημα, αν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχουν κάνει τόσες αλλαγές. Για να βρεις να κάνεις μια ρύθμιση πρέπει τις περισσότερες φορές να σκάβεις λαγούμια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν έχω βάλει ακόμα τα νέα Windows, δεν υπήρχαν όταν αγόρασα το μηχάνημα που χρησιμοποιώ τώρα, αλλά:

(α) είμαι υπέρ τού να βάζεις ώριμες εκδόσεις στο καινούργιο μηχάνημα που παίρνεις. Νομίζω ότι τα Windows 10 θεωρούνται πια ώριμη έκδοση και έχω ακούσει θετικά σχόλια από τους χρήστες τους.
(β) καλό είναι να αναβαθμίζεσαι σε νέο υπολογιστή (και, ενδεχομένως, νέο λειτουργικό) όταν θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να ξεκινήσεις σωστά (ιστοπλοϊκό με προστασία από ιούς και διαφημίσεις), να αναζητήσεις στο διαδίκτυο τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα, να εγκαταστήσεις τις πιο τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων σου, να κάνεις όλες τις απαραίτητες μικρορυθμίσεις (ιδίως σε πληκτρολόγιο, οθόνη, ποντίκι, βοηθητικά προγράμματα), να φέρεις εν ολίγοις το σύστημά σου στη βέλτιστη λειτουργική κατάσταση, για να μη σε κάνει να γκρινιάζεις έπειτα κάθε τόσο για τα μικροπροβλήματα που θα βγάζει.

Κάθε σωστή ρύθμιση στην αρχική εγκατάσταση του συστήματος και των προγραμμάτων θα δώσει ευχαρίστηση και παραγωγικότητα στη συνέχεια.
 
Top