Introducing Windows 10

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πάτησα το λινκ που δίνει για reservation, αλλά δεν μου ανοίγει τίποτα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Εγώ πάντως το έκανα με επιτυχία σε έναν υπολογιστή, οπότε η διαδικασία λειτουργεί όπως πρέπει.
 

SBE

¥
Eγώ το έκανα χτες και σήμερα μου βγάζει πάλι υπενθύμιση.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Testing Microsoft Edge with Windows 10...

Πάει σφαίρα...

 

Attachments

  • Edge.jpg
    Edge.jpg
    88 KB · Views: 841

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Φοβερά ενήμερο άρθρο, τωόντι. Μας ενημερώνει μάλιστα για όλα τα πλεονεκτήματα από τον ψηφιακό βοηθό μας, την Κορτάνα. Μόνο που στα ελληνικά, δεν... Και αν ρωτήσουμε και τη Microsoft, μέσω των Windows 10, το γιατί, μας ενημερώνει πάραυτα:

Γιατί δεν είναι διαθέσιμη η Cortana στην περιοχή ή τη γλώσσα μου;
Η Cortana είναι διαθέσιμη στις ακόλουθες γλώσσες: Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Αγγλικά (Η.Π.Α.), Αγγλικά (Η.Β.), Μανδαρινικά
Για να χρησιμοποιήσετε την Cortana, όλες αυτές οι ρυθμίσεις πρέπει να οριστούν στην ίδια γλώσσα:
Γλώσσες (αυτή είναι η γλώσσα της συσκευής σας)
Γλώσσα ομιλίας (πρέπει να εγκατασταθεί πακέτο γλωσσών)
Χώρα ή περιοχή
Σημείωση: Αν αλλάξετε την περιοχή σας, ίσως να μην μπορείτε να κάνετε αγορές στο Store ή να χρησιμοποιήσετε στοιχεία που έχετε αγοράσει όπως συνδρομές, παιχνίδια, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσική.


Οπότε, καλό είναι να μη μεταφράζουμε απλώς, και με ενθουσιασμό, τα αγγλικά άρθρα αλλά να βλέπουμε και τι ισχύει σε εμάς...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Απορία: Εγώ έχω εγκατεστημένα 7άρια αγγλικά. Έκανα την αίτηση για τα 10άρια, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει καμιά ειδοποίηση. Διάβασα κάπου ότι αργούν τα localized στις διάφορες γλώσσες. Μα εγώ δεν θέλω τα ελληνικά Windows. Αυτοί δίνουν υποχρεωτικά τα ελληνικά σε όσους κάνουν την αίτηση από ελληνικό ΙΡ; Ή σου δίνουν αυτό που βλέπουν ότι είναι η γλώσσα του υπολογιστή σου και του προηγούμενου συστήματός σου;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ίσως υπάρχει απλώς μεγάλη ουρά και καθυστέρηση γενικώς. Εγώ πάντως είχα ελληνικά Windows 7 και μια χαρά εγκαταστάθηκαν τα ελληνικά 10άρια.

Α, και να αναφέρω ένα πιθανό πρόβλημα (εγώ δεν το έλυσα ακόμη) με τα υπάρχοντα antivirus. Φροντίστε να μπορείτε να κατεβάσετε ή να αναβαθμίσετε τη δική σας έκδοση γιατί, πού και πώς να παραγγείλεις κάτι από το εξωτερικό μέρες που ζούμε;
 

SBE

¥
Άλεξ μην ναησυχείς, κι εμένα μου λεέι ότι η αναβάθμιση γίνεται σταδιακά και μπορεί να παρει και μερικές εβδομάδες και θα ειδοποιηθώ όταν θα έρθει η ώρα μου (εννοείται έχω αγγλικό 7). Υπάρχει και σχετική επεξηγηματική σελίδα στο σάιτ της Μάικροσοφτ.
 

SBE

¥
Σήμερα με ειδοποίησε το σύστημα ότι μπορώ να εγκαταστήσω τα δεκάρια, το ξεκίνησα λοιπόν, όλα πήγαινα καλά μέχρι που σε κάποιο σημείο η οθόνη έγινε μαύρη (δηλαδή σκούρο μπλε) και κόλλησε εκεί. Αφού περίμενα και δε γινόταν τίποτα, έκανα μια επανεκκίνηση και με ξαναπήγε μετά από διάφορες ιστορίες στο παλιό μου σύστημα. Οπότε τώρα είμαι πάλι όπως και πριν και δε νομίζω ότι θα ασχοληθώ για κανένα μήνα ακόμα, που ελπίζω να έχουν λύσει το πρόβλημα, όποιο και να είναι αυτό.
 

SBE

¥
Στις 23/10 άνοιξα ένα κενό αρχείο στο Word και κόλλησα εκεί κάποιες σημειώσεις. Το αρχείο, μαζί με άλλα, έμεινε ανοιχτό στον υπολογιστή μου για μέρες. Μάλιστα σε μια φάση έκλεισα τελείως τον υπολογιστή και τον ξανάνοιξα και στο Word ήταν όλα και σωσμένα και autosaved.
Ώσπου προχτές πήρα το αρχείο με τις σημειώσεις και έκανα κάμποση δουλειά μέχρι αργά και μετά πήγα για ύπνο και τα άφησα όλα όπως ήταν με σκοπό να συνεχίσω την επόμενη.
Την επόμενη λοιπόν διαπιστώνω ότι τη νύχτα τα Παράθυρα έκαναν ριμπούτ (δε ξέρω γιατί ούτε πώς), και από το αρχείο που δούλευα είχε σωθεί η εκδοχή της 23/10, δηλαδή το αρχικό, σχεδόν κενό αρχείο. Όλα τα άλλα ανοιχτά αρχεία ήταν εντάξει, αλλά σε αυτά δεν είχα κάνει αλλαγές.
Δοκίμασα από το αρχικό μενού, αλλά δεν υπήρχε επιλογή restore. Έψαξα να βρώ το .ads και δεν υπήρχε. Έψαξα στα σκουπίδια μήπως ήταν εκεί. Τίποτα. Γενικά, ένα μεγάλο τίποτα, σα να μην υπήρξε ποτέ αυτό το αρχείο.
Οπότε το ξαναδούλεψα από την αρχή. ΑΛΛΑ διαπίστωσα ότι παρόλο που το Autosave είναι ανά δέκα λεπτά δεν λειτουργούσε.
Το ιντερνέτιο μου λέει αυτά συμβαίνουν, κόψε το λαιμό σου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου είχαν συμβεί εμένα ποτέ πριν στα τόσα χρόνια Παράθυρα. Και κλασσικά συνέβη όταν χρειαζόμουν επειγόντως τη δουλειά που είχα κάνει (θα μπορούσε να είναι και χειρότερα βέβαια).
Πιστεύω ότι φταίνε τα 10.
Παρεμπιπτόντως, χτες έκανε κρας άλλες δυο φορές το μηχανάκι. Κι αυτό είχε να συμβεί πολύ πολύ καιρό.
 
Όχι απολύτως εντός θέματος, αλλά εγώ πάντα στέλνω με email στον εαυτό μου τη δουλειά της ημέρας, συνήθως μάλιστα το κάνω 4-5 φορές την ημέρα αυτό. Όποιος καεί με το χυλό... το αναφέρω μήπως βοηθήσει κάποιους.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για να πω την αλήθεια, κι εγώ έχω προβλήματα. Εκτός από την οριστική απώλεια του DVD (βολεύτηκα με εξωτερικό), εδώ και λίγο καιρό με αιφνιδιάζει ώρες ώρες με μειωμένη λειτουργία του μενού Start (πράγμα που ανακοινώνει με ένα δυσοίωνο πλαίσιο μηνύματος). Η δυσλειτουργία αυτή εξαφανίζεται όπως εμφανίζεται, σιωπηρά και άγνωστο γιατί.

Διαπιστώνω όμως ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται πολλές αναβαθμίσεις και μία από αυτές (προχτές, ίσως) ήταν σημαντική, καθώς δημιουργούσε εμφανώς σημεία αποκατάστασης. Ίσως έπεσες κι εσύ σε κάποια τέτοια τρύπα... :-(

Παρεμπιπτόντως, αυτές τις ημέρες υποτίθεται ότι κατεβαίνουν και επίσημα τα Windows 10 σε όλα τα μηχανήματα (εδώ) αφού ελέγχθηκαν επαρκώς.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όχι απολύτως εντός θέματος, αλλά εγώ πάντα στέλνω με email στον εαυτό μου τη δουλειά της ημέρας, συνήθως μάλιστα το κάνω 4-5 φορές την ημέρα αυτό. Όποιος καεί με το χυλό... το αναφέρω μήπως βοηθήσει κάποιους.

Αφού έχεις σύνδεση, μια άλλη ιδέα είναι να έχεις τα αρχεία σου (ή να κάνεις τακτικό μπακάπ) στο νέφος... :)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Παρεμπιπτόντως, αυτές τις ημέρες υποτίθεται ότι κατεβαίνουν και επίσημα τα Windows 10 σε όλα τα μηχανήματα (εδώ) αφού ελέγχθηκαν επαρκώς.
Ελπίζω να εννοείς ότι πρέπει να δώσουμε την άδεια να κατεβούν και να εγκατασταθούν, σωστά; Γιατί ενώ έχω κάνει την αίτηση κι έχει κολλήσει το άσπρο παραθυράκι στο τάσκμπαρ, δεν έχω πλέον καμιά όρεξη να τα εγκαταστήσω.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν ξέρω πώς γίνεται τώρα η διαδικασία.

Και παρά τα παράπονα και τις γκρίνιες και τα προβλήματα, εμένα μου φαίνονται πολύ σταθερό, πιο γρήγορο και, γενικά, καλύτερο λειτουργικό σύστημα.
 
Top