I want to believe: Αγαπημένες σειρές

daeman

Administrator
Staff member
Χε χε, απόψε δουλεύω σε δύο από την πρώτη 12άδα. Έχει και καλά το επάγγελμα, όχι μόνο στραβά. Άλλωστε, μόνο έτσι μπορώ να συμπληρώσω τέτοια κενά πια, αλλιώς σιγά μην κάτσω να περάσω τον ελεύθερο χρόνο μου (τον ποιο; το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; ) με αυτό που τώρα κάνω επαγγελματικά. Ξέδωμα είν' αυτό;
 

daeman

Administrator
Staff member
Για όσους το 'χουν δει κι άρα δεν νοιάζονται για τα σπόιλερ: :)
...

Your Complete Creative Guide To "Breaking Bad"
As the August 11 final season premiere of Breaking Bad approaches, Co.Create presents a comprehensive look at this most important show from many creative angles.

It’s hard to overstate the cultural impact of Breaking Bad. In its five seasons, the violent, morally murky tale of Walter White has racked up several Emmys, propelled its star onto the A-list, helped legitimize AMC as an entertainment force, and challenged The Wire for "enthusiastic recommendation" supremacy. And now it’s just about over.

A TV show can’t enter the pantheon of all-time greats, however, without inviting lots of curiosity and speculation along the way. As Breaking Bad's popularity grew, so did media interest and Internet memeing--and Co.Create was far from immune. Now that the August 11 final season premiere is almost upon us, we’ve cobbled together a comprehensive guide to our coverage of the sights, sounds, and stars of the show, as well as the mad genius behind it all.
[...]
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Λοιπόν, με την απορία του Νίκελ εδώ θυμήθηκα τη σειρά αυτή: Shameless. Κωμική/κοινωνική σειρά για μια οικογένεια έξι παιδιών που μεγαλώνουν με έναν αλκοολικό πατέρα - αυτό που έχω δει είναι το αμερικάνικο ριμέικ (καλό είναι, συνεχίζεται), η αρχική σειρά είναι βρετανική. Η βρετανική δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει, αλλά όταν μάθω θα σας πω :)
 

SBE

¥
Eδώ είχε μεγάλη επιτυχία (!!!!) αν και εγώ δεν την είδα ποτέ γιατί με εκνέυριζε- παραήταν ρεαλιστική.
 

SBE

¥
Δεν θα το έλεγα αριστούργημα, πιο πολύ ευχάριστο πρόγραμμα για φίλους της επιστημονικής φαντασίας (αν και δεν είναι αυστηρά επιστημονική φατνασία, ειδικά στην αρχή). Πιο πολύ εντυπωσιάζει γιατι η πρωταγωνίστρια παίζει δέκα ρόλους. Α, ναι, και είναι καναδoαμερικανοαγγλική σειρά. Γυρισμένη στο Τορόντο.
Orphan Black
Μειονέκτημα: προς το τέλος προσπαθούν να το τελειώσουν στα δέκα επεισόδια και αρχίζει να γίνεται πιο γρήγορο με άτσαλο τρόπο.
 

SBE

¥
Eίπε πριν ενάμισι χρονο ο Panadeli
Έχω ακούσει καλά λόγια για το Black Mirror και για το The Hour, αλλά δεν έχω βρει χρόνο να τα δω.

κι επειδή εγώ βρήκα τελικά χρόνο να δω τα έξι επεισόδια του Black Mirror εν όψει του πολυδιαφημισμένου εορταστικού έβδομου (πρώτου επεισοδίου του τρίτου κύκλου) έχω να πω: καλή σειρά, δείτε τη. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή και με διαφορετικούς ηθοποιούς κλπ, οπότε δεν έχει σημασία με ποιά σειρά θα τα δείτε κλπ. Τα μισά περίπου δεν μου πολυάρεσαν, αλλά τα άλλα μισά με έκαναν να τα σκέφτομαι για μέρες. Το εορταστικό ήταν στην κατηγορία των "δεν μου πολυάρεσαν", παρεμπιπτόντως. Ίσως γιατί είναι υποτίθεται τρεις ιστορίες σε μία, αλλά περισσότερο έμοιαζε με μια ιστορία που αντί να προχωράει είχε ένθετες άλλες άσχετες ιστορίες.
Τώρα, κάποιοι κριτικοί παρομοιάζουν τη σειρά με τη Ζώνη του Λυκόφωτος, κι αυτός ήταν ένας λόγος που δεν την είχα δει ως τώρα, αρκετές ξάγρυπνες νύχτες είχα περάσει με την παλιά σειρά που μου έκοβε το αίμα κάθε φορά. Λοιπόν, καμία σχέση. Δεν πρόκειται να ξενυχτήσετε από το φόβο με αυτά εδώ.
 
Ατάκα από το Elementary:
So your client’s statement is that she couldn’t have killed her husband because she was too busy planning to kill her husband? :-D

Και η προσοχή στη λεπτομέρεια, από την ίδια σειρά: στην ελληνική συνοικία της Νέας Υόρκης, να και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
videosnap-00004.jpg
 
Βλέπω το The Knick με τον Clive Owen και μ' αρέσει. Θυμίζει House των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Στίβεν Σόντερμπεργκ.
 

SBE

¥
Παρεμπιπτόντως, επειδή έγινε αναφορά στον Σόντερμπεργκ, το πρώτο επεισόδιο του The Boss το είχε σκηνοθετήσει ο Γκας Βανσαντ και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικοακουστικά, καμία σχεση με αυτά που βλέπουμε συνήθως στην τηλεόραση. Τα άλλα έχουν συμβατική σκηνοθεσία. Ηθελα να συνεχιστεί το οπτικοακουστικό, αν και αντιλαμβάνομαι ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ κουραστικό και να χάσει κοινό. Οπότε αν πετύχετε πουθενά το πρωτο επεισόδιο, δείτε το.
 

SBE

¥
Δεν είναι σειρά αλλά 137 λεπτά ντοκιμαντέρ, που το είδα απόψε αντί να ασχολούμαι με τις εκλογές και κόντεψα να πάθω αφυδάτωση γιατί διψούσα και δεν κουνήθηκα από τη θέση μου 137 λεπτά, γιατί είχα καθηλωθεί. ΟΚ, το παραδέχομαι ότι προς το τελευταίο ημίωρο κάπως αισθάνθηκα ότι έκανε κοιλιά, αλλά ίσως έφταιγε το ότι είχα αρχίσει να υποφέρω από τη δίψα.
Bitter Lake, το τελευταίο έργο του Άνταμ Κέρτις, ο οποίος καταφέρνει να φτιάχνει ντοκιμαντέρ με πολύ υλικό αρχείου και λίγο φρέσκο υλικό, με μουσική ελαφρώς τρομακτική και με μόνο τη φωνή του να κάνει ελάχιστη αφήγηση. Και εντούτοις αισθάνεσαι σα να έχεις παρακολουθήσει αναλυτική διάλεξη για το εκάστοτε θέμα.
Δείτε το.
Προειδοποιώ ότι δεν είναι εύκολο θέαμα αν σαν ενοχλεί η αληθινή βία (όχι η χολιγουντιανή) γιατί ασχολείται με το Αφγανιστάν και περιλαμβάνει σκηνές βασανιστηρίων (αληθινές), δρόμους σπαρμένους με πτώματα κλπ. Αλλά τα πρώτα 15-20 λεπτά σε καθηλώνουν. Χωρίς αφήγηση (αν εξαιρέσουμε μια σύντομη εισαγωγή), μόνο με εικόνες αρχείου. Πρέπει να είσαι μαέστρος της σκηνοθεσίας για να φτιάξεις κάτι τέτοιο χωρίς να μοιάζει σαν τα επίκαιρα του σινεμά.

Όσοι έχετε υπόψη σας τον Κέρτις θα ξέρετε ότι ώρες ώρες ακούγεται λίγο σαν συνωμοσιολόγος. Ε, λοιπόν, σε αυτό εδώ όχι.

ΥΓ Και βλέποντας τα παλιά επίκαιρα διαπίστωσα ότι ο Φεϊζάλ της Σ. Αραβίας φέρνει λίγο προς τον Ιζνογκούντ (που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν γίνει βασιλιάς της Σ. Αραβίας ο Φειζάλ, οπότε μάλλον δεν ήταν η έμπνευση του σκιτσογράφου).
 
Βλέπω το The Knick με τον Clive Owen και μ' αρέσει. Θυμίζει House των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Εξαιρετική σειρά, καλογυρισμένη και με μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά το τέλος του πρώτου κύκλου, αριστουργηματικό!
Πρόσφατα τελείωσα το Lilyhammer και το απόλαυσα, μαζί με το The Knick ήταν η αγαπημένη μου σειρά τους τελευταίους μήνες.
 

SBE

¥
Γιατί βρε Νίκελ; Αφού βλέπεις που βλέπεις τηλεόραση, είναι ανάγκη να βλέπεις άλλα; Βλέπε μόνο όσα σου συνιστούμε.

Εμένα το Λιλιχάμερ δεν με ενθουσίασε, πάντως. Θα το έβλεπα αν δεν είχε τίποτα καλύτερο εκείνη την ώρα αλλά αυτό μόνο. Το άλλο που συστήνει η Porkcastle δεν το έχω καν υπόψη μου. Βλέπω όμως αυτή την εποχή στο μπιμπισί τον πέμπτο κύκλο της γαλλικής σειράς Engrenages που νομίζω την έχω αναφέρει πιο πάνω, και είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από τον τέταρτο κύκλο και πάντα στο ίδιο άψογο πνεύμα. Και συμφωνώ με το κοινό της Γκάρντιαν που τη θεωρεί ανώτερη αγγλικών προϊόντων όπως Broadchurch (που δεν το παρακολουθώ γιατί μου φαίνεται μάπα).
 

SBE

¥
Επειδή πρέπει να ενημερώνω για όλα (αν και αυτό θα το δείξει και στην Ελλάδα η κρατική τηλεόραση, όταν θα αποκτήσει λεφτά για να αγοράζει πάλι ξένα προγράμματα), αυτή την εποχή τις Κυριακές η χώρα βλέπει την σύγχρονη εκδοχή ενός σήριαλ που οι πολύ παλιοί θα θυμούνται από την προηγούμενη μπιμπισιανή μεταφορά του, η οποία είχε μεγάλη θεαματικότητα και στην Ελλάδα*
Πόλνταρκ

To σήριαλ έχει απ'όλα, όχι σαν το Νταουντον (που ποτέ δεν με ενθουσίαζε και επιτέλους τελειώνει).
Έχει κάτι ωραία τοπία (τη μοναδική βδομάδα που είχε ήλιο στην Κορνουάλη έγιναν όλα τα γυρίσματα), γύρω από αυτή την παραλία κυρίως

dfb9b1f0fe4fd7745b70c7e217510abe.jpg

έχει και τους ηθοποιούς να καλπάζουν με το άλογο σε ηλιόλουστα χωράφια μονίμως ανθισμένα

flowers_cliff.jpg

έχει και κάτι εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι στην Κορνουάλη. Αλλά αυτά τα'χουν κι άλλοι. Γιατί επομένως να δούμε αυτό εδώ; Μα γιατί ο πρωταγωνιστής έχει συμβόλαιο να γδύνεται σε κάθε επεισόδιο δυο- τρεις φορές. Δεν έχουμε ρεσιτάλ ηθοποιίας, έχουμε όμως σκηνές με τον πρωταγωνιστή να ξεχορταριάζει το χωράφι του ημίγυμνος (όπως κάθε κηπουρός :lol: ) ή να κολυμπάει στην παραλία πιο πάνω, εννοείται χωρίς μαγιώ γιατί δεν είχαν ανακαλυφτεί τον 18ο αιώνα. :inno: Και άλλα τέτοια.
Έχουμε και μια υπόθεση που είναι κάτι ανάμεσα σε Άρλεκιν, με ολίγην από Σταχτοπούτα, Τζέην Έυρ κλπ όλα αυτά δηλαδή που κάνουν το θέαμα ακατάλληλο για ανήλικους γιατί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για τις ανθρώπινες σχέσεις. :eek:mg::cry:


*το έδειχνε η ΕΡΤ2 αργά και φυσικά το έβλεπαν όλοι στο σπίτι εκτός από μένα που ήμουνα νιάνιαρο και μόνο μια φορά για κάποιο λόγο με άφησαν να μείνω ξύπνια αργά και μου έμεινε ότι ο πρωταγωνιστής είχε μια ουλή στο πρόσωπο, που να έβλεπα δηλαδή και κανένα τρόμου.

YΓ Για όλους εμάς που δεν βλέπουμε το Ντάουντον:
55070cca61fb3035185f237a03d63ef31edd2c659786f364c20a21557d837c91.jpg
 

daeman

Administrator
Staff member
Για όσους το 'χουν δει κι άρα δεν νοιάζονται για τα σπόιλερ: :)
...

Για τσι που το 'χουνε ιδωμένο τσαι πράμα δεν τσι γνοιάζει ζια τα μαρτυρζιάρικα:

Μια Κρητική Κριτική για το Breaking Bad

 
Πόλνταρκ

To σήριαλ έχει απ'όλα, όχι σαν το Νταουντον (που ποτέ δεν με ενθουσίαζε και επιτέλους τελειώνει).
......
Γιατί επομένως να δούμε αυτό εδώ; Μα γιατί ο πρωταγωνιστής έχει συμβόλαιο να γδύνεται σε κάθε επεισόδιο δυο- τρεις φορές.
....

YΓ Για όλους εμάς που δεν βλέπουμε το Ντάουντον:
View attachment 4933

You gotta give me something better από το "ο πρωταγωνιστής γδύνεται", αγαπητή, για να πείσω να παίξει... η ηθοποιία δεν σώζεται με τίποτα δηλαδή; :D

To Downton το είδα μονορούφι και μ' άρεσε. Υπερβολικά μελό, φωσκολικό σε πολλές σκηνές αλλά το ευχαριστήθηκα.
Βλέπω τώρα το Mr Selfridge και έχω κολλήσει, τέλειωσα τον πρώτο κύκλο, επόμενο στη λίστα είναι το Rev. όταν βρω το dvd. Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για το Utopia, αλλά πάντα με αποθαρρύνουν οι βρετανικές σειρές με σεζόν 8 επεισοδίων αν είσαι τυχερός... εντάξει, τα καλά αρώματα είναι σε μικρά μπουκάλια αλλά πόσο ν' αντέξει ο τηλεορασόπληκτος; Δε φτάνει που έγιναν βεντέτες οι ηθοποιοί του Σέρλοκ και πλέον μας δίνουν ένα επεισόδιο το χρόνο, μην έχουμε άλλα... :)
Κατά τ' άλλα περιμένω τον δεύτερο κύκλο του True Detective. Θα παίζει, λέει, ο Κόλιν Φαρέλ.
 
Top