FAQs about the forum and the site

nickel

Administrator
Staff member
Πάνω πάνω, στην πράσινη φάσα, υπάρχει σύνδεσμος με τις σελίδες του vBulletin για τις συχνές απορίες (FAQ) σχετικά με τη χρήση του φόρουμ. Εκεί θα προστεθούν και οι κανόνες και άλλες οδηγίες.

Στο νήμα αυτό μπορείτε να καταθέτετε ερωτήσεις για τη χρήση του φόρουμ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί εδώ ένας πρόσθετος οδηγός που θα ξεκαθαρίζει κάποιες λεπτομέρειες, θα δίνει γρήγορες απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα, θα ξεψαρώνει τους ψαρωμένους και θα επιτρέπει στους παλιούς να δίνουν τα φώτα τους.
 

nickel

Administrator
Staff member
To add an article:

 • In the Navigation menu, click on Articles.
 • Click on New Topic.
 • Write the article you wish to be posted. You may also attach an image (preferably 100x100 pixels).
 • Save the article and wait for a moderator to approve it.

To start a discussion about an article, start a New topic in the forum board "Discussing anything under the sun".
 

nickel

Administrator
Staff member
Προσωπικά μηνύματα και απόρρητο προσωπικών μηνυμάτων

Είχε γίνει μια συζήτηση κατά τη δοκιμαστική περίοδο του φόρουμ και καλό είναι να γνωρίζουν όλοι τι είχε ειπωθεί.

(1) Υπάρχει περιορισμός στο σύνολο των προσωπικών μηνυμάτων που μπορείτε να στείλετε και να πάρετε. Πενήντα (50) όλα μαζί. Μπορείτε ωστόσο, όταν φτάνετε στο όριο, να αποθηκεύσετε, αν θέλετε, τα μηνύματα Inbox και Sent Items στον σκληρό σας δίσκο, επιλέγοντας Download all Private Messages as: > Text (στο κάτω μέρος της σελίδας).

Αφού τα έχετε σώσει, μπορείτε να αδειάσετε το ταχυδρομικό σας κουτί με την εντολή Empty Folder (πάνω από την έγχρωμη μπάρα). Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να δώσετε την εντολή μία φορά για το Inbox και μία για τα Sent Items.

(2) Σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών μηνυμάτων, είχα γράψει τα εξής:
Όπως μου έχει πει ο σχεδιαστής του φόρουμ, δεν μπορεί ούτε ο administrator, κανονικά, να διαβάσει τα μηνύματα, αλλά ξέρει ότι για το vBulletin κυκλοφόρησε από τρίτους κάποιο βοηθητικό πρόγραμμα (plug-in) που έδινε αυτή τη δυνατότητα και έγινε μεγάλη φασαρία.

Δεν γνωρίζω τι ισχύει στην περίπτωση άλλων προγραμμάτων για φόρουμ.

Η συμβουλή μου: Αν θέλετε να πείτε κάτι απόρρητο, δοκιμάστε τα σήματα καπνού.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ειδοποιήσεις

Αν θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα νήματα που ανοίγουν σε κάποιο φόρουμ (ενότητα του φόρουμ), επιλέγετε τη συγκεκριμένη ενότητα που σας ενδιαφέρει (π.χ. English-Greek queries, Sharing and bonding κ.λπ.) και, πατώντας το Forum Tools στην μπάρα, διαλέγετε Subscribe To This Forum. Διαλέξτε στη συνέχεια Notification Type: Instant notification by email (ή ό,τι άλλο σας βολεύει καλύτερα) και πατήστε Add Subscription.

Θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε ενότητα που σας ενδιαφέρει.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τα χρώματα του φόρουμ - Γρήγορος οδηγός

Ο νέος επισκέπτης ή χρήστης του φόρουμ μπορεί καμιά φορά να παραξενευτεί καθώς βλέπει να χρησιμοποιούμε στα κείμενά μας διάφορα χρώματα. Υπάρχει κάποια λογική ή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει;

Η απάντηση είναι: Και τα δύο (περίπου). Υπάρχει λογική, στα πλαίσια της οποίας ;) καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει:

 • Για το κείμενο χρησιμοποιούμε κανονικά το συνηθισμένο μαύρο χρώμα. Είναι η προεπιλογή (το πρώτο κουτάκι στις επιλογές των χρωμάτων, πάνω αριστερά).
 • Όταν τσιτάρουμε κείμενα, χρησιμοποιούμε (συνήθως) το σκούρο, Navy ή το πιο ανοιχτό μπλε, Blue (πρώτη μικρογραφία).
 • Χρησιμοποιούμε γκρίζο ανοιχτό, SlateGray ή πιο σκούρο, Gray (δεύτερη μικρογραφία) για τα οφτόπικ θέματα (με άλλα λόγια, θέματα, σκέψεις, τα σχόλια, κάτι που σε μια συζήτηση θα λέγαμε χαμηλόφωνα).
 • Με πολύ ανοιχτό γκρι, Silver ή λευκό (τρίτη μικρογραφία) μορφοποιούμε κάθε τι που θέλουμε να περάσει σχεδόν ή εντελώς απαρατήρητο.
 • Με το λαδί, Olive (τέταρτη μικρογραφία) βάφουμε τις λαδιές, τα πειράγματα, και τις σκανταλιές μας, γενικότερα (κατά μια άλλη άποψη, όλα αυτά είναι απλώς οφτόπικ, που γκριζάρονται επίσης).
 • Τέλος, αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το σκούρο κόκκινο, Dark Red (πέμπτη μικρογραφία) επειδή είναι το χρώμα των υπερσυνδέσεων.
Φυσικά, θα δείτε και άλλα χρώματα· γαλάζια, πορτοκαλιά και πράσινα για οφτόπικ, βιολετιά για ουτόπικ:), αλλά κάτι τέτοια είναι εμπνεύσεις της στιγμής, προσωπικές πινελιές, που δεν έχει νόημα να γενικευτούν.

Κείμενο: Βασισμένο σε δαιμάνιες :cool: σημειώσεις. Σχετική συζήτηση: εδώ (και σκόρπια σε άλλα μέρη στη Λεξιλογία).
 

Attachments

 • colors-greys.jpg
  colors-greys.jpg
  50.7 KB · Views: 462
 • colors-whites.jpg
  colors-whites.jpg
  26 KB · Views: 446
 • colors-blues.jpg
  colors-blues.jpg
  51.2 KB · Views: 415
 • colors-olive.jpg
  colors-olive.jpg
  47.4 KB · Views: 411
 • colors-brown.jpg
  colors-brown.jpg
  48.3 KB · Views: 453
Last edited:

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Visitor Messages Are Not Private

με άλλα λόγια:

Τα μηνύματα των επισκεπτών τα βλέπουν όλα τα μέλη

Το παθαίνουν συνήθως τα μέλη του φόρουμ που δεν έχουν προλάβει ακόμη να προσανατολιστούν σε όλες τις γωνιές και τα κολπάκια του. Θέλουν να στείλουν ένα ιδιωτικό μήνυμα σε κάποιο άλλο μέλος. Πηγαίνουν λοιπόν στην καρτέλα του προφίλ του μέλους αυτού, βρίσκουν στα γρήγορα την καρτέλα Contact Info, και ορίστε ακριβώς μπροστά τους αυτό που έψαχναν: η επιλογή Post a visitor message.

Στέλνουν το μήνυμα και ωπ, ζημιά! Το μήνυμα εμφανίζεται στην καρτέλα Visitor Messages, σε δημόσια θέα (δεν είναι και τόσο φοβερό· βασικά, το βλέπουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη, αλλά το βλέπουν, εντάξει; ;)).Ψυχραιμία! Δεν έγινε τίποτε κακό. Καταρχήν, μπορείτε να σβήσετε το μήνυμα μόνοι σας (μέσα στο ημίωρο που έχετε στη διάθεσή σας). Αλλά ακόμη και αν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, απλώς ζητήστε από κάποιο μέλος της διαχειριστικής ομάδας (Administrator ή Super Moderator) να το διαγράψει για λογαριασμό σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν είστε ο παραλήπτης ενός τέτοιου μηνύματος.

Γι' αυτό, η σωστή επιλογή στην καρτέλα Contact Info είναι η δεύτερη: Send a private message to.Σε τι χρειάζονται τότε αυτά τα μπερδεψομηνύματα; Ενδιαφέρεστε πραγματικά να ακούσετε τη θεωρία; Λοιπόν, πριν τριάντα χρόνια, το 1980, η IBM συνεργάστηκε με έναν ταλαντούχο νεαρό, κάποιον Μπιλ Γκέιτς, για να...
 
Last edited:
Γιατί χάνω τα αδιάβαστα μηνύματα;

Καλησπέρα! Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με τα αδιάβαστα μηνύματα; Μετά την τελευταία αναβάθμιση, το φόρουμ δεν θυμάται πια ποιες αναρτήσεις έχω διαβάσει: όταν πατώ What's New? εμφανίζονται νήματα που έχω ήδη διαβάσει και δεν εμφανίζονται άλλα που ξέρω ότι έχω αφήσει. Τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πρόκειται για γενική ρύθμιση του φόρουμ που κάποια στιγμή (όταν ολοκληρωθούν κάποιοι έλεγχοι από τον lexx) θα επαναφερθεί (ελπίζω :)).
 
Μια και ανοίξατε αυτό το θέμα (και πολύ καλά κάνατε καθώς σκεφτόμουν εδώ και καιρό να σας το προτείνω) θα πω κι εγώ δυο απορίες.

1) Πώς κάνουμε ρε παιδιά το κολπάκι με τους συνδέσμους, όπου αντί να εμφανίζεται ο σύνδεσμος, εμφανίζεται μια λέξη αντ' αυτού; Κάποτε μου το είχε εξηγήσει ο δαεμάνος, αλλά εγώ το ξέχασα και μετά προσπάθησα κάνα δυο φορές και δεν το πέτυχα και τελικά δεν ξανασχολήθηκα.

2) Θα ήθελα να μάθω λίγα περισσότερα για την Αναζήτηση και πώς μπορούμε να την κάνουμε να είναι λίγο πιο ακριβής και να μας βρίσκει πιο εύκολα αυτό που ακριβώς θέλουμε και όχι να βγάζει 500 νήματα για να διαλέξουμε, όπως μου έχει τύχει, για παράδειγμα.

Ευχαριστώ πολύ!
 

nickel

Administrator
Staff member
Η αναζήτηση του vBulletin είναι καλή για να ψάξεις τους τίτλους. Για άλλες δουλειές εγώ χρησιμοποιώ το Google. Θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε ένα εργαλείο να ανταγωνιστούμε τις δυνατότητες του Google, αλλά περιμένουμε να ανακάμψει ο δείκτης μετοχών.

Για να προσθέσεις σύνδεσμο σε κείμενο, διαλέγεις το κείμενο με το ποντίκι και πατάς το εικονίδιο με την υφήλιο (αριστερά από το εικονίδιο με την επιστολή) για να προσθέσεις στο πλαίσιο που παρουσιάζεται τον σύνδεσμο που έχεις ήδη απομνημονεύσει (με Control-C σε κάποια άλλη ιστοσελίδα).
 
Επανέρχομαι, καθώς εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με το What's New: εμφανίζονται μερικά μόνο από τα αδιάβαστα μηνύματα, μαζί με άλλα που έχω διαβάσει, ενώ χάνω τα παλιότερα αδιάβαστα. Δεν έχει κανείς άλλος τέτοιο πρόβλημα; Μήπως φταίει ο ΙΕ (να βάλω την αλεπού που μου λένε όλοι);
 

nickel

Administrator
Staff member
Φταίει κάποια επιλογή του προγραμματιστή και έχει ενημερωθεί.
 
Ε, τότε αντί για τη λέξη Αναζήτηση να βάλετε αυτό που λέει και το Γκουγκλ... "Αισθάνομαι Τυχερός" :D
Πιο ακριβές θα είναι! ;)
 
Να ευχαριστήσω θερμά για την αποκατάσταση του What's New, νιώθω σαν να ξαναβρήκα το φως μου :-)
 

nickel

Administrator
Staff member
Spoiler text and warning

Απροπό, δε μου λέτε, σπόιλερ δεν μπαίνουν εδώ στα σχόλια, ή εγώ δεν τα βρίσκω;

Εννοείς «γουόρνινγκς»;

Και τα σπόιλερ είναι spoiler warnings, αλλά εδώ δεν ήθελες να spoil κάτι άλλο από τα χρηστά μας ήθη!
 
Εννοείς «γουόρνινγκς»;
Εννοώ εκείνα τα πραματούδια που άμα τα φορέσεις στο κείμενό σου, μετά εμφανίζεται μόνο μια λεξούλα ή φρασούλα (είτε τυποποιημένη, π.χ. "εμφάνιση", είτε κουστούμ που λέμε στα ελληνικά, π.χ. "εισέρχεστε με δική σας ευθύνη" ή ό,τι άλλο θέλει καθείς) πάνω στην οποία κάνεις κλικ και ξεδιπλώνεται όλο το κείμενο (το οποίο αν δεν κάνεις το κλικ, παραμένει κρυμμένο για λόγους οικονομίας χώρου ή προστασίας των χρηστών ηθών).

Και τα σπόιλερ είναι spoiler warnings, αλλά εδώ δεν ήθελες να spoil κάτι άλλο από τα χρηστά μας ήθη!
Εγώ; Η μάνα μου! Αλλά τι να σου κάνει κι αυτή, χήρα γυναίκα βλέπεις, πού να πάει ο νους της;
 

nickel

Administrator
Staff member
Εννοώ εκείνα τα πραματούδια που άμα τα φορέσεις στο κείμενό σου, μετά εμφανίζεται μόνο μια λεξούλα ή φρασούλα (είτε τυποποιημένη, π.χ. "εμφάνιση", είτε κουστούμ που λέμε στα ελληνικά, π.χ. "εισέρχεστε με δική σας ευθύνη" ή ό,τι άλλο θέλει καθείς) πάνω στην οποία κάνεις κλικ και ξεδιπλώνεται όλο το κείμενο (το οποίο αν δεν κάνεις το κλικ, παραμένει κρυμμένο για λόγους οικονομίας χώρου ή προστασίας των χρηστών ηθών).
Μα τι λες; Πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψω αυτή τη δυνατότητα!
 
Top