Bye bye, signature; good morning, avatar

Earion

Moderator
Staff member
Φίλοι μου,

Σήμερα είναι των Ταξιαρχών, που σημαίνει ότι πλησιάζουν όπου να 'ναι οι μεγάλες γιορτές και τα Χριστούγεννα. Η τύρβη της καθημερινότητας μας απορροφά και κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι οι εποχές αλλάζουν· άλλωστε κι ο καιρός δεν βοηθά να αισθανθούμε αλλαγή. Αλλαγή όμως μας χρειάζεται, έστω κι αν είναι απλώς στις διαθέσεις.

Αλλαγή χρειάζεται και η εικόνα μου. Η κοπέλα της Καρπάθου, που μαγνήτιζε με τη ματιά της, είναι καιρός να αποσυρθεί. Στη θέση της βάζω γι' αβατάρα ένα πρόσωπο από τις τοιχογραφίες του Στέλιου Φαϊτάκη.



Ο Στέλιος Φαϊτάκης νομίζω έχει τα προσόντα να εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Αποτελεί μια αναπάντεχη διασταύρωση παράδοσης και πρωτοπορίας, ένα κράμα τοιχογραφίας του δρόμου και βυζαντινής αγιογραφίας. Είναι ένας γκραφιτάς που ζωγραφίζει σαν Κόντογλου. Καιρό είχε η Ελλάδα να βγάλει κάτι τόσο πρωτότυπο στην αναπαραστατική τέχνη. Ο Φαϊτάκης προκάλεσε αίσθηση στη Μπιενάλε της Βενετίας το καλοκαίρι του 2011 με τις ατέρμονες πολυπρόσωπες συνθέσεις του, που φιλοξενήθηκαν όχι στο ελληνικό περίπτερο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στο περίπτερο της Δανίας, και από τότε και μετά είναι καλλιτέχνης με διεθνή αναγνώριση.

Ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ:

...................................................


Όποιος θέλει να έχει συνολική άποψη ας ρίξει μια ματιά εδώ. Νά και μια συνέντευξή του στη Λάιφο.
 
Last edited:
Ωραιότατος ο Φαϊτάκης, κι άλλους τέτοιους! Και το μπαγκράουντ του επίσης.

Ο άνθρωπος της αβατάρας μου είναι ο Xu Zhiyong 许志永, σύγχρονος Κινέζος αγωνιστής.
Xu Zhiyong (许志永).jpg
 

bernardina

Moderator
Καλημέρα, καλό μήνα, καλή χρονιά!

Ώρα για αλλαγή αβατάρας και υπογραφής.

Και τα δύο είναι ευγενική χορηγία ποιητών. Ο στίχος, φυσικά, του αγαπημένου Γιώργου Σεφέρη.

Η εικόνα στο άβαταρ είναι κι αυτή εμπνευσμένη από ένα στίχο: "I am half-sick of shadows" said the Lady of Shalotthttp://www.online-literature.com/blake/720/http://www.online-literature.com/blake/720/. Από το ποίημα του Άλφρεντ Τένισον.
Και ο ζωγράφος δεν εμπνεύστηκε έναν, αλλά τουλάχιστον τρεις πίνακες από αυτό το ποίημα. Οι άλλοι δύο είναι αυτός και αυτός, βασισμένοι σε άλλους στίχους του ποιήματος.
 

Earion

Moderator
Staff member
4v1q.jpg

Η νέα μου αβατάρα είναι αυτοπροσωπογραφία (1858) του George Cruikshank, Βρετανού καρικατουρίστα του 19ου αιώνα.
 
Last edited:

Zazula

Administrator
Staff member
Ακούω ότι το Υπ.Οικ. σκέφτεται να φορολογήσει τις αλλαγές άβαταρ. :p
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν νομίζω ότι η φράση του Γιουνκέρ Wer an Europa zweifelt, wer an Europa verzweifelt, der sollte Soldatenfriedhöfe besuchen! («Όποιος δυσπιστεί με την Ευρώπη, όποιος απελπίζεται με την Ευρώπη, να επισκεφτεί στρατιωτικά νεκροταφεία!») ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Όμως ο κ. Γιουνκέρ έθεσε από σήμερα την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος του ΕΛΚ προς έγκριση από όλους τους Ευρωπαίους και δεν θέλω να αναμιχθώ στον προεκλογικό αγώνα του.

Με την ευκαιρία, θα αποσύρω και τα άλλα δύο τσιτάτα από την υπογραφή μου. Αυτές τις μέρες, στην Κριμαία και όλη την Ουκρανία, βλέπουμε πόσο λίγο κατανοητή είναι από πολλά σοφά κεφάλια η σκακιστική αρχή του Νίμτσοβιτς “The threat is stronger than the execution” — A. Nimzowitsch πως η απειλή είναι ισχυρότερη από την πραγματοποίησή της.

Το τρίτο ρητό "The man who thinks becomes a light and a power" — H. George είναι αυτό που με στενοχωρεί λιγότερο η απώλειά του, αφού, κατά μία έννοια, μού μοιάζει αυτονόητο. Όταν κάποιος σκέφτεται και η σκέψη του δεν απλώνεται, τι νόημα έχουν τα όσα σκέφτεται;
 
Last edited:

Earion

Moderator
Staff member
Καλημέρα, καλημέρα! Η πρώτη του Μαγιού είναι ωραία μέρα για αλλαγές. Ο κάπως αυστηρός ή μουτρωμένος George Cruikshank παραχωρεί τη θέση του σε κάτι πιο παιχνιδιάρικο. Είναι του καλλιτέχνη James Steinberg και ονομάζεται Hip Hop Shakespeare.

 

daeman

Administrator
Staff member
...
Καλημέρα, καλημέρα!

Χιπ χοπ Σέξπιρ, ε; Ορίστε μια αφιέρωση για τη νεαβατάρα σου :up:, Εαρίωνα, και έπεται συνέχεια:

Romeo & Juliet - Poetry'n'Motion


Yeah
This is the story about love, this is the story about hate
When tolerance sprang to tragedy passion and pain
It’s a thin line b’tween what we get
so goes our story about Romeo and Juliet

Today I challenge thee have faith in things that you can’t see
...

So how do you do it babe
 
Μετά από καιρό, εδέησα κι εγώ να ανεβάσω μιαν αβατάρα, αξιοποιώντας μέρος του πολύ αξιόλογου υλικού που ελεύθερα (Creative Commons / Attribution - NonCommercial - ShareAlike License) παραχωρεί ο Chhhh στο Flickr - ονοματάκι πάντως, ε; ;)

Ο τίτλος του πρωτότυπου είναι Libertad. Έκοψα τα γράμματα (Anarquia es Libertad) γιατί θα φαίνονταν σαν μουντζούρα σ' αυτό το μέγεθος και όχι για να μη μου βγει τ' όνομα (ότι είμαι επικίνδυνο στοιχείο, κουκουλοφόρος κτλ.).
 

Earion

Moderator
Staff member
Γεια σου, dominotheory. Μετά από αυτό, φαντάζομαι, όλα θα πάνε καλά. Σαν ντόμινο. :D
 
Μετά από αυτό, φαντάζομαι, όλα θα πάνε καλά. Σαν ντόμινο. :D
Εάν θέλει ο Dominus, τη θεωρία του οποίου αναπτύσσουν ο dominotheory και ο μητροπολίτης Πειραιώς :rolleyes:
 
Γεια σου, dominotheory. Μετά από αυτό, φαντάζομαι, όλα θα πάνε καλά. Σαν ντόμινο. :D

Γεια σου Earion. Με δεδομένο ότι συμπεριφορές τύπου butterfly effect είναι φαινόμενα ντόμινο, ποτέ δεν ξέρεις. Αισιοδοξώ, όμως, κι ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Και, σαν ανταπόδοση στο χαρούμενο smiley, αφιερώνω και λίγη μουσική, για να καταλάβεις και τι είδους domino theories προτιμώ εγώ:


Weather Report - Japan Domino Theory: Weather Report Live in Tokyo (video, 1984).
 
Εάν θέλει ο Dominus, τη θεωρία του οποίου αναπτύσσουν ο dominotheory και ο μητροπολίτης Πειραιώς :rolleyes:

Hi, Themis. Would you please be so kind as to let us know some more things about this theory you're talking about and, thus, help me decide if I should :lol: or :curse:
 
Top