11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

rogne

¥
http://www.paron.gr/typologies/?p=39049

Όσο-όσο το ξεπούλημα των ψηφιακών συχνοτήτων

Την παραχώρηση των τεσσάρων ψηφιακών συχνοτήτων στους πάροχους δικτύου για πανελλαδική εμβέλεια με τιμή εκκίνησης 16,39 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, εισηγείται η ειδική επιτροπή της ΕΕΤΤ. Η εισήγηση παραδόθηκε στην ΕΕΤΤ ενόψει της ανακοίνωσης του διαγωνισμού για την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στις εταιρείες που εκπέμπουν ψηφιακά το σήμα των τηλεοπτικών καναλιών. Σε αυτήν προτείνεται να αρχίσει η δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων προς 16,39 εκατ. ευρώ για την εταιρεία που θα αναλάβει την πανελλαδική εμβέλεια και προς 1,93 εκατ. ευρώ για την περιφερειακή εμβέλεια. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα η Digea είναι ο προνομιακός πάροχος δικτύου των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και αυτή κινεί τις διαδικασίες της ψηφιακής μετάβασης με βάση τον προσωρινό χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων.

Πρακτικά ο διαγωνισμός πρέπει να ανακοινωθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και να αρχίσει η ψηφιακή τηλεόραση με συχνότητες του νέου χάρτη από τον Ιανουάριο του 2014. Ο όρος που θέτει η Κομισιόν είναι να ολοκληρωθεί η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ως τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2014.


ΥΓ. http://greektv-com.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9906.html

Με αφορμή την κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών...

Άλλη μια διάταξη, χαμένη σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, προστίθεται στο θεσμικό οπλαστάσιο της τηλεοπτικής διαπλοκής. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων. Σε παρόχους δικτύου πλέον, οι οποίοι θα "νοικιάζουν" ακριβά το χώρο στους "πελάτες" τους, τα τηλεοπτικά κανάλια. τα οποία είναι "προσωρινά νόμιμα" επί 23 χρόνια. Με το άρθρο 43 στο νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα σε έξι γραμμές, νομιμοποιούνται αυτά τα χωρίς άδεια τηλεοπτικά κανάλια, εφόσον εξέπεμπαν την 31η Αυγούστου, να συνάπτουν νόμιμες συμβάσεις με όσους "αγοράσουν" για 15 χρόνια τις ψηφιακές συχνότητες.
Και έτσι με έναν επίλογο 6 γραμμών κλείνει το αμαρτωλό παρελθόν της τηλεοπτικής αναλογικής διαπλοκής. Για να ανοίξει το νέο κεφάλαιο της ψηφιακής διαπλοκής.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η ΝΕΡΙΤ απέκτησε ΔΣ (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=389864):

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης Α.Ε. (ΝΕΡΙΤ), η θητεία του οποίου έχει διάρκεια ενός έτους. Το ΔΣ καλείται άμεσα να προβεί στη σύσταση οργανογράμματος, το διορισμό συμβούλων, τη διαδικασία προσλήψεων και την οργάνωση προγράμματος της ΝΕΡΙΤ.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ επέλεξε για πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο τον σύμβουλο επιχειρήσεων, χημικό μηχανικό του ΕΜΠ, Γεώργιο Προκοπάκη, και μέλη την Κατερίνα Ευαγγελάκου, τον Θεόδωρο Καρούνο, τον Νικόλαο Ξανθούλη και τον Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο, ο οποίος θα καλύψει τη θέση του νομικού, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θεόδωρο Φορτσάκη, οι υποψηφιότητες για την κάλυψη των θέσεων του ΔΣ ήταν περισσότερες από 130.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, το Εποπτικό Συμβούλιο είχε την πρώτη κοινή συνάντηση με τον επιλεγέντα πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, το οποίο θα έχει βεβαρημένο πρόγραμμα με σκοπό «στις αρχές του επόμενου έτους να υπάρχει μια σημαντική βάση για να ξεκινήσει τη κανονική λειτουργία του», δήλωσε ο κ. Φορτσάκης.

Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, τόνισε: «Η ΝΕΡΙΤ θα φτιαχτεί από την αρχή. Δεν θα υπάρξει πριμοδότηση σε πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ. Πάμε να φτιάξουμε μια τηλεόραση που θα λειτουργεί σε αξιοκρατικές βάσεις, εκεί έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος όλοι. Εκείνο που ισχύει από την άλλη πλευρά είναι ότι η ΕΡΤ είχε πολύ καλά στελέχη και ασφαλώς πολλά από αυτά θα πρέπει να είναι στη νέα ραδιοτηλεόραση, αλλά αυτό θα κριθεί αξιοκρατικά». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Καψής δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ελλάδα η EBU και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε στενή συνεργασία μαζί της θα φτιαχτεί ένα κανάλι ανοιχτό στους ορίζοντες της εποχής.
 

rogne

¥
Τροπολογία (του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις»!) για την παράταση των δίμηνων συμβάσεων στη ΔΤ (και για διάφορα άλλα πράγματα που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας σύγχρονης ΥΕΝΕΔ δημόσιας ραδιοτηλεόρασης). Θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, απ' ό,τι καταλαβαίνω.
 
Όπου το μόνο που δικιολογεί τον τίτλο όσον αφορά τη Δημάρ είναι οι εξής φράσεις "Στο εγχείρημα έχει χωθεί σφήνα και η ΔΗΜΑΡ, διαθέτοντας στελέχη που ενεπλάκησαν με περίεργες ιστορίες της ΕΡΤ στο παρελθόν", και "Η σύγκρουση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται για τις συγκεκριμένες θέσεις. Κερδισμένοι είναι οι δημοσιογράφοι της ΔΗΜΑΡ που έχουν «στασίδι» στην ΕΡΤ από τα χρόνια του Πάνου Παναγιώτου." Μιλάμε μια υψηλό επίπεδο δημοσιογραφίας, άξιο για μάστερ κουτσομπολιού.
 
Yes! Γλυτώσαμε ένα ολόκληρο ευρώ και 24 πολύτιμα ευρωλεπτά. Το ήξερα ότι όλη αυτή η ιστορία θα σήμαινε μεγάλο κέρδος για τον ελληνικό λαό. Ας μου θυμίσει κάποιος, η κυβέρνηση δεν μας έλεγε ότι η ΝΕΡΙΤ θα κοστίζει το πολύ τα μισά σε ανταποδοτικό τέλος;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το αρχείο της ΕΡΤ από τη Δημόσια Τηλεόραση
Νέα ιστοσελίδα από τον μεταβατικό φορέα

Στο αρχείο της ΕΡΤ θα έχουν ξανά πρόσβαση οι έλληνες τηλεθεατές μέσα από την ιστοσελίδα του Αρχείου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης www.hprt-archives.gr.

Μέσα από χιλιάδες ψηφιοποιημένα τεκμήρια ευρείας θεματολογίας και με πλήρη τεκμηρίωση [...]


Από το Βήμα

Ο αναφερόμενος σύνδεσμος δεν λειτουργούσε πριν από λίγο, που τον δοκίμασα, πάντως.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο Προκοπάκης και ο Προκόπης

Όχι, δεν με ενδιαφέρει να πιάσω τα υποκοριστικά. Αναφέρομαι στην είδηση για την απομάκρυνση του Γιώργου Προκοπάκη από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, παρέα με κάποια υποσημείωση που λέει ότι ο Προκόπης Δούκας αντικαταστάθηκε από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5116203/telos-o-prokopakhs-apo-th-nerit/

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στη δημόσια τηλεόραση με κάποια εσωτερική πληροφόρηση, όχι όμως αρκετή για να με βοηθήσει να διαλευκάνω τα μυστήρια του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Αν μάθετε περισσότερα από κάποια αξιόπιστη πηγή, κάντε μας τη χάρη να ενημερώσετε και το νήμα. Ευχ!
 

rogne

¥
Εγώ δεν βλέπω κανένα μυστήριο στο Μέγαρο. Μόνο το προβλεπόμενο τσιφλίκι τσίρκο του κάθε μπουμπούκου:

 
Απ' την μια διαφωνώ με την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, απ' την άλλην βρίσκω αντιφατικό να θέλει κανείς να φτιάξουμε μια τηλεόραση που θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα, πουλώντας παραγωγές, όπως κάνει το BBC (που παρεμπιπτόντως δεν φέρνει χρήματα στο κράτος*). Οι παραγωγές που αποφέρουν χρήματα κοστίζουν· πολύ. Είναι μια ακόμα επένδυση, με ό,τι ρίσκο συνεπάγεται. Για μας μάλιστα είναι μεγαλύτερο ρίσκο, γιατί μάς είναι πολύ πιο δύσκολο να το καταφέρουμε απ' ό,τι είναι στο BBC, που φτιάχνει προγράμματα σε μια γλώσσα που μιλάει ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα προγράμματα που πουλάει το BBC, που ονειρεύονται κάποιοι, κοστίζουν πολλά εκατομμύρια. Ποιοτικό και φθηνό πρόγραμμα μπορεί να υπάρξει, δημοφιλές και φθηνό, απ' την άλλην... σχεδόν ακατόρθωτο. Γενικά τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για δημόσιες τηλεοράσεις. Οι περισσότερες κοστίζουν πολύ και προσφέρουν μάπα πρόγραμμα. Ακόμα και το BBC, που έχει μερικές κορυφαίες παραγωγές, καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού του χρόνου με πρόγραμμα για τα μπάζα. Συγκριτικά με τις περισσότερες κρατικές ή δημόσιες τηλεοράσεις, η ΕΡΤ κόστιζε λίγα και είχε ανεκτό ως αξιοπρεπές πρόγραμμα.* καλό είναι να επαναλαμβάνουμε μερικές φορές κάποια πράγματα που είναι παρεξηγημένα. Το BBC είναι δημόσια τηλεόραση και το όποιο πλεόνασμά του -όποτε έχει- πηγαίνει στο ταμείο του BBC για μελλοντική χρήση. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βγάζει φράγκο αλλά επιχορηγεί κιόλας το BBC με ένα ποσό μεγαλύτερο από το συνολικό κόστος της πρώην ΕΡΤ.
 

SBE

¥
Είσαι σίγουρος για την κρατική επιχορήγηση του μπιμπισί; μήπως το μπερδευεις με τη διεθνή υπηρεσία;
 
Top