ωρομίσθιος

Καλησπέρα,

έχει κανείς ιδέα πως αποδίδεται το ωρομίσθιος; Θα μπορούσε time worker γιατί το έχω βρει έτσι, αλλά λίγο με προβληματίζει ως προς το εαν θα μπορούσε να θεωρηθεί εύστοχο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

To hourly-paid γιατί μου κάνει περισσότερο ότι κάποιος έρχεται κάθε ώρα και σε πληρώνει; :D

Το συγκεκριμένο αφορά καθηγητή. Θα μπορούσαμε να πουμε hourly-paid teacher;

Στις Η.Π.Α. μιλάνε για hourly rate και για hourly rate / paid by the hour ώστε να γίνεται αντίθεση με το salaried.

To hourly-paid γιατί μου κάνει περισσότερο ότι κάποιος έρχεται κάθε ώρα και σε πληρώνει; :D

Αν το πεις αυτό στους ωρομίσθιους εν Ελλάδι, και μάλιστα στους καθηγητές που αφορά το παρόν ερώτημα, τα πιθανά ενδεχόμενα είναι τα εξής:
36_11_6.gif
4_14_6.gif
36_2_58.gif

διαζευκτικά ή διαδοχικά, αφού πληρώνονται κάθε χ τέρμενα ή του (αγνώστου) αγίου...

Το συγκεκριμένο αφορά καθηγητή. Θα μπορούσαμε να πουμε hourly-paid teacher;

Ναι. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι, ιδίως στο "adult education" - εκεί που πάω μια φορά την εβδομάδα για γερμανικά, και η γυναίκα μου για keep fit και art class. Έχει και hourly-paid lecturers στα πανεπιστήμια, όπως ήμουν εγώ πέρυσι όταν αρρώστησε ένας φίλος μου καθηγητής και έκανα για λίγες εβδομάδες το μάθημά του (που ήταν και ειδικότητά μου, I hasten to add)

Last edited:
Back