Το νήμα του κινηματογράφου

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Χθες το βράδυ εγκαινίασα τη συνδρομή μου στο Netflix βλέποντας αυτή την ταινία: http://www.imdb.com/title/tt1243974/?ref_=nv_sr_1. Η βαθμολογία της δεν ήταν σπουδαία, αλλά μ' αρέσουν οι πρωταγωνιστές και το θέμα ήταν υποτίθεται ελαφρό και ευχάριστο. Τι απογοήτευση! Αναρωτήθηκα ποιος ηλίθιος έδωσε τα λεφτά του σ' αυτόν τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη για να βάλει αυτούς τους καλούς ηθοποιούς να λένε τέτοιες πιπεριές! Γελοιωδέστερους διαλόγους σπάνια θα βρει κανένας σε ταινία.

Είδα την ταινία με σύνδεση του λάπτοπ στην τηλεόραση. Έχω παραγγείλει αυτό εδώ για απευθείας streaming στην τηλεόραση χωρίς μεσολάβηση λάπτοπ. Όταν το παραλάβω θα σας πω τι γίνεται.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εμ, πόσο περιεχόμενο να γυριστεί πια για να γεμίζουν όλες οι πλατφόρμες;

Με τι ταχύτητα συνδέεσαι στο διαδίκτυο;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Στον υπολογιστή που έχει ενσύρματη σύνδεση, φτάνω σε ταχύτητες τα 10-11 Mbps, αλλά έχω ήδη ζητήσει αναβάθμιση σε VDSL από την OTENET. Στο λάπτοπ που ήταν με wifi, δεν μπορώ να υπολογίσω. Δεν ήταν άριστη, αλλά με την αναβάθμιση υπολογίζω να βελτιωθεί.
Νομίζω ότι εσύ στη γειτονιά σου έχεις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, σωστά;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μπα, κι εμένα 11-12 Mbps μού δίνει, και χωρίς προοπτική VDSL. Μού έχουν πει πάντως ότι για streaming αρκούν πολύ μικρότερες ταχύτητες (3-4 Mbps) αλλά δεν έχω σχετικά στοιχεία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τεχνολογία! Εγώ εντυπωσιαζομαι ακόμα όταν γράφω από το τηλέφωνο (κι ας μη μου βάζει όλους τους τόνους).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μα γιατί δεν σας βάζει τόνους το τηλέφωνο; Μια χαρά τόνους βάζει.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το δικό μου τηλέφωνο δεν βάζει μόνο του όλους τους τόνους, χωρίς να υπάρχει κάποιο μοτίβο για αυτή τη συμπεριφορά. Άλλοτε γράφω "ειναι" και μου βγάζει μόνο του το σωστό "είναι", και άλλοτε δεν το βγάζει και πρέπει να γυρίσω πίσω και να ξαναγράψω τη λέξη βάζοντας εγώ τον τόνο. Αλλά αυτό ισχύει επειδή έχω επιλέξει την αυτόματη συμπλήρωση των λέξεων.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ δουλεύω στο κινητό με το τινάιν (που, παρεμπ, είναι πολύ χρήσιμο με πολύ λίγη εκπαίδευση, τόσο που σκεφτόμουν ότι θα μου ήταν χρήσιμο και στην κανονική πληκτρολόγηση στον υπολογιστή). Ως προς τους τόνους, αρκεί να κρατήσω για 2-3 sec το δάχτυλο σε κάθε φωνήεν και να το ανεβάσω ελαφρά προς τα πάνω και μού δίνει επιλογές με τονούμενα, με διαλυτικά κλπ. Δεν είναι ίδιο το λογισμικό σε όλα τα κινητά Android;

Το τινάιν μου δείχνει πάντα μια «κεντρική» επιλογή και δύο εναλλακτικές. Συνήθως, όταν η μία είναι π.χ. «ειναι» (άτονο) έχει κάπου και το τονισμένο «είναι».
 

nickel

Administrator
Staff member
Άααα μάλιστα! Δεν είχα ανακαλύψει πώς να βάζω μόνος μου τόνους σε λέξεις άγνωστες στο Τ9. Όπως π.χ. δυσπώλητος.
 

SBE

¥
Ούτε εγώ ήξερα πώς δουλεύουν οι τόνοι, θα το δοκιμάσω!

Περί ταινίας: βρε Άλεξ, φωνάζει από μακριά ότι είναι πατάτα η ταινία.
Πρώτον, δεν τη θυμάμαι να παίχτηκε στο σινεμά στην Ευρώπη (ενώ είναι εμφανώς παραγωγή για σινεμά, οι ηθοποιοί αυτοί δεν παίζουν ακόμα τηλεόραση).
Δέυτερον, είναι μάλλον ρομαντική κωμωδία, είδος που πολύ σπάνια παράγει καλές ταινίες, και τις καλές τις μαθαίνουμε.
Τρίτον, έχει χαμηλή βαθμολογία στο ΙΜDΒ και αλλού, και ειδικά το Rotten Tomatoes που είναι πιο φερέγγυο δίνει 19%, που είναι ισοδύναμο με το «μην τη δείτε την ταινία».
Και τέλος στη Βίκι λέει: The film received negative reviews from critics, and has grossed only $26 million against a budget of $37 million, making the film a box office bomb.

Παρεμπιπτόντως, γιατί το Νετφλιξ είναι τόσο ακριβό στην Ελλάδα; Για τόσο λεφτάδες μοιάζουμε;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν είχα δει τη βαθμολογία στο ΙΜDb, αλλά θα πρέπει να προσέχω και πόσα αστεράκια έχει το Netflix. Προφανώς είχε λίγα. Ρομαντικές χαζοκωμωδίες υπάρχουν πολλές, αλλά ταινία με τόσο ηλίθιους διαλόγους μάλλον δύσκολο να ξαναβρεί κάποιος. Όλοι οι ήρωες ξεστόμιζαν κάτι στομφώδεις μπαρούφες που θύμιζαν Ζουράρι.

Πάντως, υπάρχει και κάτι εκνευριστικό στους αγγλικούς υποτίτλους του Netflix. Επειδή προφανώς απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα ακοής, όλοι οι στίχοι των τραγουδιών, ακόμα κι όταν ακούγονται ελάχιστα, π.χ. από ένα ραδιόφωνο που παίζει, συμπεριλαμβάνονται στους υποτίτλους. Είναι εκνευριστικό, επειδή ούτε οι ακούοντες θα έδιναν καμιά σημασία στους στίχους ενός τραγουδιού που ακούγεται ελάχιστα και δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση, γιατί πρέπει οι μη ακούοντες να διαβάσουν τους στίχους; Σε άλλες εταιρείες, οι υπότιτλοι για κωφούς λένε για παράδειγμα "romantic music playing", ή "radio playing", όταν δεν υπάρχει λόγος να τονίσουν τους στίχους του τραγουδιού.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Παρεμπιπτόντως, γιατί το Νετφλιξ είναι τόσο ακριβό στην Ελλάδα; Για τόσο λεφτάδες μοιάζουμε;
Τι εννοείς; Ίδια χρέωση (8-10-12) δεν έχει σε όλη την Ευρώπη;
 

SBE

¥
8-10-12 τί;
Στο ΗΒ είναι από £6.99 το μήνα (9 ευρώ).
Στην Ελβετία η συνδρομή είναι 15 ελβετικά φράγκα (14 ευρώ).
κλπ
Στην Ευρωζώνη ακολουθεί το μοντέλο 8-10-12.

Προφανώς συμφέρει να είναι το κόστος ίδιο παντού ώστε να μην υπάρχει κίνητρο να κλέψει κανείς, αλλά οι εκτός Ευρωζώνης θα τους φαίνεται ότι δεν κλέβουν.
 

SBE

¥
Προφανώς.
Δεν είχα δει τις τιμές στη λοιπή Ευρωζώνη, σύγκρινα με ΗΠΑ-ΗΒ και κόστος ζωής.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Alan Sidney Patrick Rickman, actor, born 21 February 1946; died 14 January 2016




The Sun Ain't Gonna Shine Anymore

 
Το Σ/Κ που μας πέρασε παρακολούθησα τις βραβευμένες ταινίες του 38ου Φεστιβάλ Δράμας 2015, στην Κινημ. Λέσχη Ηλιούπολης. Από τις 16 ταινίες ξεχώρισα το ανιμέ Ethnophobia, του Γιάννη Ζιόγκα.
 
Ωραίο το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου (Τη νύχτα που ο Πεσσόα συνάντησε τον Καβάφη) με τίτλο Γρηγόρης Λαμπράκης, Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης (114', 2014). Μαθαίνει κανείς πολλά, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον πολιτικό, και φυσικά για την εποχή. Συνεργάτης ιστορικός ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Η χήρα του Λαμπράκη, απίστευτα νέα. Σπαρταριστή η αφήγηση της ετοιμόγεννης αναισθησιολόγου, νύφης του Γρηγόρη, που κάνει αναισθησία στον εαυτό της! Έχει δε και σκηνές από τον ηρωικό εκείνο Μαραθώνιο Ειρήνης που διακόπηκε στο Σταυρό, κινηματογραφικό υλικό που ελάνθανε ως τώρα. Άλλη ωραία αφήγηση, του νεαρού και φτωχού οικοδόμου που πήγαινε στην πλατεία Κουμουνδούρου και πλήρωνε ένα 50αράκι ανάγνωστρα στον υπαίθριο βιβλιοπώλη για να διαβάσει επιτόπου το βιβλίο μέσα σε δυο-τρεις ώρες. Έμαθα επίσης ότι δεν ήταν μόνο ο Σαρτζετάκης αλλά συνολικά τρεις οι δικαστικοί που δεν χαμπάριασαν από τις πιέσεις του Κόλλια και γενικά του κράτους της Δεξιάς. Και άλλα πολλά.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Κοενιάδα


30 years, 16 films:

Blood Simple (1984)
Raising Arizona (1987)
Miller's Crossing (1990)
Barton Fink (1991)
The Hudsucker Proxy (1994)
Fargo (1996)
The Big Lebowski (1998)
O Brother, Where Art Thou? (2000)
The Man Who Wasn't There (2001)
Intolerable Cruelty (2003)
The Ladykillers (2004)
No Country for Old Men (2007)
Burn After Reading (2008)
A Serious Man (2009)
True Grit (2010)
Inside Llewyn Davis (2013)
Music
S.O.B. - Nathaniel Rateliff & The Night Sweats
House of the Risin' Sun - Bob Dylan
 
Top