Τα καλύτερα μουσικά γιουτιουμπάκια

nickel

Administrator
Staff member
Αν αντέχετε να ακούσετε το Μπολερό με θορύβους χορευτών, αυτή η εκτέλεση που το παντρεύει με φλαμένκο (BBC Proms 2013, στο Royal Albert Hall, με τον Αντόνιο Μάρκες και τους χορευτές του) είναι μαγεία.


 

pidyo

New member
Κλασικό
O τίτλος είναι αυτό που ο Σαραντάκος θα έλεγε ραμόνι: είναι αυτό που νόμιζε ο Τζακ Γουάϊτ όταν άκουγε για Salvation Army.

Tο εξαιρετικά αναλυτικό υποκεφάλαιο του γουικιλήμματος έχει πληθώρα παραδειγμάτων της δημοφιλίας του βασικού ριφ στις κερκίδες αθλητικών σταδίων.
 

nickel

Administrator
Staff member
Guts Over Fear — Έμινεμ και Σία. Και, για να εξηγούμαστε, από τα ωραιότερα του Έμινεμ, με παρέα τη φωνάρα της Αυστραλέζας Σία. (Στο βίντεο εμφανίζονται ηθοποιοί. Δεν θα βρείτε εύκολα τη Σία σε κινηματογραφήσεις.)


 

nickel

Administrator
Staff member
Χαλαρό εορταστικό, μπας και τινάξουμε καμιά αράχνη από πάνω μας. (Αύριο έχουν πρώτη ψοφοφορία.)

Christmas Waltz από She & Him (όπου She είναι η Ζόουι Ντεσενέλ/Zooey Deschanel του New Girl και Him ο M. Ward).


 

daeman

Administrator
Staff member
... (Αύριο έχουν πρώτη ψοφοφορία.)
...
Αρκεί να μη μας ψοφήσουν (μτβ.). Με την ψήφο τα βγάζουμε, με την ψήφο τα βάζουμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάν';
 

pidyo

New member
H μετεφηβική indie απλότητα δεν είναι απλό επίτευγμα, κι ας μοιάζει εύκολη. Επίσης, χρειάζεται καθώς μια δύσκολη χρονιά βαδίζει στο πολιτικά βουρκωμένο της φινάλε.

Alvvays, φρέσκο πράγμα από το Τορόντο. Archie, marry me:

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο Αυστριακός Ούντο Γϊργκενς (Udo Jürgens, 1934-21.12.2014) ήταν από τους σημαντικότερους τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού στον γερμανόφωνο χώρο, με προσωπικό στιλ μεταξύ σανσόν και ποπ μουσικής (στη γερμανική παραλλαγή τους).

Το 1974 σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με το τραγούδι Griechischer Wein («Ελληνικό κρασί», βλ. λήμμα στην ελληνική βικιπαίδεια) με στίχο εμπνευσμένο από τη ζωή των Ελλήνων γκσταρμπάιτερ στη Γερμανία. Το τραγούδι ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που η σύμφραση «Griechischer Wein» να είναι πολύ διαδεδομένο συλλογικό μιμίδιο στον γερμανόφωνο χώρο.

Εδώ μια πρόσφατη εκτέλεση (με μεταφρασμένους στίχους), καθώς και αποσπάσματα από άλλες εκτελέσεις του τραγουδιού.


To 1966 είχε κερδίσει για την Αυστρία (για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι την Κοντσίτα) στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Merci Chérie, με το οποίο έγινε γνωστός διεθνώς:

 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ πάντως "Γιούργκενς" τον ήξερα στην εποχή μου, έτσι τον έλεγαν τα ελληνικά ΜΜΕ.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ε, ναι, Γιούργκενς θα τον έλεγαν, πώς αλλιώς; Υπήρχε άλλωστε και ο ομώνυμός του ηθοποιός, ο Κουρτ Γίργκενς/Γιούργκενς (στα αγγλικά: Curt Jurgens).
 

nickel

Administrator
Staff member
Ας τον τιμήσουμε και με το λάιβ του στην Κολονία (2013), αν και η εμφάνισή του στο Γούντστοκ είναι από τις πιο χαρακτηριστικές ψηφίδες εκείνης της εποχής. Πάει κι αυτή, ξεθωριάζει το μωσαϊκό.



Η συναυλία και το βίντεο είναι εκλεκτής ποιότητας. Η τραγουδάρα αρχίζει στο 1:21:40.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Space Captain (Mad Dogs & Englishmen Tour) - Joe Cocker


Once I was traveling across the sky
This lovely planet caught my eye
And being curious I flew close by
And now I'm caught here
Until I die
Until we die
Learning to live together
Learning to live together
Learning to live together
Till we die

I lost my memory of where I've been
We all forgot that we could fly
Someday we'll all change into peaceful men
And we'll return into the sky
Until we die
Until we die
Learning to live together
Learning to live together
Learning to live together
Till we die


Blue Medley:
1. I'll Drown in My Own Tears, 2. When Something Is Wrong with My Baby, 3. I've Been Loving You Too Long

 

nickel

Administrator
Staff member
Κατάλληλο για μεταμεσονύχτια χαλάρωση:

Bahamas Featuring The Weather Station: Don't You Want Me


 
Μια ωραία εκπομπή του France Musique, το Label Pop, με επιλογή από κυρίως πρωτοεμφανιζόμενους (αλλά και μη) καλλιτέχνες της ποπ για το παρελθόν έτος 2014, που τη βρήκα πολύ ποιοτική και ευχάριστη και σας τη συστήνω. Αν και μου άρεσαν όλα τα κομμάτια, με άγγιξε ιδιαίτερα το Lungful, του Douglas Dare:

 

pidyo

New member
Η προσευχή του μάγκα, ένα από τα γλυκύτερα ρεμπέτικα που υπάρχουν, μου φαινόταν πάντοτε λίγο προβληματική στο youtube, για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι δεν βρίσκω εκτέλεση που να μ' αρέσει. Μουσικά, στιχουργικά, ιστορικά, το κομμάτι οφείλει να μεταφέρει τη συγκίνηση του τέλους μιας ωραίας βραδιάς με φίλους, δεν σηκώνει λοιπόν ούτε κάτι αχ βαχ αφόρητα της Μαριώς, ούτε τις κάπως γλυκερές εκτελέσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ούτε βαρύγδουπες ενορχηστρώσεις με πολλά όργανα. Το έχω ακούσει πολύ ταιριαστά από τον Μπακιρτζή αλλά δεν βρίσκω γιουτιουμπάκι καλό.

Ο δεύτερος είναι ότι πάντοτε πίστευα πως το κομμάτι επιτρέπει πολλών ειδών διασκευές, ακόμη και ριζικές, και δεν έχω καμιά υπόψη μου. Μια που δεν μπόρεσα να έρθω σήμερα λοιπόν, και μια που από αύριο λήγει και επισήμως η εορταστική περίοδος και επιστρέφουμε όλοι σε κλίμα «τα κεφάλια μέσα», ας βάλω μια συμπαθητική πρόχειρη εκτέλεση αυτού του κομματιού που παραδοσιακά συνόδευε το τέλος της βραδιάς, με τους δρόμους του Βερολίνου να κάνουν ωραία αντίστιξη στο περιεχόμενο.

Εύχομαι να περάσατε καλά σήμερα και στις γιορτές γενικότερα και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας για μια δύσκολη χρονιά.

 
Βλέποντας το μεσαίο κομμάτι (8.40-25.10) του παρακάτω βίντεο, που είναι ένα ζωντανό μάθημα ινδουιστικής μυθολογίας, σκεφτόμουν: αν οι δικοί μας πολυθεϊστές είχαν τέτοια πειστική προπαγάνδα, θα υπέκυπτε ποτέ η θρησκεία τους στη μονοθεϊστική λαίλαπα (που, ειρήσθω εν παρόδω και λόγω θλιβερής παριζιάνικης επικαιρότητας, απειλεί σήμερα υπό μιαν άλλη, παλιά αλλά νέα μορφή, την Ευρώπη);

 

nickel

Administrator
Staff member
Τρελαίνομαι για κάτι τέτοια περίεργα.

Jherek Bischoff: Insomnia, Death And The Sea


 
Top