Τα εφήμερα

nickel

Administrator
Staff member
Δεν θα 'χαν τελειωμό αυτές οι ιστορίες καθημερινής τρέλας ή ελληνικής παράνοιας αν τις ανεβάζαμε όλες εδώ πέρα (σκέφτομαι να τους αφιερώσουμε νήμα καλύτερα), αλλά αυτή εδώ είναι πιο κοντά στα άμεσα ενδιαφέροντά μας:

Μάστερ στην... ελληνική παράνοια
Tου Κωνσταντινου Ζουλα / kathimerini. gr

Η ιστορία που θα διαβάσετε καταδεικνύει με καταπληκτικό τρόπο αυτό που στις παρέες μας ονομάζουμε «αθάνατη Ελλαδάρα». Αυτό δηλαδή που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα. Νεαρά, υποψήφια για μάστερ από γνωστό κολέγιο της Αθήνας, παρέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες τη διπλωματική της, η οποία από την πρώτη ανάγνωση των ειδικών διαπιστώθηκε ότι είναι όλη αντιγραμμένη από το Ιντερνετ. Ο διευθυντής του κολεγίου τη φώναξε και της είπε ότι «η “έρευνά” της δεν μπορεί να γίνει δεκτή» καθώς «ούτως ή άλλως θα απορριφθεί από το βρετανικό πανεπιστήμιο, με το οποίο συνεργαζόμαστε». Εκείνη αντέδρασε υπεραμυνόμενη της δήθεν αυθεντικότητας του κειμένου της, αλλά ο διευθυντής ήταν ανένδοτος, προσφέροντάς της απλώς την ευκαιρία να του παραδώσει άλλη διπλωματική εντός μηνός.

Τη συνέχεια δεν θα την πιστέψετε. Την επομένη ημέρα, στο γραφείο του διευθυντή έκαναν αίφνης την εμφάνισή τους τρεις γιγαντόσωμοι άνδρες με άγριες διαθέσεις, αξιώνοντας να γίνει άμεσα δεκτή από το κολέγιο η κοπιαρισμένη «έρευνα» της νεαράς. Χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων απεφεύχθησαν τα χειρότερα -δηλαδή ο προπηλακισμός του διευθυντή- και μόνον όταν εκείνος επικαλέστηκε το επιχείρημα «ρε παιδιά, καταλάβετέ το, οι ξένοι δίνουν τα πτυχία μας και όχι εμείς» επείσθησαν να αποχωρήσουν.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο απρόσμενη. Αφού αποχώρησαν οι γιγαντόσωμοι, στον διευθυντή τηλεφώνησε διάσημη λαϊκή αοιδός (!) η οποία ζήτησε ραντεβού μαζί του. Λίγο αργότερα, η τραγουδίστρια ήταν στο γραφείο του ζητώντας του «να κάνει κάτι, γιατί η νεαρά κουράστηκε πολύ να γράψει τη διπλωματική της και κυρίως γιατί θα στενοχωρηθεί ο μέλλων σύζυγός της».

Κάπου εκεί ελύθη το μυστήριο και των γιγαντόσωμων. Η νεαρά απεκαλύφθη ότι διατηρεί σχέση με επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου της παραλίας, ο οποίος προφανώς έκρινε αυτονόητο να επιστρατεύσει όλα τα «μέσα» που διαθέτει για να πάρει εκείνη το μάστερ της...

Η νεαρά τούτες τις μέρες ξαναγράφει τη διπλωματική της, καθώς το κολέγιο δεν εκάμφθη από τις πιέσεις. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν το ίδιο θα συνέβαινε στην περίπτωση που φοιτούσε σε κάποιο δημόσιο ίδρυμα. Οι υποψίες μου γίνονται μεγαλύτερες, καθώς ουκ ολίγες φορές έχω δει ακόμη και διακεκριμένους καθηγητές να διασκεδάζουν πρώτο τραπέζι πίστα...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Καλή ιδέα το νήμα της παράνοιας. Άλλο ένα, από τη σημερινή Αυγή:

Ιδού: Γιατί φτάσαμε στην κατάρρευση
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/04/2010

Του Σωτήρη Σωτηρόπουλου*

Δύο παραδείγματα οικονομικών παροχών σε ένα χωριό της Πελοποννήσου, αποθέωση του πλέον ακραίου παραλογισμού!...

Κάθε μέρα ακούμε τα φοβερά και τρομερά γύρω από την οικονομική κατάρρευση της φιλτάτης πατρίδας, το ΔΝΤ, το σφίξιμο της ζώνης στον καθημερινό άνθρωπο, τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές κ.λπ., κ.λπ. Και όλοι μάς έχουν ζαλίσει το κεφάλι με τα μεγάλα οικονομικά «ντοκουμέντα» (μόνο για τους μεγάλους καρχαρίες δεν ασχολούνται που διαφεύγουν), αλλά κανείς δεν μας λέει ποιος φταίει και πώς φτάσαμε εδώ... (εκτός μικροκομματικών κοκορομαχιών).

Εγώ θα αναφέρω δύο μόνο παραδείγματα του χωριού μου Λαμπεία - Δίβρη ορεινής Ηλείας (που μπορεί να μου πει κανείς ότι είναι κόκκος άμμου στον ωκεανό της αλόγιστης διασπάθισης του δημόσιου κορβανά), με τους κρατικοδίαιτους που δυστυχώς καθιέρωσε το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ και αντέγραψε και συνέχισε ακριβώς η «φιλελεύθερη» Ν.Δ., που κατάφεραν να εξαθλιώσουν ψυχές και συνειδήσεις από τον πλέον φτωχό πολίτη μέχρι τον πλουσιότερο και να διαλύσουν εντελώς τον κοινωνικό μας ιστό.

Αυτοί όμως οι ελάχιστοι κόκκοι κάνουν το σύνολο και από πολύ μικρά κρίνονται και τα μεγάλα. Και τα λέει αυτά ένας πολίτης που έβαλε πλάτη και πρόσφερε το παραγωγικότερο κομμάτι της ζωής του -ως πολιτικό πρόσωπο και ιδρυτικό στέλεχος του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά δυστυχώς ατύχησα οικτρά. Όπως και άλλοι.

Έρμο ελληνικό κράτος, τι σου 'μελλε να πάθεις. Γι' αυτό μας πήρε και μας σήκωσε και γίναμε ρεζίλι των σκυλιών ανά τας Ευρώπας και βάλε... Ακούστε αυτά τα λίγα και κρατηθείτε.

1) Οι συμπολίτες μου γονείς των μαθητών, παίρνουν «επίδομα περιπάτου»!.. Οι Διβριώτες γονείς των μικρών μαθητών παίρνουν από το ελληνικό Δημόσιο ένα επίδομα 300 ευρώ για κάθε μαθητή για να μεταφέρουν, λέει, τα παιδιά τους μέσα στο χωριό, από το σπίτι τους στο σχολείο!!! Θεέ και Κύριε, 100 - 200 - 300 μέτρα μέχρι το Δημοτικό Σχολείο και πάει λέγοντας... Καλά, και πολύ σωστά, πληρώνει το κράτος για να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία από τα γύρω χωριά, αυτό δικαιολογείται. Αλλά να πληρώνονται οι γονείς για παιδιά από τις γειτονιές της Δίβρης, αυτό δεν τρώγεται με τίποτα. Τα καημένα τα παιδάκια κουράζονται να περπατήσουν λίγα μέτρα και πρέπει να πάνε εποχούμενα! Αντί να αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν και λίγο, πρώτα και κύρια για την καλή υγεία τους και την άσκησή τους, να παίξουν στον δρόμο και κανα χιονο-πετροπόλεμο... Ας φυλάξουν τις κούρσες σας για άλλες δουλειές, και ας μην παίρνουν το... «επίδομα περιπάτου» για την καθημερινή μπίρα σας...

Ε, ρε πού είναι οι εποχές που εμείς με ένα μέτρο χιόνι πηγαίναμε σχολείο ή άλλα ξυπόλυτα περπάταγαν 5-6 χιλιόμετρα νάρθουν στο Δημοτικό, ή τα άλλα του Γυμνασίου από τα γύρω χωριά της ορεινής Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας με χιόνια κι αγριοκαίρια περπάταγαν 4-5-6 ώρες για να μάθουν γράμματα και πρόκοψαν και μεγαλούργησαν. Μην προκαλούν, λοιπόν, γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει...

2) Οι συμπολίτες μου πλούσιοι επιχειρηματίες παίρνουν «επίδομα αναξιοπαθούντων προβληματικών περιοχών»!... Το... «κοινωνικό κράτος» που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και υιοθέτησε η Ν.Δ. κάθε χρόνο δίνει 600 ευρώ επίδομα στους λίγους πλούσιους (συγκριτικά) επιχειρηματίες του χωριού, που δηλώνουν εισόδημα κάτω των 3.000 ευρώ τον χρόνο (που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος!...), ενώ οι επιχειρήσεις τους κόβουν «μονέδα», έχουν πολυτελή αυτοκίνητα κ.λπ., κ.λπ... Μην προκαλούν, γιατί θα πέσουν κεραυνοί να μας κάψουν...

Αλλά εκείνοι οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι (πρωθυπουργοί, αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης και λοιποί «συμπαρομαρτούντες» που μας έφτασαν ώς εδώ), που κλαυθμηρίζουν και ζητάνε την ψυχή μας τώρα, μην προκαλούν, γιατί θα τους κάψουμε εμείς...

* Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος είναι ιατρός, εκδότης του ιστορικού - λαογραφικού περιοδικού «Δίβρη», πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας».
 

SBE

¥
Κάτω τα χέρια από τη Δίβρη! Δεν έχω πρόβλημα να δικαιολογήσω το δωράκι στους γονείς, φίλοι που δίδασκαν στη Δίβρη ανέφεραν ότι ένα πρόβλημα με τα παιδιά ήταν ότι οι γονείς τους τα έστελναν μετά το σχολείο να βοσκήσουν τα γίδια και τα παιδιά ήταν μια ζωή αδιάβαστα. Αν με το δωράκι των 300 ευρώ πείθονται οι γονείς να μορφώσουν τα παιδιά τους, τότε πιάνει τόπο.
Όσο για τη φοιτήτρια με την αντιγραμμένη εργασία, όντως ελληνική πατέντα οι μπράβοι, αλλά το φαινόμενο διεθνές. Κάποιος μου είχε αναφέρει ότι έκοψε φοιτήτρια γιατί του πήγε εργασία αντιγραμμένη και την επόμενη χρονιά του ξαναπήγε την ίδια εργασία. Χωρίς αλλαγές.
 

daeman

Administrator
Staff member
Κάτω τα χέρια από τη Δίβρη! Δεν έχω πρόβλημα να δικαιολογήσω το δωράκι στους γονείς, φίλοι που δίδασκαν στη Δίβρη ανέφεραν ότι ένα πρόβλημα με τα παιδιά ήταν ότι οι γονείς τους τα έστελναν μετά το σχολείο να βοσκήσουν τα γίδια και τα παιδιά ήταν μια ζωή αδιάβαστα. Αν με το δωράκι των 300 ευρώ πείθονται οι γονείς να μορφώσουν τα παιδιά τους, τότε πιάνει τόπο. [...]

Με αυτή τη λογική, να ζητήσω κι εγώ 300 ευρώ το μήνα για να στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο; Ή για να μην τα βάζω να δουλεύουν μετά, αντί να διαβάζουν; :confused:
300χ2=600. Να θυμηθώ να κάνω άλλα δυο παιδιά, ώστε να φτάσω στον βασικό μισθό...
 

SBE

¥
Δεν είπα ότι επικροτώ, αλλά δικαιολογώ με βάση τις συνθήκες της περιοχής.
Αν έλεγαν να πληρώνουν όλους τους τσιγγάνους για να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, θα το δεχόσουν;
 

daeman

Administrator
Staff member
Αν οι συνθήκες της περιοχής επιβάλλουν στους γονείς κόστος 300 ευρώ το μήνα (15 ευρώ τη μέρα, αν υπολογίσουμε 20 διδακτικές ημέρες μηνιαίως) για να στέλνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο, τότε θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να εξαλειφθούν οι αντίξοες αυτές συνθήκες, αφού μάλλον δεν θα συμφέρει οικονομικά να συνεχιστεί για πολύ καιρό η έκτακτη αυτή "ενίσχυση".
Για να το συζητήσουμε σωστά*, όμως, με όλα τα δεδομένα, για τι είδους αντίξοες συνθήκες μιλάμε;

*Θεωρητικά, γιατί στην πράξη... δες την υπογραφή μου.;)

Όσο για τα παιδιά των Ρομά, παρότι δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η αναφορά αυτή, όχι, δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα δεχόμουν και κανέναν άλλο διαχωρισμό ή ειδική μεταχείριση, ευνοϊκή ή όχι, με μοναδικό κριτήριο ότι κάποιος ανήκει σε οποιαδήποτε εθνοτική ομάδα. Αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που επιβάλλουν ιδιαίτερη μέριμνα (όπως ενίσχυση της γλωσσικής εκπαίδευσης για παιδιά που δεν έχουν μητρική τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στη διδασκαλία, π.χ.), θεωρώ υποχρέωση του εκπαιδευτικού συστήματος να την παρέχει - κι αν αυτό δεν γίνει κεντρικά, ο ευσυνείδητος δάσκαλος κάτι μπορεί να κάνει. Για τα υπόλοιπα, ισοτιμία και ισονομία.
 

SBE

¥
Οι ειδικές συνθήκες είναι ότι η εκπαίδευση δεν είναι προτεραιότητα για τη συγκεκριμένη ομάδα, τη στιγμή που το παιδί τους μπορεί να βόσκει γίδια αντί να διαβάζει, και να φέρνει χρήματα στην οικογένεια. Πώς ακριβώς θα βελτιώσει το κράτος τις ειδικές συνθήκες; Προσφέροντας σκλάβους στους κτηνοτρόφους για να δουλεύουν στη θέση των παιδιών τους; Προφανώς χρειάζεται να τους προσφέρει κίνητρα, πιο ισχυρά από το "η παιδεία είναι καλό πράμα".
 
Μια φοβερή ιστορία από την χθεσινή Ελευθεροτυπία.

«...Τέσσερα χρόνια έζησα «κρυμμένη» μες στο σπίτι... Είχα πάθει φοβία, μήπως με ανακαλύψει κάποιος από τα κυκλώματα των τράφικερς και με σκοτώσει. Για ενάμιση χρόνο, μάλιστα, μέχρι να «ξεχάσουν» κάπως το ότι αποτελώ απειλή, είχα καταφέρει να φέρω και την κόρη μου εδώ, γιατί φοβόμουν και για τη δική της σωματική ακεραιότητα, αν την άφηνα στη Λετονία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Άνθρωποι των σωμάτων ψωμίζονται ποικιλοτρόπως από το σύνολο του κυκλώματος της προστασίας - σωματεμπορίας. Αν μπει ποτέ εκεί μέσα ο άγγελος της κάθαρσης, θα βγει με κόκκινα μάτια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Να αποφύγουν οι άνθρωποι την επικοινωνία με εξωγήινους, «προειδοποιεί» ο Στ. Χόκινγκ.

Το διάβασα στο in.gr, αλλά μετά αναζήτησα το αγγλικό — με εκνεύρισε η μετάφραση στο γόνατο.

Don’t talk to aliens, warns Stephen Hawking
THE aliens are out there and Earth had better watch out, at least according to Stephen Hawking. He has suggested that extraterrestrials are almost certain to exist — but that instead of seeking them out, humanity should be doing all it that can to avoid any contact.
[...]
He suggests that aliens might simply raid Earth for its resources and then move on: “We only have to look at ourselves to see how intelligent life might develop into something we wouldn’t want to meet. I imagine they might exist in massive ships, having used up all the resources from their home planet. Such advanced aliens would perhaps become nomads, looking to conquer and colonise whatever planets they can reach.” Περισσότερα στην Times του Λονδίνου.
Αυτό μας έλειπε τώρα: να αγχωθούμε μη μας την πέσουν οι εξωγήινοι για να μας πάρουν τους πόρους μας. Δώσαμε, δώσαμε!
 

daeman

Administrator
Staff member
[...] Αυτό μας έλειπε τώρα: να αγχωθούμε μη μας την πέσουν οι εξωγήινοι για να μας πάρουν τους πόρους μας. Δώσαμε, δώσαμε!

Και φάγαμε, φάγαμε, και ως λαός και ως είδος!
 

SBE

¥
Και δεν τον έκοβα τον Χόκινγκ για θαυμαστή του Ουέλς ή του Mars Attacks.
 
Η είδηση κάπως πιο παλιά, αλλά δεν έχει ακουστεί αρκετά. Εμπόριο οργάνων και παιδιών από την Αϊτή. Διαβάστε και φρίξτε!

(CNN) -- Trafficking of children and human organs is occurring in the aftermath of the earthquake that devastated parts of Haiti, killed more than 150,000 people, and left many children orphans, Haitian Prime Minister Jean-Max Bellerive said Wednesday.

"There is organ trafficking for children and other persons also, because they need all types of organs," Bellerive said in an exclusive interview with CNN's Christiane Amanpour"


http://edition.cnn.com/2010/WORLD/americas/01/27/haiti.earthquake.orphans/index.html
 

SBE

¥
Μα είχαν συλλάβει αμερικανούς ιεραπόστολους τον Ιανουάριο, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με καμιά εικοσιπενταριά παιδιά, χωρίς να έχουν χαρτιά. Είχαν υποσχεθεί στους γονείς τους ότι θα τα πάνε σε καλά σχολεία στις ΗΠΑ. Σε συνέντευξη από τη φυλακή η αρχηγός των ιεραπόστολων είχε δηλώσει ότι ήταν όλοι καλά και προσεύχονταν για να τους βγάλει ο Κύριος από τη φυλακή. Ελπίζω ο κύριος να ακούσει σε καμιά εικοσαριά χρόνια.
Αλλά νόμιζα ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αδικία, αδικία και πάλι αδικία! Κάποιοι συνάδελφοί της ξεσκίζονται στα ιδιαίτερα, αρκετοί απ' αυτούς μάλιστα με πάνω από 20 ευρώ την ώρα, και βρήκαν να συλλάβουν αυτή τη γυναικούλα που δεν έπληττε ούτε τον προϋπολογισμό των οικογενειών, ούτε τη δωρεάν εκπαίδευση; Αίσχος!
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=1&artid=1192889&pg=1
 
Μετά απ' αυτό, οι πρόσφατες δηλώσεις του μάνατζερ της Τζούλιας αποκτούν νέο νόημα... :D
 
Top