Τα εφήμερα

SBE

¥
Αυτό αν δεν απατώμαι είναι σχετικά πρόσφατη εξέλιξη. Πιο παλιά δεν ίσχυε.
Είναι υπόθεση σε εξέλιξη.
Εγώ πάντως πριν δέκα χρόνια είχα 25 μέρες άδεια. Χωρίς να μετράνε οι αργίες. Και κάπου τόσο είχαν και πιο παλιά.
 
Από το χθεσινό Βηματοδότη:

Συνεργάτης μου ανακάλυψε μια θαυμάσια επιστολή καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης προς την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου . Ο εκπαιδευτικός ζητεί από την υπουργό Παιδείας να διοριστεί χωρίς ΑΣΕΠ και συμπληρώνει (διατηρώ την ορθογραφία για τους ιστορικούς του μέλλοντος): «Ελπίζω να μην με διαψεύσεται (sic) τις (sic) ελπίδες μου, και των παιδειών (sic) μου. Είναι κρίμα για τον αγώνα μας...». Τόσο κρίμα όσο δεν φαντάζεστε, αγαπητέ μου...
 
Πάλι καλά που δεν της ζήτησε να του πει τα νούμερα του ΛΟΤΤΟ.
 
At least three Swedish newspapers on Wednesday published a cartoon depicting the Prophet Muhammad with the body of a dog after an alleged plot to murder the artist who created it was uncovered in Ireland.

The controversial drawing by Swedish artist Lars Vilks was printed in Stockholm papers Dagens Nyheter and Expressen and the Malmo daily Sydsvenska Dagbladet.

Sydsvenska Dagbladet said it printed the drawing as part of its news coverage of the alleged plot. Expressen said it printed it for its news value and to take a stance for the freedom of speech.

Dagens Nyheter said in an editorial that "Vilks doesn't stand alone in this conflict. A threat against him is, in the long term, also a threat against all Swedes."

Vilks has faced several death threats since the drawing was first printed by a Swedish newspaper in 2007, a year after separate cartoons of Muhammad in a Danish newspaper sparked furious protests in Muslim nations. Al-Qaida put a $100,000 bounty on his head.

Islamic law generally opposes any depiction of the prophet, even favorable, for fear it could lead to idolatry.
http://www.cnsnews.com/news/article/62566
 
Διαβάστε και φρίξτε!

Τρομοκρατούν τους μάρτυρες
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ

Δεν έφτανε ο τραυματισμός τους από ακροδεξιούς, ενώ διαδήλωναν ειρηνικά στην πλατεία Πανόρμου, τώρα στοχοποιούνται δημόσια για να τρομοκρατηθούν. Προσωπικά δεδομένα παθόντων και μαρτύρων, στοιχεία της δικογραφίας που αφορά τη σύλληψη 45 μελών ακροδεξιάς ομάδας, κατηγορούμενων για κακουργηματικές πράξεις, διέρρευσαν σε ιστοσελίδες και έντυπα, γνωστά για τις ακροδεξιές τους απόψεις, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν οι 13 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι μετά τον ξυλοδαρμό τους τώρα απειλείται και η ζωή τους!

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=140066
 

SBE

¥
Διαβάστε και φρίξτε!

Διαβάζω και αναρωτιέμαι τι σόι προσωπικά στοιχεία είναι, γιατί αν είναι η δικογραφία, αυτή δεν αποτελεί δημόσιο στοιχείο; Και δεν είχαμε και στο παρελθόν παρόμοιες διαρροές σε ιστοσελίδες κλπ; Και δεν έγινε τίποτα τότε.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Διαβάζω και αναρωτιέμαι τι σόι προσωπικά στοιχεία είναι, γιατί αν είναι η δικογραφία, αυτή δεν αποτελεί δημόσιο στοιχείο;
Αν δεν κάνω λάθος, η ποινική διαδικασία προστατεύεται από σχετικό απόρρητο.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εντωμεταξύ, το ξαναδιάβασε κανείς προτού ανέβει;
Δεν έφτανε ο τραυματισμός τους από ακροδεξιούς, ενώ διαδήλωναν ειρηνικά στην πλατεία Πανόρμου, τώρα στοχοποιούνται δημόσια για να τρομοκρατηθούν. Προσωπικά δεδομένα παθόντων και μαρτύρων, στοιχεία της δικογραφίας που αφορά τη σύλληψη 45 μελών ακροδεξιάς ομάδας, κατηγορούμενων για κακουργηματικές πράξεις, διέρρευσαν σε ιστοσελίδες και έντυπα, γνωστά για τις ακροδεξιές τους απόψεις, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν οι 13 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι μετά τον ξυλοδαρμό τους τώρα απειλείται και η ζωή τους!
 
Αν δεν κάνω λάθος, η ποινική διαδικασία προστατεύεται από σχετικό απόρρητο.
Τα γράφει το άρθρο που λινκάρισε ο Ambrose:
Ο ίδιος [ο δικηγόρος] διευκρινίζει ότι «οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους έχουν δικαίωμα να παίρνουν μια φορά το μήνα αντίγραφο της δικογραφίας, συνεπώς η διαρροή προέρχεται από τους ίδιους τους κατηγορουμένους». Κατά νόμο όμως, υπενθυμίζει, «η ανάκριση είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να διαρρέει στοιχεία. Δεν επιτρέπεται ούτε στους ίδιους τους κατηγορούμενους να δίνουν στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του μάρτυρα ή το περιεχόμενο της κατάθεσής τους. Δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο η δημοσιοποίηση στοιχείων των μαρτύρων. Μόνον ένα στόχο έχει αυτό, την τρομοκράτησή τους».

Για τα προσωπικά δεδομένα μαρτύρων που δημοσιοποιήθηκαν (φωτογραφίες, πολιτική δράση κ.ά.) απαντά πως «τα μοναδικά στοιχεία που δίνει ο μάρτυρας στον ανακριτή είναι ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, ηλικία. Η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα και συστηματική παρακολούθηση των μαρτύρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους. Είναι πραγματική η αίσθηση της απειλής και του κινδύνου που διατρέχουν".


Εντωμεταξύ, το ξαναδιάβασε κανείς προτού ανέβει; : οι οποίοι μετά τον ξυλοδαρμό τους τώρα απειλείται και η ζωή τους!
Εμένα μ' αρέσει αυτή η ελλειπτική σύνταξη. Παραλείπει το "βλέπουν να".
 

nickel

Administrator
Staff member
Ακυρώθηκε η συναυλία της Dionne Warwick στο Μέγαρο επειδή είμαστε επικίνδυνη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η εταρεία αναφέρει: «Με έκπληξη και αγανάκτηση η εταιρεία μας, Ιntershow Productions, έλαβε ένα απλό email στις 14/03/ 2010, δηλαδή μόλις μια μέρα πριν από τη συναυλία κι ενώ έχουν προπωληθεί ήδη πάνω από 1.200 εισιτήρια, από τον μάνατζερ της Dionne Warwick, ότι η τραγουδίστρια δεν θα έρθει στην χώρα μας για τη συναυλία της 15/3 /2010, με πρόφαση ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως αναφέρει στο email, ότι η χώρα μας θα βάλει σε κίνδυνο την ζωή της, λόγω των απεργιών και της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί εδώ!!! (φρασεολογία που ακριβώς χρησιμοποίησε στο email του μάνατζερ της κυρίας Dionne Warwick).
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1116461&lngDtrID=253

 

SBE

¥
Ο μάνατζερ απλα βρήκε τη φράση που θα τον βγάλει από το συμβόλαιο με τις μικρότερες επιπτώσεις.

Στο πρόγραμμά της βλέπω ότι η επόμενη εμφάνιση είναι σε δυο βδομάδες στη Γερμανία, θα σκέφτηκε η γυναίκα που να χαζολογάω δυο βδομάδες στας Ευρώπας ή να πηγαινοέρχομαι, τώρα που δεν έχει πλέον Κονκόρντ.
 
Last edited by a moderator:

nickel

Administrator
Staff member
Αυτοί οι κάφροι οι Γάλλοι παίρνουν μόνο βισί μαζί τους στο γήπεδο; Γίνεται να κερδίζουν έτσι έναν τόσο σημαντικό αγώνα και να μην ανάβουν ούτε ένα βεγγαλικό;
 
Από τη χθεσινή Καθημερινή:

"Ολοι φαίνονται πως αγνοούν ότι η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη αν και δεν συγκέντρωνε τα κριτήρια που είχαν τεθεί, χάρη στα παραπλανητικά νούμερα που παρέθεσε και που οι Ευρωπαίοι «εταίροι» αποδέχτηκαν, αν και γνώριζαν ότι ήταν ψεύτικα. Αλλωστε δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που παρέθεσε ψεύτικα στοιχεία...

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Ελλάδα συγκεντρώνει τα φώτα μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας: Το 2004, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, η «διεθνής κοινότητα» κρατούσε την ανάσα της αν θα μπορέσουν τελικά να είναι έτοιμες στην ώρα τους οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και υποδομές που ήταν απαραίτητες για να γίνουν οι Αγώνες. Τότε οι ελληνικές ευρεσιτεχνίες και πατέντες έδωσαν και πήραν, οι εργολάβοι χρέωσαν τα έργα πολύ παραπάνω «λόγω του κατεπείγοντος», θυσιάστηκαν και κάποιοι εργάτες, κυρίως ξένοι, και τελικά «τα καταφέραμε», είπαν. Μίλησαν για τους «επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας» και ξέχασαν ότι το πραγματικό κόστος των «έργων» ήταν 4-5 φορές περισσότερο από το αρχικά προϋπολογισθέν. Ξέχασαν ότι ο φάκελος με τον οποίο «κέρδισε» η Αθήνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν εντελώς διάτρητος, ότι ήταν γεμάτος ψεύτικα στοιχεία, ότι ήταν αναξιόπιστος.

Ο σουηδικός λαός θεωρείται από τους πιο φιλειρηνικούς. Οταν όμως του τέθηκε το 1997 το δίλημμα αν θέλει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στη Στοκχόλμη, η απάντηση δόθηκε με ένα μπαράζ βομβιστικών εκρήξεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις: το κύριο επιχείρημα των αντιτιθέμενων Σουηδών ήταν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιβάρυναν σοβαρά την οικονομία της χώρας τους και θα περιόριζαν τους πόρους που προορίζονταν για κοινωνικές δαπάνες. Ετσι, με χαμηλή βαθμολογία στο κριτήριο «λαϊκή αποδοχή», οι Σουηδοί απέτρεψαν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα τους. Μέχρι σήμερα αρνούνται να ενταχθούν στην ευρωζώνη.

Στο Βερολίνο, στις αρχές της δεκαετίας του '90, η μη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε ως όρος για τη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές μεταξύ αριστερών και οικολογικών δυνάμεων. Μέχρι σήμερα, στο Βερολίνο, το ισχυρό αντι-ολυμπιακό κίνημα που αναπτύχθηκε απέτρεψε τη διεκδίκηση των περιζήτητων παγκοσμίως Ολυμπιακών Αγώνων..."
 

SBE

¥
Δεν καταλαβαίνω αν το άρθρο αναφέρεται στους ολυμπιακούς αγώνες ή την οικονομική κατάσταση και τα λογιστικά μαγειρέματα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σημερινός Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή:

 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μόλις άκουσα στο Mega για μια απάτη εκατομμυρίων με τα εκτός έδρας υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι οποίοι μάζευαν αποδείξεις διοδίων πεταμένες κοντά στα διόδια, έπαιρναν και αποδείξεις από ξενοδοχεία της επαρχίας, πληρώνοντας μόνο το ΦΠΑ, και τα υπέβαλλαν στην υπηρεσία, και φυσικά αποζημιώνονταν, με αποτέλεσμα ο μισθός τους να πολλαπλασιάζεται. Η κομπίνα ήταν τέλεια οργανωμένη: υπήρχε ένα άτομο ονόματι Μπάμπης, επιφορτισμένο να πηγαίνει στα διόδια για να μαζεύει τις αποδείξεις και να τις παραδίδει στο κύκλωμα. (Ας μην αναφέρω και τη συμβολή του Ελληνάρα που πετάει την απόδειξη από το παράθυρο μόλις περάσει τα διόδια.)

Εκφράζεται η άποψη ότι ο καημένος ο δημόσιος υπάλληλος που δεν μπορεί να κρύψει τα εισοδήματά του είναι το θύμα όλων των φορολογικών μέτρων. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέσος δημόσιος υπάλληλος: υπάρχουν τα θύματα, υπάρχουν και αυτοί που έχουν στήσει γλέντι στην υγεία των κορόιδων. Ούτε η φοροδιαφυγή είναι προνόμιο των ελεύθερων επαγγελματιών, φοροδιαφεύγουν και δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα με χειρότερο τρόπο: μέσω της διαφθοράς και της είσπραξης χρημάτων που δεν δικαιούνται, μέσω δεύτερης δουλειάς που δεν δηλώνεται, μέσω ιδιαιτέρων μαθημάτων κλπ. κλπ. Ούτε θα μπορούσε να είναι αλλιώς: δεν είναι το DNA του ελεύθερου επαγγελματία διαφορετικό από αυτό του δημοσίου υπαλλήλου. Όπου μπορεί και όπως μπορεί ο καθένας κάνει τη λαδιά του.
 

SBE

¥
Διαβάζοντας το προηγούμενο της Αλεξάνδρας, δεν φαίνεται σε κανεναν παράξενο το ότι σε όλες τις κομπίνες κλπ υπάρχει κάποιος ονόματι Μπάμπης; Μα τι εγκληματίες αυτοί οι Μπάμπηδες!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν είναι και σίγουρο ότι τον έλεγαν Μπάμπη. Μπορεί να είναι stage name. Όπως η κυρία Χρυσούλα του Βατοπεδίου, που τελικά δεν λεγόταν Χρυσούλα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν είναι και σίγουρο ότι τον έλεγαν Μπάμπη. Μπορεί να είναι stage name. Όπως η κυρία Χρυσούλα του Βατοπεδίου, που τελικά δεν λεγόταν Χρυσούλα.
Και κάτω τα χέρια από το Μήτσο. Ο οποίος, ως γνωστόν, πάλι αυτός θα τα πληρώσει όλα. Καλημέρα. I'm back.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία στις ΗΠΑ:
To My Fellow Citizens, the Republicans:
Thanks to last night's vote, that child of yours who has had asthma since birth will now be covered after suffering for her first nine years as an American child with a pre-existing condition.
Thanks to last night's vote, that 23-year-old of yours who will be hit one day by a drunk driver and spend six months recovering in the hospital will now not go bankrupt because you will be able to keep him on your insurance policy.
Thanks to last night's vote, after your cancer returns for the third time -- racking up another $200,000 in costs to keep you alive -- your insurance company will have to commit a criminal act if they even think of dropping you from their rolls.
Yes, my Republican friends, even though you have opposed this health care bill, we've made sure it is going to cover you, too, in your time of need. I know you're upset right now. I know you probably think that if you did get wiped out by an illness, or thrown out of your home because of a medical bankruptcy, that you would somehow pull yourself up by your bootstraps and survive. I know that's a comforting story to tell yourself, and if John Wayne were still alive I'm sure he could make that into a movie for you.
But the reality is that these health insurance companies have only one mission: To take as much money from you as they can -- and then work like demons to deny you whatever coverage and help they can should you get sick.
So, when you find yourself suddenly broadsided by a life-threatening illness someday, perhaps you'll thank those pinko-socialist, Canadian-loving Democrats and independents for what they did Sunday evening.
If it's any consolation, the thieves who run the health insurance companies will still get to deny coverage to adults with pre-existing conditions for the next four years. They'll also get to cap an individual's annual health care reimbursements for the next four years. And if they break the pre-existing ban that was passed last night, they'll only be fined $100 a day! And, the best part? The law will require all citizens who aren't poor or old to write a check to a private insurance company. It's truly a banner day for these corporations.
So don't feel too bad. We're a long way from universal health care. Over 15 million Americans will still be uncovered -- and that means about 15,000 will still lose their lives each year because they won't be able to afford to see a doctor or get an operation. But another 30,000 will live. I hope that's ok with you.
If you don't mind, we're now going to get busy trying to improve upon this bill so that all Americans are covered and so the grubby health insurance companies will be put out of business -- because when it comes to helping the sick, no one should ever be allowed to ask the question, "How much money can we save by making this poor bastard suffer?"
Please, my Republican friends, if you can, take a quiet moment away from your AM radio and cable news network this morning and be happy for your country. We're doing better. And we're doing it for you, too.​
http://www.michaelmoore.com/words/m...ves-too-open-letter-republicans-michael-moore
 
Top