Τα εφήμερα

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Οι διαφορές, σύμφωνα με τις πηγές σου, είναι:
Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη επενέβη τότε και έγιναν οι σχετικές έρευνες και δίκες και η οργάνωση χαρακτηρίστηκε παράνομη.
Μετά από περίπου 30 χρόνια δράσης.

Στην Ελλάδα κατάληγαν στο ίδρυμα για φροντίδα ασθενείς ή ηλικιωμένοι ή φτωχές οικογένειες, προφανώς πιστέυοντας ότι θα είχαν φροντίδα.
Όχι, για την ακρίβεια κατέληγαν και πλούσιοι άνθρωποι που έψαχναν πνευματικό αποκούμπι. Αν μάλιστα διαβάσεις για την υπόθεση, θα ανακαλύψεις ότι οι κάτοικοι της Κερατέας απλώς έλεγαν ο ένας στον άλλον ότι κάτι γίνεται εκεί, κανείς τους δεν πήγε να κάνει καταγγελίες. Ας αφήσουμε μάλιστα τα λαϊκά δικαστήρια της οικογένειας ή της γειτονιάς κατά μέρος, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί: το Κωσταλέξι δεν ήταν (και δεν είναι) μεμονωμένο περιστατικό, ιδίως στην ελληνική επαρχία.

Ο μόνος λόγος που παρέθεσα τον παραπάνω σύνδεσμο ωστόσο είναι επειδή θεωρώ εντελώς ανόητο να χαρακτηρίζεται ένας ολόκληρος λαός (είτε είναι Ιρλανδοί, είτε Έλληνες, είτε Γερμανοί, είτε Ολλανδοί) έτσι ή αλλιώς με αφορμή ανάλογες ειδήσεις, όσο αποτρόπαιες κι αν είναι.
 

SBE

¥
Νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη για μια χώρα και για το λαό της συνολικά, όταν την έχω δει από κοντά. Ξανακοίτα τη δεύτερη πρόταση του 3683.
Τώρα, ελπίζω τουλάχιστον να καταλαβαίνεις ότι στη μία περίπτωση μιλάμε για επίσημα θεσμοθετημένη τακτική, δηλαδή καμία παρανομία, και στην άλλη για ποινικό αδίκημα.

ΥΓ Ποιά 30 χρόνια δράσης; Το λινκ που έστειλες λέει ότι η καλόγρια ξεκίνησε τη δράση της στην Κατοχή και τη συλλάβανε το 1950.
 
Οι κραυγές πάντως και τα ουρλιαχτά αυτής της άλλης τίγρισσας Μαριάμ, βρε παιδί μου, είναι ανεπανάληπτες...
 
Αν βρεθείτε στη Μύκονο, επισκεφτείτε την γκαλερί Rarity. Αξίζει!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231326699
Πάνω από ένα τόνο ηρωίνης έχουν κατασχέσει άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια διπλής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής στην Αττική.
Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 άτομα, έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος και πέντε αλλοδαποί.
Ένας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του, φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.


Τώρα, φταίει ο άνθρωπος να είναι φοροφυγάς; Τι θέλουμε, να γράψει στη δήλωσή του, "ορίστε και πέντε εκατομμύρια ευρώ που έβγαλα φέτος κουβαλώντας ηρωίνη";
 
Βρε κορίτσια (και αγόρια, άμα λάχει), έχω την εξής απορία. Εδώ δείχνει την Εύα Καϊλή σε γκλαμουράτες και σε κανονικές φωτογραφίες. Μ' ενδιαφέρει το θέμα των ματιών. Εντάξει, το να γίνουν κάτασπροι οι βολβοί από κοκκινωποί υποθέτω ότι υπάρχουν ειδικά κολλύρια, ή και ασπρομπογιά στο φότοσοπ, σιγά το πράμα. Αλλά ο κανθός (έτσι δεν τον λένε;) της πρώτης φωτογραφίας, με κείνο το άσπρο κουμπάκι, την άσπρη ρώγα, στην άκρη, πώς προκύπτει από τον κανθό και το μάτι της τρίτης φωτογραφίας; Απλά και μόνο με το άσπρισμά του, είτε με κολλύριο είτε ζωγραφίζοντάς τον; ή μήπως υπάρχει άλλος τρόπος;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι (πιθανότατα υπάρχουν) αλλά το φότοσοπ δίνει λύσεις σε όλα αυτά τα τετριμμένα προβλήματα.
 

cougr

¥
Η πρώτη φωτογραφία είναι φοτοσοπαρισμένη 100%. Πάντως, η λεύκανση τού σκληρού χιτώνα (όχι όμως τού δακρυϊκού σημείου) μπορεί επίσης να επιτευχθεί με μία απλή χειρουργική επέμβαση (την λεγόμενη επιπεφυκοτεκτομή).
 

SBE

¥
Όντως, η πρώτη φωτογραφία είναι όσο πιο φωτοσοπιασμένη γίνεται, οπότε καλό είναι να μην τη χρησιμοποιούμε για σημείο αναφοράς.
Τώρα, δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς ρωτάς, αλλά η μη-χειρουργική μέθοδος είναι απλά το βάψιμο. Βεβαίως όχι το βάψιμο που βλέπουμε π.χ. στην τρίτη φωτογραφία αλλά η ζωγραφική με οπτικά εφφέ.
 

daeman

Administrator
Staff member
... αλλά η ζωγραφική με οπτικά εφφέ.



Can You Spot The Bodies In These Paintings?
 
Βασικά ρωτούσα για το "δακρυϊκό σημείο", και μάλλον πήρα την απάντηση από διπλαποκάτω.
 

nickel

Administrator
Staff member


Καταιγίδα μεν, αλλά το πετροβόλημα δεν το είχαν προβλέψει. (Οι άσπρες πετρούλες είναι χαλάζι, όπως εδώ.)


 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εικόνες από ντοκιμαντέρ.

Γαλλία, επαρχιακός σιδηροδρομικός σταθμός. Στα κεραμίδια και όπου αλλού χρειάζεται έχουν τοποθετηθεί αντιπεριστερικά. Φυσικά, αυτό δεν ενοχλεί τα σπουργίτια που κάθονται εκεί ανάμεσα, μασουλάνε ό,τι έχουν βρει, και περιμένουν.

Τι περιμένουν; Το τρένο, φυσικά. Τι χαζή ερώτηση είναι αυτή; Τι άλλο να περιμένει κανείς στον σιδηροδρομικό σταθμό;

Μόλις φτάσει το τρένο, πέφτουν σμήνη πάνω στο παρμπρίζ, όπου έχουν γίνει λιώμα κατά τη διαδρομή εκατοντάδες έντομα, και κολατσίζουν κανονικά. Ύστερα ανεβαίνουν στα αντιπεριστερικά και συνεχίζουν την ημέρα τους κανονικά.

Κάπου ίσως χαμογελάει με νόημα ο Δαρβίνος.
 
Μαρτυρίες ανδρών και γυναικών από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου με κοινό εφόδιο το λόγο κοινών ανθρώπων που θα ερμηνεύσουν μοναδικά η Ελένη Ουζουνίδου, και οι νεότεροι Ειρήνη Μακρή (στην αφήγηση της αρραβωνιαστικιάς του Ναπολέοντα Σουκατζίδη) και ο Στέργιος Κοντακιώτης σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. (Ελευθεροτυπία)

Αυτό θα πει προαγγελία!...
 
Top