Εγώ ναι, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο ήδη συνέβησαν τελικά.Νόμιζα ότι είχατε προβλέψει τεράστιες καταστροφές...![]()
Ωραία, αλλά εξακολουθώ να μη βλέπω πού είναι η υποχώρηση και μάλιστα η άτακτη... (Δεν το βρίσκω απίθανο να την έχουμε στο τέλος, αλλά για την ώρα δεν τη βλέπω ...).
Η προσέγγιση αυτή αν και υπερβαίνει παρωχημένες πρακτικές ομολογιακής μονοφωνίας δεν προσδίδει στο ΜτΘ φαινομενολογικό γνωσιολογικό προσανατολισμό ούτε το μετατρέπει σε τυπική θρησκειολογική ενημέρωση, ...
…αφού μεταξύ άλλων ανοίγει η κερκόπορτα για κατάργηση της δυνατότητας απαλλαγής από το μάθημα (αφού δεν θα θεωρείται πια ομολογιακό), ενώ το μάθημα παραμένει κατ’ ουσίαν ίδιο (και φυσικά για θρησκειολογία ούτε λόγος).
Αναρωτιέμαι αν απλώς παραμυθιάζουν ή αν υπάρχει γραμμή να προβάλλουν τη συνάντηση αυτή ως «θρίαμβο» της εκκλησίας για επικοινωνιακούς λόγους. Κι αναρωτιόμουν πρωτύτερα, γιατί στην ευχή αντιδρά τόσο η εκκλησία αφού οι αλλαγές την συμφέρουν; Επιτέλους μου λύθηκε η απορία: επειδή δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε. (Παίζει και μια μικρή πιθανότητα βέβαια να ήταν όλο αυτό ένα στημένο παιχνίδι, ένας καυγάς για το πάπλωμα.)
Πάντως ένας γνωστός μου εκπαιδευτικός που μιλάγαμε σχετικά μου έλεγε ότι εισάγονται στην Α' γυμνασίου κάποιες έννοιες φιλοσοφικο-ηθικές που τις βρήκε λίγο προχωρημένες για την ηλικία των μαθητών.
Εμμμ... καθόλου δεν θέλω να μιλήσω για την «επίδραση της χριστιανικής Εκκλησίας στις εξελίξεις της παγκόσμιας ιστορίας», γιατί θα τα λογοκρίνω πρώτος εγώ και είναι κρίμα να ράβω κουστουμάκια και να ξηλώνω θεολογίες. Θού, κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και σιγαστήρα σταυροφοριών περί τα χείλη μου.
I'll second that.Καλημέρα. Δεν είναι βασική η ερώτηση "είναι έτοιμο/έτοιμοι/έτοιμες κλπ να...;", σε κανέναν τομέα. Πρόσχημα είναι για να μη γίνεται ποτέ τίποτα πουθενά. Δεν εννοώ ότι είναι καλή η μεταρρύθμιση στα θρησκευτικά, άνετα μπορεί να είναι ένα τίποτα ή και χειρότερα ακόμα (βλ. το σενάριο που ανέφερε παραπάνω η Μελάνη), αλλά άμα είναι να επικρίνεται με επιχειρήματα περί ανετοιμότητας των εκπαιδευτικών, υποχρεωτικής βλαχιάς των μαθητών, γραμμικής φιλοσοφίας της ιστορίας και άλλα τέτοια, ε, κάλλιο να γίνει, αν μη τι άλλο για να δούμε πόσο θ' αντέξουν μικρόβια σαν τα παραπάνω.
Καλημέρα. Δεν είναι βασική η ερώτηση "είναι έτοιμο/έτοιμοι/έτοιμες κλπ να...;", σε κανέναν τομέα. Πρόσχημα είναι για να μη γίνεται ποτέ τίποτα πουθενά.