Ονόματα για καριέρα στην Ελλάδα (και όχι μόνο)

Έτυχε να μάθω (χθες) ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος ακούει στο όνομα Γιάννης Γλυκός.
Μάλιστα, σήμερα ο Γεώργιος Γλυκός, τώρα δεν ξέρω αν είναι αδερφός ή πρωτοξάδελφος του προηγούμενου, είναι πλέον ο Πρ. Ομοσπ. Ζαχαροπλαστών Ελλάδος...και από ότι φαίνεται είναι και χρυσός.

Attachments

• Screenshot_20250531_110636_Chrome.jpg
    Screenshot_20250531_110636_Chrome.jpg
    178.5 KB · Views: 108
Μερικά ολ τάιμ κλάσικ εδώ… Τα σχόλια από κάτω έχουν γούστο.

(Το επώνυμο Moneymaker, που το έχουμε ξαναπετύχει στο νήμα, νομίζω πως αναφέρεται κυρίως σε ανθρώπους που κυριολεκτικά κατασκεύαζαν κέρματα σε νομισματοκοπεία.)

Το επώνυμο Moneymaker, που το έχουμε ξαναπετύχει στο νήμα, νομίζω πως αναφέρεται κυρίως σε ανθρώπους που κυριολεκτικά κατασκεύαζαν κέρματα σε νομισματοκοπεία
Σωστά, Duke. Ιστορικά έτσι λεγόταν, όμως η χρήση της λέξης με αυτή τη σημασία είναι πλέον παρωχημένη. Τώρα, συνήθως λέγονται "coinmakers".

Last edited:
Σωστά, Duke. Ιστορικά έτσι λεγόταν, όμως η χρήση της λέξης με αυτή τη σημασία είναι πλέον παρωχημένη. Τώρα, συνήθως λέγονται "coinmakers".
Τώρα, συνήθως λέγονται «πρέσες» — εκτός αν μιλάμε για τους παλιούς επαγγελματίες. 😁

Ο κ. Κόπανος, εδώ: http://www.kopanostyres.gr/
Τον κ. Βλαμμένο δεν τον βρήκα (είναι πολλές οι αναφορές στο διαδίκτυο που συνδυάζουν τις λέξεις "βλαμμένος" και "αυτοκίνητο":p), αλλά κάτι μου θυμίζει.
Προσωπικά, ξαναβλέποντας κάποιες απαντήσεις θυμήθηκα έναν πιο βορειοελλαδίτη Κόπ@νο πάνω στην Εθνική Οδό από Θεσσαλονίκη προς Επανομή.

Attachments

• Screenshot_20250909_111346_Chrome.jpg
    Screenshot_20250909_111346_Chrome.jpg
    127.5 KB · Views: 10
Last edited:
Γεωργία Υγειονομάκη - επόπτρια Υγείας

Η επόπτρια Υγείας κα Γεωργία Υγειονομάκη ενημέρωσε αναλυτικά για τον αντικαπνιστικό νόμο. Μεταξύ άλλων υπενθύμισε πως: το κάπνισμα απαγορεύεται στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Back