Τα σχολικά βιβλία και τα λεξικά (ΛΚΝ, ΛΝΕΓ) έχουν μόνο το ομογενές μείγμα, όμως στο γκουγκλ τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένα, για την ακρίβεια το ομοιογενές φαίνεται να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Τα περισσότερα βέβαια ομοιογενή μείγματα έχουν να κάνουν με μαγειρική/ζαχαροπλαστική. Βλέπω όμως εδώ και κάποιον που έχει φτάσει να θεωρεί το ομογενές λάθος (και που επιπλέον δεν φαίνεται να είναι μάγειρας!). Με αφορμή αυτό γενικεύω λίγο το ερώτημα: υπάρχει όντως σε χρήση όρος "ομοιογενής" στις φυσικές επιστήμες με σημασία διαφορετική από αυτήν του ομογενή;