Με φτιάχνει, με χαλάει

curry

New member
Με φτιάχνει: το Κουκάκι! Απογευματινή βόλτα Ακρόπολη-Θησείο στα δύο βήματα και συνέχεια με μπαλκονάκι, αεράκι, ηλιοβασίλεμα με θέα την εξωτική Βεΐκου!
Με χαλάει: το λάπτοπ στο μπαλκονάκι (κλαψ) και η δουλειά κυριακάτικα (και καλοκαιριάτικα - λυγμ) και που, βρε παιδί μου, δεν προέβλεψαν να βάλουν και καμία παραλία εδώ κοντά. Τότε, το Κουκάκι θα ήταν Κουκλάκι!
 

crystal

Moderator
Με φτιάχνει: Που σε όλα, μα όλα, τα μπιτς μπαρ που βρέθηκα τα τελευταία Σαββατοκύριακα, υπάρχουν σε κάθε ομπρέλα πήλινα γλαστράκια γεμισμένα με άμμο που χρησιμοποιούνται ως τασάκια.

Με χαλάει: Που λόγω της ανακατασκευής 15 (ναι, μόνο δεκαπέντε) μέτρων οδοστρώματος, η επιστροφή σήμερα μας πήρε δυόμισι ώρες - για μια διαδρομή σαράντα λεπτών.
 
Εμένα με φτιάχνει αυτός ο τύπος!

Ωραίος ο πούλος! Στη δική μου γειτονιά ο ντόπιος κότσυφας είναι πολύ elusive και τον πετυχαίνω μόνο 5 με 6 το πρωί και 8μιση με 9μιση το βράδυ. Το βράδυ, μόνο ακούω. Τα ξημερώματα, έρχεται και κάθεται απέναντί μου και μου λέει τα νέα της ημέρας... Μία ώρα αργότερα, 6 με 7, έρχεται ένα ζευγάρι καρακάξες κι αρχίζουν την πάρλα. Πλακώνονται με τις resident δεκαοχτούρες (οι οποίες βρίσκουν καθημερινά φρέσκο φαΐ και νερό από το θύμα -εμένα- και έχουν κατασκηνώσει στο μπαλκόνι μαζί με τα παιδιά τους εδώ και πολλά χρόνια).
Τα σπουργίτια έρχονται κι αυτά αρκετά συχνά για πιτ στοπ (έχω μάλιστα παρατηρήσει ότι δεν έρχονται μόνο με την οικογένεια. Φέρνουν και φίλους τους όπου βρουν φαΐ).

Κατά καιρούς βλέπω κι άλλα πετούμενα στη δάφνη μας: Καλόγερους, τσαλαπετεινούς, φλώρους, χελιδόνια... Μάλλον είναι περαστικοί από το "δάσος" της Πανεπιστημιούπολης κι απ' τον Υμηττό. Ελπίζω να έμεινε κανένα τους μετά τις φωτιές... :(

Επομένως, με φτιάχνουν τα πετούμενα!
 

Elsa

¥
Αυτός της φωτογραφίας δεν είναι ο δικός μου, για να τον πετύχω τόσο καθαρά μέσα από τα φυλλώματα χρειάζομαι τηλεφακό! Στο βίντεο πάντως πρωταγωνιστεί ο δικός μου! Τελευταία χάθηκε, κάπου θα τσιλιμπουρδίζει...

Τσαλαπετεινό είχα δει πέρυσι στο Στρέφη και είχα πάθει πλάκα! Τι εξωτικό πουλί είναι αυτό! Το βλέπεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου.

 

curry

New member
Μια που μιλάμε για πετούμενα ;) ... Αυτή η ιστορία με φτιάχνει όποτε την θυμάμαι και μου την έφερες στο μυαλό, Porkcastle!
Πριν χρόνια, στον Υμηττό, καθόμαστε σε ένα ουζερί στο δάσος (αυτό που έχει απομείνει στην Ηλιούπολη, δηλαδή 10 δέντρα) κι ακούγαμε δύο μπούφους να επικοινωνούν από απόσταση. Προφανώς ήταν ερωτικό κάλεσμα ή κάτι τέτοιο, γιατί ξαφνικά ένας μπούφος εμφανίστηκε πετώντας εξαιρετικά χαμηλά πάνω από τα τραπέζια (μιλάμε για ΧΑΜΗΛΗ πτήση, είναι και κτηνάκια οι μπούφοι!) κι έσπευσε να βρει την καλή του! Πανικός!

Σήμερα δεν με χαλάει τίποτα, είναι Παρασκευή! :D
 

curry

New member
Εντελώς τυχαία τράκαρα αυτό το ρεπορτάζ στο BBC. Το βάζω εδώ μια και αναφέρθηκαν τα κοτσύφια. Στο Σικάγο τα έχουν πάρει άσχημα και την πέφτουν στον κόσμο! Διαβάστε εδώ.
 
Μερικά που πρέπει να ξέρετε (άντε να τα βάλω σε με χαλάει/φτιάχνει για να μην είμαι και εκτός θέματος)

Με φτιάχνει: εδώ και μερικές δεκαετίες, όλο και περισσότερα είδη πτηνών φωλιάζουν και ζουν σε αστικές περιοχές... επειδή

Με χαλάει: κοντεύουν να αποδεκατιστούν στην επαρχία από το πολύ κυνήγι, τα φυτοφάρμακα και τα ποντικοφάρμακα (ποντικός τρώει ποντικοφάρμακο, κουκουβάγια τον τρώει προτού εκείνος ψοφήσει, πάει και η κουκουβάγια).
 
Με φτιάχνει: όταν ολοκληρώνω μια μετάφραση και νιώθω ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα / οι από κάτω cool γείτονες

Με χαλάει: που ανησυχώ μήπως δεν την πληρωθώ... / ο από πάνω anal γείτονας
 

crystal

Moderator
με χαλάει: Που ο Ελληνάρας είναι τόσο σημαντικός και πολυάσχολος, που δεν μπορεί να αποχωριστεί το κινητό του ούτε κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης - και δεν κάνει καν τον κόπο να μιλήσει χαμηλόφωνα!

με φτιάχνουν: Οι καλοκαιρινές καταιγίδες. Ανάπαυλα από τη ζέστη...
 
Με χάλασε χτες: που ξεκίνησα σαν το καλο να πάω στο γάμο των φίλων μου και έτυχα στον πιο αχαρακτήριστο ταξιτζή...
 
Χαχα, Έλενα, πολύ καλό!!!

"government mandated behavioral seminars to learn better manners"?????????

Τον Αράπη κι αν τον πλένεις.... το σαπούνι σου χαλάς...

Οφείλω πάντως να πω ότι εδώ στο νησί ήταν η πρώτη φορά που έπεσα σε τέτοια περίπτωση. Τις περισσότερες φορές οι οδηγοί είναι κόσμιοι, θα έλεγα φιλικοί. Αλλά εξαιρέσεις (γιατί θέλω να πιστεύω ότι ήταν εξαίρεση αυτό το περιστατικό) υπάρχουν πάντοτε, έτσι δεν είναι;
 
Last edited:

Elsa

¥
Με χαλάει αυτή η εικόνα στις στάσεις λεωφορείων:



Το φορτηγό ξεφόρτωνε, ο κύριος με το Smart περίμενε κάποιον (με μηχανή αναμμένη για να έχει κλιματισμό), οι μηχανές παρκαρισμένες στο πεζοδρόμιο για ασφάλεια... Χαριλάου Τρικούπη και Φειδίου, στο κέντρο.

(η ...στάση της κοπέλας αντίθετα, ήταν χάρμα οφθαλμών)
 
Με φτιάχνει η γλυκιά ησυχία της Αθήνας τον Αύγουστο.
Με χαλάει που το μισό καλοκαίρι πέρασε ήδη αστραπή!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με φτιάχνει που (επιτέλους!) έβγαλε η Clevo (D900F) λάπτοπ με Core i7 Extreme, και μάλιστα σε εύλογη και δίκαιη τιμή (ξεκινά από ~2.200 USD για τον μικρό i7). Ήδη μαζεύω λεφτά... http://www.xoticpc.com/sager-np9280-built-clevo-d900f-p-2577.html?wconfigure=yes

Με χαλάει (απίστευτα, όμως!) που κάποιοι ο-Θεός-να-τους-κάνει web designers βάζουν σποτ να εκφωνούνται στην αρχική σελίδα διάφορων σάιτ (π.χ. autoeco, protothema κ.ά) και, εκεί που έχει απόλυτη ησυχία στο γραφείο σου, επισκέπτεσαι ένα απ' αυτά για να κάνεις τη δουλειά σου και ξαφνικά γυρνάνε όλων τα κεφάλια με το βλέμμα εστιασμένο επιτιμητικά επάνω σου. Το φαινόμενο απαντάται (με άθλια corny μουσική, αυτήν τη φορά) και σε μπλογκ. Κρίμα που έχει καταργηθεί η ποινή τής πυράς...
 

crystal

Moderator
Με φτιάχνει: Θερινή ραστώνη. Δευτέρα πρωί κι Θεσσαλονίκη άδεια. Ψυχή στην Παπαναστασίου, χαλαρό παρκάρισμα στην Όλγας (ο μπαμπάς μου εκστασιάστηκε - ανήκει στην δυστυχισμένη γενιά που βρήκε την Θεσσαλονίκη μπουμπούκι στα τέλη του '80 και τώρα την βλέπει καθημερινά %^&^κι). Μπαίνοντας στη ΔΕΗ, ανακαλύψαμε πού είχαν πάει όλοι: να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έληξαν όσο έλειπαν σε διακοπές.
Με χαλάει: Αυτές τις μέρες, τίποτα απολύτως!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με φτιάχνει το να περιπλανιέμαι στο Marine Traffic: http://www.marinetraffic.com/ais/.

Με χαλάει που πλέον όταν ανάβει το λαμπάκι τής βενζίνης, αν βάλω μόνο ένα δεκάρικο δεν σβήνει...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Με φτιάχνει το να περιπλανιέμαι στο Marine Traffic: http://www.marinetraffic.com/ais/.
Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Απλώς δεν καλύπτει όλες τις περιοχές και μπορεί να παρακολουθείς ένα πλοίο και ξαφνικά να χάνεται απ' τα μάτια σου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Με χαλάει που πλέον όταν ανάβει το λαμπάκι τής βενζίνης, αν βάλω μόνο ένα δεκάρικο δεν σβήνει...
Το δεκάρικο είναι για να πας μέχρι το επόμενο πρατήριο. (Μα σου είπα, μην κυκλοφορείς με το Ράνγκλερ!) :D
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με φτιάχνει που σήμερα ανακάλυψα αυτά:

Υποθέτω όλοι γνωρίζετε το σηματάκι ΙΧΘΥΣ πίσω στα αυτοκίνητα - περισσότερα "εναλλακτικά" σηματάκια δωπέρα. :)
Συνεχίζει να με φτιάχνει που βρήκα και το αντίστοιχο σηματάκι τής θρησκείας τού ιπτάμενου μακαρονοτέρατος:


Μπόνους για φανατικούς αντιδημιουργιστές: :p
 
Top